Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 70

• 41 339
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Някой вчера бе питал за тази снимка дали е нова (да нова била):

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=151629778284619&set=a … type=1&ref=nf

# 361
hrissi_sz , много е приятно да има с кого да споделяш. Който не е гледал филма, не може да ни разбере. Затова и аз прекарвам тук с момичетата свободното си време. Този филм е нещо като Библия - толкова много съдби, характери, въпроси и теми за размисъл...без край.

# 362
  • В Града на липите
Софи, не вярвам някой да те линчува. Тук всички ми се струват много мили, а и хората сме толкова различни, нормално е да имаме и различни мнения.
Аз за разлика от теб, мисля че Фатмагюл започна да обича Керим. Личи си по реакциите й, спомни си, преди й беше все тая. Не го търсеше, отбягваше го, дори не го поглеждаше. Съжалявам, че тя не отговори на въпроса му - Кага разбра, че ме обичаш?, ако си спомняш той й го зададе по телефона и после й каза, да не му отговаря искал да го чуе лично. Или аз пропуснах или просто не го дадоха.
Мисля, че тя започна да го обича в момента, когато го отвеждаха полицаите за убийството на... забравих му името, сори - най-слабохарактерното животно от тримата. Спомни си как тичаше след колата и крещеше името му. Ако не го обичаше,  щеше да й е безразлично или поне да стои и да гледа тъжно като останалите. В последните серии особено много си личи, че е влюбена. Във всички дребни жестове, скрити невинни погледи, как импулсивно докосна челото му, когато беше болен, разговорите им по телефона... върни се и виж моментите, езика на тялото, на очите, всеки малък жест - дори и като този да му предложи закуска. Тя не е героиня, която би си правила труда да се държи добре с един мъж, ако наистина не чувства нещо. Сигурна съм, че го обича.
Що се отнася до физическия контакт, мисля че травмата й е прекалено голяма, има още много път да извърви. За късмет не съм преживявала никакъв вид насилие, искрено се надявам, че и вие. Чела съм, че някои жертви не се възстановяват никога, особено тези с по-слаба психика. За това и може би не разбираме напълно цялата трагедия. Трябваше и година за да го допусне до себе си, да му позволи да докосне ръката й, една лека целувка. Тя прави малки крачки, но всяка крачка е свързана с огромна вътрешна борба. 
Финалите на две от сериите наистина ме разтърсиха и едва преглъщах буцата в гърлото си. Едната беше, когато отиваше в съда и всички скандираха около нея и другата, когато каза на онзи помияр адвоката, че няма да се предаде - когато трябваше да избира м/у брат си и делото. Скоро ще ги гледам отново, направо са настръхващи.

# 363
Хриси, добре дошла!   bouquet Явно сме една кръвна група, това е горе-долу и моето мнение за сериала. Но както по-горе някой беше написал, в първия сезон, ФГ имаше сърце дето се казва - макар и движена от омраза, ама няккава страст имаше. С напредването на 2-я сезон, обаче, това което аз виждам е - мило отношение, но отпуснато и вяло, не знам, много рядко припламва искра в очите й - дори и спрямо Керим. Може и да ме линчувате, но аз не мисля, че тя го обича истински, поне до този момент чух само думи и нищо друго. Е, и съчувствие. Не казвам, че тя не е права, не ме разбирайте погрешно, може и да й е рано. Но му казва, че го обича, пресилено е, според мен. И ще ви кажа моето лично мнение: Ако съзнанието й е готово да признае това, че го обича, то и тялото, най-условно, би трябвало да го последва. А тя едва ли не бяга при всеки физически контакт, а това ужасно изнервя Керим. Като е объркана и не знае как се чувства - защо го казва...де да знам  Embarassed Но е толкова...имам чувството, че е отегчена и й е досадно до смърт. Оживява се само когато има новини за враговете й - това в отрицателен смисъл, и сега за Йозге - в донякъде положителен. Иначе е като зомби, извинете ме пак, ако съм прекалено остра.
Дано нещата натам да не изглеждат така и да не ни приготвят тъжен край на този филм. От тях може да се очаква.
Ако някой не е съгласен с мен - нека си каже мнението, надявам се да не ме линчувате.  Mr. Green
Sofi q, след подобна травма, каквато е изнасилването, според мен е съвсем нормално в началото да избягва физическа близост. Но малко по малко леда се стопява, доказа го и прегръдката им в последния епизод. Мисля, че Фатмагюл наистина вече е наясно, че обича Керим. newsm78 Two Hearts newsm10

