има ли болни деца от грип?

• 103 689
  • 928
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Привет, момичета....чета ви тука и гледам, че не сме само ние с продължителната температура..
От четвъртък след обяд се започна, сина ми беше с главоболие, след това вдигна Т 39 градуса.В петък на лекар - грип. Два дни поддържа 39-40.5 Т, давах два пъти Хексалгин, който сваляше до 38.5 и пак отново се качваше на 40 градуса. Много трудна за сваляне тази температура, какво ли не правих, мазане с белтък, сурови картофи в ръцете, душ, мокри кърпи и чорапи и сваляне само с по 1 градус, след това отначало процедурите. На третия ден поспадна Т и от тогава до днес поддържа 37.5 - 38.5 постоянно, не давам никакво температуро понижаващо на такава температура. Онзи ден ревях вече, ходихме на лекар пак, каза че се справя доста добре, че грипа е такъв продължителен, на слушалки нищо не се чуваше, лекуваме се единствено със Шуслерови соли №3 и №4 + Инфлуцид, през 15 минути ги редуваме. Аз също се разболях, но бях само един ден на легло, през цялото време спах, кашлицата ми продължава и аз смуча същите хапчета. Обаче малкия е все така, имаше и разтройство, което според лекарката е екстра към грипа, аз също имах......Направо вече не се издържа, детето не се храни особено, пие течности, даже и глюкоза взех, чай от шипка повечко давам, плодове и така.През ноща имаше 38.5 Т, сутринта 37.5, днес пак ще звъня на докторката и утре може би ще го заведа пак да го преслуша....Тази година грипа е отвратителен, направо ми изцеди дедето... ooooh!
   Прощавайте за дългия пост, оплаках се и аз. Blush
   Бързо оздравяване на всички!

# 181
При нас и таткото се тръшна  ooooh! ooooh! ooooh! Излязоха изследванията - продължаваме без антибиотик.
И тихичко да се похваля - от вчера сам си иска ядене  Heart Eyes Вярно гризка по мъничко, но и сокчета и вода пропи  Praynig Praynig Praynig Дано да се вижда вече края, че 8ми ден става  ooooh!
П.П. Температурата с единия термометър 36.9 - с другия 37  Thinking Пак съм доволна де.
Така, че момичета стискайте зъби  Hug Просто е гаден и продължителен вируса  #Cussing out
П.П. Сега се чудя да държа ли в изолация таткото, да не вземе нас да ни повтори  newsm78

# 182
П.П. Сега се чудя да държа ли в изолация таткото, да не вземе нас да ни повтори  newsm78

Ако вирусът е същият, няма как да ви повтори.
Грипът създава траен имунитет, а някои видове и доживотен.

# 183
В горният ми пост имах предвид естетвено под  висока температура за над 39 ,5`градуса.  

Но поддържането на такава т-ра с часове мисля, че си е доста опастна.
И разбира се взимането на лекарства е под контрола на личният ни лекар.
А и с две деца имам известен опит с престой в болници и т.н.  Как мислите свалят т-ра там -по същият начин -аналгин, амидофен ....и за мое учудване.
Ужасен е този грип! Дано бързо да оздравеят всички и да няма нови болни!

# 184
  • София
След следобедния сън, малкият се събуди с 39.5 Т....Звънях на докторката, обясних, изписа Зинат, за съжаление този път не се размина с АБ,  доста години не му се беше налагало да пие, но явно този грип неможа да го пребори. На своя глава взех и пробиотик, надявам се да се оправи скоро, защото тази температура ни сбърка вече.
Между другото да ви споделя, че веднага като видях колко е висока температурата му намазах петичките с разбит белтък, мисля че не бяха минали и 10 минути, и Т беше спаднала на 38.5.

# 185
Не е много приятно да прекарваш грип, но поне да се радваме че изграждаме имунитет с времето. Грипът който е избран за тази година е от сравнително леките типове, така че и усложненията са рядкост. Не е като миналогодишният, който бързо доведе и до смъртни случаи, тази година няма такива и протичането е сравнително леко. Просто трябва повече търпение, за седмица-две отминава, като и лекарства от типа на Тамифлу не са за пренебрегване.
Търпение, и този грип ще отмине с времето. И както знаете с лекарства отминава по-бързо.

# 186
  • Ланкър, планините Овнерог
............Грипът който е избран за тази година ..............

Това ми хареса... И наградата отива приии........... тазгодишния грип  Mr. Green

# 187
Не, Гита, наградата отива при фармацевтичните компании. Голяма лапаница става.

# 188
Не, Гита, наградата отива при фармацевтичните компании. Голяма лапаница става.

Ааа, това си е ясно по дифолт. Като се затопли, минаваме на стомашно - чревните, че и лекарствата за този тип болежки имат срок на годност все пак. Няма да се хвърлят, я.

# 189
  • София
Около мен доста хора смятат, че наистина се избират гриповете....знае ли човек!
Ден шести на малката протече като че по-добре, но още не смея да се радвам- давах Нурофен в два нощес и сега чак към 15часа вдигна температура, тоест около 12 часа интервал, което  е за сефте откакто е болна. Кашлицата не знам дали е по-добре, по рядко кашля, но още  етакава въртяща се като колело, понякога откашля, понякога-не. Днес яде и филия, и кремче.
Каката е ден трети- също има по-голям интервал между температурите и, сутринта в 8 вдигна, следобяд в 15,30.
Общо взето и двете са в добро разположение, играят си, прилягват като започне да се вдига темп и така.
Таткото, както споделих, за първи път откакто го познавам, вече 12 г, вдига темп и то не каква да е , а 38,6. Засега се справя добре, не е отпаднал, но гледа повечко да лежи и да почива.
Карчева, щом трябва да пие детето- ще пие, важното е да мине! И аз  не смятам, че моите съвсем са се отървали от АБ, ще видим.

# 190

Това ми хареса... И наградата отива приии........... тазгодишния грип  Mr. Green
smile3532 smile3532 smile3532
Това ми хареса  Joy
На печелившите - честито  Confused
Давайте идеи как да боря хремата, че е доста зле положението. Свърши ни курса с капките ня Улевинов и сега не знам какво да го правя. Промивам само със стеримар, но нослето му е доста задръстено, а много, ама много ме е страх да не направи пак някой отит, че преди два месеца от сополки два един след друг  Tired

# 191
bubSSSSSSS, и друг път съм писала - ода за сопола мога да напиша. Не се шегувам.
Решението: яко промивки със солена вода и Бейби вак. Това в случай, че хремата не е бактериална.
Секрет от нослето взехте ли преди капките с гентамицин?

# 192
.............
Давайте идеи как да боря хремата, че е доста зле положението. Свърши ни курса с капките ня Улевинов и сега не знам какво да го правя. Промивам само със стеримар, но нослето му е доста задръстено, а много, ама много ме е страх да не направи пак някой отит, че преди два месеца от сополки два един след друг  Tired

Не знам дали си пробвала балсама на Хималая - с евкалипт е и само малко намазване под или върху носа (там люти и на очите) много хубаво отпушва и загрява нослето и сополяците. На всичкото отгоре не е скъпо - около 2-3лв е

# 193

smile3532 smile3532 smile3532
Това ми хареса  Joy
На печелившите - честито  Confused
преварена вода с морска сол.
А капките на Улевинов как ги даваше, на почистен нос ли? Странно е че след тях хремата е толкова обилна.
 newsm78

# 194
  • София
И аз плзвам нещо подобно на това, за което е  писала Гита Ог, само че от Гърция ми го носят- с евкалипт и някакви други съставки. Действа идеално за отпушване. И при нас сополите са много, пръскам редовно Стеримар , тегля с прахосмукачката на каката, малката си ги духа и така.

Общи условия

Активация на акаунт