раждане със секцио-2

• 75 105
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
Аз пък кърмих година и половина, но цикълът ми се сля с лохиите и общо взето не съм прескачала.

# 706
При мен цикълът се появи точно три месеца след раждането. И беше по-слаб и по-неболезнен отколкото преди бременността. Кърмих 4-5 месеца. Все сме се дохранвали обаче.
Май няма прамило кога точно ще се появи.

# 707
  • Sydney
Моя дойде след лохиите... т.е. на 45 ден Peace

# 708
  • София
Много е индивидуално това с цикъла - първия път ми дойде на 9 месец, втория път на 8-мия месец след секциото. Приятелката ми пък въобще не пропусна и месец - след около 40 дни и двата пъти и се възстанови. И двете сме кърмели на поискване с пауза по-малка от 3 часа, включително и през нощта.

# 709
 За цикъла значи да не се притеснявам че вече 7 и половина месеца от както родих и още го няма.
 Да кърмя,но си мислех че като почна да захранвам бебка( а това става вече от 2 месеца) ще ми дойде но уви.
 Е за всеки случай записах час за гинеколог.

# 710
При някои жени се възстановява чак след окончателното отбиване.

# 711
За цикъла значи да не се притеснявам че вече 7 и половина месеца от както родих и още го няма.
 Да кърмя,но си мислех че като почна да захранвам бебка( а това става вече от 2 месеца) ще ми дойде но уви.
И аз съм като теб и си мисля , както писа и Ир Пуц ,че докато не отбия беба няма да се възстанови МЦ ... АГ-то ми каза че и килограмите ми  били малко ( 48 кг съм ) и това също ще забави нещата . Rolling Eyes Нищо чудно да е вярно , сина ми го кърмих 2 месеца и половина, а  цикъл имах, когато беше на месец и половина . Тогава бях със седем килограма по-пълна от сега . Rolling Eyes

# 712
Оффффф, момичета, да си изкажа възмущението, защото ми писна.  #2gunfire На който кажа, че ще раждам със секцио, репликата е една и съща "ааа не, спиналната упойка е много страшна, знаеш ли колко мнооооооооооооооого момичета има, увредени от тази упойка" Еми, аз се сещам само за едно такова момиче. Но си мисля защо хората сякаш са се наговорили да стряскат бременни жени и да ги съдят за решението им. То щото при естественото усложнения никакви.......направо песен. Да не говорим, че това решение не е само мое. Има си лекари за тази работа. Имам 4 показания за секцио, ама, не, изведнъж всички край мен се извъдиха големи специалисти.  #Cussing out

# 713
  • София
Delight31 това са глупости,който ти ги разправя .....
Дори да се развърти вкараната игла вътре/не се прави,давам като пример/ няма опасност да се увреди нещо.Преди да родя надълго и нашироко знаех цялата процедура от много важен човек-акушерка ,не случайна ; един съвет-искай след упойката да ти сложат катетъра и СПОКО,не се занимавай с глупости.

# 714
Еее, не се вживявай толкова де. Пази си нервите за след като родиш. Знаеш ли колко умни глави ще се навъртат около теб да ти казват как да си гледаш детето.

Мен два пъти ме бодоха докато ми сложат упойката. Ей ма на жива съм. При усложие, че там където ме бодоха имам дискова херния.

# 715
Знаеш ли колко умни глави ще се навъртат около теб да ти казват как да си гледаш детето.

Ооо да, сигурно и това ще дойде  Crazy. Вече почвам да си мисля, че каквото и да отговориш ще те критикуват разни приятели, познати, лели, баби и т.н.  ooooh!

# 716
  • София
А аз пък имам 2 пъти чупен гръбнак-прешлени, като едното място е баш там 3-ти лумбален/упойката се бие между 3-ти и 4-ти/,е биха ми е малко по нагоре.

# 717
magnet_for_happiness, поздрави за смелостта  Hug Hug
Мен всъщност ме изумява думата “много момичета", къде са тези многото, аз се сещам само за една........и това на фона на десетките, да не кажа стотици секция, дето се правят всеки ден.......

# 718
А това за катетъра, благодаря за съвета, ще го имам предвид. Една приятелка скоро роди със секцио там, където аз ще раждам- не са й слагали нито катетър, нито дренажи, нито са й правили клизма, което е супер. Е, при всеки е различно де .... Peace

# 719
Клизма се прави при планирано секцио. Ако бебето тръгне да излиза става рисковано да се прави клизма, за да не се получи инфекция. Това все пак лекарят си го решава. На мен ми правиха и не е чак толкова лошо колкото звучи. В моите идеи беше един голям маркуч заврян отзад. Не е така.

Иначе се слага катетър за урината още преди операцията. Там си следят след операцията колко течност изхвърляш. Хубаво е да пиеш повечко вода. И от опит казвам, че шишетата от 0,5л са по удобни от големите когато си хоризонтиран.

Общи условия

Активация на акаунт