Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 28

• 51 267
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • Атлантис, Галактика Пегас
На Ибрахим му вменяват сближаване с Франция- предателство на интереси на ОИ. Ако греша да ме поправят.
Еничари подкрепяли Мустафа защото искали млад владетел който отново да ги поведе в бой, че Сулейман бил се отказал от походи.  newsm78

# 541

Интересни факти има около тоя Паша - даже и джамия и т.нар. 'Дворец за Гости' в Сиваш е негово дело  Peace .

Извинявам се ,че днес пиша много набързо и невнимателно  Cry

# 542

Еничари подкрепяли Мустафа защото искали млад владетел който отново да ги поведе в бой, че Сулейман бил се отказал от походи.  newsm78
Нормално, искат плячка  Simple Smile Но Мустафа не е тръгнал срещу баща си, мисля, или бъркам?

# 543

И Мустафа взе много да скача ...а е още малка джинка....Ама то каквато е козата , такова и ярето казва нашия народ.
Дразни ме това хлапе и като гледам всеки заслужава онова , което получава ! Crossing Arms

И как да реагира? Като вижда, че баща му от години лансира любовницата си и децата й и пренебрегва и унижава майка му. Колко ли още трябва да е толерантен, за да остане безразличен към сълзите и страданието на майка си?

# 544

Нормално, искат плячка  Simple Smile Но Мустафа не е тръгнал срещу баща си, мисля, или бъркам?
Да се изкажат историците. На някои места пише че готвел бунт, сваляне на баща си от трона.  newsm78

# 545
Джамията в центъра на Разград е построена по заповед на Ибрахим Паргалъ.

# 546

И Мустафа взе много да скача ...а е още малка джинка....Ама то каквато е козата , такова и ярето казва нашия народ.
Дразни ме това хлапе и като гледам всеки заслужава онова , което получава ! Crossing Arms

И как да реагира? Като вижда, че баща му от години лансира любовницата си и децата й и пренебрегва и унижава майка му. Колко ли още трябва да е толерантен, за да остане безразличен към сълзите и страданието на майка си?
Там не е имало любовници.
А тази съща "любовница" беше унижавана многократно от майка му. Включая прословуто целуване на полата и вечно навеждане на глава и приклякане пред нея макар че е съща като нея "любовница".  

# 547
  bouquet  bouquetБлагодарности за фрагмана и превода ,отново ни очаква интересен епизод! Peace
Да видим как ще реагира Хатидже ,като разбере за "втората жена на Паргалъ Wink
Иначе Бали бей може да отиде заедно с принцесата в Крим ,за да помогне и защити баща и  Thinking

# 548
Лолита, благодаря за новия трейлър!  Hug

Н.И., благодаря ти!  Hug Hug Прекрасна си!      bouquet

Много драматизъм ни очаква! Нова, огромна крачка (в грешна посока  Mr. Green) на Ибо, бунт на Мустафа, Валиде играе "ва банк" newsm78 newsm78 #Crazy

И малко романтика в линията Бали бей - Айбиге.  Hug Hug

# 549
"Любовницата" не остана длъжна нито веднъж - и в меките мерки, като подигрявки и заяждане, и в "хард" мерките, като отравяне, опити за убийства и т.н. Но няма да се спирам на това, защото е коментирано многократно. Мисълта ми беше друга - кое дете може да остане безразлично, когато някой обижда и унижава майка му? Нима малката Михримах не "скочи" на Валиде, като й каза "ти мразиш мама, аз пък мразя теб"?

# 550
А тази съща "любовница" беше унижавана многократно от майка му. Включая прословуто целуване на полата и вечно навеждане на глава и приклякане пред нея макар че е съща като нея "любовница". 
[/quote]-цитат на Корделия

Не ме дразни това прекланяне на глава и целуване на полата на Валиде ,та тя е най-важната особа след Сюлейман в харема /преди да се ожени за Хю/,дразни ме ,че трябваше да целуне полата на Махи и постоянно и беше напомняно ,че е никоя-робиня без права Peace

# 551
"Любовницата" не остана длъжна нито веднъж - и в меките мерки, като подигрявки и заяждане, и в "хард" мерките, като отравяне, опити за убийства и т.н. Но няма да се спирам на това, защото е коментирано многократно. Мисълта ми беше друга - кое дете може да остане безразлично, когато някой обижда и унижава майка му? Нима малката Михримах не "скочи" на Валиде, като й каза "ти мразиш мама, аз пък мразя теб"?
Ако не си забелязала казах че разбирам Мустафа, но и казах че Хюрем уважава чувствата му, за разлика от останали в харема, които не уважават децата на Хюрем, а те са с еднакви права с Мустафа.

# 552

Не ме дразни това прекланяне на глава и целуване на полата на Валиде ,та тя е най-важната особа след Сюлейман в харема /преди да се ожени за Хю/,дразни ме ,че трябваше да целуне полата на Махи и постоянно и беше напомняно ,че е никоя-робиня без права Peace
[/quote]
Имено, аз визирах това целуване на пола на Махи, те двете с еднакави права са всъщност.  Но само Хюрем прикланя глава и нарича Махи Султанъм, а всъщност двете са с еднакави права. Наложници, отделно след освобождаване хюрем е с по високо положение но кой и се поклони.

# 553
Е, не знам дали са с еднакви права, Махидевран е майка на престолонаследника, все пак.
А в крайна сметка всички напъни на Хюррем за отстраняването на Мустафа водят до царуването на Селим Пияницата, което едва ли е било най-доброто.

# 554
Всички синове на Султана са престолонаследници. Избира се най добрия, всички са с еднакъв старт. За това една майка един син и тя отдава живота си на възпитание на сина си и се надява да спечели и да стане Валиде.
Хюрем всъщност не е залагала  на Селим. Не е бил любимец.

Общи условия

Активация на акаунт