има ли болни деца от грип?

• 103 746
  • 928
  •   1
Отговори
# 240
  • Ланкър, планините Овнерог
raja_nikol, а друг АБ давала ли си? Питам, защото от тези, които са на сироп, не съм попадала на някой, който да не е гаден. Колкото и да ги ароматизират, всичките горчат и не всички деца могат да ги понесат. Не само Клацид-а.

# 241
Аз доколкото разбрах се има предвид не вкуса, а действието и страничните реакции на Клацид.

# 242
  • София
И аз да кажа, че тамифлуто ни помогна дори и късно взето...Не работя в Рош и 3ти път го пиша.
Ако следващия месец е пак с грип, пак бих го дала и бих си спестила 4те дни Т. Може да се дава и профилактично. Но при нас си беше грип, не вирус, не настинка....със всичките му симптоми описани по книжка.....Не сме правили допълнителни изследвания, защото се тръшнахме всичките за 2 дни...и се лекувахмекакто обикновено...но промяна в състоянието нямаше....И пред АБ предпочетох тамифлу...защото със сигурност не беше бактериална инфекция...Страничните ефекти и на двете лекарства са "прекрасни"...така че...
Вирусната пневмония не се хваща на слушалка, само със снимка. Когато дъщеря ми имаше не влязохме в болница, но ходихме 3 дни по 3 пъти на ден за инхалации с болничен инхалатор. Пи 14 дни Клацид и подкашляше още поне 1 месец след това.
Колкото повече дни боледуват, толкова по трудно организма се бори с болеста...изтощава се...и става още по-сложно...поне така един педиатър ми е казал...Та аз съм на мнени, че колкото пък по-бързо се овладеят нещата, всичко е по-лесно и възстановяване и т.н.

# 243
raja_nikol, а друг АБ давала ли си? Питам, защото от тези, които са на сироп, не съм попадала на някой, който да не е гаден. Колкото и да ги ароматизират, всичките горчат и не всички деца могат да ги понесат. Не само Клацид-а.

Да, пили сме Аугмнетин, Сумамед и Зинат /той беше на хапчета вече/.

Аз доколкото разбрах се има предвид не вкуса, а действието и страничните реакции на Клацид.

Ами за мен повръщане и черни зъби са странични реакции, още повече, че като повърне не знам какво е останало в нея, така че колко лекува не знам всъщност, щом дозировката не е спазена

# 244
Ами за мен повръщане и черни зъби са странични реакции...

Разбира се Peace.
АБ определено е тежък медикамент, за бъбреци, черен дроб. Колкото и модерни да са, пречистени, трето поколение и нам си какво - просто са си отрови, които лекуват, убивайки бактерии - полезни и недотам.

# 245
Почти 24 часа не ми  евдигал температура. Сега ме е страх да меря  #Crazy Взех хималаята при мен има ефект, при него не е ясно. Отделно сребърната вода и клеевата тинктура. Дано минат бързо и сополките  Praynig
Валенце и ние 8 дни бяхме с температура, и бях на ръба да му дам антибиотик, но личната категорично ми забрани. Каза "Чакаме оше два дни, и тогава го мислим, ако не спадне". Надявам се да не сгрешихме, но определено детето ми върви към подобряване - пу, пу, пу да не му е уроки  Praynig
За сметка на това баща му е хипер зле, но това за мен си е по-малкото зло  Whistling
Бързо оздравяване на всички  Hug

# 246
  • София
Дадох и. Не се оплака да и е гадно.
Зная, че с АБ е добре да се взема и пробиотик. Кога трябва да го давам, в смисъл между приемите на антибиотика ли?
И още един въпрос- мислех, че АБ се съхраняват в хладилник. На този пише да се съхранява по 25 градуса, това е на стайна темп.
На моите деца лоша шега им изигра изкараната съвсем наскоро, преди няма и  месец варицела. Мими наистина е със силен имунитет. След тежката варицела обаче организма явно няма нужните сили.
Утре ще говоря с педиатърката и ще започнем АБ и с каката.Нямам намерение да я чакам и нея 7 дни.
 дни температури стига
Бубс, радвам се за вас, но не съжалявам, че го започнахме. 7 дни температури стигат.

# 247
Зная, че с АБ е добре да се взема и пробиотик. Кога трябва да го давам, в смисъл между приемите на антибиотика ли?

Да, между приемите давай.
Отделно, че пробиотиците по принцип увеличават имунните сили, а сега за нея това е важно.

# 248
Валенце с или без антибиотик важното е да се оправят децата  Peace Горе главата и да пада вече тая температура и при вас  Praynig
Давай пробиотик, както Sourcherry ти е казала, защото лекарите забравят да го изписват. Също така и някакви витаминки не е лошо - аз поне така знам  Peace

# 249
  • Русе/София
Давай пробиотик, както Sourcherry ти е казала, защото лекарите забравят да го изписват. Също така и някакви витаминки не е лошо - аз поне така знам  Peace

А би трябвало да е закон-антибиотик +пробиотик.

# 250
Аз даже давам след антибиотика поне 2,3 седмици още пробиотик!Но си го изписвам сама, лекарите само лекарства дават, ни дума за пробиотик с антибиотик!  ooooh!

# 251
  • София
 smile3511 Уфффф,аз този път го забравих пробиотика (хем много добре си знам)!
Кой мислите,че е най-добре да се дава с антибиотик,защото един път питах личната дали има разлика между Биогая и Линех и тя каза,че има! Какъв давате?

# 252
А би трябвало да е закон-антибиотик +пробиотик.

Абсолютно!

Аз давам Биогая. Може Линекс, Ентеросан и пр.

# 253
  • София
Момичета, може ли да ми кажете кога започва да действа АБ? Първия прием беше вчера наобяд, детето вдигна съвсем малко темп следобяд и я свали само, след това цяла вечер и през нощта поддържаше 36,2. Сега имаше втори прием и преди малко вдигна 38. Педиатърката казва, че АБ не може да подейства веднага, около за два дни се нормализилат нещата. Мн ме е страх . иначе детето си е весело и много жизнено.
Каката продължава да вдига темп и от сутринта и тя минава на АБ.

# 254
Момичета, може ли да ми кажете кога започва да действа АБ? Първия прием беше вчера наобяд, детето вдигна съвсем малко темп следобяд и я свали само, след това цяла вечер и през нощта поддържаше 36,2. Сега имаше втори прием и преди малко вдигна 38. Педиатърката казва, че АБ не може да подейства веднага, около за два дни се нормализилат нещата. Мн ме е страх . иначе детето си е весело и много жизнено.
Каката продължава да вдига темп и от сутринта и тя минава на АБ.
поне след втория ден!

Общи условия

Активация на акаунт