Още малко празненства, за да са всички на една! ЯНУАРИ - 31

• 29 650
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Вал, уникална е тортата! Да е жив и здрав Стаско и много, много бели да прави Simple Smile Hug

Калифорния, вземаш свинско контра филе и го режеш на 4 - части, белиш и режеш картофи, слагаш ги в голям гювеч, поливаш с бульон (може и малко бяло вино), дафинов лист, сол, черен пипер (повечко, става хубаво и с немелен). Захлупваш и ямташ във фурната на 170 градуса за около 3 часа. Става уникалноооо... Да е жива и здрава Люба, че ми я каза. Цял живот с добро ще я споменавам  Hug Hug Hug

Ивка днес е с много висока температура, кисела и отпаднала Sad

# 361
Забравих да спомена днешните рожденници - Калина, Калин, Стаско и Луиза  newsm59!

# 362
  • София
Милата Ивка,бързо да минава Praynig
Мелона и аз мога да кажа,че Мони не прави бели,но баткото правеше като за петима,а и сега продължава де, та съм си заслужила сега доброто Мони WinkПървите си 6 месеца милата ми тя ги преживя в ръцете ми предимно,само като я разнасях не плачеша,оттам нататък се поуспокои и вече по-рядко я нося  и то не за друго,а защото ми е кеф да си я гушкам и разнасям насам-натам Simple Smile
Миимаа,страхотна Калинка Hug
Вал,прекрасна торта,златни ръце имаш Peace

# 363
миааа, честита рожденичка и на теб!
каква екзотична госпожица е! прекрасна!

мелона, ти на кое викаш беличка?
защото аз събарянето на дрехи и разхвърлянето на играчки си го броя за нормално, а мм - за беличка Laughing Laughing Laughing
аз викам беля на това да бръкне в контакта или да събори сушилката с дрехи, но ако не може да я нарани го оставам да го направи, карам й се само за опасните неща.

готвя, когато дара спи, т.е. имам около 4 часа на ден да се натуткам да го направя. и общо взето готвя почти всеки ден за нас и за нея.

# 364
  • София

мелона, ти на кое викаш беличка?
защото аз събарянето на дрехи и разхвърлянето на играчки си го броя за нормално, а мм - за беличка Laughing Laughing Laughing
аз викам беля на това да бръкне в контакта или да събори сушилката с дрехи, но ако не може да я нарани го оставам да го направи, карам й се само за опасните неща.

И според мен това си е съвсем в реда на нещата, затова си мисля, че тя си е кротка и добричка като цяло. Но онази майка ме накара да се замисля. Иначе и аз я махам само ако е нещо опасно, но нея все натам я влече - например дърпа и гризе кабелите в разклонителя, опитва се да влачи столовете на барплота, човърка контактите, катери се по нощните шкафчета - от такива неща я пазя. Разхвърлянето отдавна съм го отписала, не ме питайте на какво прилича къщата Embarassed Embarassed

Но от цялото лудеене има и полза за мама - вече втори час спи, йеее!

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 16:01 от Мелона

# 365
  • sofia
Ети, рецептата я претупа нещо?!
Аз първо задушавам в тенджера месото с лука 40мин и там разтварям бульона. И не слагам даф. лист, че не обичаме много вкъщи. А картофите ги режа на четири. И така....

# 366
  • София
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на Станислав на мама Vall_t  , Калин на  мама зайка, Луиза на мама Griet , Калина на мама МииМаа !!!  
Вал smile3501, супер торта!

За готвенето - почвам вечер, докато ми се мотаят из краката, довършвам когато ги приспя. Ама те си ядат от детската кухня, така че приготвям само вечеря за нас с мм. Рецептата на Люба/Ети звучи много добре - ще я пробвам.
За пакости броя да изкърти лайсните на паркета и да разкове кабелите, да счупи вратата на съдомиялната и т.н. неща, които няма как да вдигна нависоко или пък любимата му - да издебне сестра си, когато става от гърнето и да го излее със замах - прави го по 2-3 пъти дневно. Всички дребни белички изобщо не ги отразяам.
Бързо оздравяване на всички болнички!
А аз изкарах цялата нощ в тоалетната, повръщайки. Не знам какво ми стана. Днес също ми е супер зле, дано не е някой нов вирус!

# 367
Ей Вал евала!  Hug smile3501

Мен хич ме няма по сладките работи да готвя  Cry

Ето я нашата почепка:

мрм Ох, дано не си хванала нашият вирус повръщане и разтройство  Cry Cry 2 дена ми разказа играта....

# 368
  • София

Лейди,и аз съм така. Но току-що успях да сготвя, защото спи вече час! Иначе готвя вечер след като заспи малката. Но за чистенето не ме питай Embarassed Ако е будна я вардя, ако спи пазя тишина и не мога да пусна прахосмукачка, вечер съм изморена чак за чистене, единствената ми опция е когато ММ си е вкъщи денем. Няма да споменавам колко "често" чистя.

Ха-ха, говори ми за чистене. Вчера въпросната наша нова детегледачка, ми заобяснява как мокрите бебешки кърпи ставали и за бърсане на прозорци и демонстративно отиде да избърше дограмата на единия. Е, не са много чисти, не мога да стигна засега до там...

# 369
  • sofia
Зайке, прати едно парче торта по Спиди! Оххх

# 370
  • София
Заек, и аз искам торта. Да запазиш, моля. Като оздравее Ива ще дойдем да хапнем  Mr. Green

Люба, точно така - лук. Усещах аз, че забравям нещо  Laughing

# 371
Здравейте и от мен Hug
Честит Първи Рожден Ден на Калин,Стаско и двете дами Калина и Луиза Heart Eyes Весело и безгрижно детство и много късмет в живота им пожелавам!  bouquet

На мамите им -  bouquet Hug

Ние днес сме една идея по-добре Peace Поне нямаме температури от 39 градуса Hug Ще се долекуваме... и така Peace

Връщам се да Ви чета Hug

# 372
Честит Първи Рожден Ден на Калин,Стаско, Калина и Луиза И техните МАЙКИ  Hug

Лейди Ейнджъл - стават мокрите кърпи  Joy аз (срам) цялата къща така чистя, дори и паркет...

Ети, Люба = рецептата беше надлежно прочетена на свекърва ми  Hug мерси, спестихме ми мърморенето "какво да готвим днес"
ПС Уф, тази жена идея си няма от готвене, но пък винаги има коментар "ще стане на каша"... друг път ще стане на каша! Аз мразя да готвя, но дотам отбирам!

Болните да оздравяват! И Криси точи сополи и вдига темп вече седмица, но малко солен разтвор и панадол на 2 дни само давам...

# 373
Зая, аз искам от баничката -родопско клинче, ако се не лъжа?! Направо се окапах!  Mr. Green
Вал, ти си майстор и това си е!
Елч, къде бе, мацко с пола в този снЕг?   Laughing  Не знам Бойко къде ги лови снежинките, ама и в Пловдив не е, да знаеш!
Рал, радвам се, че имате подобрение! Ети, Мрм, Ажан, гет бедър асап!  Wink

# 374
  • sofia
Днес гледаХ свинско бонфиле с ябълков сайдер и пармезан, много бързо стана.
Ще го пробвам и ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт