Отговори
# 690
pospalana http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
Погледни в средата на страницата   bouquet

# 691
Епонче, мерси за рецептата, непременно започвам и аз, само да напазаря – обаче в този студ нещо не ми се подава носа навън… Ами аз започнах да слагам АМ, защото ми се видя доста постна тази оризова каша, а Йоана предния месец нищо не беше наддала, та викам да подсиля малко манджата – и така. Ако не беше тази нула за наддаването, сигурно щях да я карам на чиста оризова – на нея и без това много й хареса. Мерси за съвета за домашната царевица – то голяма игра ще падне докато ги махнем тези люспи. За заспиването на гърда виждам, че през деня мога да се преборя – ама вечер ми е хикс как ще стане тази работа, мисля да вкарам нов ритуал в приспиването вечер, ама се чудя какъв – може би приказка…

Аз книжки две чета в къщи, но за сега мисля не ме отразява така както ми се иска. Но в книгата ми за дребчовци пише да четем и назоваваме предметите, защото макар и да не го показват сега, децата попиват всичко и в един момент знанията им ще се покажат с пълна сила  Peace

# 692
  • София
Момичета, да се включа и аз, че по-бързо да изпишем темата.  Grinning

Проходилка - ние купихме миналия уикенд и малкият много се забавлява в нея. Странното е, че може само назад да се придвижва  Laughing, а напред не. Но нали е рак, сигурно е нормално  newsm78. Шегичка. Предполагам, че му трябва малко време да свикне. Знам, че мненията са противоречиви, но нашичкият нали се изправя от две седмици и реших, че това ще му помогне.

Рибни пюрета - и аз купих днес - калкан и картофи и мисля да му дам. Да видим дали ще му хареса. според мен сьомгата е по-тежка риба и би трябвала да се дава по-късно, но това е лично мнение.

За четенето - малкият чете сам  newsm53, като хване нещо хартиено, дакато не го накъса и сдъвче, не се успокоява. Списания и каталози му давам, но вестниците съм ги разчистила, че са опасни. А иначе сериозно, купила съм му книжки с приказки, провах да му чета, но още не проявява интерес. А четох някъде, че хубавите навици се създават от рано, тоест трябва да му се чете на детето, за да заобича книгите....че аз се плаша с тази масова неграмотност напоследък....

Зъби - ние още нямаме. Не ме притеснява това, даже ме радва, защото от зъболекар съм чувала, че когато никнат по-късно - са по-здрави. Лично аз логика не виждам, но поне не ме хапе.

Жълтък - му дадох няколко пъти в зеленчуковото пюре, яде го. Общо взето прояде пюретата и вече мога да отдъхна. Пълни кърмения имаме 3, като се мъча да отпадне още едно. В тази връзка да питам. Дава ли някоя от вас попара? Аз се опитвам от 3 дни, но с не особен успех. Предполагам, че защото още си търси сукането по това време и затова и се куми  newsm78 Но може ли койта дава, да ми каже колко време му отне, докато свикне детенцето?

Фенистил и аз му давам, нали сме с АД. По колко капки давате мами, и от колко време. Аз давам само вечер по 4, 5 и после правя пауза от няколко дни.

Бягам, че мрънка за сън.

# 693
здравейте, момичета   bouquet

в момента върви онлайн дискусия за захранването

http://www.anymeeting.com/WebConference/default.aspx?ip_ek=lllbg1

# 694
Привет,
днес май е рибен ден  Laughing - и аз купих днес риба, ама не съм чела каква е  Blush на Плазмон са, купих и заешко. Моята педиатърка ми каза да давам веднъж в седмицата риба и смятам тия дни като въведа и заешкото да започвам и с рибата.

Някой пита за попара - давам за закуска, някй път я яде, друг път по малко  Confused, а днес купих и кус-кус на Плазмон та утре за закуска ще направя от него - пак със сиренце и масълце.
Вчера дадох царевица - имаше 10% в едно зеленчуково пюре  Wink

Някъде четох че в кърмата има съставка, която прави кашата по-рядка, така че нормално е не се притеснявайте  Peace

И моята Соф заспива само на гърда, ама забелязвам че от скоро започна да се пуска сама от гърдата и да се отпуска само да я гушвам и люшкам докато заспи. То на нас това ни е единственото кърмене, че нямам вече кърма  Sad... Всъщност имам доста във фризера ама тя като не пие от шише незнам как да я давам, освен в домашни пюрета примерно  Thinking
Проходилка смятам тия дни да купим, че сега само стои права в кошарата и я обикаля  Laughing Искам да купим и кошара за игра, но ми се ще да е по голяма, а не като с размера за спане, че тя е малка и няма достатъчно пространство за игра  Thinking Вашите дечица къде си играят?
Пробвах се и аз да черта ама за сега никой не ми обръща внимание  hahaha - чети си не ми пречиш  Joy
Делла, и ние правим упражнения по препоръка на ортопед  Peace

