Отговори
# 570
Здравейте момичета,
относно въвеждането на пшеницата мисля да е с тази каша на Топфер. Сега давам овесената, след което ще дам тази с елда и за накрая пшеничената. Поне засега така съм го замислила.
За Лецитина и аз мога да кажа много хубави неща. Пия Джеймисън, много съм доволна, има висока концентрация. Пия по 1 на ден точно заради двата мастита,които получих и честите буци. Сега само при появата на симптомите пия веднага по 4 и нещата се разминават.
Ще се съберем ли групичка за лекцията на 17-ти?

# 571
Добро утро мами.При нас днес нещата са накриво още от 6 тази сутрин,сутрин взе да отказва сутрешното мляко и това е вече 3 ден .За сядането,ние от началото на 4 месец я вземаме в нас седнала,но сега още не може стабилно да седи самостоятелно.За спането през нощта,понякога имам чувството че нашето зверче иска да е само в стаята,като че ли нашето присъствие я дразни,иначе и аз съм пробвала на лампа,с мечо до нея ,но само като си стиска възглавката спи спокойно.За бактериите и гъбичките-нямала съм такива до бременността,в 7 месец ми изписаха полижинакс и май до там бях с тях,но и не ми трябват де.Дано и да не ме споходят,че са голяма напаст.Аз вчера и дадох малко жълтък в пюрето,но след него цял ден повръщаше,имам усещането че е от него,и мисля да го спра,след месец ще пробвам пак,дали ще постъпя правилно? newsm78. Искамда попитам и друго,вече съм дала две пюрета от пиле,може ли днес да и дам вече заешко или пуешко?

# 572
Здравейте!!!
Минавам да дам идея за чистене на пода ,че с тези пълзящи бебета
http://apteka.framar.bg/23001486/%D1%86%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE% … BB-#axzz1lIpp4i9z
има и други вариянти  по- евтини  newsm10
Аз нещо не разбрах  newsm78 да се пие или да го ползвам за почистване на под?
Бебо ми е в ръцете, така че съм кратка  Hug

# 573
Здравейте!!!
http://apteka.framar.bg/23001486/%D1%86%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE% … BB-#axzz1lIpp4i9z
има и други вариянти  по- евтини  newsm10

Може и двете . Аз го ползвам при болно гърло и сливици ( препоръчвам го ) Може да се мие пода за дезинфекция .
  -Възпаление на влагалището причинено от гъбички,бактерии,паразити: разтвор от 0,5л преварена и охледена вода и 5 капки Цитросепт за промивки сутрин и вечер.разлкащай преди употреба!При липса на дразнене дозата може да се увеличи до 15 капки плюс тампон напоен с разтвор от 5 к+ 100мл.сусамово масло (сменя се на 6 часа)След промивката дълбоко във влагалището се поставя 1 таблетка пробиотик за вагинална употреба.
   -Заболявания на мъжките полови органи причинени от гъбички,паразити:5к. В 0,5 л. Преварена и охладена вода,правят се промивки 3-4 пъти дневно и/или се мажат засегнатите области с разтвор от 1 –2 к. В 1с.л.сусамово масло.приема се и вътрешно 3 пъти по 7 –15к.
   -Възпаление на външни женски полови органи-виж възпаление на мъжки полови органи.
   -За дезинфекция на клавиатури,бельо,телефонни слушалки,брави,плотове,дъски за рязане,гребени,четки,за дезинфекция на пода в жилища с малки деца и др.:разтвор от 30-60 (30 капки са много ,аз мисля по-малко капки в по-малко вода капки в 1 л.вода,намазване,напръскване,изплакване.
   -За дезинфекция и съхраняване на плодове,зеленчуци,месо и др.:потапяне за кратко в разтвор от 30-60 капки на 10 литра вода.
давам го просто като идея

# 574
Здравейте!!!
има и други вариянти  по- евтини  newsm10

Може и двете . Аз го ползвам при болно гърло и сливици ( препоръчвам го ) Може да се мие пода за дезинфекция .
  -Възпаление на влагалището причинено от гъбички,бактерии,паразити: разтвор от 0,5л преварена и охледена вода и 5 капки Цитросепт за промивки сутрин и вечер.разлкащай преди употреба!При липса на дразнене дозата може да се увеличи до 15 капки плюс тампон напоен с разтвор от 5 к+ 100мл.сусамово масло (сменя се на 6 часа)След промивката дълбоко във влагалището се поставя 1 таблетка пробиотик за вагинална употреба.
   -Заболявания на мъжките полови органи причинени от гъбички,паразити:5к. В 0,5 л. Преварена и охладена вода,правят се промивки 3-4 пъти дневно и/или се мажат засегнатите области с разтвор от 1 –2 к. В 1с.л.сусамово масло.приема се и вътрешно 3 пъти по 7 –15к.
   -Възпаление на външни женски полови органи-виж възпаление на мъжки полови органи.
   -За дезинфекция на клавиатури,бельо,телефонни слушалки,брави,плотове,дъски за рязане,гребени,четки,за дезинфекция на пода в жилища с малки деца и др.:разтвор от 30-60 (30 капки са много ,аз мисля по-малко капки в по-малко вода капки в 1 л.вода,намазване,напръскване,изплакване.
   -За дезинфекция и съхраняване на плодове,зеленчуци,месо и др.:потапяне за кратко в разтвор от 30-60 капки на 10 литра вода.
давам го просто като идея
Мерси, ще ми бъде полезно  Hug Hug Hug

# 575
Лудесита, ако времето не ни изиграе кофти номер планирам точно тази седмица да сме в София.
И ако всичко е ок, ще дойда на лекцията. Ще се уговорим допълнително Wink

# 576
Здравейте!
mother of twins ,педи-то ни прати при ортопед,понеже бебик изобщо не може да стои седнал ,освен това като стъпва,стъпва само на левия си крак.Ортопедът се казва Пейнешки, работи в Горна Баня,но има и друг кабинет,близо до нас,пък и мои близки ми го препоръчаха.Това бяха основните причини да отидем при него.Но тези възгледи за сядане толкова отрано и вредата от носенето в слинг ме изумиха.Ами нали ортопедичните гащи разчекват краката на бебето по същия начин?!Както и да е ,слонна съм поне да му вярвам,че ако изобщо има проблем,той не е ортопедичен.Ако няма промяна другия месец ще ходим на невролог.
За лекцията на 17 - ще направя всичко възможно да присъствам
Вчера със  скъпия сключихме сделка - че ми осигурява по някой час седмично отмяна за гледането беб,да се възползвам както си искам( не както досега-"вземи го,че да мога да се изкъпя"или"ти го гледай,аз отивам да пазарувам").Това за нас е голям напредък...

# 577
Мока, на лекцията може да поговориш с д-р Алексиев. Ама без да види бебето едва ли ще каже нещо конкретно.
Дано всичко се оправи и не се налага да ходите на невролог.

# 578
сигурно сте намирали тази информация, но аз си прочитам отвереме на време:
http://doktoryanakiev.wordpress.com/ - за двигателното развитие на бебетата

Редактирам се да допълня, че понякога тези доктори гледат като по точки нещата и малко плашат родителите. Казвам го от личен опит. Дано при вас всичко е ок и не се стигне до невролог. Правете си гимнастика и всичко ще е наред според мен.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 12:41 от mother_of_twins

# 579
  • Варна
Moca, а до следващия месец той не препоръча ли да се набляга на гимнастиката и масажите, някакъв комплекс не ви ли показа? И на мен ми се струва че би било добре.

# 580
Честит Симеоновден!!! Живи и здрави всички празнуващи!!!

# 581
Здравейте момочета  Hug

влизам набързо да задам един въпрос към ЛЛЛ

Кърмя успешно синът си вече 7.5 м, но то 2 месеца насам непрестанно боледувам, с много високи Т, усложнения като (ангини, синузити, бронхити). Днес отново съм 39 Т и съотвената ангина, направих си кръвни изследвания и съм с доста лоши показатели, тежка желязодефицитна анемия (имам генетична малоформация и не мога да усвоявам фолиева киселина, която пък способства за усвоявнето на желязо и Витамини), бебко изсмуква явно всичко от мене. Разбира се, отново съм на АБ, което уж е съвместимо с кърменето. Съвета на всички лекари е да прекратя с кърменето, тъй като имунитета ми е доста сериозно подстрадал и имам нужда от сериозно лечение, което няма да може да се проведе докато кърмя, отделно от това докато кърмя и малкото вещества отиват за бебето. Сега се кърмим поне по 5-6 пъти на 24 часа, като имаме една малко по-голяма пауза през деня (между 8-9 и 14-15 часа). Имам нужда от съвет, как и кое хранене най-добре да заместя, за да започна да го отбивам сутрешното или вечерното, нощното ще е най-трудно с това съм наясно.

# 582
Привет

ох. аз да се оплача...вече 5ти ден нямаме вода, защото са замръзнали тръбите. Мъжо всеки ден размразява тръбата в мазето ,но чак вчера стигна водата до първия етаж при баба ми (След като предишния ден цял ден работеше духалка в банята ) Вчера пък работеше духалката в нашата баня и вчера вече имахме вода, но само  тоалетната ( самата тоалетна) , но в чешмите не... преди малко тръгна топлата вода, та се надявам скоро да тръгне  студената... ох това е голямо премеждие! ooooh! Вчера поне пуснах на малката една перална, долу при баба ми, че всичките ни лигавници а а и няколко блузки са наклепани в пюре и сега се чудя как да ги чистя.... та да ви питам ,какво използвате като допълнителна добавка към прането за изпиране на петната от @ки и пюрета? Чудя се дали да не взема вениш... аз до сега поне лигавчетата веднага ги перях на ръце, ама сега... всичко е наклепано !  
Оф.. да не говорим, че климатика в хола издаде багажа и сега сме карцирани по цял ден в малката ни спална.... но поне си имаме вече бънджи ( много ми се кефи) , че да не ми е се в ръцете! То 8 кила и нещо все да подскача  Crazy

Иначе да споделя, за болката, чак на третия ден ми дойде... още ме боли, даже вчера си взех ибопрофен, че не се издържаше. Само се чудя, защо първият ден вдигнах температура?  newsm78

Епонка, мила много се радвам , че пак ще правиш колаж на бебоците! Нямам търпение вече Simple Smile

За глутена, ами преди седмица някъде й дадох коричка хляб да си дъвче, та така хем го въведох, хем успяхме спокойно да се наядем с мъжо и двамата Simple Smile Беше много весело Simple Smile

За течението и аз като Сали имам период в който се обостря и по-слаби такива, но и на мен док ми каза, че си ми е такъв организма. За сега съм добре (поне от към това) Simple Smile

mother_of_twins много интересна статия, но има доста деца, които се развиват доста по-бързо от това , ( например синчето на стелт)  Laughing Но е хубаво да има къде да си свериш, как се развива детето ти. Аз от както се роди малката търся разни такива статии по месеци , че да ми е спокойно Wink

за 14ти февруари и ние за 9 години доста се поизчерпих. Миналата година, нали бях карцирана в къщи и седнах един слетобед и направих една папка с наши снимки от най-старите, които имам в електронен вариант , плюс една сладка картичка от нета и му ги показах на 14ти Simple Smile Много му хареса, а и той си пада по такива жестове повече от купешките подаръци Wink  

ми май е това дето сега се коментира, съжалявам за чаршафа, ама като взех да пиша по-рядко и много неща са ми в главата  hahaha... Simple Smile Лек ден  Hug

# 583
Момичета, чета сега Джен и се сетих, че вчера ми попадна някакъв материал за Шуслеровите соли http://lesson1.deteto.info/Default.aspx?page=5. Някой има ли впечатления преки от тях?

Джен, тук пише че Шуслерова сол 10 е за отбиване - ама в смисъл, че спира кърмата ... при теб е малко по-различен случая ... Оздравявай бързо  Hug

Аз да се включа с 14 февруари - малко наптрапен ми е този празник - наред с вси светии и тем подобни, та аз съм пас с него - виж вчера си празнувахме Петльовден у дома Simple Smile  Blush

# 584
Della, за снимката, която си качила за колажа. Много е хубава, но не е подходяща за целта. Ще те помоля да я смениш с такава, при която Йоана е в по-дребен план, цялата главичка се вижда и е централно разположена. Примерно, тази от аватара ти би била по-подходяща...

Мерси и хубав ден!   bouquet

P.S.: Исках да ти го пратя на лични, но кутията ти е пълна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт