Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 70

• 41 398
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • AMS
kurkuma,
Ти си още по-голяма сладурана от мен, с тези калинки.
Ето едно стихче от детската градина

Калинчице малка,
дай ми таз писалка,
да напиша писъмце,
от душица и сърце!!!

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 01:38 от di...va

# 271
Руснаците като са сменили оригиналното заглавие, поне са сложили подходящо. "Без вина виновна", имат такова произведение от Островски, имат си го израза, и отговаря по смисъл на съдържанието на филма. Нашите като са решили да сменят, са намерили заглавие, което според мен по никакъв начин не се връзва с филма. "Пепел от рози"е название на определен нюанс на розовото и е траен спомен от друг филм - "Птиците умират сами". Може да се намери връзка, както коментират и някои момичета, но ако вече знаеш какво се случва във филма. За тези, които нямат представа и трябва да бъдат привлечени, това заглавие е крайно неуместно. А пък анонса "красиво селско момиче, брутално изнасилено......."също намирам за груба грешка. Как ще усетиш атмосферата в 1 серия, ако знаеш, че предстои изнасилване?
Аз тв въобще не гледам, ама все пак не се стърпях и си казах мнението по въпроса, който ви вълнува. На всичките си познати, на които препоръчвам филма, обяснявам колко съм възхитена, каква игра, музика, и т. н. и нито дума за съдържанието, не искам да им развалям удоволствието от филма.
Да кажа и няколко думи за Мустафа, че беше много обсъждан днес. Отдавна си мисля, че ще има трагична гибел. Надявах се, че накрая ще направи някаква саможертва, нещо за детето си може би, но вече се отказах. Явно затъва все повече. Мисля си, какъв ужас е животът на всички насилници, на техните близки и на помагачите им като Мустафа и Мюнир! А тези, чийто живот беше разбит, бавно се възстановяват и намират сили за щастие. Навярно защото са запазили човешките си добродетели, въпреки всичко.

Zdraveite momicheta, toku shto se registrirah i se prisuedinqvam s golqmo udovolstvie kum vashata vesela i zabavna kompaniq. Izvinqvam se za latinizata, no v momenta nqmam kiriliza.
Iskah da spodelq s vas, che zaglavieto "Пепел от рози" spored men e edna uspeshna igra na dumi. Gül
na bulgarski oznachava roza. Mislq, che ako poprevedem imeto na Fatmeto na bulgarski bi zvuchalo kato Fatma-Roza. A i restoranta mai go krustiha "Kuhnqta na rozata".
Iskam da vi kaza, che ste chudesni, mnogo duhoviti i ot vas nauchavam mnogo neshta! Aferin  Grinning

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 01:37 от harika

# 272

Среднощен поздрав!  Hug

# 273
harika wavey welcome

Права си за играта на думи, но идеята на оригиналното заглавие се губи така. Иначе звучи добре.

# 274
  • AMS
Мили, момичета!!!
Днес аз ще ви " отворя" деня.

Добро утро!!!

Ако вънка
зора е зорила,
тя за теб е
зорила сега.
Ако има
на този свят сила,
тя се казва - любов
и тъга.

МОМЕНТИ НА ЛЮБОВ И ТЪГА

http://www.youtube.com/watch?v=RMd74Q90y94

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 05:53 от di...va

# 275
  • Пловдив

Добро утро момичета. Пожелавам приятен и успешен ден на всички

# 276
Добро утро, момичета и от мен! HugТопъл и релаксиращ уйкенд за всички!  Peace

И докато си пием кафенцето, да прочетем една китайска мъдрост:
 http://dox.bg/files/dw?a=7f8ad77730

# 277
Добро утро! Момичета, страхотни сте! Това се казва събуждане - и клип, и кафе! Благодаря ви! Дива, чудесен е клипа и вече моментите на тъга стават по-малко.  Hug Желая ви щастлив ден!

# 278
  • Пловдив

Превод от сръбски gphilipova, субтитри mariana51. Приятно гледане.

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 11:12 от mariana51

# 279
# 280
Мариана, благодаря за новата серия!
Goni, наистина прекрасна притча и толкова позитивна. Благодаря, от сутринта се очертава страхотен ден.

# 281

Превод от сръбски gphilipova, субтитри mariana51. Приятно гледане.

gphilipova,  mariana Hug Hug БЛАГОДАРЯ ВИ

# 282
Днес е Бабин ден-да е честит на всички ни и повече и повече дечица-да са ни живи и здрави

# 283
  • Варна
Добро утро и от мен,клонящо към обяд!Рядко пиша,по-често ви чета,но днеска съм възторжена от супер-ВалентинаР с поздрава и от Стас Намин и супер-Марианка с новата серия на Облака!Прекрасно е това!

# 284
gphilipova, mariana51
Благодаря за удоволствието!

Общи условия

Активация на акаунт