Истанбул 7

• 89 069
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
  • Казанлък of all places

Аз си мисля,че просто е в страни от туристическите маршрути, пък и логиката " ми църква, какво да и гледаме, тук си имаме достатъчно" работи много здраво. Не са я и давали в никой сериал...

# 601
Ай ся, и ти ги почна сериалите..........  Simple Smile  В Истанбул си пътуваха много българи и доста преди сериалите. Нямам предвид периода с пазарите, след това. Посещават се исторически обекти и без да са давани в сериали.
Аз също не съм ходила в Карие, ама и от църкви додява в един момент.  Simple Smile Един ден ще ида и там, има време.

# 602
Много благодаря за предложенията   bouquet
Направила съм голям списък със забележителности сега трябва семейния съвет да реши кои да останат за другия път. За жалост времето е ограничено

# 603
Напомням за последен път, че с темпото, с което се движи темата, след 5-7 дена ще трябва да се пусне НОВА ТЕМА. Търси се доброволец за тази цел. Той разполага с всякакви свободи за преобразяване и реорганизиране на първия пост.

# 604
  • Казанлък of all places
Абе, Пине, нали казах,че аз ще я пусна! 100 кила жена облечена в оранжево и пак не ме забелязваш!  Simple Smile

# 605
Аааа, не съм разбрала! Как няма да те забележа!  Grinning Помислих, че си на етап колебания. Тогава с радост, карамфили и шоколадови бонбони предавам щафетата на новия домакин! Да живей! УРААААА!

# 606
  • Казанлък of all places
Не ща карамфили! Crossing Arms Лалета, молим вЕ! (ама ще те потормозя малко като я запускам, нали може, а,а?)

# 607
Виж сега, много стана спама  Simple Smile ама аз от тук ще подавам карамфил, като символ на отминалото и невъзвратимо, в чернобели кадри почти  Laughing пък ти ще постелеш априлски емиргянски килим от лалета, като символ на бъдещите пътувания на многобройните ентусиазирани съфорумки. Може да се облечеш като Хюрем султан, да хванеш Халит Ергенч под мишница (желателно с обръсната брада), а отзаде ви да припка Къванч Татлъту с поднос от фъстъклъ кадаиф, па да построите трети мост над Босфора право от Емиргян до Юскюдар пред къщата от Лситопад. Резервен вариант - Сюмбюл ага идва с летящо килимче  - ай стига, че се улях.  Embarassed  Исках да кажа, че може да ме тормозиш, ама малко  Naughty   Laughing

# 608
  • Казанлък of all places
Може да се облечеш като Хюрем султан, да хванеш Халит Ергенч под мишница (желателно с обръсната брада), а отзаде ви да припка Къванч Татлъту с поднос от фъстъклъ кадаиф, па да построите трети мост над Босфора право от Емиргян до Юскюдар пред къщата от Лситопад. Резервен вариант - Сюмбюл ага идва с летящо килимче  - ай стига, че се улях.  Embarassed  Исках да кажа, че може да ме тормозиш, ама малко  Naughty   Laughing
Сакън! Сакън! Възгеч! Тези всичките са ...бррррррр....дръжте си ги . Доброволно пускам темата!
(И тогава тези , дето живеят в Шишли ще им се сбъден мечатат ( евентуална) да живеят на остров. Sunglasses )

# 609
  • Пловдив / София
Така, аз запазих билети за автобуса за 13.04 вечерта. Тръгва в 00:45ч. от Пловдив. Момичето каза, че ок. 8:00ч. сутринта ще сме на гара Есенлер.
Предлагали и сервизни минибусчета, които те водят до който желаеш квартал, като този трансфер влизало в цената на билета. Май ще се възползваме.

Искам да попитам за това кафе Пиер Лоти, което мн. пъти споменавате. Какво му е толкова специалното. Щото го гледах на картата малко е в тъч-а, дето се вика. Струва ли си трамбоването до там?

# 610
Пине, страхотна си мацко! Накара ме с глас да се хиля...Добре,че работя сама ,та нямаше кой да ми се чуди на акъла!  Crazy

# 611
  • Казанлък of all places

Искам да попитам за това кафе Пиер Лоти, което мн. пъти споменавате. Какво му е толкова специалното. Щото го гледах на картата малко е в тъч-а, дето се вика. Струва ли си трамбоването до там?

Сега Пина пак ще ме загризе,че ям сериалите, но то било кафенето дето (май) главните герои от "1001 нощ" се , таковата, извинете, сваляли. Simple Smile Кафенето е кръстено на френския писател - османофил Пиер Лоти, който останал след служба в Истанбул и е един от "виновниците" за изграждането на романтичния ореол около онези времена. Кафенето иначе е много приятно,има прекрасен изглед към Златния рог, висят едни лилави глицинии отгоре, има и вътрешно помещение със стари снимки по стените, нарове и котки ,спящи по наровете. Ходенето до там се препоръчва поради гледката.

# 612
Абе, Пине, нали казах,че аз ще я пусна! 100 кила жена облечена в оранжево и пак не ме забелязваш!  Simple Smile

Mr. Green - аз обаче помня, че ти пое ангажимента и бях спокойна  Whistling

Пина само е тествала почвата  Peace

# 613
  • Варна и...духом на Босфора

Сега Пина пак ще ме загризе,че ям сериалите, но то било кафенето дето (май) главните герои от "1001 нощ" се , таковата, извинете, сваляли. Simple Smile Кафенето е кръстено на френския писател - османофил Пиер Лоти, който останал след служба в Истанбул и е един от "виновниците" за изграждането на романтичния ореол около онези времена. Кафенето иначе е много приятно,има прекрасен изглед към Златния рог, висят едни лилави глицинии отгоре, има и вътрешно помещение със стари снимки по стените, нарове и котки ,спящи по наровете. Ходенето до там се препоръчва поради гледката.
Анже ханъм, Mr. Green Crazy добре че не гледаш сериали,джанъм!
Не са се сваляли Онур и Шухразат на Пиер Лоти,бе,къде ти дойде на акъла и ти,пък и тяхната свалка Crazy Laughing Wink ,истинската де,по-рано стана тя, ама като видна Геджеманка да кажа,че на Пиер Лоти кафе са снимани култови сцени от Бинбиргедже,затова е свидно място за всички фенове на този филм,а и заради всичко друго,което си написала по-горе. Като се има впредвид и мнението ти за църквата Карие може да се съчетаят двете ,а и джамията Еюп Султан. Даже някой трътнал от Таксим за Истиклял и не свил по Френчсокак може на излизане от нанадолнището от Галата  кулеси, да хване корабчето за Халич,хем ще си почине,ще слезе на Еюп, с телеферика нагоре,кафенето ,препоръчвам дондурмата- сладоледа ,демек,чай ,кафе,кой каквото иска,  снимки ,време за отмора,разглеждане на джамията,наоколо са и гробниците на няколко Велики Оомански везира, и на Соколу Мехмет Паша,везир от последните години от управлението на Сюлейман. После спускане надолу към  Фенер, посещавате Кора,или Карийе,и аз съм я пропуснала,запазвам за следващия път. За пътуващите без фирма,почивен ден -сряда.

# 614
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те

Аз като Мара Подробната да съобщя - при вчерашните чествания на Невруз (някакъв пролетен празник помня беше, с боядисване на яйца, прескачане на огън, май кюрдски да беше) много от спирките в Истанбул са били изпочупени. Щетите са на стойност 1 100 000 лири

fight hit smile3555 smile3555 smile3555

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 15:00 от Шебек

Общи условия

Активация на акаунт