# 695

the Faith, ако може да споделиш какви точно упражнения правите?
Ние взехме кошара на Бертони-квадратната.Доскоро не стоеше много много в нея,но вече се заиграва  Wink
Не е ли малка рано за риба?Нашата докторка каза след 8 месец  newsm78

# 696
Здравейте,
гледам за риба си говорите.Изобщо не смятам още да давам.Обаче темата за попарата ме вълнува,защото получих зелена светлина от гастрото да давам сухари и съответно да правя попара.Обаче без краве сирене.Може овче,козе, но не и краве.
Фейт как правиш попарата?
И изобщо - споделете кой колко заместени хранения има.Дани има само 1-2, даже не са и 2,защото е винаги иска да яде каша.Хапва 3-4л. и после си хапва кърма докато се наяде.

За кошара,купихме си тази http://kasida.bg/bertoni-detska-koshara-za-igra-bees-green-2011-444-3732.html
Дани още не се изправя и само си лежи вътре и си играе с играчките.Слагам го,когато ми се иска да си почина малко от занимавки с него.

За кърмата наистина втечнява всичко... когато правя каши на Дани слагам кърмата точно преди да му дам да яде, защото иначе след 10 мин е станала на вода.Същото е и с пюретата.Стават направо с шише да му се дава храната.

Дани продължава да отказва да се храни с биберон.Направо ме отчайва вече.С лъжица хапва с охота,но биберона не иска и да го погледне.Дръпва 2-3 пъти и почва да върти глава и да плюе.Днес гастрото го прегледа,освен зъба,който избива друго няма,което да е видима пречка да се храни с шише.И тя се беше малко шашната от това,че той отказва да яде.Как да му давам кърма“ Ако трябва да му я давам с лъжичка.. лелеее.. цял ден за 1 хранене.За това си помислих,че мога да му правя попара с .. кърма....
Дано отмине скоро този период при нас ...

Днес се разходихме за около час навън.Умрях от студ,обаче ми беше хубаво.Не бях излизала от 2 седмици и днес мечка страх,мене не... поне се поразсеях малко ..

Отивам да готвя,че скоро идва време за вечеря  Crazy

Редактирам се,че забравих да ви покажа едни бисквитки.Мисля Стелт скоро ги беше показвала, но аз ги намерих в няколко разновидности и с цена.

тези
тези
и тези

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 17:35 от Цвети*

# 697

Нашата кошара е същата.
за храненията- и ние имаме 2 заместени.от 7 месец мисля да заместя и сутрешното,с попарка.  chef

Цвети*  успех с биберона!

# 698
Вижте какво намерих

И сега съм в още по-тежки размисли...Това ще се ползва доста по-дълго време  Blush

Свеки дойде днес, за да мога поне малко да чета през днея...Поизнервих се вече, хем всеки път се заричам. Жената си е много готина, ама си пуфти за разни неща  Laughing

# 699
  • Бургас
И аз да се включа  Wink
Детето си ме хапе и това е  Sad, ама при следващо ще спираме с цицата, май ще се цедя докато има. А как ще спирам цицата незнам на ние я приспивам, а и вечер като се събужда бутам я и готово.  newsm78
За рибно пюре незнам кога трябва да се дава, като отидем на консултация ще питам. Дала съм за сега пилешко, пуешко и заешко следва телешко.
Проходилката реших когато ходим в майка но гости там да ползва, че в нас е много тясно и няма къде детето да обикаля с нея. Ще ползвам на племиничката ми, няма да копувам.
Попора като стане на 7 месеца ще я дам и нея.
За четене не е ле рано, ваобще няма да се заслушва, иначе искам да я приспивам така по нататък.
 Hug Hug лека вечер Hug в другата тема пак

# 700
Привет момичета  Hug

Минавам да се похваля, че успахме почти да махнем дневните кърмения, Ам много трудно пие, да кажа почти не пие, аз кърма имам  Cry, но не мога да кърмя, е това ако не е кофти ситуация. Днес бях отново на прегледи, оказа се, че съм с Пневмония и окончателно наклониха вените към приключване на дневното кърмене.

Попара - правя я със сухари, с овесени ядки(овесена каша), кус-кус на плазмон, изкиснато сирене колкото кибритена кутийка, много малко масло и вода ли чай. Това е от 1 седмица, за сега много трудно я приема, от вене категорично отказва, майка му я дава за около 1 час със сто песни, броилки и маймунджълъци.

Проходилка имаме и ползваме, но не се събират повече от 30 мин за цял ден, доста се придвижва с нея и вече почваме да обезопасяваме къщат, че става страшно  Mr. Green

Риба до 10-ти месец няма да давам, аз още и жълтък не съм давала

Кошара за игра - имаме, но там се стои вечно прав и се клати като луд и скача и вече ме е страх да го оставям без надзор  newsm78. Играе предимно на земята, по леглата, в кошарите за не повече от 10 мин. Иска да го държиш и да ходи и да прави крачки, ама той баткото на 9.5м проходи, така че не се учудвам

# 701
Момичета какъв чай използвате за попара?

# 702
Здравейте!
Докато чакам дребното да миряса,че да се приспиваме се включвам набързо.
Джен,при теб много бързо се развиват нещата.Дано Мишето пропие мляко  Misc Baby Bottle fingerscrossed А ти по-бързо да се оправяш,че голямо боледуване изболедува !
Меги Траяна ,и нощем ли те хапе?Калоян поне през нощта се храни полузаспал и не му идва наум да хапе.Дано бързо се откаже бебка от тези експерименти!
На мен пък днес беб за малко да ми избие зъб -лазеше отгоре ми и изведнъж си утпусна главата върху лицето ми и smile3517 Та се чудих него ли да утешавам,че се стресна(вероятно и го заболя) или аз да ревна,че ме боли  Mr. Green
Форест-че ,тази красива вещ,която показваш - не знам колко е кротка Габи да стои вътре,дано ви върши работата.Моя беб вече и вързан в шезлонга не мога да го оставя,така се мята!Засега само бънджито и стола за хранене спасяват положението за по 5-10 мин
Това е от мен,малката хала си смуче палеца на единия крак,а с другия ме рита по гърба и няма намерение да се кротне,та ще трябва пак зорлем да се приспиваме

# 703
Мисля, че писах и преди, но в проходилка няма да слагам дребното...

Опитах се да го окошаря - не става... То не ще да седи там, само се изправя, а му е малко висока и бързо му омръзва, иска да пълзи и т.н., все стигаме до кански рев и след 5 минути мъки го вадя от нея...

Нямаме нито едно заместено хранене... Нямам и желание да замествам, а и режим няма на храненията... Има дни, в които му давам само да посмуче коричка хляб или нещо друго забършем "пътем"... Седенето в столчето за хранене също ни е проблемно... Бързо му омръзва, опитва се да се обърне и да се хване за облегалката на стола, за да стане, дърпа се, рита, ръкомаха, мъца и в крайна сметка го махам и от там... Освен това носи/влачи разни предмети, хвърля ги отвисоко и съответно се наваля за да ги види къде са паднали и да си ги иска... Та така и с храната, всичко мята по земята...

Книжки се опитах да чета, но резултатът е плачевен... В някои случаи ми теглят книжката от ръцете, явно за да я четат/ядат, в другите момъка е отпрашил нанякъде още на заглавието и се налага да го догонвам... Иначе пеем по цял ден, кога от щастие, кога от мъка, кога от безизходица...  Laughing

Цвети*, бисквитите, които показваш си ги поръчах онлайн и пристигнаха по куриер, но още не мога да си ги взема заради усложнените метеорологични условия...  Crazy

Чай за попара - до колкото ми е известно за деца на такава възраст са подходящи лайка и шипка... Много чайове не са подходящи, така че е добре да се внимава и да се употребяват след консултация с педиатър или фармацевт...  Peace

# 704
Хайде добро утро,

първа за деня, ама днес сме ранобудни.
Чай за попара - шипка и лайка (нашият педиатър така ми каза)

Заместване на хранене - обедното със зеленчуково пюре, и започнахме кашите постепенно.

кошара - имаме си кошара за игра и засега се ползва, но и по пода много се търкалят.

forest_veil, това ще ти послужи ако не си купила столче за хранене мисля, че може да го ползваш. а и за учене за седене също може да се ползва ако не сте от подвижните. Забелязвам, че майките на по-подвижните бебета във форума им се струва излшно, ама има и не толкова активни бебета, та може би тези уреди за тях да измислени  Joy

Общи условия

Активация на акаунт