има ли болни деца от грип?

• 104 568
  • 928
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Защото АБ-ка бори бактерии, а не вируси, бе мила... и му отслабваш имунитета още повече с АБ-ците и така - омагьосан кръг.
Нищо против АБ-ците, те са животоспасяващи, но при доказани БАКТЕРИИАЛНИ ИНФЕКЦИИ, бе хора.
Това мисля всички го знаем. Но понякога се налага да ги пият. и после какво правим?! Сега ще чета и доктор Михайлов какво е писал за опашката след аантибиотиците.

# 361
Здравейте, извинявам се за  тъпия въпрос, но тази сутрин се събудих с леки болки в гърлото, след час почуствах леки тръпки, темп. ми беше 37.3 и така цял ден, варираше от 37 до 37.3.
Към 15ч и малката вдигна 37.4 дадох и панадол и сега няма. Видимо нищо и няма, не казва да я боли нещо....
Въпросът ми е дали според вас е грип, така ли започва.....

Най-лошото е, че имам алергии към повечето температуропонижаващи и се плаша, ака вдигна висока, какво ще пия.........аман от вируси вече.

# 362
  • София

Аз пък самоизписах на малката Герисан, мнения за него  Wink

Аз го давам на децата от септември, наред със схемата на д-р Михайлов за засилване на имунната система. Нямам забележки, досега не са боледували, само каката изкара една Скарлатина.
Валенце, аз отново искам да препоръчам тази схема, погледни я :
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=39112

Вярно, дават се доста неща, постоянно купуваш нещо, друго свършва, но мисля че действа. С грипа не я изпробвах, защото спрях децата от градина и училище преди него (заради скарлатината), но това, че не се разболяха от началото на учебната година досега от нищо, за мен е достатъчно показателно. Иначе изкарват поне по два други вируса до януари - февруари, докато дойде грипа.
Само да кажа, че клеевата тинктура я купувам от пчелари, не от аптеката.
Давам и сироп от черен бъз също.

# 363
  • София
Вивиан, благодаря! Четох доста, но не намирам никъде точно написано какво се дава след антибиотично лечение, имам предвид хомеопатични препарати. От откъслечната информация, която изчетох, се спрях на Енгистол и клеева тинктура. Нея я давах миналата година, тази не зная защо така и не я започнах. Значи ще давам енгистол профилактично и клеева тинктура, но друга какво, какви са тези много препарати, за които пишеш, тези, които са упоменати най-горе ли:
- Хомеопатичният препарат Oscillococcinum - по 1/2 флакон на всеки 6 часа. Същият препарат се използва и за профилактика по указанието в опаковката по 1 флакон седмично или 2 опаковки за сезон.
- Клеева тинктура. За профилактика на вирусни заболявания от месец октомври до март по 1 доза дневно- 20- 30 капки, при неразположение, грипна епидемия - 3-4 дози дневно.
- Ехинацея - профилактика далечна - 3 седмично по 10 капки
- Жен-шен с пчелно млечице - 3 пъти седмично по 1 флакон.
- Rojal gely
- Цинк - 3 пъти седмично по 1 табл. (15 мг)
- Медните соли са особено нужни в преходния сезон. Организмът ги получава от семена и ядки - сусам, слънчоглед, тиквени семки, лешници, бадеми, кашу, краставици; бира и бирена мая.

# 364
  • София
Пиша ти синтезирано само какво се дава (аз съм си го написала на лист и съм си го лепнала на хладилника, да не забравя):

1. Пчелно млечице
2. Жен-шен - 3пъти седмично
3. Цинк - 3 пъти сед.
4. Ехинацея - 3 пъти дневно по 15 капки (6 седмици, 20 дни почивка). пРи заболяване 40-50 капкина няколко часа. В опашката на заболяването - на всеки час по 10 капки.
5. Бирена мая
6. Бета каротин
7. Вит С 150 мг на ден, при заболяване - тройно. (Аз давам на децата 3 пъти седмично по една таблетка Це Те Бе, те са по 500 мг.)
8.Клеева тинктура - 20-30 капки на ден от октомври до март.
Про заболяване или грипна епидемия - 60 - 80 капки/дн.
9. Чесън
10. Осцилококцинум 1 доза седмично
11. Инфлуенцинум / Influenzinum - 9Ch/ 15 CH - 10 гранулки, 1 път седмично
12. Енгистол - 3пъти седмично (Аз давам ежедневно)
при болест - 3 х 1
в опашката - 1 табл.  дн.

Освен тези посочени от д-р Михайлов неща, аз давам и сироп от черен бъз, от аптеката, по една ч.л сутрин и Герисан  сутрин и вечер също по 1 ч.л.

Това е Вале, най-синтезирано. Според мен основните неща в схемата са пчелното млечице, клеевата, Ехинацеята, Осцилококцинума, Инфлуенцинума и Енгистола.. В началото давах всичко, без бирената мая, Чесъна и бета каротина. Пак има ефект. Но номера е в постоянството, с по една две опаковки не става. Като се хване човек на хорото, трябва да си го изиграе докрая. Няма как нещо да действа само от една опаковка, а и имунна система не се засилва за един ден.

При вас мисля, че на първо място трябва пробиотик, и оттам нататък нещо сериозно за връщане на имунитета.

# 365
  • София
Мнооого ти благодаря!
Пробиотик давам Био Гая откакто започнахме АБ и ще го давам дълго време. Сироп от бъз съм си направила сама и давам от началото на есента. Витамини давам Саностол. а нещата, които си ми написала, ще ги започна от утре, само че може би не така ударно всички, знам ли. Герисан съм давала и преди, ще взема и сега. Освен това съм направила мед с орехи и нарязан лимон вътре, и от него давам през деня когато се сетя.
Отново благодаря! Моля се отново децата ми да станат онези рядко, рядко боледуващи човечета, каквито си бяха и преди тая ужасна варицела.

# 366
  • София
Аз давам по схема на д-р Михайлов Енгистол, клеева т-ра, Бета каротин, вит. С, Септилин за алергии, Пумон хистамин, бирена мая, като е болен, фрешове - от морков много не пие, но от портокал - да. Да чукам на дърво, детето ми е втора година на градина и основно е със сополи, вече дори не ги броя като болест. Ако може някой да ми даде съвет за тези сополи, че вече съм се видяла в чудо. Tired
Валенцето, давай опашката след АБ - Туя, монилия и Ентеросан основен /пробиотик/, Герисан също е добре, за след боледуване е, фрешове, Енгистол.
Вивиан, колко таблетки на ден даваш вит. С и при разболяване?

# 367
  • София
Валенце, няма за какво, ще се радвам ако с нещо съм била полезна. Миналата година бях точно в твоето положение, свинския грип ни разказа играта, след него децата бяха през седмица болни до април ... В чудо се видях и за този зимен сезон реших, че ще наблегна на превенцията.
Децата боледуват, няма как, нормално е и не може без хич, но да не е постоянно е въпроса.
Само за клеевата да кажа пак, че тази от аптеките е изключително разредена и няма смисъл да си даваш парите. Търси от пчелари, черна е на цвят.

denizara, давам Це Те бе 3 пъти седмично. Ако се усъмня за заболяване - всеки ден по едно. От всички витамин С-та, този ми се струва наистина ефикасен.

А какво е това Туя и Монилия, които споменаваш?

# 368
denizara,  и аз няколко години търсих лек за сополи и не вярвах като ми казваха, че сополите ще спрат в 1 клас Laughing. Ако знаеш колко горда бях като научих детето на 3 години да си духа носа... Та духане му е майката - при този грип и двамата бяхме с ужасни сополи, буквално през 5 минути се духахме и ни се разминаха усложнения и отити.

# 369
  • София
И аз да попитам какво е Туя и Монилия?
То вече главата ми е бъкана от болести, варицелата им и на двете беше повече от ужасна, неописуема, във варицелната тема я бях описала, просто беше кошмарно. После и грипа. А сега и тая алергия от антибиотика. И сега се чудя- сутринта  за последно пи антибиотика, стана на големи червени петна, удебелени. Започнахме Зиртек и Калиев глюконат и за целия ден много намаляха петната, много, не са удебелени, а са само на червени точки, много по малко на брой. И сега се чудя може ли нещо през нощта да и стане и да се надуе много, след като видимо изчезват?

# 370
# 371
  • София
Чудя се кга ли ще се събудя и всичко у дома ще е наред. Както снощи си легна с изчезващи петна, тая сутрин детето е на огромни надути петна по ръцете и краката. Какво да я правя, в Пирогов ли да я водя сега?! Педиатърката ме предупреди, че може да стане така. Вчера сутринта пи Зиртек и от него и бяха намалели много. Дали защото вече са минали 24 часа от Зиртека и пак се проявиха не знам. Сега пак и дадох 20 капки.

# 372
Валенце, Зиртекът ще я успокои.
Метилпреднизолонът, който ви е изписан е още по-силен.
Айде бързо да минава.
Свършихте ли АБ вече?

# 373
  • София
Ами спряхме го антибиотика вчера сутринта, на деветия ден. В Педиатрията го бяха изписали за 7 дни, но педиатърката каза да го пием 10. Е, пихме го 9 дни. Температура от седмица не е имала, кашлицата се свежда до 4-5 покашляния дневно, има и малко сополи, но и те намаляват май. Щеше ми се някакси да спре абсолютно и кашлицата , и сополите с антибиотика, но не би. Педиатърката казва, че е нормално.
 Аз си мисля, че през нощта от топлината може пак да са се повъзбудили пъпките, сега лека полека започнаха да избледняват.

# 374
  • на последния етаж
Изкарах грипа (поне според лекарите) - от 28.01 до 05.02 бях на легло с температура до 39 (която ефералганът не успя да повлияе - единствено течен аналгин) и схващане на мускулите, също и много силно главоболие. Никакви други симптоми (кашлица, зачервено гърло или хрема). В петък вечерта (10.02) се върнах от работа и отново ме втресе - 38 градуса, температурата продължава, свалям с течен аналгин и ефералган, този път няма главоболие - само схванатите мускули. Утре съм на лекар. Чудя се възможно ли е да ме повтори за толкова кратък период? И не отмина ли този грип вече?

Общи условия

Активация на акаунт