# 364
И на мен ми е интересно, че всички така реагираме на сериала - започваме с първата серия и от там ни завихря и не можем да се спрем. Кампанулка, аз знам за едно изключение - една приятелка каза, че гледала до седма серия и спряла, защото нещо не "я хванало", за сметка на това пък е пристрастена към "Любов и наказание", който и на мен много ми хареса, но не бих го гледала втори път.

София, аз не мисля, че Фатмагюл е вяла във втори сезон. Намирам, че очите й излъчват любов към Керим повече от когато и да било. Просто много по-малко време отделят на отношенията между двамата, отколкото на други персонажи, за съжаление.

Хриси, добре дошла! Hug

# 365
Кампанулка, разликата в класацията е вече повече от 2000 гласа... Sad

# 366
campanula, не мога да ти опиша с каква радост прегръщам твоята идея Керим да ни учи! Аз ще го слушам, каквото и да ни преподава! Ти си просто гениална! За домашно може да му направя торта!
Sofi_q  днес поместих снимка на Керим в бял пуловер, ти май беше писала преди няколко дена, че не харесваш тъмни мъже в бяло и ме провокира. Сега отново ме провокираш да пиша за Фатмагюл, макар че досега не се осмелих. В много ситуации не ми звучи естествено, но нали е преживяла насилие и е наранена, може би това е нормално поведение, не знам. Наистина, огън между тях имаше, после стана скучно, много сълзи, слаби емоции. Дори и за Керим ми се струва странно, че той в първите серии, когато още не бяха зараснали раните и под брадичката, се държеше по-рязко и я стряскаше, а после, когато се сближиха, стъпваше на пръсти покрай нея. Като гледам сериите повторно, разбирам колко си личи от играта на Берен, че героинята и не е готова за физическа близост, но ние, романтично настроени, откога чакаме. Това, което ми изглежда странно, е че и Керим сякаш въобще не се осмелява да мечтае, не направи опит да повтори ефирната първа целувка, нито пък усещам да изпитва нещо повече от нежност. Майката-Природа не говори ли в тях, няма ли да им помогне, въпреки психотравмите?

# 367
Валентина, мисля че Керим се страхува да не избърза и да не нарани отново любимата си, затова чака знак от нея. Все пак първата им целувка беше доста плаха, а и Фатмагюл набързо избяга. И аз на негово място няма да се осмеля да повторя, а и той няма право на грешки в това отношение. Иначе съм убедена, че едва се сдържа и изпитва мноооого повече от нежност, милият! Ако има проблем и трябва да изпуска парата, надявам се, че знае, че сме насреща! Laughing

# 368
  • В Града на липите
Аз мисля, че се страхува да не я изплаши. Вероятно си спомня, че тя веднага пожела да си тръгнат от къщата в гората на другата сутрин след целувката. Сигурно го е приел, като знак, че избързва.
Виждам много копнеж в очите му, не само нежност. Но вината, която го разяжда вероятно също му пречи. А и първия му опит да я целуне, когато се напи и получи шамар също явно е дала отражение. Честно да ви кажа, дали защото изгледах на маратон сериите, но не ми се стори бавно развитието на отношенията им, и може би защото са толкова редки моментите им на близост, са ми толкова ценни и запомнящи се.
Онзи момент когато целуна дланта й, още ми е пред очите. Много по-разтърсващ ми е от някоя 5 минутна целувка.
п.п. Куркума, прочела съм ти мислите, или ти моите. Писали сме почти едно и също  Grinning

# 369
Аз мисля, че се страхува да не я изплаши. Вероятно си спомня, че тя веднага пожела да си тръгнат от къщата в гората на другата сутрин след целувката. Сигурно го е приел, като знак, че избързва.
Виждам много копнеж в очите му, не само нежност. Но вината, която го разяжда вероятно също му пречи. А и първия му опит да я целуне, когато се напи и получи шамар също явно е дала отражение. Честно да ви кажа, дали защото изгледах на маратон сериите, но не ми се стори бавно развитието на отношенията им, и може би защото са толкова редки моментите им на близост, са ми толкова ценни и запомнящи се.
Онзи момент когато целуна дланта й, още ми е пред очите. Много по-разтърсващ ми е от някоя 5 минутна целувка.
п.п. Куркума, прочела съм ти мислите, или ти моите. Писали сме почти едно и също  Grinning

smile3521 smile3521 smile3521

Винаги съм се чудела дали щеше да е различно, ако се гледат всички серии наведнъж, а не по една на седмица и от една страна завиждам на онези, които ще открият сериала идното лято и ще му се насладят на един дъх, но пък тръпката от очакването и разбивките ни тук нямаше да я има, нали? Hug

# 370
Софи,и аз не съм съгласна с теб Peace.Точно в сегашните серии тя сияе,когато се гледат с Керим.Всеки,който ги погледне отстрани,разбира,че са влюбени Heart EyesИ то не е отскоро.Е,не му се хвърля на врата като в другите сериали,но всички знаем причината за това.Най-брутално казано-трима се гавриха с тялото и-дори се учудвам,че допуска Керим да я прегръща.Тя просто имаше късмет с него-дали Мустафа щеше да прояви такова разбиране,ако бяха останали заедно?На първо място нито той,нито родителите му щяха да я подкрепят да осъди Яшарановите.И най-вече винаги щяха да я гледат с презрение,сякаш тя е виновната и им е опетнила името пред всички ooooh!За тях в тези случаи виновна излиза жертвата.Те затова повечето се самоубиват или семейството им ги убива. #Cussing outКой проявява разбиране-по-интелигентните и с по-голям достъп до информация-та това са само няколко процента от населението.И при нас битува в малките селища,че това е голям срам и по-добре да си мълчим....какво да кажем повече.

# 371
  • Тук някъде.....
campanula, не мога да ти опиша с каква радост прегръщам твоята идея Керим да ни учи! Аз ще го слушам, каквото и да ни преподава! Ти си просто гениална! За домашно може да му направя торта!
Sofi_q  днес поместих снимка на Керим в бял пуловер, ти май беше писала преди няколко дена, че не харесваш тъмни мъже в бяло и ме провокира. Сега отново ме провокираш да пиша за Фатмагюл, макар че досега не се осмелих. В много ситуации не ми звучи естествено, но нали е преживяла насилие и е наранена, може би това е нормално поведение, не знам. Наистина, огън между тях имаше, после стана скучно, много сълзи, слаби емоции. Дори и за Керим ми се струва странно, че той в първите серии, когато още не бяха зараснали раните и под брадичката, се държеше по-рязко и я стряскаше, а после, когато се сближиха, стъпваше на пръсти покрай нея. Като гледам сериите повторно, разбирам колко си личи от играта на Берен, че героинята и не е готова за физическа близост, но ние, романтично настроени, откога чакаме. Това, което ми изглежда странно, е че и Керим сякаш въобще не се осмелява да мечтае, не направи опит да повтори ефирната първа целувка, нито пък усещам да изпитва нещо повече от нежност. Майката-Природа не говори ли в тях, няма ли да им помогне, въпреки психотравмите?

Именно, Валентина, именно. Това и аз исках да кажа. Аз съм и реалист човек, виждам какво е преживяла ФГ, добре, това е огромна травма. Тук няма да се намери човек, който да спори. Имах предвид, че вероятно сценаристите така са го замислили и го намирам за пресилено. Освен това, вероятност има, и то голяма, тя - или която и да било жертва на такова нещо - все пак Керим беше там и не й помогна- никога да не го възприеме физически като мъж, заради това, защото нали виждаш колко малко й трябва и отново е в плен на болезнените спомени. Това, което искам да знам е как ще забрави лицето му от онази нощ, въпреки, че нищо не й е сторил? Дори и да опитва, нещо става, нещо малко и тя се сеща.
А относно Керим - наистина не харесвам тъмни мъже, особено с набола брада /много им личи на тях/ с бяло поло. Ама това си е моето мнение  Wink Иначе снимката на Енгин е прекрасна. Относно поведението на героя му, да, и аз мисля, че той се поуплаши от ФГ, все стреснато я гледа, извън моментите на очевидна нежност. Тя и целувката им беше нежна и ефирна.
 Ако има някой, който да ги подтикне към страст, това е само Мукадес Ханъм.  Joy Joy
Що се отнася до турските изрази - и аз понаучих това-онова. Най-вече "Мерак гитме", това трябва да е "Не се тревожи". Повтарят го непрестанно. "Гюле, гюле" - "Чао" и много други има, ама не съм сигурна как се пишат изобщо.  ooooh! Благодаря, че си изказахте мнението, все пак затова сме тук, всеки разбира и вижда нещата различно. И това му е хубавото. Извинете за фермана, дълго се получи.

# 372
  • В Града на липите
Валя, и аз мисля така. Спомням си, как каза на Мустафа, че е имала късмет задето не се е омъжила за него. Щяха да превърнат живота й в ад и той и родителите му. Тая дребна душица, никога нямаше да и прости, и то за нещо, за което тя няма никаква вина.
Що се отнася до държанието й, според мен е просто срамежлива. След всичко случило се, все още се страхува да се отдаде на чувствата си, в нея се бори миналото и настоящето. Чувства се виновна, че се опитва да прости. А и все пак тя е селско момиче, за нея изблиците на привързаност и любов не са така свързани с парадиране.
Софи, мисля че всичко което направи Керим през тази една година, бавно и сигурно заличават лицето му през онази нощ. Всички пъти, когато бе до нея и я защити, това че си призна и се предаде, това че си понесе срама да я гледа в очите и в началото да изтърпи ненавистта и омразата й, промени и чувствата й. Тя два пъти му каза, че за нея има двама Керим, един от онази нощ и този пред нея. Но аз съм съгласна с думите му, че Керим е само един.  Grinning

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 23:50 от hrissi_sz

# 373

Или аз съм прочела вашите и после съм писала newsm10  love001

# 374
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Ето ме и мен за Добър вечер!!!
Благодаря на gphilipova и mariana51 за превода на Облака,
за снимките, клиповете, поздравите и коментарите на Goni, на Марианка, на ValentinaP, на Марта, на Lilims, на dettodorowa, на Sofi_q...  
за Бабин ден, ....
на Cruela и campanula, за резюмето на 59-ти епизод, за страхотните мигове!!!, за денят на прегръдката,...
на kurkuma, за настроението, което поддържат в темата, ...

Добре дошли на новите момичета!
Специално добре дошла на hrissi_sz!!! Страхотен пост като за начало!!!
Милички!!! - Без вас съм за никъде!!!
Бях се зарекла да не пиша за Мусти, но подсказките ме предизвикаха - На този трябва да му се сложи точката!!! Не искам никакви затвори и .... Гледали сме ги такива, дето осъдени вече, избягват от затвора, та и правят още по-голяма поразия. Не!!! Стига му толкова!!! Актьорът е добър и ще си намери други филми. Нека в този сериал да продължават такива, като адвоката Йомер!!!, като господин Фахредин, като доктор Нил, като Йозге, като госпожа Ендер - страхотна е!!!
Скрит текст:
И сега да си призная - чакам фрагман.
И смятам, че никак не е нахално от моя страна.

[/b]

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 17 нови отговора.

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 23:58 от di...va

Общи условия

Активация на акаунт