има ли болни деца от грип?

• 102 448
  • 928
  •   1
Отговори
# 765
  • И аз не знам къде...
Ами не са болезнени лимфните му възли.
Той не е на АБ от седмица, но тази вечер му гледах гърлото и пак е зачервено. Не знам вече какво да мисля! Изкара две инфекции една след друга и явно още не е съвсем здрав Sad! За две седмици го преглеждаха 4 различни лекари  ooooh!!
Ако до края на седмицата не спаднат отново ще го заведа на лекар. Или ще му направя ПКК на своя глава.
besty , защо 15 дена да е критичен период?
....както хематолога ми каза на мен, продължи ли това нещо повече от 15 дни, се правят допълнителни изследвания! WinkЗащото обикновено това бил периодът, който е критичен....

Дано всичко да е наред  Praynig!

# 766
И аз за трети път да се разпиша в темата, от както е създадена. За пореден път малката е болна - кашлица, когато е легнала започва да се дави от сополите  Crossing Arms Старата песен на нов глас - от една година (ат както е тръгнала на ясла) все ни мъчи тази кашлица - мине се не мине няколко седмици и пак наново. Има ли някоя по-запозната мама да ми препоръча лечение за задна хрема - ако преборим тези сополи, които се стичат назад към гърлото, ще се справим и с кашлицата.  ooooh!

# 767

besty , защо 15 дена да е критичен период?
....както хематолога ми каза на мен, продължи ли това нещо повече от 15 дни, се правят допълнителни изследвания! WinkЗащото обикновено това бил периодът, който е критичен....

Дано всичко да е наред  Praynig!

Докторът ми каза, че продължи ли нещо повече от 15 дни, значи е по-сериозно. Тогава и кръвните изследвания не са добри. Но при вас не мисля, че е така, а по-скоро детето не се е излекувало хубаво. Пробвай с Тонзилотрен и спрей Тантум Верде ако е само зачервено гърлото, за да не се стига пак до антибиотици. Те са му отслабили имунната система, а за да се бори му е нужна. Peace

Danishka и ние бяхме така в яслата, нон стоп задна хрема. Пробвай с Виброцил капки три пъти на ден 7 дни, той действа на секрета отзад. И слагай детето на висока възглавница като ляга, за да не се дави. Дано да помогмне. Hug

И аз да се оплача, че мойта госпожица уж вкъщи си седи, а през нощта нещо се закашля едно сухо, през деня почти нищо й няма. Нито гърлото я боли, нито нещо друго. Подозирам, че и тя има секрет отзад и аз слагам Виброцил да видим дали ще има ефект. А искам да я пускам на градина от понеделник. Трябва да е ок. Praynig

# 768
Besty, виброцил слагам вечер - няколко дни да се сгъстят сополите, 7 дни по 3 пъти на ден май не съм слагала. Ще пробвам - благодаря за съвета  Hug Преди имаше стафилококи и на това отдавах секретите и кашлицата. Сложихме ваксина Превенар с надеждата, че нещата ще се пооправят, но явно не съвсем. Бързо оздравяване на всички  Hug

# 769
Besty, виброцил слагам вечер - няколко дни да се сгъстят сополите, 7 дни по 3 пъти на ден май не съм слагала. Ще пробвам - благодаря за съвета  Hug Преди имаше стафилококи и на това отдавах секретите и кашлицата. Сложихме ваксина Превенар с надеждата, че нещата ще се пооправят, но явно не съвсем. Бързо оздравяване на всички  Hug

Никакъв ефект няма да има от един път на ден Виброцил - трябва по 3 пъти и то при такива ситуации поне 7 дни дори да има подобрение изкарай курса - то е като с антибиотиците. А ако е имало детето стафилококи и Виброцила не подейства, Бактробана би трябвало да свърши чудесна работа. Стискам палци да се оправи бързо детенце Hug

# 770

Никакъв ефект няма да има от един път на ден Виброцил - трябва по 3 пъти и то при такива ситуации поне 7 дни дори да има подобрение изкарай курса - то е като с антибиотиците. А ако е имало детето стафилококи и Виброцила не подейства, Бактробана би трябвало да свърши чудесна работа. Стискам палци да се оправи бързо детенце Hug

Стафилококи имаше преди месеци, октомври сложихме Превенара и оттогава само веднъж съм я водила да й вземат секрет. Докторката каза, че дори и да има стафилококи пак, те не би трябвало да са патогенни и организма трябва сам да се справи с тях. Иначе бактробана го харесвам - мн е ефикасен, но незнам дали е удачно да го използвам в случая, пък и той е от рода на антибиотиците. Незнам защо, при 3 педиатърки и 1 алерголожка съм я водила и всички лекуват кашлицата, а то проблема е в секретите в носа - с тях трябва да се преборим  ooooh!

# 771
Danishka ти най-добре си познаваш детето и го усещаш откъде е проблемът. И от опит ти казвам, че ако не се изчисти секрета отзад, може да стане гноен и тогава става голям проблем - ние така стигнахме до антибиотик. Бактробана е антибиотична паста, но Виброцила също е нещо подобно - това не трябва да те притеснява, защото са локални. По-добре тях, отколкото общ антибиотик. Ако нещата не са сериозни, Виброцила би трябвало да свърши работа. Peace

# 772
И аз вече не знам на кого и на какво да се доверя  ooooh! Но ще прибегна и до Бактробана - детето не спира да кашля, пък и няма нищо на гърдите.

# 773
И аз вече не знам на кого и на какво да се доверя  ooooh! Но ще прибегна и до Бактробана - детето не спира да кашля, пък и няма нищо на гърдите.

Ако кашля и през деня нон стоп - едва ли само секрета от носа е проблем. Трябва лекар да прецени. Знаеш, че в момента върлува вирусна пневмония, която не се чува на слушалка затова е много важно лекар да прецени какво да предприеме. Какви сиропи пиете за кашлицата?

# 774
И през деня кашля много днес - на моменти е, но най-много като заспи (а вчера на яслата не е кашляла - бях предупредила да я наблюдават). Не се случва за пръв път, до сега е отшумявало за седмица. Последният път първия ден много кашля, на следващия вече беше доста по-добре, а след 3-4 вече беше пак на ясла.
Днес бяхме при докторката - каза, че както обикновено няма нищо на гърдите, гърлото е леко зачервено (според докторката от самата кашлица). Изписа Флудитек, освен него пием ЕнТиТус, пръскам гърлото с Хексорал, давам Коластра и и правя инхалации с физиологичен разтвор, но днес не ми даде да направим инхалацията. Кашлицата незнам как да я опиша - личи си, че кашля, защото нещо я дразни, а като е легнала се дави, но не изкарва някакви храчки или нещо такова. Хремата е сравнително лека - няколко пъти съм и обърсала нослето днес, но се чува как дърпа солопи навътре.

# 775
Ами щом не е за първи път е ясна работата. Тези сиропи не съм ги давала на моето дете. Пробвай да дадеш на детенцето и нещо противоалергично като Ериус или Ксизал, за да успокои лигавицата. А сиропът по принцип трябва да откашля, но да не втечнява прекалено много секрета, защото става по-лошо. Обаче това са неща, които лекарката ги знае. Инхалациите са много полезни и много помагат, особено когато много кашля детето. Друго не знам какво повече да ти кажа, ще се оправи детенце, но понякога трябва време. Rolling Eyes

# 776
Besty, благодаря ти за съветите, бяха ми полезни  Hug Противоалергични сиропи сме пили преди година (Ериус и още един, но в момента не се сещам за името му). В началото на този месец беше предишното ни боледуване - тогава ни изписаха капки Фенистил, които пихме до преди седмица, така че за сега не смятам за нужно пак да пие нещо противоалергично, ако до няколко дни няма подобрение - тогава ща прибегна до нещо друго. Благодаря ти още веднъж  newsm51

# 777
  • СОФИЯ
Не е много по темата, но да споделя,че и ние сме със задна хрема и суха кашлица от нея. Давам 2-3 дни сутрин и вечер по половинка Либексин - за подтискане на кашлицата, но след обстоен преглед при личния и потвърждение,че гърдите са чисти и няма секрети за отхрачване.
Danishka , Флудитека давам при влажна кашлица, за втечняване и отделяне на секрети, а когато гърдите са чисти, мисля,че допълнително усилва кашлицата.

# 778
  • София
Тази задна хрема ми е до болка позната....
И моето дете от 1 година все прави задни хреми и кашля непрекъснато от сополи и докато спи. Откакто започнах да давам синекод, предписан от педиатър, се родихме вкъщи. Кашлицата се успокоява, детето спи нощем, а хремата за седмица минава сама и всичко е наред. Синекода давам 2-3 по 5 мл, като последната доза я оставам за през нощата, ако се разкашля и веднага се успокоява.
Давам 5-6 дни.
Успех!

# 779
Отново се записвам в темата  Tired Май трети път стана  #Cussing out
Този път е с разстройство и повръщане, и температура за разкош от време на време  Crazy Край нямат тези вируси  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт