раждане със секцио-2

• 75 104
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
преди да забият иглата на спиналната или епидуралната, слагат местна упойка- това е боцването, което усещате, а не иглата на самата спинална или епидурална.

Спести ми писането.  Grinning При първата ми спинална упойка преди години така ме загъделичка, че приритах.  hahaha Самото вливане усетих като гъдел.

# 736
Аз бях с пълна упойка,за което се радвам.нищо не съм усетила,ама после якооо инжекции.не бих се съгласила на спинална

Какви инжекции?
И аз избрах пълна, но не помня инжекции после.

# 737
  • Варна

Не е страшно дебелината на иглата е почти като косъм, болка няма.  Peace

# 738
Мен ме бодоха два пъти докато нацелят правилното място, но са ми слагали само една упойка. Не е нещо неприятно или болезнено, всъщност почти не се усеща. Карат те да се свиеш на геврек и ти слагат упойката.

Инжекциите после са химичният масаж за матката. При секцио се налага да се бият такива инжекции понеже бебето се дава по - късно и няма кой да помогне и контрахирането на матката и изхвърлянето на лохиите. Болезнени са си, но не е болка за умиране. Аз предпочитах да ми ги бият директно вместо да ги пускат в системата. Директното боцване ме болеше матката 15мин, а с вливането боли по малко, но си боли докато се влива целият разтвор.

# 739
  • София
Хм,въобще не ме е боляла системата след секцио...

# 740
Хм,въобще не ме е боляла системата след секцио...

Тя самата система не боли. Болезнено е когато вътре вкарат химичния масаж. Реално после те боли матката понеже се свива и изтласква лохиите навън. Но пак казвам не е страшно, просто си е неприятно.
Аз лично предпочетох по - бързият и "по - болезнен" начин. Неприятното усещане е към 15мин, а ако е в система отива над час.

# 741
Е, добре де, тази болка не е ли горе- долу като при цикъл  Thinking

# 742

Зависи как те боли при цикъл. Моят цикъл ако не вземех обезболяващо тежка категория беше : повръщане и гърчене от болка, всичко това придружено с мятане насам натам и неистов рев. Честно казано като се замисля май по малко ме боля матката.

# 743
Нищо не са ми вливали, никакви инжекции не са ми били, дадоха ми бебето след 2 часа.

# 744
Зависи как те боли при цикъл. Моят цикъл ако не вземех обезболяващо тежка категория беше : повръщане и гърчене от болка, всичко това придружено с мятане насам натам и неистов рев. Честно казано като се замисля май по малко ме боля матката.

При мен и обезболяващите не действаха. Често губех съзнание, ад...
Болката след секциото болката беше много по-слаба, особено след като ми махнаха пясъка, даже отказах обезболяващите.

При нас всички слагаха на системи. Не усещах вливанията, но вената ми се възпали и стана твърда като въже и кожата над нея червена и гореща, оправих се с Троксевазин, да го знаете, ако потрябва, много помага.

Бебето и мъжа ми веднага ги доведоха в реанимацията.

# 745

И при мен беше като малко по-леки менструални болки. И аз съм с много тежки първи дни от цикъла. Както казваш, с повръщане и всички екстри, но не ми действат обезболяващи ooooh! Уж казват след раждане, се променяли нещата. Дано да важи и при секцио Praynig

# 746
  • София
Уж казват след раждане, се променяли нещата. Дано да важи и при секцио Praynig

Ааа, не е само на уж!!! Поне при мен  smile3521 Същата бях с цикъла преди да родя - припадах и не ходех на работа. От както родих, няма болка, няма помен даже от такава, не усещам нищо! Само че първата година след раждането ми беше мноооого обилен цикълът. Сега е по-нормално, но пак е по-обилен от преди да забременея. Ама пък я няма болката, заради което съм съгласна да е обилен!  Peace

# 747
Същото с цикъла и при мен. А разликата в количеството е съвсем приемлива.

# 748
  • София
При мен пък беше само временно подобрението,,,6 месеца някъде,после пак болки,че и много по-обилен е всеки път.

# 749
И при мен болките намаляха драстично след раждането. Видът на раждане не е от значение. Хормоните от бременноста са важните после за цикъла.

Сега пак си ме боли, но минавам и без хапче. А от обезболяващите и на мен нищо не ми действаше. Пиех Дексофен още веднага щом ми дойдеше. Закъснеех ли и край. Дексофена не е стандартно обезболяващо за такъв тип болка.

А пясъка след секциото дори не съм го отразила, че го е имало. Мен упойката ме държа доста дълго и много време нямах чувственост в краката. Бебето ми го дадоха на втория ден. Аз обаче понеже нямах търпение, отидох да си го видя веднага щом можах да стъпя на краката си и да се движа.

Общи условия

Активация на акаунт