Да забранят ли пушенето на открито?

• 36 953
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 570
намислила съм да си купя бар на някой остров и да отплавам - няма да споделя на кой, щото много кандидати да ми влизат у колата и у къщата  Laughing

Laughing  newsm10

# 571
  • sofia
И децата горки станаха и родителите масово без акъл, хеле тия пушачите....изобщо как е възможно се питам аз и май само ще си се питам....

# 572
пушачите са на всеки метър  и за тях забраните не важат:
   -сутрин в асансьора някой редовно закусва цигарка/ха познайте там ли е мястото в това тясно и непроветриво място да се тровят хората/
   -по улиците се разминавам с захапали фас
   - на спирката на път за работа винаги има поне двама нерваци захапали цигарка ей така да убият времето по чакането на автобуса
    - на работа -колегите пият сутрешно кафе, което върви също с цигарка
    -в заведения за обяд забраната е само на думи
    - в градинката разхождащи се и "отморяващи" пушачи
   - на връщане от работа пак на спирката изнервени пушачи  и т.н.

Дали при всички тези случай ще има кой да върви след тях и да ги санкционира се питам аз?
Харесва ли ви в ежедневието да сте принудени да се съобразявате с тях?

# 573
  • # супернатурална #
Така, както си го описала, определено се явяваш малцинство. Няма как, ще се съобразяваш.  Rolling Eyes

Относно темата за забраната на открито - напълно съм ЗА - знам какво е да седнеш в лятна жега с бебето си на единствената свободна сенчеста пейка и да се окаже, че някой те одимява от съседната и да трябва да се морите с детето по слънцето, за да се спасите - всеки ден съм се вбесявала  #2gunfire

Колко интересно, моите спомени от периода на майчинството са толкова мили и с изключително положителни емоции. Въобще не съм се чувствала вбесена, как пък веднъж не изкарах картечницата да стрелям  newsm78 Вярно ли всеки ден се вбесяваш? От пушача на съседната пейка?

# 574
  • В Космоса
Ох, честно - и едните, и другите се "манячите"! Баси!

# 575
От няколко дни не бях влизала в темата, ама гледам, някои от пушачите яката са "изпушили", то не са аватари, то не са подписи, то не са надписи... мале, мале, щото не видиш ли, някой може би ще им отнеме безкрайно скъпоценното право да пушат на спирка или там където и техните собствени деца си играят  Rolling Eyes  И за твърдението, че почти нямало майки, които да пушат в колите си, когато децата им са вътре, ще кажа само, че сте в огромна заблуда  Peace Пушачите били секси... да ама как пък не... да гледам някой, зависим от листче хартия, натъпкан с някакъв грозен тютюн вътре и да го смуче така жадно, че все едно от това зависи живота му ми е тооооолкова секси, че искам да му се хвърля на врата и да не го пусна повече, няма що  Crazy
Днес точно ми се наложи да съм на опашка навън зад точно такъв "сексапилен" мъж, който така жадно смучеше, че направо ми стана смешно... застанах поне на 5 крачки зад него, защото яката ме блъскаше миризмата от цигарата му. И какво- после аз съм доброволно застаналата зад него и аз съм си виновна, нали така ще кажете?

# 576
  • София
И децата горки станаха и родителите масово без акъл, хеле тия пушачите....изобщо как е възможно се питам аз и май само ще си се питам....
Ама трябва да ти ръкопляскаме ли, че си пафкаш на детето в колата?
И аз не знам как е вазможно. Предпочитам да не е.

Краули, и положителните емоции включваха някой да ти одимява бебешката количка?
Наистина ли? newsm78

Сладко изкушение, Ам-гъл се е вкопчил в ма прешъс и не пуща! Mr. Green

# 577
  • # супернатурална #
Положителните емоции изключват нещо толкова маловажно да вбесява. Щото ако днес е дима, който задушава бебето ми, утре ще е шума от колите, който го буди, после ще е хлапето, погледнало накриво моето хлапе на пясъчника, нанасяйки трайни щети по самооценката му и задушавайки в зародиш умението да общува със себеподобни.
Сега за да скандализирам доволно, ще кажа, че веднага след като спрях да кърмя захапах цигарата и ако някой е опушвал количката ми, това ще съм била аз, въпреки, че винаги съм следяла откъде духа вятъра  Laughing

# 578
Положителните емоции изключват нещо толкова маловажно да вбесява. Щото ако днес е дима, който задушава бебето ми, утре ще е шума от колите, който го буди, после ще е хлапето, погледнало накриво моето хлапе на пясъчника, нанасяйки трайни щети по самооценката му и задушавайки в зародиш умението да общува със себеподобни.
Сега за да скандализирам доволно, ще кажа, че веднага след като спрях да кърмя захапах цигарата и ако някой е опушвал количката ми, това ще съм била аз, въпреки, че винаги съм следяла откъде духа вятъра  Laughing

Ееее, не издържах вече, и пак се включвам!
То мамите-непушачки са се анргументирали прекрасно,
г-жо Краули, нооо...
Вашият аргумент трепе рибата -
"нещо толкова маловажно" като здравето на детето Ви не Ви вълнува?
Не засяга майчините Ви емоции???
С извинение, Вие ли сте раждали детето си или някоя съседка??? ??? ???
...

...Вече 12 години, откакто съм майка, и то два пъти - повярвайте, сравнявам здравето на собствените си деца със здравето на тези, чиито родители пушат.
Отгатнете в чия полза е резултатът! А може да се позамислите и при вас как стоят нещата!

(Всеки да си прецени в зависимост от това, което е важно за него - собствения му кеф или доброто на детето му!)

bouquet  bouquet  bouquet

... Допълнение:
И да, БЕБЕТАТА СЕ ЗАДУШАВАТ ОТ ДИМА! БЕБЕТАТА ТРЯБВА ДА СПЯТ НА ТИХО И СПОКОЙНО МЯСТО - НЕ КРАЙ ШОСЕТО!!! И ДА, ТРЯБВА ДЕЦАТА ДА ИГРАЯТ С ДРУЖЕЛЮБНИ ВРЪСТНИЦИ, А НЕ С БЪДЕЩИ ГЬОНСУРАТИ, В ЧИЙТО СВЯТ Е НОРМАЛНО ДА СЕ ГЛЕДАМЕ НАКРИВО И ДА СИ РЪМЖИМ КАТО ЖИВОТНИ!

# 579
Също така всеки ден забелязвам в съседните коли майки, които вътре в затворената кола пушат, а детето - на задната седалка!!!  Rolling Eyes Между другото, забелязвам известни тенденции - много често точно в тези коли се оказва също така, че въпросното дете на задната седалка даже не е в столче и се вее като прани гащи из колата!!!

Сигурно нямам навика да оглеждам другите, но такъв апокалипсис не съм наблюдавала. И все си мисля че каквото и да ме дразни не е моя работа, а работа на един други хора, които имат правото да определят кой, какво и кога е нарушил. Съответно и да санкционират.

На мен пък редовно ми се случва, в моята кола, в която не пуша когато возя децата, съответно който трябва возя в столче и задължително с колани, да се вмирисваме от газовете на "колата" на някой, който също никой не санкционира. И вероятно е непушач, който много и от всичко е възмутен.

# 580
Много нервни това непушачите.

# 581
Много нервни това непушачите.

Мдаа. Всички майки-пушачки, които си пушат в колите, им минават на парад, за да ги изнервят. И изрично търсят непушач, покрай когото да минат с колата. Покрай пушачи не минават явно.

А от аватара и подписа на един потребител, се прави генерално умозаключение в множествено число. То и затова темата върви.

# 582
Обаче явно извън форума не смеят копче да кажат.  Например да помолят любезно някой пушач  да се отдалечи.  Щото те пушачите, нарочно им се завират, не им минава през ума, че не ги отразяват. 

# 583
Треще, те щото като си кажат-ще ги отразят сякаш, най-много и псувня да отнесат, виждала съм.Отговорът бе-ти ли Ш ми каеш на мене Ма. CrazyХората се Научиха да си трайкат иначе, така е.Аз лично в коли не заничам, освен когато не шофира малко дете в скута на баща си.Тогава съм подавала сигнал.За цигари точно не съм се оглеждала. Crazy

# 584
Не са всички така. Някои просто не забелязват, че може да пречат. Аз отучих комшията да пуши в асансьора.

Общи условия

Активация на акаунт