Отговори
# 495
stelt77, има ли нещо специално в кюфтетата на фурна или си ги слагам да се пекат с мазнина вместо да се пържат както руло Стефани например (мнооооого мразя да пържа кюфтета).
Относно глутена и аз съм чела че не трябва прекалено да се чака - знам, че на 8 м. най-късно е добре да се въведе като се прави в реда - овес-ръж-ечемик-пшеница, т.е. от най-малко съдържащо към по-голямо, като всяко се въвежда постепенно за 1 седмица всеки ден.

# 496
Цвети, Ека благодаря за мнението, относно този сайт Hug С една приятелка сме решили оттам да си поръчаме снимки и понеже са много /над 100 бр./ има безплатна доставка /не съм от София/. Цената е доста добра, /при нас вървят по 0.30 лв. р-р 10/15//надявам се да са качествени Simple Smile

# 497
stelt77, има ли нещо специално в кюфтетата на фурна или си ги слагам да се пекат с мазнина вместо да се пържат както руло Стефани например (мнооооого мразя да пържа кюфтета).

Нищо специално няма, замесват се като за пържене... Вече според печката може да се наложи да ги обърнеш по някое време... И е хубаво да са в незалепваща тавичка, но каквато има... Аз уж купувам не толкова лоша кайма, но при пържене понякога се разпадат или залепват за дъното на тигана и е ужас - при печене във фурна също се случва да се залепят...

# 498
Привет

Имам едно бързо запитване, за тези мами , които пазаруват от чуждестранни сайтове, дали някоя от вас е пазарувала от JCPenney , че нали някой беше пуснал във темата в фейса за едно голямо намаление и ми се иска да си напазаруваме с майка ми и на бебека разни неща , но до сега не съм пазарувала от чуждестранни сайтове Simple Smile Благодаря предварително Simple Smile

# 499
Франсето, сайта е страхотен, за 5мин. го разгледах и си харесах доста неща. Ако е изгодно може да пуснем колективна поръчка. Ейй зарибих се!! Crazy Crazy

# 500
здраввйте момичета, голям студ брррррр,тук имаме слънце,но навън не е за мъже  Mr. Green
бяхме на гости за седмица в Свищов при росителите на мъжа ми,имаме и много приятели там добре ми се отрази ,та нямах време за писане,но ви чета редовно,сега и аз да се включа по темите  Wink :
за режма
между 5 и 7ч кърма
към 9-10ч кърма
12-13ч зеленчуково/ местно пюре изяжда различно 100-190гр зависи колко му хареса,давам хип основно,а от зеленчуковите някой му ги приготвям,понеже имам зеленчуци (картофи,тиквички във фризера,тиква) от градината на баба от село домашно производство
15-16ч каша смесена с плодово пюре или само плодово
18-19ч кърма
21-22ч кърма
и нощем различно понякога спим до 3-4,понякога ядем към 1....и после сурин ,но това от седмица две ,преди това се будеше през час два не ги броях храненята,по скоро се успокояваше,като го сложа на гърда

вода-не пие,иначе давам от както стана на 4м девин изворна,но само му изплаквам усатата неще да пие нищо от шише,играе си с биберона захапва го,но неще да суче от шишето
зъби-имаме си два от седмица и вече ясно се виждат Heart Eyes
прилика-ами казват,че прилича повече на мен,но аз мисля,че е смесен,понякога в погледа му все едно виждам баща муно очите ,като цвят са моите
играчки- играе си с музикални много,но от скоро обича и дистанционното  и всичко, което не е играчка иска да пипне и да лапне,а като ядем и той е при нас в стола си чудо  #Crazyотваря уста и иска всичко ,което му дадеш да яде  Mr. Green чак ми става съвестно,че ядем пред него защото мисля,че вече осъзнава,че ние ядем,а той не
пълзене-още само се мести като е по корем ,като гъсеница приплъзва се леко напред и настрани зависи накъде иска
МОМИЧЕТА ИСКАМ ДА ВИ ПИТАМ ИМАТЕ ЛИ ВСЕ ОЩЕ КОСОПАД И КАК СЕ СПРАВЯТЕ С НЕГО? аз и правя маски,посртигах се доста по късо,(не съм се  боядисвала от две години малко я оставих да почине с естесвена коса съм си сега),на пролет мисля да направя няква цветна промяна, но все още косата ми си пада много  ooooh!
спирам,че стана дълго,като не съм писала скоро и  се увлякох, а и малкия се сабужда
хубав ден  Hug

# 501
Ей!!! Днес е егати и деня! Бебето се дра като за световно. После отивам да взема баткото от градината. Какво да видя - и той реве. Ореваха ми живота днес. Преди и аз да ревна взеха, че и двамата заспаха и имам време да подремя на компютъра. Гледам бебето ще си има зъбче. Белее му се вече едното ръбче. Голям зор!
Аз надминах себе си. Свърших една работа в съда, пазарувах, изчистих цялото жилище,прахосмукирах, бърсах пода с бебето на ръце... #Crazy Забелязала съм, че когато съм недоспала и в стрес съм по ефективна откъм свършена работа, отколкото като бебето ми се е будило да кажем само 2-3 пъти през нощта.

# 502
fat,смях се като те четох, само дето ми е напълно ясно, че не е за смях положението!
А иначе и при мен е така-като съм недоспала съм явно по-мобилизирана и свършвам много повече, ама с яко мърморене и кривотия. Иначе съм спокойна и блажена, но едва едва оправям и много се пинкам.

Ния нещо се пробва да се разболява и тази седмица ще е у нас, а не на училище - и естествено моето време се свежда до минимум- всъщност направо изчезва.

# 503
 Гале  Hug на мене ми пада косата, ужасно много, стигнах до гнездовиден косопад, ще рече до кожа нямам коса  Cry, сега имма леко поникнала все едно съм се бръснала до кожа на тези места  ooooh! Оправям се със Себорал Форте втрива се всеки ден с памук в косата и Хининова вода, за 1 месец имма сериозен напредък. И двете са български и стурват по 2-3 лева. Постригах се супер късо и това също помогна доста.

Fat Hug съчуствам ти, аз вчера бях в такава фаза, а за газовете на малките, ти замисляла ли си се за някаква алергия или непоносимост и също така, като суче по малко нощем по спокоен ли е от към газове  newsm78 Имам близка приятелка при която така се откри лактозна непоносимост

# 504
jen, какво ли не си мислих за гадните газове, когато преживявах за първи път кошмара с големия.  Вече писах, че му правихме дори гастро и колоскопия на годинка и половина с пълна упойка. Нищо! Големият имаше обриви, излекувахме ги с една алтернативна терапия, имал непоносимост към пшеницата, вече няма. Обривите изчезнаха, газовете не. Много дълго време продължиха при баткото. Естествено отслабнаха с времето но горе долу до две годинки не знаех какво е да спя цяла нощ. Сега с това малкото е лошо дежа ву. Подува се от всичко и по всяко време. Няма разлика нощем или денем. И то има непоносимост към пшеница. Изръсих се сума ти пари за въпросната терапия. Обривите ги няма, но газовете  си стоят. Бях решила, че е неоригнат, че суче неправилно и гълта въздух, че аз ям нещо , което го подува какво ли не ми е минавало през главата. Включително че има някаква анатомична причина. В едни филми се бях вкарала...(това с големия) То не е пръц - пръц. То е все едно вземаш една плажна топка и като я стиснеш усещаш как спихва. Сега просто ми е тежко и се оплаквам да ми олекне. Знам, че няма да мине скоро и  ще трябва да преживея всичко отново. Много е трудно. Има като че ли цикличност - засилване , поотслабване. Днес, след като видях зъбчето, че се белее лекичко си казах, че заради него газовете са повече. Де да знам, може и така да е. Извинете ме, че ви занимавам, но поне ми олекна

# 505
Милата представям си като всяка майка какво си преживяла и съм сигерна, че си направила и невъзможното да решиш проблема, но това което описа ми прилича точно на непоносимост към храна. След като детето е неспокойно и е изпълнено с газове, трябва може би някаква  продължителна диета. Ако е лактазна непоносимост, кърменето още повече задълбочава нещата. Опитвам се да разсъждавам, за да ти помогна, но не мисля че това е нормално  Peace Аке е алергия или непосносимост, скопията кво ще помогне  newsm78, поне в БГ са други подходите.

# 506
...Оправям се със Себорал Форте втрива се всеки ден с памук в косата и Хининова вода, за 1 месец имма сериозен напредък. И двете са български и стурват по 2-3 лева. Постригах се супер късо и това също помогна доста.
jen и аз се посртригах преди празнициите, скъсих я доста,уж да ми олекне и да ми "живне" косата,но продължава да пада  ooooh!,ще опитам освен маските  и твоя метод  Hug

а по повод яслите,сега се сетих,че не съм писала по тая тема та да си кажа  за това ..... Joy ние подадохме молба за приемане още октомври,ще рзберем на пролет дали ще ни приемат,отдавна бях избрала яслата,в съседен квартал ни е(с кола съм не ми е проблем това,а и трафика тук не е като в София Wink ),но избрах нея,защото ми я препоръчаха  близки приятели,които децата им са били там и са доволни,та ходих и мен ми допанда атмосферата вътре и двора,дано ни приемат,другия плюс там е ,че е много близо до наще,ако се налага те да вземат малкия понякога. мисля да се върна на работа есента,след като навърши годинка да си взема и отпуските ,тъкмо да свикнем с яслата живот и здраве  да ни приемат и тръгвам и аз,че сме с ипотечен кредит(не е голяма вноската-130 евро, защото теглихме сравнително малка сума 15 000),мъжа ми да е жив и здрав и изкарва доста прилични пари (мениджър е)за да живеем добре ( и по принцип парите не са най-важното за нас ),но....да в кажа честно понякога ми се иска вече да правя нещо различно от това да домакинствам и да гледам бебето искам си пак  социалния живот ,знам няма да е същото ,вече малкия е на първо място,но не мисля,че трябва да пренебрегваме  другите неща от живота,които ни правят щастливи и ни карат да се чустваме пълноценни хора!....
та като казах другите неща да отворя още една тема момичета,а правите ли секс,ние през бременността и откакто се роди малкия...направо нямам думи, доста рядко се случва, както казва мъжа ми докато заспи малкия и ние заспиваме Joy добре,че имаме спомени Joy надявам се,като отрасне малко да се променят нещата  Heart Eyes
сега отивам да приготвям масата за вечеря,а и днес доста пописах,чакам отговори  Wink Hug

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 19:01 от gali3009

# 507
Привет Simple Smile

Сега вече на спокойствие да ви прочета и да пиша Simple Smile

Ай и аз се зарибих по този сайт, ама като видях, че е американски и хептен ми паднаха надеждите... ( а и до сега никога не съм пазарувала от чуждестранен сайт)....
Аз да ви се оплача преди 2 вечери цяла нощ ме боля ниско долу към яйчниците, като на болезнен цикъл ( имах такъв като тинейджърка) и едва изкарах нощта... Но не ми дойде ( все още нямам цикъл, само 1 път ми идва през октомври) ТА вчера цял ден бях с болки( но по-слаби) и вечерта ходихме до гинеколога ми, направи ми пълен преглед и каза, че всичко е 6 ,но като се прибрах вечерта вдигнах и Т и ми беше много зле . За капак малката не щя да спи ,а баща й не успя да я приспи (дори и след 5-6 опита) та накрая аз с подрусване на колянцето и пеене около 20 мин се укроти и я приспах чак в 23:20!!! Днес съм по-добре, но като се движа напред-назад повече или нося малката и почва да ме боли, но ниско към яйчниците.. не знам какво ми е....сега вечерта пак ме заболя та пих  2 но-шпата ( а и сутринта пак пих, като ме сви) ... оф дано само не е някакъв вирус, че да не заразя малката...  ooooh!

Вода, не мога по никакъв начин да я накарам да пие, и с лъжичка давах и какво ли не пробвах, ама Ц.. Онзи ден дадох на малката заешко на Гербер с моркови и много и хареса и си го изяде цялото бурканче от 125 гр Simple Smile Днес и дадох само зеленчук и утре пак ще взема същото зайче Simple Smile

ЗА сайта снимките ви , имам само добри впечатления. Снимките за сватбата сме си изкарвали от там и още много винаги в големи количества! И качеството е много добро и доставката ( даже мъжо като ходи на София ги взима директно някое студио). Цвети, да знаеш, че по празниците стават такива неща, аз от друг сайт поръчах чаши и едната ми я докараха със счупена дръжка, но от сайта ме увериха, че всичко е било наред и проблема явно е станал при доставката (SPEEDY), та си поръчах друга и ми поеха стойността от сайта, макар да не беше тяхна грешката  Peace Не ги защитавам, но за снимки до сега проблеми не съм имала и другата седмица ще пускам да изкараме около 300 снимки на малакта от раждането насам пак през снимкитеви Simple Smile
Иначе цял ден нямаме вода, че са ни замръзнали тръбите, преди малко мъжо и баша ми ги размразяваха в мазето с газова горелка, но се оказа, че тръбите в банятая на баба ми на първия етаж са също замръзнали и не може да се качи вода при нас, та сега има вода само в мазето  ooooh!
Айде да бегам, че и без това само се оплаквам , а не мога да се сетя какво друго щях да коментирам Simple Smile

# 508
franseto, много е странно това да ти дойде цикъла само веднъж...  newsm78  И аз още нямам, но не ми е идвал нито веднъж - иначе нямаше да спра да мисля за бременност, дори и извънматочна - няма да е лошо да се провериш (ако не си го направила и ако имаш съмнения за такава)...
Което ме връща до въпроса за секса... Така си бях изкарала ангелите още на втория месец след раждането - що ми не идва - дали заради кърменето или заради друго... Правих си само тест, който излезе отрицателен... Минаха 5 месеца от тогава и нямам други признаци за бременност...  Laughing С милУто бяхме като разпасани първите месеци от бременността (нали щото по-бременна не мога да стана), но после нещата се промениха... Аз надута, жега, недоспивах си, не ми беше удобно с големия корем, а и голямото ми момче спеше до мен и все ме буташе и риташе нощем... МилУто пък се притесняваше от мърдащия ми корем (бебчо риташе до безобразие), някак му некомфортно и малко я карахме през пръсти... Сега пък съвсем нищо не става - докато приспим малките и сме гроги... Шегувам се с милУто, че сигурно е счупил огледало и му предстоят 7 години нещастен/липсващ секс - една вече мина, остават още шест...  Laughing

# 509
джен, не е лактозна непоносимост. На големия съм давала безлактозно мляко нямаше промяна.

Стелт, ако това може да е утешение въобще твоят мъж не е сам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт