Отговори
# 600
Момичета, благодаря за идеите. Не са за Макс, а за майка му.  Simple Smile
Ядох страхотни овесени сладки в една шоколадова къща и сега искам да намеря подобна рецепта.
Първо ще пробвам тахановите, изглеждат много добре.

# 601
Здравейте дами,

както обещах (а аз си държа на думата) ви пращам линк към статията на Спигел за витамините на български. Аз лично изхвърлих и центруми и чудесии от шкафа с лекарствата и ми се изясниха някои случки от миналото с близки хора.

http://www.filedropper.com/file_2078

Приятен уикенд!

# 602
Привет на всички мами и бебета родени юли 2011г.Искаме и ние с бебе Александър да се запишем във вашата група-дето се вика да изравним резултата момчета / момичета (84/84) Simple Smile

# 603
Шушка  smile3501 smile3525 БЛАГОДАРЯ за статията! Като се сетя 'що магнезий изпих по време на бременността  Shocked амаааа, к'во да правиш, да е жива и здрава малката  Praynig Винаги съм се чудела как точно ги синтезират витамините и после тия сложни химични съединения как се усвояват от организма  newsm78 или може би не се усвояват, пък дано поне да се изхвърлят някакси... много полезно четиво,точно днес си мислех да си взема някакви витамини за косата докато още ми е останала, ама след това което прочетох... ще пропусна. Така или иначе си хапвам всичко,което ми се яде и по много. Ако и за в бъдеще ни снабдяваш с интересни и полезни неща за четене с радост ще ги чета  Hug . Харесаха ми много постовете ти за начина, по който се случват нещата при вас... Тук сме още далече от тези практики, труда който полагаш за брошурите е похвален и ще бъде много добре приет тук, според мен, особено от младите майки.
Цветенцето2011 Добре дошли на вас със Александър   bouquet пиши на лични на Танчето - Bulechka кога е роден,колко гр. и см.,дали е първо дете и ще те добави на първа страница  Peace тя се грижи за доброто оформление на темата  smile3503
Лека нощ на всички!

# 604
  • Sofia
Привет, момичета!

Аз също ще пробвам тези бисквити с тахан,че и без това имам. Досега на големите правех тези http://krokotak.com/2009/11/oveseni-biskvitki/comment-page-1/

Jen, много здравословни неприятности при теб. Лоша работа. Хомеопатия?? Пробвала ли си? или не се получават нещата? Дано скоро да излезеш от кръга на болестите Praynig

Ние се борим с пюретата. Ида най-много одобрява домашните зеленчукови и сурови настъргани плодови. Не че и тях толкова ги хапва, но поне не прави отвратени гадни физиономии.

Виждам,че колаж ще има. Ще гледам да кача тези дни фото Hug

# 605
Shushka, благодарности за интересната статия!
На мен имаше кой да ми отвори очите за това още в началото на бременността. Др. Сигридов, при който ходих на ФМ ми дръпна една доста дълга лекция на тази тема и от тогава не пия витамини. Надявам се, че той е отворил очите и на доста други хора, склонни да го послушат. 
Много полезно за мен се оказа и това четиво!

# 606
tsvetenceto2011,добе дошла сред нас   bouquet

# 607
Здравейте и добре дошла на tsvetenceto2011!
Изчетох постовете само от последните две странички:

витамини - и аз не употребявам , а моята лекарска докато бях бременна ми каза "няма нужда да се тъпчеш с витамини, освен ако не искаш да надебелееш допълнително"  Rolling Eyes Но през бременността ми с Ния пих Матерна-беше тъкмо излязла тогава и много прехвалена- а какво се оказа после ГМО  #2gunfire

Лигавници - тези на Епона и още едни от Икеа ползвам аз - не се обличат с ръкави, но също са много удобни.

Таня - поздравления за плетеното одеалце за благотворителност! Ния тази седмица ме пита как се плете и бая зор видях докато си припомня, обаче пък много приятно ми стана после като поплетох малко и аз.

И сега моята тема - от снощи децата са си в детската стая. Преместихме и Сияна да спи там, въпреки че продължава да се буди по поне 2-3 пъти на нощ за ядене предпочитам така. Доста по-добре ми е че мъжа ми се завърна при мен в спалнята /до снощи спахме по женски трите и буквално и в преносен смисъл ми се бяха качили на главите/

# 608
Mother of twins , относно  бройката , по принцип многократните пелени се сменят по-често от памперса, не че не биха издържали и повече, зависи колко пишка бебето., но все пак урината в пелената създава предпоставка за развитието на бактерии.  По принцип можеш да стартираш с по 6 пелени на ден + 2-3 кавъра , (аз не съм ползвала комбинацията защитни гащи + вътрешна пелена)  зависи колко често искаш да ги сменяш и переш. Като си купиш по 6 ще почнеш да пробваш и ще разбереш. Моето мнение е така, вземаш първо няколко за тест  виждат кое , как и решаваш , какво е добре за теб. От джобовете, аз съм доволна от fuzzi bunz, wonderoos, charlie banana, ползвам one size. Имам и две All in one, предимство слагат се най-бързо и лесно, но парчето което е зашито за пелената, мнго ме дразни как ми се мятка като ги запирам на ръка. освен това по-трудно се дезинфектират.

Много благодаря за изчерпателния отговор. сега остава да изчисля дали ще смогна с времето за пране, съхнене и т.н процедури и ще реша кой вариант. Това е доста добро решение и в периода на приучване към гърне и за плажа според мен - банските от този тип ми изглеждат по-добри от памперс-банските например.
И аз бая магнезий пих през бременността, ама без него май нямаше да ги има двамата в подписа ми. Иначе други витамини не съм пила и даже се чудех защо докторът ми не изписва, но май не е било нужно.

# 609
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте дами,

както обещах (а аз си държа на думата) ви пращам линк към статията на Спигел за витамините на български. Аз лично изхвърлих и центруми и чудесии от шкафа с лекарствата и ми се изясниха някои случки от миналото с близки хора.

http://www.filedropper.com/file_2078

Приятен уикенд!
Hug Благодаря за превода!
И аз пих прехвалената матерна с баткото  Sad

tsvetenceto2011, добре дошла и от мен!  bouquet

JenHug

Един Поздрав ! Laughing
Светът със бебето за  мама

Роди се малкото  човече
нежно, милоо буболе                   
и за мама и за татко                     
то е слънчице най-сладко
       ...........                .
Бебешките периоди...
са за мама „нови моди”
колики и рев след тях
идват гукане и смях.

Бебето по гръб  лежи
По коремче  се върти.
после  седнало  стои
и съвсем не се бои ...

На крачета се изправя
и се друска и забравя
че е малко ...и уви ...
ето пак се търколи .
........................
„Най красиво е нали ??”
мама...с влюбени очи
„а не е ли  по-по –най
нашето гардже май?”
.....................................
А пък бебче си расте
хапва  каши  и пюре
и дори и му не  пука
че го коментират  тука
...................................
тя за мама е „поуката „
няма я дори и  „скуката”
и светът и се върти между
дрешки ,акита и пелени ...

Да дам и предложения за заглавия , че  Танчето втори път подканя  Wink
Мама Юлчето от студа „спасява „ на топличко сама го забавлява. .
Нервни, недоспали ,но щастливи гушкаме си Юлчета красиви.
От лъжичка и с ръчичка , с тикво-морковно пюре Юлче прави пухкаво дупе.
Юлче хапва каша сладко да порасне като татко.
Мама "трупа" на Юлче килца ,а  смъква от своите ханш и бедра

# 610
Здравейте, здравейте

Да се присъедина и аз към благодарностите към ШушкаHug Искам само да кажа, че преводът е на мнооого високо ниво. Шушка знам, че това ти е работата, обаче съм се нагледала на некачествени преводи от различни езици, а твоят е суууупер, като имам предвид и оригинала, а и особеностите на немския език.

Мама "трупа" на Юлче килца ,а  смъква от своите ханш и бедра
Ей това заглавие страшно ми допада, дано да стане и реалност, че вече не се трае!

Искам само да споделя още нещо.. днес бях на детски рожден ден, но понеже рожденничката беше малко болна, та оставих Мишо с баща му и отидох само аз, за да има с кого да духне свещичките детето, че ставаше на две. Отивайки очаквах, че няма да има други деца, все пак домакинята беше болна, макар и да се чувстваше добре. Та колко учудена останах, когато видях, че дойдоха всички поканени дечица. Викам си, бреййййй много смели майки има бе, хем знаят, хем пак ги водят. То вярно, че в това време ни се е свила душата, ама ....... не го разбирам!!!

# 611
  • София
Цветенцето2011, добре дошла  Hug

Цвета33, би ли споделила как мина отделянето на малката в друга стая? И аз се замислям за това, но за съжаление ние все още нямаме детска стая. Та интересува ме получава ли се като се буди малката, чуваш ли я от вашата спалня, по-спокойно ли спи?
Много се надявам лятото най-късно да се пренесем и да се разширим, че така не може повече  Naughty

Бягам, че малкото е криво и мрънка

# 612
  • Бургас
Пропустнах няколко страници, немога и да се наканя да пиша, но преди малко получих поредната захапка и си викам ще се оплача newsm45 Weary как боли а и кръв течеше. Беше спряла малко едното зърно ми беше минало другото още ме наболяваше и пак удари зъбите. Имаме вече 3 нови , какво е това чудо за иманяма 5 дена и трите отгоре наведнъж , и двата отдолу, не ми се мисли ooooh!. Може да се ноложи да се цедя вече  newsm78.
 Седи горе долу стабилно вече, търкаля се на земята и на спалнята но не е започнала да пълзи.
Яде зеленчукови и местни пюрета на обед около едно малко бурканче на Нип 125г. понякога доцоква понякога не, след обед хапва каша но порцията е наполовина и тогава понякога доцоква понякога не. За десерт на обед давам плодово няколко лъжички. За режима - хапва на около 3часа все още  newsm78 а уж вече щом яде други храни би трябвало да яде на 3.30-4ч.
Вечер се събужда с рев, даже както спи и започва да реве вземам я и спи и реве, немога да я събудя понякога да я успокоя. снощи 2ч рева #Crazy  от зъбите ли незнам но да минава че от 2 месеца е така всяка вечер.
За лигавници ползвам от плат, някои отзаде са найлонови, доволна съм.
друго пропускам ли....... а да ходихме за изследванията, левкоцити лимфоцити, тромбоците са високи но било нормално след като е боледувала, така казаха лекарите където ке консултирах. Другата седмица ще правя нови, сед като се е изчестила от вируса, да видим тогава какви ще са.
Това е май...... лека и спокойна вечер  smile3524 Hug

# 613
Искам само да споделя още нещо.. днес бях на детски рожден ден, но понеже рожденничката беше малко болна, та оставих Мишо с баща му и отидох само аз, за да има с кого да духне свещичките детето, че ставаше на две. Отивайки очаквах, че няма да има други деца, все пак домакинята беше болна, макар и да се чувстваше добре. Та колко учудена останах, когато видях, че дойдоха всички поканени дечица. Викам си, бреййййй много смели майки има бе, хем знаят, хем пак ги водят. То вярно, че в това време ни се е свила душата, ама ....... не го разбирам!!!

Аз не се страхувам от болни хора... Не спирам децата си от никъде, само защото някой е болен... Но съм съгласна, че трябва да се предупреждава и да не се водят болни деца на такива мероприятия, защото има хора, които се страхуват и не е редно да бъдат поставяни в такава ситуация... Ако всички са знаели, че има болен, не виждам проблем...  Peace

# 614
[ Ако всички са знаели, че има болен, не виждам проблем...  Peace

В интерес на истината всички бяхме много подробно осведомени за ситуацията... но всеее пак не виждам смисъла в това грипозно време да се рискува здравето на което и да е дете. Все пак рожденни дни и паритита ще има много, пък здравето е едно!

Общи условия

Активация на акаунт