има ли болни деца от грип?

• 102 485
  • 928
  •   1
Отговори
# 660
  • Най-красивата страна
Моята дъщеря от четири дни е болна. Педиатърката каза че е вирус ,изписа ни Осцилококцинум,
Инфлуцид и витамин С обаче детето е с температура 37-38. SadДавам Панадол.
Вече се чудя дали да не я заведа при друг лекар .За първи път ни се случва 4 дни да сме с температура Sad

# 661
Защо Бактробан? Пастата се изписва на база антибиограма. А и самолечение просто за проба, не е редно. Освен това тя е валидна при златист стафилокок.
Клацид е добър АБ, изби Мораксела от носа на сина ми, а гной с шепи течеше от ноздрите му, като вследствие на това направи и кръвоизлив в ухото. Та никак не съм скептична, когато има изследване и бактерията е в обсега на действие на Клацид. Освен това той е широкоспектърен, обхваща нос, уши, очи, дробове, отделителна система.

Бактробана съм го използвала самата аз много пъти, не се изписва само за стафилококи, на детето също са ми го изписвали УНГ и съм много доволна. Дори преди месец след гадния грип с къртещата кашлица и сополите й го слагах тъй като сополките се влачиха 3 седмици без да минават от нищо и след втория ден всичко приключи. Но всеки има право на избор.

Относно Клацида - той е много добър АБ, но за отити не става, това вчера лично ми го каза УНГ от Исул, когато заведох детето. Каза, че почти няма никакво действие за отити и много често се налага да се сменя след като е изписан. Смятам, че мога да се доверя на такъв специалист. За общите АБ аз на моя глава не давам, но за локален понякога го правя и досега не съм сбъркала - като разбира се, всеки трябва добре да познава детето си, за да го направи.
А локалните АБ за гърло са съвсем друго нещо и те ако не подействат в началото до втория ден, значи няма да свършат работа и затова съм съгласна с педиатъра на Калинчи Peace

# 662
Моята дъщеря от четири дни е болна. Педиатърката каза че е вирус ,изписа ни Осцилококцинум,
Инфлуцид и витамин С обаче детето е с температура 37-38. SadДавам Панадол.
Вече се чудя дали да не я заведа при друг лекар .За първи път ни се случва 4 дни да сме с температура Sad
Според мен след като 4 дни поддържа температура, би трябвало да се потърси друго лечение, ако не сваля температурата - дори антибиотик. Осцилококцинум, Инфлуцид и витамин С са при първи симптоми на настинка и грип. Съветвам те да заведеш детето при друг лекар, ако твоя личен не изписва др лечение.

# 663
  • софия
Моят лекар каза,че сегашния вирус протича с висока Т няколко дни и се лекува с антивирусните препарати,какъвто е инфлуцида.До пет-шест дни отшумяват симптомите.Но ти ще си прецениш най-добре.

# 664
а моята педиатърка пък ме кара да давам инфлуцид всеки ден по 2 таблети, профилактично.
Така март и поне до средата на април.
Давам!

# 665
Аз също давам инфлуцид-по 2т. дневно.В момента и моята дъщеря е болна и дори стигнахме до АБ-Клацид.Вече няма Т,но доста кашля.Ние с баща и също сме болни.Гаден вирус.Пожелавам бързо оздравяване на дечицата.

# 666
На нас ни отложиха парацентезата за утре...

# 667
Бактробана съм го използвала самата аз много пъти, не се изписва само за стафилококи...

В упътването ясно е подчертано, че се изписва като локално лечение при и единствено златист стафилокок.

Относно Клацида - той е много добър АБ, но за отити не става, това вчера лично ми го каза УНГ от Исул, когато заведох детето.

Грешка. Клацид е широкоспектърен макролид. Обхваща и ушни инфекции, т.е. отити.
Много здраве на докторицата от ИСУЛ Grinning.
Когато борехме Моракселата в ухото и носа на детето, по спешност вече с изписан Клацид го водих в ИСУЛ, в спешния кабинет, че имаше болки. Докторицата там твърдеше същото - Клацид не покрива уши (в упътването на Клацид пише друго Laughing). В първия работен ден минах през педиатъра и през УНГ-то, което следи Теодор. И двете се засмяха на това твърдение, като отоларингологът дори ми каза, че е жалко лекар и то от същата специалност да твърди подобно нещо, защото изобщо не е вярно.
Извод - не вярвай на всеки, каквото и да ти каже. Пък и в който и лекарствен справочник да влезеш, ще прочетеш, че Клацид покрива уши.

# 668
Не винаги това, което пише в опаковката е 100% вярно и важи за всичко./Колко пъти даден антибиотик въобще не върши работа дори и след антибиограма./ Докторът в ИСУЛ каза, че се изписва, но рядко действа и много често се налага да се заменя с друг. При положение, че аз не съм лекар, реших да му се доверя. Все пак той всеки ден се сблъсква с такива неща. И смятам, че съм постъпила правилно, защото Зината подейства още на второто пиене.

А пък и за другите лекарства не ми се спори, защото понякога се изписват с други функции, а не заради това, което точно е изписано в упътването. Пример са противоалергичните, които много често се изписват при кашлици и ринити, не защото детето е алергично, а за да отбъбне лигавицата и да се поуспокои. Аз затова винаги се съмнявам в това, което ми се казва от лекарят, но пък и се доверявам, когато нищо не разбирам - все пак за това се учи доста години и ние не винаги сме компетентни за всички болести и лекарства. Wink Hug

# 669
besty, нищо лично  bouquet.
Но нали знаеш - колкото докторя, толкова и мнения.
Специално Бактробан се изписва при стафилокок - толкова може и това му е действието. Не е бактерициден за други буби.
За Моракселата в ухото и носа - щом Клацид я пребори, а тя е ужасно упорита гад, тогава приемам за миродавно мнението за лечението на детето на педиатъра ни и УНГ-то ми за удачно.

# 670
  • Русе/София
Да ви питам-малкия е с кашлица с храчки.Какъв сироп да давам?

# 671

Отхрачващ. Страшно доволна съм от АСС Кид - невероятно отхрачва и успокоява.
Но консултацията с педиатър е повече от задължителна!

# 672
  • Русе/София

Отхрачващ. Страшно доволна съм от АСС Кид - невероятно отхрачва и успокоява.
Но консултацията с педиатър е повече от задължителна!

да днес ни е вторичния преглед,но си мислех да отида до аптеката да купя нищо,че чак довечера сме на преглед.Благодаря.

# 673
Попитай педиатъра на АСС Кид, вероятно ще го изпише. Друг хубав и силно отхрачващ сироп е и Флудитек за деца.

# 674
  • Най-красивата страна
След 5 дни с температура заведох за втори път дъщеря ми при педиатърката .Оказа се че вече сме с бронхит.Никаква полза от Инфлуцид и Осцилококцинум.Сега ни изписа Аугментин, Линекс и сироп АСС.Надявам се да помогнат Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт