раждане със секцио-2

• 75 105
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Аз пък се чудя, за тези незапознати дами. newsm78 Нали са ходили на ЖК, там акушерката не им ли е разяснила подробно какво им трябва? Или гинеколога? Като чета във форума какви въпроси се обсъждат, оставам  с впечатлението, че никой не говори с лекаря си.  Rolling Eyes

# 61
Ами не знам, ако женските им консултации са били като моята, едва ли. На нито един преглед не сме обсъждали кърмене или неща за носене в болницата. Информирах се от приятелки майки.

# 62
  • София
На мен също никой не ми обясни предварително какво трябва - нито лекар, нито акушерка. Информирах се от познати.

Допълвам за в болницата - дамски превръзки от най-големите - нощни, с много "капки", както и малко лигнин. Той служи за най-различни цели, например за попиване на течащата кърма и други неща. Също и свободни дълбоки памучни пликчета - т. нар. бабешки гащи - няколко бройки, дори и с опция еднократно използване.

Пиша неща не само за секцио, но за пълнота, да има всичко необходимо за тези, които ще раждат секцио, предполагам, че ще четат основно тази тема   bouquet

# 63
  • Sunshine state
О,да,бабешките гащи са направо манна небесна.Аз не си бях взела и мъжът ми купи в последствие. Peace

# 64
Аз карах с еднократни бикини, добра работа ми свършиха.

# 65
  • Варна
Атти,  ти си като енциклопедия за бъдещата родилка. Поздравления, че така добре систематизирано успя да опишеш всичко необходимо.
Сега се сетих още нещо, не е точно за родилката, но е много удобно когато ти е под ръка - биберон-залъгалка.

# 66
За в болницата?  newsm78

# 67
  • Варна
Да, за в болницата. Защото може да ти се падне ревящо врескало, а не всеки път ти се става да го гушкаш и успокояваш. Протягаш се, буташ бибата и има тишина, поне за малко.

# 68
Е, по тоя въпрос има различни мисловни школи. Според една от тях, това сериозно може да затормози засукването. Разбира се, ако майката няма намерение да кърми, тогава да ръга биберони. И все пак, семейният ни зъболекар препоръча биберон да се даде след третия месец.

# 69
  • Across the Multiverse
От еднократните гащи имах размер L/ XL в които едвам си набутах единия крак до половина (отидох да раждам 74 кг, след раждането бях 66). Не знам по какъв стандарт са ги правили. Наистина памучните "бабешки" гащи са по-добър вариант.
Залъгалката нашата принцеса нито в болницата я искаше, нито пък сега се задържа в устата и повече от 5 секунди...

# 70
  • Sunshine state
И аз бих поспорила за биберона.Не смятам,че е нужно още от родилното да са с биберон.Нашата мома показа доста по-нататък,че има нужда от него. Peace

# 71
  • София
Биберон не. Най-малкото няма къде да се стерилизира. Отделно от това бебе на няколко часа/дни няма нужда от залъгалка, а от храна - и без това спят почти през цялото време.

Антония, като ти гледам лентичките, те разбирам прекрасно защо "тапата за уста" ти е необходим атрибут  Hug Ти си силна жена. Но в родилното наистина няма нужда  Peace

# 72
  • Варна
 Joy "Tапата за устата" ми е много повече необходима сега, но никой не я иска.  Mr. Green Всъщност от тримата само голямото ми момче най-много е ползвал залъгалка. Но ми беше страшно удобно да е с мен, че от как се е родил е голям ревльо за най-малкото нещо.  Tired И в родилното - нахранен, сменен, гушнат и рееееев. Спеше върху мен за да има малко мира, а завеждащия непрекъснато ми правеше забележки, че мястото му е в кошарката. Чаках с нетърпение вечерта да минат и да съберат бебетата за през ноща с дежурната акушерка.
А и след второто секцио се възстанових малко по-трудно, от колкото след първото. А след третото,бях като моторетка. Laughing

# 73
  • Sunshine state
Гигито ми взе думите от устата за бикините за еднократна употреба.Майка ми ми беше донесла такива от нейното отделение за проба.Едвам ги наврях до половината на бедрата си.То не бяха бедра,ами цели бутове. Laughing  Мъжът ми ми беше купил памучни дълбоки пликчета,но и те ми бяха малки,та го разкарвах 2 пъти.Продавачката му казала,че тези със сигурност щели да ми станат. Rolling Eyes
Човекът й обяснил за какъв слон става дума,но явно е била готова на всяка цена да си пробута турския боклук,защото дори и сега,когато съм с 28кг. по-слаба,пак не ми стават. Laughing

# 74
Вярно, че са много нееластични еднократните гащи. Аз пък си бях купила два чифта бременни гащи, бикини и дълбоки - е, дълбоките бяха толкова дълбоки, че така и не успях да ги изпълня, веднъж ги обух. Сега си ги държа да ги показвам на детето като порасне.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт