Интериорен стил по аматьорски 4

• 66 585
  • 745
  •   1
Отговори
# 585

Амели, ще ме биеш, ама имам точно желаните от теб столове и ми иде да ги метна в морето..

Дай да правим бартер - аз ще ти взема столовете, а ти ще ми нарисуваш картина в замяна Simple Smile

Аз съм по сделките - ще ги взема столовете от роднината и после ще опитам да ги продам, за да си купя каквито искам.

Фототапетите,които показвате, са много красиви!!!!!!! Аз си мислех,че фототапета е някаква соц отживелица. Обаче като си сложи човек такъв тапет и след 5 години той пожълтее или неволно го надраскаш, или преживее някакъв инцидент, какво се случва - основен ремонт? Чудя се същото и за стикерите - понеже искам за спалнята стикер с бамбуци, ако реша някой ден да го махам, дали ще откъртя и латекса покрай стикера?

# 586
Момичета, страхотни идеи и аз напоследък се зазяпвам по стикери и фототапети, но в къщи са толкова скучни.Няма да ми се върже никой

# 587
Barbabeau и на мен много ми харесва .
Кокович, благодаря за споделеното, а случайно да знаеш дали работят в неделя?
.
незная,в петък пак ще ходя ,ще взема някакъв тел за връзка и ще проверя дали работят неделя.

виж тук има някакъв Фт и диван графит,и контрастен цвят за какъвто ти споменах http://www.79ideas.org/2010/05/yellow-green-and-grey.html       този сайт ми е любим

# 588
Елинор, как ме разсмя! Желанието да се изкажа надделя над мързела Laughing.
Ивчи, и аз уж копирам, копирам, ама на. То веднъж ще изпуснеш и ще стане веселото. Радвам се, че съм ти била полезна Hug.
И да, Икеа наистина е близичко до УолДекор Grinning. По-надолу по пътя и леко вляво пък се намира КасаВизибълс. Laughing Заповядай на по чай, предлагаме около 20тина вида, сред които ръчно, прясно брани от планината, малко по-нагоре.
Амели, с фототапета се случва това което и с обикновения. Сваляш и изхвърляш. Каквото е отдолу променяш. Е, ако искаш и същото си го правиш Grinning. Само освежаваш Flutter; основен ремонт е мръсна дума.
Аз се въздържам от фототапетите. Половинката ми много харесва, но до момента не успява да ме склони за нещо подобно.

Ооо, сетих се какво исках още да пиша вчера! Laughing
Това http://www.roomarranger.com/
Програмка за аматьори, на светлинни години от 3D Studio Max или AutoCAD, разбира се, но за сметка на това времето за ориентация, което е необходимо е около минута и половина Grinning. Има я дори на български.
Безплатна е 30 дни. Мен ме забавлява Grinning.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 11:13 от Visible

# 589
  • Стара Загора
момичета благодаря за включването   bouquet

тя рибата още в морето ,аз тиган съм приготвила  Embarassed,имам в предвид диван все още не сме взели и за декорация мисля  Laughing

пина къде се изгуби?добре че те послушах поне за стените за спалнята.сложихме по наситен цвят кафяво (по убито по сивкаво) и се получи по тъмна стая но като цяло добро излъчване.Вече съм фен на тъмните стени Grinning,дори ламината който ме дразнеше ,сега изглежда някак по добре  Mr. Green

# 590
Тук съм, kokovi4!  Simple Smile Чета по малко. Минах на други вълни и въпреки, че следя темата, напусна ме онази страст по интериорите, която ме държа тъй дълго  Simple Smile  Но пак може да ме прихване.

Гледах един турски сериал на един дъх - 71 серии по 1,30 час за около две седмици и въпреки, че позабравих 'уж' интериорите съм готова да напиша реферат на тема 'Турски (истанбулски) интериор и колко е различен от българския'  Laughing

# 591
  • Стара Загора
 Shocked Laughing пина,направо ще ме умориш #Crazy Laughing, 71 серии по 1,30 час за около две седмици  #Crazy,айде ще чакаме да опишеш турски интериор и да споделиш идеите си от него  Simple Smile

# 592
Да, да промих си мозъка...  Crazy  Laughing

Ами идеи нямам  Thinking галиба  Laughing Понеже в този сериал се показаха може би около 20 различни жилища (не съм се опитвала да ги броя, на посоки) и първото впечатление, което прави е, че живеят доста по- нашироко от нас. Това го знаех и преди и то не от филми, а от реални живущи в Истанбул. Наистина не знам дали тенденцията е за цяла Турция, но е възможно. За тях 100кв жилище си е направо мизерия.
Друго, което определено ми се наби на очи е, че силно се набляга на дневната част. Жилище без трапезария и хол с мека мебел няма. Понеже от личния си опит знам, че у нас при хората в тесни апартаменти често липсва мека мебел и изобщо нещо като хол, а за дневно помещение се ползва кухнята. Още по- често липсва трапезария, като за хранене служи кухнята, а понякога направо хола - всички сме яли седейки на диван с прегънат корем и наведени над ниска холска масичка. За тази цел индустрията е измислила разтегателната холска маса, наскоро измисли повдигащата холска маса... Търсят се най- вече големи холски маси. Всъщност, дали само в България го има това явление? Кажете и своите впечатления и от чужбина? Забелязвам, че пословично тесните скандинавски жилища винаги имат трапезна маса, ако ще да е като за двама- трима души само и да излиза от някой шкаф, където после се и прибира... Може да е малко двуместно диванче, ама винаги има и т.н. - всички сме виждали снимките, както и симулациите в Икеа. Аз имам близки, които в дома си нямат висока/трапезна маса - никаква! Столове също нямат.
Разбира се това има своето обяснение и аз го знам - турските семейства са големи, с повечко деца. Повечето жени не ходят на работа. Това предполага голямо седене в къщи, ходене по комшийски, по роднински - особено второто  Crazy събиране по празници на големи семейства. И тъй като за тях това е ужасно важно съвсем логично идва и отделеното за съответните нужди пространство.
Съвсем друго, което ми направи впечатление, че и в ново строителство, и в старо, и в къщи, но и в апартаменти (от стари сгради обичайно) често са на етажи с вътрешни стълби. В средата на жилището се оформя нещо като вестибюл край стълбите и ей тъй на, до стълбите трапезна маса и столове  Thinking  Това не знам дали успявам да го опиша добре, но много трапезарии бяха край стълбищата. И като споменах вестибюл - много често срещано помещение! Може би защото не малка част от жилищата бяха в онези сгради по центъра (Бейоглу, Нишанташъ - да кажем), които са от края на 19- ти век и началото на 20-ти. В България вестибюла си е направо екзотика, докато там ми се стори страшно популярен. И от там изхождайки, всякакъв вид преходност на помещенията. Такава, каквато никога не ми е хрумвала. Много преходни помещения. Разбира се дневни, не спални.

И още някои впечатления имам, ама хайде стига  Simple Smile

# 593
pina, мога само леко да коригирам за масите, които са с повдигащ механизъм.Нашата холна маса датираща от далечната 1983г.  Simple Smile хем се разтяга, хем се повдига горе-долу с 15-20см..Така в хола реално може да има маса за хранене стига да има подходящи столчета.В нашия случай е диван и не ползваме тази екстра.

# 594
Значи вие '83г сте скрили шапката на всички съседи  Simple Smile  Еее, тогава с мебелите беше... Аз не, че помня много - на 6г съм била, но около 84- 85г ние се обзавеждахме.

# 595
Пина  ме заинтригува с нейния разказ. Сетих се, че дъщеря ми като беше
бебе и аз следях един турски сериал (1001 нощи) и много се впечатлявах от пре-
красните къщи на главните герои-богаташи. После четох из пресата, че за място
на действието била избрана най-красивата вила в Истанбул (Йеникьой, на брега на Босфора,
сещате се какви потоци от екскурзианти после се изсипаха да зяпат къщата на Шехерезада и Онур).
И както си гледах сериала и се любувах на тази красота-изведнъж сцена в дома на обикновен
работник- малка схлупена къща, подобна на тези в Шекер махала, в която цялото семейство живее-
ше в една единствена стая...
 Сега като съм почнала за сериали да си кажа, че следя 7 часа разлика и от всички инте-
риори там най-се кефя на американския лофт, в който живее братът на Таня Стоева.

# 596
И аз съм го поглеждала 1001 нощ. Там под моста Ататюрк на Босфора беше къщата на едната майка - стара аристократка. Най- хубавата вила - мнооого силно казано. В Истанбул има хиляди най- хубави вили.
Аз и бедняшки домове включвам в наблюдението. Кой от 1001 нощ живееше в бедна къща? Не се сещам. Бродила съм по уличките на бедна махала в Истанбул, ама на гости не са ме канили  Simple Smile Само отвън гледах.

# 597
Пина, ако се сещаш след експлозия на строежа умря един работник и Керим
отиде да посети семейството му, тогава показаха улицата и бедната къщурка.
Имаше и други бедняци, сещам за родната къща на онази жена, която забременя от
Али Кемал Laughing...
 А тази "най-красивата" къща в Истанбул била на някакъв виден паша от последните
дни на Османската империя, много филмови студиа я наемали за снимки на различни
продукции.

# 598
Не се сещам  Thinking  За червената къща я знам, да, тя е паметник на културата. Аз съм я виждала на живо. Тази нали
http://prikachi.com/images/88/3290088m.jpg

И един линк с неща, които много ми дпадат - стил, цветове, излъчване
http://casatreschic.blogspot.com/2012/02/ralph-lauren-desert-modern.html

# 599
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Леле, Пинаа......... бързичко си го изгледала  Mr. Green

Аз съм била в Истанбул на гости на приятели. Средна класа! Материално доста добре, без да са богати. Живеят сравнително централната част в апартамент от около 80-90 квадрата. Голям дневен тракт и две малки спални. Нищо впечатляващо. Иначе и мен ми е правило впечатление из сериалите, че показват огромни домове. Но май не е съвсем показателно за целия Истанбул. Иначе къде ще се съберат тия 11 млн. жители.  newsm78

Един турски блог за интериор, който много ми харесва, макар да не съм убедена, че картинките са местни! http://erguvanmevsimi.blogspot.com/2011/02/chinoiserie-sklk.html

Общи условия

Активация на акаунт