Да забранят ли пушенето на открито?

• 36 820
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 795
В Унгария пушенето на спирките и около тях се наказва с глоба до 200 евро, от 1-2 години е забраната и не съм видяла и един нарушител. Детските площадки са оградени с ограда и на цялата им територия не се пуши - родителите-пушачи излизат навън, ако не издържат без цигара.
Цигарен дим не съм вдишвала от месец юли, когато бях в БГ.

# 796
  • # супернатурална #
Връщам се от заведение, бях със супружието, непушач от почти година. Естествено, бяхме в такова за пушачи-никога не е ставало на въпрос къде ще сядаме. Проведох една анкета с него: "Задимено ли ти се струва" - "Не". "Във форума мрънят, предимно бивши пушачи, че много им мирише дима на открито. Например като се разминават с някой с цигара. На теб мирише ли ти?"-"Мирише им...на майка им...(няма да го напиша). "  Joy

Никъде не съм споменавала за 5 метра на открито, опушване и т.н.

Ти може би не, но някой се оплакваше от пушещ на съседната пейка. Приемете това, което не може да се промени-на пейките винаги ще се пуши  Wink

# 797
Само на мен ли ми е смешно някой да твърди, че висейки на Плиска, съседностоящият пушач го трови повече от шосето, до което висят и двамата? Това беше специално за Елица, тъй като много се дразни от паралела.  Mr. Green

Ванилия, а по улиците пушат ли? Или има обособени места? Това с оградените площадки ми харесва.  Peace

Краули, колко вулгарно.  Crossing Arms

# 798
  • София
Само на мен ли ми е смешно някой да твърди, че висейки на Плиска, съседностоящият пушач го трови повече от шосето, до което висят и двамата?
Не видях някой да твърди подобно нещо. Mr. Green

# 799
  • София
Г. Краули, това, че мъжът ти се изказва така не е критерий за правилно изказване. Радвам се, че не го познавам!  Peace

Защо се прие, че непушачите обичаме да дишаме отровни газове?  newsm78

# 800
  • # супернатурална #

Краули, колко вулгарно.  Crossing Arms

Нали? И то от непушач. Представи си като пушеше какви ги дрънкаше  Laughing

Радвам се, че не го познавам!  Peace

Радвам се, че се радваш  Laughing

# 801
Защото, Лаленце, част от отбора ви така оревава темата, сякаш единствената пречка пред прекрасен живот с чисти дробове е цигарата на случайния минувач.

# 802
Аз се оплаках от такава седнала на "моята" пейка... който не е бил на площадката в Борисовата, той не знае за какво иде реч Simple Smile

Иначе майка ми не е от мрънкащите, когато спря да пуши с изненада осъзна, че дотогава е била с увредено обоняние. Толкова й се беше изострило след като спря и каза, че не е осъзнавала колко смърдят реално цигарите.

Интересно ми е реално замисляли ли сте се как миришете заради цигарения дим? Дори и на открито да пушите, целите ви дрехи са просмукани с миризмата на цигари.

# 803
Мирише, да. Но нали не ти пречи? Hug Щото по въпроса с миризмите се споменаха и силните парфюми и не ми казвайте, че са несравними - миризми са!  Laughing

# 804
Само дето досега не е доказано да са вредни, само да го докажат и ако някой направи тема за забраняването им, веднага скачам в нея  Mr. Green

Ако забранят и смръдльовците и настъпва рая.... фейс контрол при влизане в затворени помещения. Който не се е подмил нЕма да влиза  Mr. Green

# 805
Е, не ми казвай, че самата миризма на цигарите е вредна, натвърдих на миризмаPeace

Не отклонявай темата към смръдльовците, на мен ще направят забележка.  hahaha

# 806
Коал кажи кое не те дразни. Цигари, парфюми, изгорели газове, ГМО.... (шегичка извинявай)

Животът е много по-лесен когато не търсиш кусурите на другите. Бъдете позитивни и всичко ще е много по-хубаво  Hug

За чист въздух сме закъснели. Трябваше да се родим преди 2-3 века  Mr. Green

# 807
  • # супернатурална #

Ако забранят и смръдльовците и настъпва рая.... фейс контрол при влизане в затворени помещения. Който не се е подмил нЕма да влиза  Mr. Green

Смал контрол. Трябва да им плащат вредни  Laughing

Приемаме, че пушенето е вредно за НАС. Миризмата е неприятна за вас. Нямам как да се забрани нещо на база"не ме кефи"

# 808
Гледам темата много се е разраснала! Не съм я изчела цялата но от последните страници ще коментирам относно инцидентите.

По мое мнение в БГ толкова много се пуши и няма никаква съобразителност от страна на пушачите и разбира се инцидентите никак не са единични случаи. Аз имам достатъчно примери но най-неприятният инцидент е с бебето на една приятелка.

Бута си количката жената и се прибира у дома. Върви покрай блока си и в един момент забелязва че от пелените на бебето нещо дими. Бърза да погледне и намира незагасена цигара. Няма нараняване на бебето но това е само защото за щастие цигарата не е попаднала върху лицето му примерно.  Confused  

П.П. И аз не съм вдишала цигарен дим откакто бях в БГ където искаш не искаш го дишаш на всеки ъгъл!  Peace

И на парфюмите ще им дойде реда да ги ограничат! На мен примерно ми става лошо от парфюми и по мое скромно проучване според мен парфюми и то силни ползват само хора които не ползват сапуна и водата ежедневно или искат да прикрият неприятна миризма (примерно цигарена)!  Heart Eyes
И вероятно боя със снежни топки в училищния двор ще го забранят по западен почин също Wink И много други неща.  
България е отворена към хубавите практики на цивилизования свят и това е чудесно!  Laughing

# 809

Приемаме, че пушенето е вредно за НАС.

Ще ти се, пушенето е вредно за ТЯХ, нас кучета ни яли. Е, има и такива, които за нашето здраве мислят, да.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт