има ли болни деца от грип?

• 103 730
  • 928
  •   1
Отговори
# 225
......Не се чува нищо на слушалка, но ако е вирусна пневмония няма и да се чуе. .........

Да, много е коварна пневмонията. Само на снимка се вижда гадината. Дано да няма детето, че е отврат.

Добре де, винаги ли ви правят снимка? Ние бяхме с ужасна кашлица до скоро, не ни правиха снимка, бяхме на ръба на АБ, но тя се оправи без. Възможно ли е вирусна пневмония да мине без АБ, все ме чоплят съмнения.....да не сме останали неизлекувани  Embarassed

А това Тамуфлу- на наши познати са го дали, не е с висока темп. детето, пият го, ами ако другия месец пак така вдигне температура, пак ли Тамифлу? Имам предвид, че не е доказано, че е грип. Симптоми като на всяка настинка....

# 226
Констанца миналата зима кара пневмонията. На слушалка нищо не се чу, на третия ден от температурата баба й й направи снимка и всичко цъфна - единия бял дроб беше като в мъгла. След това вече и кръвни изследвания правихме няколко пъти, на н-тия ден пак снимка, където вече се виждаше нормален бял дроб. Но за начало една снимка няма да е излишна - или ще се успокоиш, че не е, или ще знаете какво да правите.
Ако самият лекар се съмнява за пневмония, защо сам не ви изпрати за нужните изследвания?

+1
И моята беше така, по същия начин, по същото време миналата година.
3 дни беше с Т, въпреки че пиеше сумамед!
Снимка!
бронхо пневмония
Панцеф+гентамицин!
Контролна снимка,
кръвни изследвания накрая.

В този ред.
И от тогава страх.

# 227
  • Ланкър, планините Овнерог
Не знам пневмония да минава без АБ. Да не кажа, че е най-добре в болница, защото там венозно ги вливат и по-бързо идва подобрението. Аз сглупих и не отидохме в б-ца, та 1 месец пи Зинат и 1 седмица Клацид (така се правело - като опашка на другия АБ), отделно инхалации с Вентолин, отделно на края нагревки всеки ден. Хрипове се чуха на слушалка чак на 2-та или 3-тата седмица.

# 228
Не знам пневмония да минава без АБ. Да не кажа, че е най-добре в болница, защото там венозно ги вливат и по-бързо идва подобрението. Аз сглупих и не отидохме в б-ца, та 1 месец пи Зинат, отделно инхалации с Вентолин, отделно на края нагревки всеки ден. Хрипове се чуха на слушалка чак на 2-та или 3-тата седмица.
нас ни лекува завеждащата на детското.
По нейно настояване НЕ влязохме в болницата, и пак беше на 2 Аб, единият на инжекции.
Детето се оправи бързо и окончателно, за 7 дни беше ОК, но лечението с АБ беше около 12 дни! Без инхалации, нямахме инхалатор вкъщи.
Тогава болницата беше ПРЕпълнена с деца в нашето състояние, което влошава оздравителния процес. Затова педката настоя да сме си вкъщи и ако до 2 дни нямаше подобрение, щяхме да постъпим.
Просто ние сме започнали с доста силни АБ и то 2 едновременно. И това се оказа разковничето, май, тъй като други дечковци се лекуваха около месец с няколко редуващи се АБ.

# 229
  • София
Объркана е толкова работата, че няма накъде. Личния ни лекар е във Военна болница, с него се чуваме само по тел от онзи ден, когато за последно я чу. Каза да почакаме с АБ седем дни, стига да не се влоши повече детето. Иначе децата ги водя при една частна педиатърка,доста  възрастна и наистина добра. Нито тя, нито личния ми казаха нещо за снимка или за кръвни изследвания. И да ми кажат да вземае кръв няма да го направя, просто защото нямам за кога да чакам да станат резултатите. Така или иначе ако довечера пак вдигне темп ще започнем да пием Клацида. Той, доколкото прочетох, лекува и пневмония.
Гита Ог, това е направо ужасно. Никой нищо не ни каза за болница въобще. Всъщност лекарката не е изразила съмнения за пневмония, просто каза, че не винаги всичко се чува на слушалки, например вирусната пневмония не.
Не знам, доста широки станаха интервалите, в които вдига температура, от снощи чак сега, ако и довечера вдигне започваме. Клацид силен АБ ли е? Като чета всичко това още сега смятам да го купим и да започнем.

# 230
Нашата температура беше 37,1  newsm78 В последствие видях, че и зъб ни е избил, май и от него може да е била.

Класид е най- гадният за мен АБ, бях споменавала и в други теми, и всички мами потвърдиха. Мисля, че не е от най- силните, на нас ни бяха изписали същия, ако се стигне до АБ, но се разминахме.

# 231
Валенце, ти от моите постове не се шашкай и влияй! Аз само споделям опита и преживяванията си.
Силен Аб е клацида.

И това имах предвид за изследванията, лекарите често си ги спестяват. С това започна тирадата ми.
Дори и частните си ги спестяват, нямам идея защо. Затова вече аз ги инициирам.
И направление не винаги чакам. Лабораторията е до нас-гърлен секрет-10 лв.
ПКК -10 лв.
Това е!
Снимките, бабата работи там, та яко я поснимахме мойта миналата година, за ужас разбира се!

# 232
  • София
Защо е гаден АБ Клацида, не лекува ли , какво ли?
Няма да чакам, сега се обадих на докторката, каза че щом пак е вдигнало детето темп да започваме АБ. Въпросът е че е на 12ч, ако го дам сега в 14ч значи трябва да я будя и нощес. Ще я будя, нямам особен избор.

# 233
Защо е гаден АБ Клацида, не лекува ли , какво ли?
Няма да чакам, сега се обадих на докторката, каза че щом пак е вдигнало детето темп да започваме АБ. Въпросът е че е на 12ч, ако го дам сега в 14ч значи трябва да я будя и нощес. Ще я будя, нямам особен избор.
Звънни пак на доки и питай дали можеш да дадеш ударно.
Т.е. сега и късно като легне.
Т.е. преди 12-я час.
Много лекари правят така и то доста успешно за първите две дози!

# 234
  • Ланкър, планините Овнерог
Валенцето, не ни слушай. Ама защо така те шашка лекарката, пък не казва да правите каквото и да било. Предполагам, че не е задължително да е пневмония  newsm78

Калинчи, нашата баба пък направо си е рентгенов лаборант, та.............  Crazy

За Констанца нашата сега каза първата доза да е ударна - 2 хапа на веднъж и на следващия ден вече започнахме на 12ч. Питай лекаря дали така би било ок

# 235
Валенце,
кръвните изследвания стават за часове. На моят син му взеха кръв в 11ч и резултатите дойдоха на мейла ми в 15.30ч.

Наистина не разбирам защо толкова държиш да дадеш АБ без лекар да ви е прегледал и без да има доказателства, че има бактериална инфекция. как предписват АБ само по телефона?!?!?

# 236
Вале, нищо гадно няма в Клацид-а. И защо изобщо един АБ да е гаден?
Има си спектър на действие, и когато е предписан по назначение - лекува.
Това е най-важното.

Калинчи, не от стиснатост и аз мразя да давам пари за лекарства.

# 237
  • София
Не е предписано по телефона. Бяхме на преглед. Написах, че току що се връщаме. Беше казала докторката от утре антибиотика, обаче като се прибрахме вдигна 38 детето, обадих и се и тя каза да го започваме. По телефона говоря с личния си лекар, а децата ги водих при частна педиатърка. И на двамата имам доверие. И личния лекар каза ако не мине до седмия ден да започваме АБ.

# 238
Вале, нищо гадно няма в Клацид-а. И защо изобщо един АБ да е гаден?
Има си спектър на действие, и когато е предписан по назначение - лекува.
Това е най-важното.

На нас ни беше изписан лятото при афтозен стоматит, няма да ви кажа каква гадост е това заболяване  Cry с две думи болезнени афти навсякъде.

Купувам Клацида и чета естествено противопоказанията- ами...афти и пожълтяване на зъбите. Почнах го, още си се чудя на акъла, но бях много отчаяна. Общо 2-3 пъти успях да и го дам, повръщаше след него веднага, а тя няма проблем с пиенето на лекарства, за зъбите- ужасих се като ги видях, бяха страшни. Оправиха се после де, но това е единствения АБ, който е повръщала.

# 239
raja_nikol, в упътването на всеки АБ ще прочетеш това Wink.
Пожълтяване на зъбите например е много рядко. Отминава после.
Моят син направи сериозна алергична реакция към Аугментин ES, пак с пожълтяване, но на едно зъбче.
Ненавиждам АБ, но те спасяват живот. И когато е нужно - давам. И там ми е спасението и успокоението.

Общи условия

Активация на акаунт