има ли болни деца от грип?

• 103 706
  • 928
  •   1
Отговори
# 195
Никога не съм ползвала Хималая, а май е време да заредя.
Може ли да се ползва за разтривки при настинка?

# 196
  • Ланкър, планините Овнерог
Никога не съм ползвала Хималая, а май е време да заредя.
Може ли да се ползва за разтривки при настинка?

Абсолютно да. Ако може да се вярва на написаното, е напълно безвредно нЯщо. Аз и за вместо компрес на гърлото съм го ползвала. Леко всичко замирисва на евкалипт, но какво да се прави

# 197
Уф, тези сополи ..а ако ни  се паднало дете, което не обича да му издухват сополите от носа  и не обича капките, какво се прави в случая?
 Температура 38 градуса си е цвете в сравнение с 40. При нас  се появи усмивчица лека, но пак е с тенденция за покачване на Т-рата  и зелени секрети от нослето.Ттова да ли е признак за бактириална и-ия newsm78 незнам вече, витаги този въпрос ме мъчи кога е за АБ и кога не.???

# 198
bubSSSSSSS, и друг път съм писала - ода за сопола мога да напиша. Не се шегувам.
Решението: яко промивки със солена вода и Бейби вак. Това в случай, че хремата не е бактериална.
Секрет от нослето взехте ли преди капките с гентамицин?

Не, не ни е бактериална хремата в това съм 100 % сигурна. Последния секрет дето вземахме беше две седмици преди грипа.  Ние от половин година насам това си правим - секрети вземаме и изследваме  ooooh!
И да - всеки път му е чистено нослето преди капките. И на мен ми е странно как така не се повлия този път, защото до момента ни действаха безотказно.
Отивам да я купувам тази хималая  Peace Че не ми се капят още капки в нослето.

# 199
  • Русе/София

Между другото да ви споделя, че веднага като видях колко е висока температурата му намазах петичките с разбит белтък, мисля че не бяха минали и 10 минути, и Т беше спаднала на 38.5.
как по точно се разбива белтък,леко с вилица или....?

Ааа, това си е ясно по дифолт. Като се затопли, минаваме на стомашно - чревните, че и лекарствата за този тип болежки имат срок на годност все пак. Няма да се хвърлят, я.

то чревния не е спирал,циркулира целогодишно

# 200
  • София
Давайте идеи как да боря хремата,...
Давам ти я веднага, при моя син резултатът е супер бърз и ефективен. Peace
Сипваш в чашка 10-15 мл сребърна вода, добавяш 10 капки прополис, и започваш да капваш по 3-4 капки в ноздра 4-5 пъти на ден.

# 201
За хремата има още нещо много ефективно, но и също толкова гадно  Confused
Равни части сок от лук и вода. Още от първото накапване има ефект, но е почти нетърпимо.

Давайте идеи как да боря хремата,...
Давам ти я веднага, при моя син резултатът е супер бърз и ефективен. Peace
Сипваш в чашка 10-15 мл сребърна вода, добавяш 10 капки прополис, и започваш да капваш по 3-4 капки в ноздра 4-5 пъти на ден.

Това си го правя постоянно (не знам на клеевата ли казваш прополис, аз клеева тинктура слагам, но 4 капки на толкова вода, 10 идват в повечко, че има и спирт), но ту има ефект, ту не. Явно и вида на сопола има значение  Mr. Green

# 202
  • София
Ами да, клеевата тинктура си е прополис, пропорцията е идеална, преди да започна да я прилагам съм изчела и разпитала достатъчно за точното количество, даже и тук във форума, ако се поразровиш ще видиш. Действа безотказно. И вноса, и в устата, и в ушите работи... Peace
Тва с лука съм го пробвала на детето, не подейства, само дето трябваше да го изтрае.
За кашлицата му правя това с чашка лук пълна с мед и чая от дюли,орехи,лук,лайка....

# 203
Чакай, че аз уж от сума време ги правя тези капки с тинктурата, та сега ме накара да се разровя. Инфото ми за пропорциите е от този д-р Михайлов от един  друг форум(10мл. вода (или сребърна вода) + 4-5 капки тинктура). Веднъж без да искам сложих повечко капки и моите мрънкотеха, че люти.

# 204
Чакай, че аз уж от сума време ги правя тези капки с тинктурата, та сега ме накара да се разровя. Инфото ми за пропорциите е от този д-р Михайлов от един  друг форум(10мл. вода (или сребърна вода) + 4-5 капки тинктура). Веднъж без да искам сложих повечко капки и моите мрънкотеха, че люти.
+1

# 205
  • Варна
И ние сме в кюпа.Малкия от събота е с температура.Първия ден стигна до 39.5,следващите до 38.Вчера ходихме на лекар,преслуша ни,каза,че гърдичките са чисти,но каза,че ако температурата продължава още един ден да му давам антибиотик.Днес пак има 37.5 и казва,че го боли главата.Сега се чудя да купувам ли антибиотик или не.Хич не ми се дава.Има и сополи и кашля от тях,като легне иначе въобще не кашля.Давам сироп за кашлица,капя капки в носа и давам Респивакс и витамини.Знам,че,ако е грип не се дава антибиотик и съм в голяма чуденка.Вие какво ще ме посъветвате?

# 206
  • София
Да чела съм и при д-р Михайлов пропорцията, накара ме и аз да се поразровя затова копирам от другия форум....

"Вижте при хрема:
При водниста хрема – Alium cepa 15 CH- хрема като вода, червени очи- 2- 4 пъти по 3 зрънца
- сребърна вода- за вирусни и бактериални инфекции- 5- 6 пъти по 3- 4 капки
-*масло от пшеничен зародиш (бадемово масло)- при по- скоро на алергична основа хрема- 5- 6 пъти по 3- 4 капки
-* лайка- 1 супена лъжица + мед 1 чаена лъжица + вода 100 г. Вари се докато остане наполовина. Прецежда се, изстиква се през марля или тензух- 5- 6 пъти по 3- 4 капки. При водниста хрема и запушен нос.
-*клеева т- ра- 5- 10 к- ки в 10 мл вода или масли и като капки за нос. "

от тук

Явно става и 5 и 10 капки, така че все е добре. Simple Smile
Моят син е на 7 год., ако беше по малък сигурно щях да му слагам по 5 капки и аз. Grinning

Между другото малко съм в чуденка, както казах изписаха ни Зинат, обаче...от следобяд не е вдигал температура, доста е живнал такъв, сега я мерих пак 37 е точно и си мисля, дали да не изчакам и тази нощ да го видя ще вдига ли няма ли и да го заведа утре на преглед, пък тогава да видим дали да го пие или не.Предполагам, че ако изчакам до утре няма да закъснея с антибиотика...

Жани аз мисля, че докторката ви много бърза с антибиотика.

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 21:22 от КАРЧЕВА

# 207
  • София
Карчева, може би аз бих изчакала, макар че така отстрани е лесно винаги.

# 208
  • София
Лошото е, че на много места чета, че след нам си кой ден ако няма промяна се дава антибиотик, защото настъпвали усложнения....А като знам как два пъти детето ми е лежало с пневмонии като малък, заради некадърна педиатърка, зле ми става....при спомена за преживяното...От друга страна пък знам как се е справял досега без АБ и.....аз незнам.Слава богу поне, че нашата докторка изобщо не е привърженик на антиботиците и ги изписва наистина когато вече се налага, а не като повечето да избързва да се застрахова от усложнения.

# 209
  • София
Около 5-6 ден се пооправят нещата, при нас вече едва на 7 ден няма съвсем Т и видимо е по-добре малкото, пу-пу, само хрема и кашлица от нея, но продължава да си поспива по-дългооо. Вече имам колекция от недадения на 4 ден от грипа АБ (есента Зинат, сега Клацид), дано не ми притрябват Praynig, да си изтекат със срока на годност непипнати. Тъкмо вече на ръба да дам АБ и идва подобрение, пу-пу.
Бързо оздравяване на всички в началото, в средата, в края и в опашката на грипа Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт