раждане със секцио-2

• 75 105
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
  • Sydney
Delight31 специално за упойката (в гръбнака) бях направила проучване и НЯМА вариант да се засегне нерв... обясниха ми по следния начин: в момента, в който се вкара иглата между прешлените, нервите намиращи се там се отдръпват... мен ме беше страх да не подскоча, понеже обикновено скачам като ме бодат, но като ми я слагаха упойката ми казваха какво правят и нито ме е боляло, нито нещо ми има  Peace Радвай се на коремчето и ти желая успех, всичко ще е наред  Hug

# 721
  • On the sea
А това за катетъра, благодаря за съвета, ще го имам предвид. Една приятелка скоро роди със секцио там, където аз ще раждам- не са й слагали нито катетър, нито дренажи, нито са й правили клизма, което е супер. Е, при всеки е различно де .... Peace

За катетъра не се притеснявай. Лично мен поставянето му изобщо не ме заболя, но изкарването си беше болезнено, болката беше поносима естествено, това е нещото което най-малко може да те тревожи. За спиналната упойка не слушай хората, ако нещо те притеснява говори с анестезиолога. Пожелавам ти леко раждане болките бързо се забравят като си видиш бебчето.

# 722
  • Sydney
моя катетър го сложиха след упойката, при положение че твърдях, че мога и да си движа краката - НИЩО не усетих  Peace

# 723
Момичета, благодаря  Hug HugМен от игли не ме е страх- за да я има бебка си наврях сама към 30-ита игли в корема, защото правихме ин витро, отделно всеки ден в продължение на 2 седмици ми взимаха кръв и после за десерт още 15 инжекции в дупето  Crazy Crazy Така, че иглите не ме притесняват. И катетъра на ме притеснява. Моя приятелка роди скоро- планово секцио 5-6 дена преди термин без катетър или клизма. Вечерта й дали разхлабително, а след секциото й сложили един памперс и това било. Но при всеки е различно, може на мен да не ми се размине- но пак казвам- не ме притесняват тези неща. Яд ме е като кажат, че имало "мнооооого увредени момичета"  Sick #2gunfire. Което ми напомня, че една друга позната скоро ми каза, че в следствие от естествено раждане имало пак !! "мнооооого момичета" с колостома, заради скачането по корема. Ей това вече беше върхът на тъпотията- обърнах нета и изрових само 1 жена, някъде в Англия с колостома след раждане, ама там е било много сложно, защото жената имала много усложнения. А да не говорим, че колостомата се води вид инвалидност и много рядко възстановят пасажа след това, повечето хора си живеят с нея цял живот. Абе какво да ви кажа- слушай хорски приказки и дебелей.  ooooh! ooooh!

# 724
Градски легенди, отново. Ти си разумен човек, Delight31, продължавай да не се впечатляваш от подобни глупости.  Peace

# 725
  • София
Клизма се прави при планирано секцио. Ако бебето тръгне да излиза става рисковано да се прави клизма, за да не се получи инфекция.
Да ама случаи всякакви, аз от планирано стана спешно секцио, е направиха ми клизма,но бебето не беше започнало да излиза,даже нямах и сант разкритие Wink

# 726
  • София
magnet_for_happiness, поздрави за смелостта  Hug Hug

Е..аз нямах избор,нямаше как естествено..та или спинална или пълна,но исках да чуя първия плач на детето си и да го видя Wink

# 727
Аз бях с пълна упойка,за което се радвам.нищо не съм усетила,ама после якооо инжекции.не бих се съгласила на спинална

# 728
  • София
То и аз не усетих/спинална/,операцията и след това ми беше песен.Simple Smile

# 729
СПИНАЛНАТА НАЛИ Е ДА ТИ БИЯТ УПОЙКАТА В ГЪРБА?И НИщО НЕ СИ УСЕТИЛА?РАЗКАЖИ ЗА СПИНАЛНАТА МОЛЯ

# 730
  • Sydney
valeriq_valeri и спинална и епидурална се бият в гръбнака, но между различни прешлени, а епидуралната има и катетър, за да може да продължи вливането  Peace аз усетих убождането и това беше, после нито ме е боляло, нито нищо...

# 731
АЗ СЪМ СЪС ПЪЛНА УПОЙКА И НЕ СА МИ БИЛИ Ж ГРЪБНАКА,А чРЕЗ МАСКА

ТАКА Е ТУК В СМОЛЯН

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 00:37 от AnMary

# 732
 Аз също съм със спинална анестезия.Боднаха ме два пъти, с първата игла не стана и после анестезиолога поиска друг номер игла.За катетъра наистина е по-добре да го сложат след упойката.

# 733
страшничко звучи

# 734
Не е никак страшно, не съм го изпитала, но знам, че преди да забият иглата на спиналната или епидуралната, слагат местна упойка- това е боцването, което усещате, а не иглата на самата спинална или епидупална. И разликата е не сам в мястото, но и в това, че при епидуралната не се пробива т.н. дура или обвивка на гръбначния мозък. При епидуралната оставаш с катетъра в гърба, при спиналната- не, а има и комбинирана.  Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт