Интериорен стил по аматьорски 4

• 66 518
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • между морето и небето
Според мен сухите бани са много удобни. Не са влажни, не мирище на спарено (е, нужна е добра вентилация), може да се влиза по чорапи, а не да се обуват специално пригодени за целта чехли.

# 76
Някои неща от тук си харесах,но къде да ги намеря!!!!

Пробвай с ибей. Но внимавай с волтажа на осветителните тела.
Според мен сухите бани са много удобни. Не са влажни, не мирище на спарено (е, нужна е добра вентилация), може да се влиза по чорапи, а не да се обуват специално пригодени за целта чехли.

Не съм съгласна с това. Ползвам от вторите в момента, ползвала съм и със сифон. Никъде съм нямала проблеми с спарване и влага. А за притичването по чорапи - спорен въпрос. Днес се наложи да изляза мокра, че малкия плачеше и цялата баня е във вода. Ще чистя довечера

# 77
  • между морето и небето
Titina, няма да споря. Въпрос на вкус, традиция и удобство  Wink .

# 78
  • Русе
На мен не ми харесват, защото пък специално около тоалетната и самата нея (старата не беше с вградено казанче) не мога да измия като хората, все трябва с парцал да бърша. А сега си обливам спокойно и си измивам като хората. Освен това като има вана, особено ако и деца я ползват, да не ви показвам как изглежда банята. Така че за мен не стои изобщо въпроса с или без сифон. А освен това в България не може да има нова сграда без сифони, включително и в перални помещения.

# 79
Подкрепям и мен ме дразни да няма сифон на пода и то супер много! Винаги трябва  само да се бърше като се чисти банята, докато моите навици са хуубавко да се облива с гореща вода. След детето във ваната винаги се получава една локва и се почва голямото бърсане. И още много против  Peace

# 80
  • густо майна Филибето
Аз си имах суха тоалетна. Настоях да я преместим в банята, беше по-лесно, отколкото да правим сифон . Мъжете не пазят особено...

# 81
Суха тоалетна - как да е, преживява се. Обаче за мен "суха баня" първо е оксиморон и второ - мнооого е гадно. Вместо да изчакаш минута две да се отече водата /и тогава леко да забършеш, ако те влече/, трябва да попиваш всичко. У нас имаме сифон на пода, И банята ми винаги е суха /с една дума - влизам по чорапи/.
Най-гадни са ми такива "сухи бани" по хотелите. Обикновено има вана, но няма перде! Като се къпеш, на пода става океан. А никога, никога досега, не е имало нещо предвидено, с което гостът да си попие пода, та да може да си ходи после по чорапи. Ползвам хавлиите за къпане, но сърцето ми се облива в кървави сълзи - такова нещо не бих си позволила у дома, с моите хавлии, които ползвам за бърсане. Никога няма да ги стъпча на пода, че да попия мизерията. Ама в хотелите ми се налага.
С една дума - за мен "сухата баня" е всъщност една вечно мокра и гадна баня.

# 82
Сифонът си е нещо необходимо в санитарните помещения, а и винаги може да се предвиди на такова място, че да не дразни и пак да си влизаш по чорапи.

# 83
  • Варна
Не помня да съм твърдяла, че са патент на соц дизайна, мисълта ми беше, че бяха твърде масово употребявани по това време. Пък откъде са ги взаимствали и идея си нямам. Нали темата е за аматьори, не претендирам за точност и професионализъм в изкакза. Не разбирам защо се хващате за думата, не за първи път някой се изказва "по своему"  Wink
Може би в по-съвременна баня също биха намерили приложение, разбира се с малко по-изчистен дизайн, но аз лично не бих си ги сложила в моята баня. Това важи и за външните тръби, колкото и лъскави и нови да са, нагледала съм се на такива бани Whistling
Не съм искала да кажа, че си непрофесионалист или че неправилно си употребила някакъв термин, та аз съм прост счетоводител Simple Smile
На мен не са ми неприятни, за теб са, какво толкова, така само показваме разнообразни неща Peace

# 84
  • Варна
Апропо за сифоните, на мен много ми харесват лентовите. Освен като дизайн предполагам, че са и по-ефективни, могат да се поставят например до стената и така целия наклон да е в една посока, при кръглите сифони и при големи подови плочки доста е трудно да се постигне това

# 85
Мнението ми за сухите бани изцяло се припокрива с това на baibibi. Също съм правила щуротията с хавлиена кърпа на пода в хотел; много е неприятно, но... У дома не бих си причинила подобно нещо.
Сапунерките-плочки сега ги схванах Laughing. Соц-моц, на мен ми носят усещане за нечистоплътност, заради твърдия сапун в тях. Но това си е мой проблем. Иначе... бих могла да ги възприема дори чаровно. Стига да са празни Blush.
Предполагам при възприятието на подобни елементи от близко и далечно минало роля играят спомени, някаква обремененост. Как да кажа... Майка ми синя пола и бяла блузка няма да си сложи, на мен ми харесва.
Детската баня с гигантското пате е ужас Blush. Харесвам детски бани, ако имах възможност, т.е. налична баня за сина ни, бих му я обзавела специално. Но не възприемам огромни картини, натоварват мен, за един мъник какво да говорим. Да се лепне такова патище в банята на детето за мен е крайно неподходящо. Все едно да му закача часовник в детската стая на височина 180см.
Друго за баните...
Светли плочки и тъмни фуги ми носят усещане за нечистотия, както и завеси. Цветният фаянс и подобните му също са ми особени... Както и да изглеждат, в каквато и баня да са. Червено в банята не бих си причинила. Много харесвам стъклокерамични мозайки, но не и в цялото помещение от-до; карат ме да се чувствам като удавник - все едно съм влязла в басейн и някой му е сложил покрив.
Предпочитам най-простичката баня, пред хиляда пресичащи се фриза, милион декоративни плочки, напрягащи и уморяващи погледа ми.

Споделям един страхотен кич; вана, в която не бих влязла; нещо, от което ме побиват тръпки.

Ивчи, как ме усмихна с кухнята на Звездев Grinning. В нашата горните шкафове са малко по-ниски, по същата причина. Половинката изпитва някои неудобства по повода, но... толкова съм пораснала Laughing.
За тръбите, да, права си. Пина също. В крайна сметка, за преглъщане ми остават вертикалните щрангове. Надявам се след време да споделя нещо приятно... Засега сме на най-прекрасния етап - "време за къртене" Mr. Green

# 86
Visible, признай си, че смесителя на чешмата в банята с патището ти харесва и то страшно много  Sunglasses

Извинявам се, спирам да спамя повече  Blush

Все пак да се допълня, че аз също не бих си помислила за такава патка. Но цялостната композиция на тази снимка, ако щете тръбите, контактите,всичко заедно с патето за мен е просто страшно хармонично и добре подбрано  Peace (ама и аз съм по-зле и от аматьорка, какво ли ми разбира главата)

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 01:42 от Шанта

# 87
Ахаха, разкошен е! Как само помниш Laughing.
Много ме усмихна! Hug

# 88
Visible, абсолютно съм съгласна за мозайковите бани - наистина са като басейн с покрив  Laughing Червени тоалетни съм виждала в ресторанти и за там са ми перфектни. Иначе за вкъщи са малко твърде агресивни Peace

Няколко пош  Crazy бани от мен:

Страхотна каменна мивка, но не за домашна употреба  Laughing

Ако някога намеря толкова голяма мида ще се възползвам  Flutter

Джунгла в банята

Въпреки, че е в любимия ми цвят тази баня ми е малко прекалена за всеки ден

Въртяща се...хм вана/душ кабина  Crazy

Приятни шкафове

Квадратните плочки не са ми любими, но тази баня е симпатична

# 89
Да оставим сифоните и мечтите за обилно тоалетно хигиенизиране настрана Twisted Evil
и да върнем темата към размисли за стил и дизайн? Laughing

Какво мислите за цвета Tangerine Tango, който бе обявен за цвят на 2012 година от Pantone?
Как се вписва във вашите представи за актуални цветове в интериора?

Общи условия

Активация на акаунт