има ли болни деца от грип?

• 103 738
  • 928
  •   1
Отговори
# 210
bubSSSSSSS, щом хремата не е бактериална, тогава би трябвало да премине постепенно. Аз повече капки не бих капала.
Носът е първият "усвоител " на грипният вирус. Отделяйки слуз, така се опитва да изгони вируса от организма. Детето още е болно, затова и носът тече.

# 211
   В сряда бяхме по-добре, а сега май ще вдига рязко температура.
Отказва да му я меря  повече и не дава капки в носа Cry
 Със силно запущен нос е и нищо ни помага. Болни сме от събота, а днес е четвъртък вече и май ще се наложи даване на АБ, заради едната хрема ли....

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 08:24 от linna

# 212
  • София
И аз съм на ръба, но ще задържа и днес с АБ. Малката  и е ден 7, вдига температура през около 10 часа, много бавно. Храни се все по-добре, весела и жизнена е. Снощи в 23ч и дадох Нурофен, сега е с 37,1, цяла нощ беше без температура. След малко отиваме на лекар, ако каже , че на слушалка е чисто, днес няма да дам АБ. Досега при всеки грип седмия ден ни е последен с температура, ако утре вдига- давам антибиотика.
На каката и е четвърти ден, вдига температура, но не толкова често и не толкова висока, и тя е жизнена и си играе. Болят я краката доста, като при всеки изкаран досега грип. Confused

# 213
  • Ланкър, планините Овнерог
Хай,
Моите май се крепят (пу-пу), обаче аз пак сдадох багажа. Снощи пак вдигнах температура, сега пак имам. 37.5 е, обаче няма такава гадост - главата ми ще падне, не мога да се стопля.

# 214
Хай,
Моите май се крепят (пу-пу), обаче аз пак сдадох багажа. Снощи пак вдигнах температура, сега пак имам. 37.5 е, обаче няма такава гадост - главата ми ще падне, не мога да се стопля.

И само с чакане може да мине грипа, но с лекарства минава по-бързо.
За грипа тази година добре действа Тамифлу, ако започне да се приема още в първия или втория ден, грипа минава много леко и температурата минава.

# 215
Хай,

И само с чакане може да мине грипа, но с лекарства минава по-бързо.
За грипа тази година добре действа Тамифлу, ако започне да се приема още в първия или втория ден, грипа минава много леко и температурата минава.

В Рош ли работиш?

# 216
Аз не работя в Рош Wink, но съпругът ми миналата година хвана свински грип. Личният му лекар му изписа Тамифлу и за 3 дни се оправи.

# 217
Аз не работя в Рош Wink, но съпругът ми миналата година хвана свински грип. Личният му лекар му изписа Тамифлу и за 3 дни се оправи.

Не, че го отричам, ама втори пост все за това Тамифлу говори жената.

# 218
Гита, Тамифлу се води основен препарат за борба с инфлуенца и предотвратяване на усложненията. И понеже грип има и ще има, Тамифлу и подобните ще се пробутват.
Така мразя да давам пари за лекарства.

# 219
  • София
Ходихме на лекар. От утре сме на Клацид ако не спре детето с температурите. Сега пак вдигна 38. Не се чува нищо на слушалка, но ако е вирусна пневмония няма и да се чуе. Аз се чудя дали сега още да не го започнем.

# 220
......Не се чува нищо на слушалка, но ако е вирусна пневмония няма и да се чуе. .........

Да, много е коварна пневмонията. Само на снимка се вижда гадината. Дано да няма детето, че е отврат.

# 221
...
Така мразя да давам пари за лекарства.

винаги съм го казвала...
и то не от стиснатост!
Давам доста пари за частни прегледи...та не е до самите пари.
Но лекарствата, тази индустрия...мразя и ненавиждам. За сметка на това домашната аптечка нараства обратнопропорционално на чувствата ми. Тези дни пак попрочетох темата за домашните илачи!
Де да можеше, де да имах смелост, както и повече лекари, които да не се застраховат и да неналучкват.
Трябва всички изследвания на секрети, урина и пКК да са задължителни, а не лекарите да убеждават майките, че били излишни.
И сега в темата чета толкова чуденки и питанки, презастраховане с Аб, но и липса на гаранция, че АБ не трябва.
Да уточня, че на моите като изпишат АБ и аз си го давам, не чакам, не се колебая.

Ето и последния пост на Валенцето си е чисто налучкване "но ако е вирусна пневмония..."
Аз искам да знам всичко и веднага.
За пример, възхищавам се на тези от вас които изтърпяха Т в продължение на дни, дават шанс на организма.
Виждам, че при някои все пак се стига до АБ, но не винаги след изследване.
Та се чудя, за какво е било чакането, ако се чака, не е ли редно накрая да има и изследвания.
Нашите Аб до сега са били без изследвания, единият път, обаче с безспорна рентг.снимка.
ДЪлго и объркано стана, съжалявам.

# 222
  • София
И какви изсследвания да направя , Калинчи? Снимка ли? Наистина не  знам, просто дететето ми до сега е пило АБ веднъж преди четири години и това е било. Оспамокс беше тогава.
Докторката каза, че при пневмония детето би трябвало да е отпаднало. Мими игра балет в кабинета  и. Яде и шоколад.
Докато вдига темп отпада детето, като и дам сироп и я спадне става на кукуряк. Спи си спокойно, храни се добре.
Така или иначе току що дадох Нурофен, чакам до довечера, ако довечера започне да вдига отново започваме АБ.

# 223
И какви изсследвания да направя , Калинчи? Снимка ли? Наистина не  знам, просто дететето ми до сега е пило АБ веднъж преди четири години и това е било. Оспамокс беше тогава.
Докторката каза, че при пневмония детето би трябвало да е отпаднало. Мими игра балет в кабинета  и. Яде и шоколад.
ами ако се съмнява за пневмония, или се опасява-снимка.
Иначе поне ПКК и утайка. Тези са от скромните ми наблюдения.
А тя пневмонията може да протича по различни начини, дори и да не е отпаднало детето, макар че при нас беше точно така и се видя на снимка само. Беше преслушана преди това от 4 Shocked лекари.

Другото са гърлен, носен секрет, но сега най-важни са гърдите и кръвната картина.
Аз например бих дала АБ. И то от страх. Аз в случая съм лош съветник. Просто страха ми в последната година израстна в нуждата от изследвания в подобни случаи.

# 224
Констанца миналата зима кара пневмонията. На слушалка нищо не се чу, на третия ден от температурата баба й й направи снимка и всичко цъфна - единия бял дроб беше като в мъгла. След това вече и кръвни изследвания правихме няколко пъти, на н-тия ден пак снимка, където вече се виждаше нормален бял дроб. Но за начало една снимка няма да е излишна - или ще се успокоиш, че не е, или ще знаете какво да правите.
Ако самият лекар се съмнява за пневмония, защо сам не ви изпрати за нужните изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт