Къде в Пловдив??? - 29

• 79 297
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Искам да попитам към кой да се обърна - агенция, адвокат или кой - искам деца родени в държава от Европейския съюз, с баща гражданин на втора страна от съюза и взели неговото гражданство към момента, а майката е българка, как мога да вземат и български паспорти и егн? Към кой да се обърна?
Може да се обадиш в отдел ГРАО на общината по постоянен адрес на майката, там ще ти обяснят.
Мисля, че искат заверен с апостил и преведен чуждестранния акт за раждане и молба от майката. От общината ще им признаят чуждия акт и ще издадат български акт и ЕГН, а паспорта след това в РПУ. Преди да изляза в майчинство това беше редът, дано не те заблуждавам,
Иначе според закона за българското гражданство децата са си с българско гражданство по произход, щом поне 1 от родителите е българин.

И аз да питам нещо. Имате ли впечатления от езиковите школи в Пловдив? Става въпрос за курс по френски за начинаещи за възрастни. Или частен учител да препоръчате. Как вървят цените?

# 691
  • Пловдив
Скоро тук се коментираше, че май ще има H&M и в  Пловдив.
Може би откриването му ще е съвсем скоро. Ура! http://podtepeto.com/article.php?id=8019

Това се коментираше още миналата година април месец. Че ще затварят Техномаркет, ще прави отделен ескалатор, като се взима част от площта на Пикадили, както и че двата съседни на Техномаркет магазини ще затворят, за да освободят повече площ. Но до момента няма никакво развитие. А дано да се окаже истина.  Peace

Защо ли искат да си направят собствен ескалатор, могат да си разкарват клиентите из мола..... Thinking

HM, Зара и всички големи магазини на площ над 1000 кв м си имат ексалатори и асансьори вътре в магазините по цял свят. Няма нищо чудно в това. Дори в една Стара Загора Зара е със собствен асансьор между двата етажа.

Не е задължително.  Wink Peek & Cloppenburg в The Mall са на един етаж, доволно голям магазин, в "Сердика" Мол са на два етажа. Има и други такива примери. Дори Техномаркет и двата съседни магазина не правят кой знае колко голяма площ, просто нашият Мол е малък.  Mr. Green Така всички клиенти, които искат да слязат без да се налага да чакат за асансьор или да обикалят, ще минават през техния магазин.  Flutter  Дали пък тогава на упрАвителката и на останалите търговци няма да им дойде ума в главата.  Mr. Green

Оф, спирам да спамя. Те само да дойдат, че много се проточи във времето.  Peace

# 692
Момичета, препоръчайте ми добър сервиз за дигитални фотоапарати! Мисля, че е малка повредата, ама така или иначе не можем да си го ползваме, така че се налага "доктор" да го погледне. Благодаря ви предварително!

# 693
Търся си подобно нещо, някой да знае къде се продават?Благодаря.

# 694
  • Пловдив
Здравейте момичета, някоя знае ли къд мога да намеря учебни помагала на Булвест 2000 в Пловдив. В Литера(зад Гранда) вече проверих, както и в Сиела в МОЛ-а. - безуспешно.

# 695
  • Пловдив
Булвест и Анубис имаха офис в уличката срещу библиотека "Иван Вазов" - не знам дали още е там. Наскоро пътувах по Гладстон и ми се стори, че онази книжарница под Дома на науката и техниката май е станал книжарница на двете издателства. Та може би там ще има нещо

# 696
Искам да попитам към кой да се обърна - агенция, адвокат или кой - искам деца родени в държава от Европейския съюз, с баща гражданин на втора страна от съюза и взели неговото гражданство към момента, а майката е българка, как мога да вземат и български паспорти и егн? Към кой да се обърна?
Може да се обадиш в отдел ГРАО на общината по постоянен адрес на майката, там ще ти обяснят.
Мисля, че искат заверен с апостил и преведен чуждестранния акт за раждане и молба от майката. От общината ще им признаят чуждия акт и ще издадат български акт и ЕГН, а паспорта след това в РПУ. Преди да изляза в майчинство това беше редът, дано не те заблуждавам,
Иначе според закона за българското гражданство децата са си с българско гражданство по произход, щом поне 1 от родителите е българин.

И аз да питам нещо. Имате ли впечатления от езиковите школи в Пловдив? Става въпрос за курс по френски за начинаещи за възрастни. Или частен учител да препоръчате. Как вървят цените?

Утре ще питам колежката,тя ходи на курс по френски и ще ти пиша на ЛС  Peace

# 697

Така всички клиенти, които искат да слязат без да се налага да чакат за асансьор или да обикалят, ще минават през техния магазин.  Flutter  Дали пък тогава на упрАвителката и на останалите търговци няма да им дойде ума в главата.  Mr. Green

Оф, спирам да спамя. Те само да дойдат, че много се проточи във времето.  Peace

Е, нали това е целта да вкарат клиент в магазина, пък ако ще докато отиде до ескалатора една-две дрешки да погледне, пак има шанс да се закачи и да купи. А тези, които са влезли специално, за да видят нещо на единия етаж да не бъдат изпуснати и да разгледат и другия.

И аз ги чакам с нетърпение.

# 698
  • Пловдив
Момичета, препоръчайте ми добър сервиз за дигитални фотоапарати! Мисля, че е малка повредата, ама така или иначе не можем да си го ползваме, така че се налага "доктор" да го погледне. Благодаря ви предварително!

Ползвала съм само и единствено този, тъй като е официален сервиз за Сони. Може да се обадиш и питаш, дали поправят и други или поне да те насочат къде да отидеш:
4000 Пловдив

ул. Абаджийска 2 (кв. Капана)                  сервиз за фото и видеокамери

тел. 032/630 796

email: pulsar@evrocom.net

# 699

Благодаря ти
доколкото разбрах до 18 год децата може да са граждани на само една държава
те са родени в една държава, граждани са на втора, а сега искат да имат и българското си гражданство /която е трета страна в случая/. дано да е лесно... утре ще проверя

# 700

Ползвала съм само и единствено този, тъй като е официален сервиз за Сони. Може да се обадиш и питаш, дали поправят и други или поне да те насочат къде да отидеш:
4000 Пловдив

ул. Абаджийска 2 (кв. Капана)                  сервиз за фото и видеокамери

тел. 032/630 796

email: pulsar@evrocom.net
Благодаря ти, портокалче!   bouquet

# 701
Момичета, спешно ми трябва информация за магазини за бельо, в които продават и детски бодите за по-големи момичета вече. Трябва ми телесен цвят боди, с дебели призрамки и запълнен гръб, като последното е най-важно.Размер- 8г.  Дъщеря ни има такова в бяло, но не е купувано от Пловдив и не е при мен в момента, за да видя марката. Много моля, ако някой е срещал да се включи, защото имам само половин ден, за да намеря!  Hug

# 702
  • No Line On The Horizon
Точно до Горското на бул. 6-ти септември (срещу училище Петър Берон) има магазин за бельо БГ производство. На витрината съм виждала бодита за малки деца. Не съм сигурна, че имат точно такова, но можеш да провериш.

# 703
  • Пловдив
Това е магазинът на фирма "Кики". Скоро купувах оттам за щерката.
Добри са нещата им, но мисля че нямат бежово...
Бяло, лилаво и черно само бяха.
Но можеш да провериш, все пак...

# 704
  • Майничка
...доколкото разбрах до 18 год децата може да са граждани на само една държава...

Ерин, няма такова нещо. Според чл.18, ал.1 от Закона за бг гражданство, деца до 14г. с един родител бг гражданин, които до момента не са бг граждани, могат да станат такива, ако двамата родители или преживелия от тях дадат писмено съгласие за това.
Ако децата са по-малки от година, зная, че процедурата беше много бърза, за по-големите е по-мудна. Дете на моя приятелка е с тройно гражданство - майка българка, баща - скандинавец, живеят в Германия и детето е родено там.
Ето необходимите документи:
Скрит текст:
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО
ДИРЕКЦИЯ “БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО“
http://www.justice.government.bg/
СПИСЪК НА НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО ОТ
ЛИЦА ДО 18 г., НА КОИТО ЕДИНИЯТ РОДИТЕЛ Е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН

1. Молба от лицето по образец - Приложение № 1 към Наредба № 1 от 1999 г. за прилагане на Глава пета от Закона за българското гражданство;
   Молбата трябва да бъде написана на български език.
   За лице до 14-годишна възраст или поставено под пълно запрещение молбата се подава от двамата родители или настойника. Тя се подава само от единия родител, когато другият е лишен от родителски права.
Лице от 14- до 18-годишна възраст или поставено под ограничено запрещение подава молбата лично, със съгласието на родителите или попечителя. Тя се подписва от лицето и се приподписва от двамата родители или попечителя. Молбата се приподписва само от единия родител, когато другият е лишен от родителски права.
При разногласие между родителите, както и при разногласие между непълнолетните и родителите или попечителите, към молбата се прилага решението, с което районният съд се е произнесъл по спора.
2. Препис от акта за раждане или дубликат на удостоверение за раждане, издаден от съответния български или чуждестранен компетентен орган;
3. Документ за българско гражданство на родителя от съответната община или от Министерство на правосъдието;
4. Декларация по образец, съгласно Приложение № 4 към Наредба №1;
5. Актуална фотоснимка паспортен формат– 1 брой;
6. Вносна бележка за платена държавна такса в размер на 1 лв. за учащите се, за неучащи се от 16 до 18 г. възраст – 3 лв. по сметка БНБ – ЦУ, Министерство на правосъдието, сметка № 3000173700, БИН – 6301301084, Банков код – 66196611. Сумата се внася в ДСК.

Документите, представени от заинтересуваните лица, в зависимост от чуждата държава, от която произхождат, трябва да отговарят на изискванията на съответните разпоредби на двустранните  международни договори или на Конвенцията за премахване на изискването за легализация на чуждестранните публични актове, съставена в Хага на 05 октомври 1961 г., по които Република България е страна, или на Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа / обн. ДВ, бр.73 от 1958 г., изм .и доп. бр.10 от 1964 г., бр.77 от 1976 г., бр.96 от   1982 г., бр.77 от 1983 г. и бр.103 от 1990 г./, както и да бъдат снабдени с преводи на български език, които се извършват и заверяват по предвидения ред.
   Молбите се подават лично, по пощата или чрез изрично упълномощено по нотариален ред лице в отдел „Канцелария” на Министерство на правосъдието,  ул. „Славянска” №1 от 10.00 до 12.00ч. и от 14.00 до 16.00 ч., или в българските дипломатически или консулски представителства.
   Молбите, подадени по пощата, чрез упълномощено по нотариален ред лице или в българските дипломатически и консулски представителства, трябва да бъдат  с нотариално заверени подписи.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 11:51 от gargamela

Общи условия

Активация на акаунт