Да забранят ли пушенето на открито?

• 36 816
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 810
  • n/a
И на парфюмите ще им дойде реда да ги ограничат! На мен примерно ми става лошо от парфюми и по мое скромно проучване според мен парфюми и то силни ползват само хора които не ползват сапуна и водата ежедневно или искат да прикрият неприятна миризма (примерно цигарена)!  Heart Eyes
И вероятно боя със снежни топки в училищния двор ще го забранят по западен почин също Wink И много други неща.  
България е отворена към хубавите практики на цивилизования свят и това е чудесно!  Laughing

Привет, Жени, липсваше, поне на мен. Какво по-хубаво от това да възприемем чудесните практики от цивилизования свят! Не на боя със снежни топки! Не на парфюмите! Да на цивилизацията!

Простете, понеже знам, че мнозина ще подминат дългия пост, не се сдържах да обърна внимание на последните изречения. Също така искам да се извиня за многото "!".

# 811
Привет, Жени, липсваше, поне на мен. Какво по-хубаво от това да възприемем чудесните практики от цивилизования свят! Не на боя със снежни топки! Не на парфюмите! Да на цивилизацията!

Привет Лоана! Разбирам че съм ти липсвала но то е защото просто нямам възможност да отделя толкова много време на форума. Чета за разтуха предимно през уикенда!  Wink А в тази тема писах на първите страници  Heart Eyes

Всичко което се забранява си има причина. Примерно много хора имат алергия към парфюми и особено в детски и болнични заведения тук е изрично упоменато че не се носи парфюм. В трудовия ми договор (аз работя в училище) си пише черно на бяло че не се носи парфюм на територията на училището. От родителите също се изисква да спазват това правило наред с други подобни като примерно да не внасят никакви ядки в училище.

А като отидеш на доктор си пише на табела че ако си пушил в последния час (това не знам как се доказва) и ако носиш парфюм докторът няма да те прегледа и те поканват да ходиш да се освежиш с вода и сапун в тоалетната!  Heart Eyes

Боят със снежни топки особено в двора на БГ училището е много важно да се забрани (но май още никой не се е сетил) особено след като умните и цивилизовани бг деца (не слагам всички под общ знаменател) са се сетили да слагат камъни в снежната топка и да целят така другарчетата си.

Това ми напомня че нищо не се е променило в нрава на бг дете от годините когато се играеше на фунийки и в тях се слагаше игличка. Или пък целене с прашка.  Sad  В детството си не си давах сметка какви варварски са игрите ни понякога Cry

# 812
Сега искам най-сериозно да попитам Елица и съмишлениците ѝ - някой ще направи ли забележка на Жени, че измества темата към снежни топки и парфюми? Много ми е важно да има справедливост в темата.

Лоанаnewsm18 newsm18 newsm18

# 813
  • Насред хаоса

Това със залите ми е любимо... Привидно разделение на помещенията. Малко заведения реално имат добро решение! А когато реално сме в такова заведение, често се е случвало пушачи да застояват да сме в залата за пушачи  Rolling Eyes  

Иначе не съм казала, че всички пушачи са несъобразителни!

Не знам в какви заведения ходите. В повечето заведения, където ходя, разделението е такова, че в залата за непушачи не прониква отникъде дим и не се усеща. Казвам го, защото често висна по такива зали заради непушачи.

# 814
  • Ænima/Albuquerque
На мен примерно ми става лошо от парфюми и по мое скромно проучване според мен парфюми и то силни ползват само хора които не ползват сапуна и водата ежедневно или искат да прикрият неприятна миризма (примерно цигарена)!  

Ама ти сериозно ли?  Shocked

# 815
  • В Космоса
Сега искам най-сериозно да попитам Елица и съмишлениците ѝ - някой ще направи ли забележка на Жени, че измества темата към снежни топки и парфюми? Много ми е важно да има справедливост в темата.

Лоанаnewsm18 newsm18 newsm18

Аз ще и направя, но за да има наистина справедливост всъщност не само тя, ами и още доста хора трябва да поизместят темата. Щот пушачите на 90% само това правят - оправдават се с другите вредности. Grinning

# 816
  • n/a
ИрПуц, нали ти казах, че денят ми е ярък, контрастен и всичко виждам, чувам и възприемам с особена острота.

Жени, как е Торонто? Разбирам, че всичко е прекрасно и нека така да си остане. А, и нека там да си остане.
Това за парфюмния терор е много правилно. Не веднъж и дваж съм ставала жертва на нецивилизовани начини на употребата им. Предполагам, че мнозина ще се причислят в редиците на потърпевшите от парфюмна агресия. Съгласна съм, мерки непременно трябва да се взимат, овреме, докат' има все още оцелели от тая напаст.
Чудя се, само в училищния двор ли е забранена играта на снежни топки? Трябва да се разпростре върху всички обществени и частни зони, че и там току виж, им турили по някой камък. Направо, навсякъде да се забрани, чудесно би било и здравословно, несъмнено.
А как стои въпросът с приема в спешното на хората, пушили преди по-малко от час? Има ли зони за изчакване да им мине? Или това е твърде авангардно и още не са се сетили?

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 18:00 от Лоана

# 817
Аз стигам още по-далеч - да се забрани зимата, и всякакъв сняг  Naughty

# 818
Акаша, явно е въпрос на гледна точка - аз не приемам сравненията с други вредности за оправдание. Така или иначе подобни сравнения в такива теми са неизбежни, поне така показват наблюденията ми. Laughing Като повтори човек десет пъти, че той лично не пуши по детските площадки и спирките, десет пъти му се казва "Да, ама другите дето пушат?!" Е, какво да правим, още десет пъти ли да повторим едно и също? казва се: оплаквайте се, подавайте сигнали, непушачите необяснимо подминават тези призиви. Какво точно да правим?

Лоана, милата, съчувствам ти. За кво ти трябваше да влизаш в тая тема.  Confused

# 819
  • София
Като се въведе забрана, ще можем да подаваме сигнали и да се оплакваме.
Вие защо повтаряте някакви неща по сто пъти, е загадка. Thinking

# 820
  • София
Много се измести темата вече.
На мен също ми става лошо от парфюми, но просто не използвам. Това не значи, че трябва да се забрани използването или продажбата им.
Все едно да се забрани производството на ножове, защото те са си вид оръжие.
Приемаме, че сме интелигентно общество, което знае разликата между добро и лошо, издребняване и важни неща.
Тук не видях някой да се натяга да пуши по детски площадки или по спирки, така че явно проблем няма. Всички сме на едно мнение. НО хубаво е цялото това нещо да е регламентирано от закона и за по-несъобразителните хора  Peace

# 821
Много се измести темата вече.
На мен също ми става лошо от парфюми, но просто не използвам. Това не значи, че трябва да се забрани използването или продажбата им.
Все едно да се забрани производството на ножове, защото те са си вид оръжие.

Приемаме, че сме интелигентно общество, което знае разликата между добро и лошо, издребняване и важни неща.
Тук не видях някой да се натяга да пуши по детски площадки или по спирки, така че явно проблем няма. Всички сме на едно мнение. НО хубаво е цялото това нещо да е регламентирано от закона и за по-несъобразителните хора  Peace

+ 10 зелени палчета Simple Smile

Особено, като се има предвид, че никой от непушачите не радее за забрана на продажбата и употребата на цигарите в частния, па и интимния живот на пушачите Simple Smile

# 822
  • В Космоса
Мда, различни гледни точки. Както по всеки един въпрос.

И наистина се повтаря все едно и също. До втръсване. И от двете страни. А разбирателство никога няма да се постигне.

На мен ми отмина сериозната нотка вече.  Laughing

# 823
Радеят, Геррри, някои радеят. И пушачи, и непушачи, впрочем.

И наистина се повтаря все едно и също. До втръсване. И от двете страни. А разбирателство никога няма да се постигне.

Чудесно за финал. До следващата тема.  Mr. Green

# 824
  • София
Аз пък знам, кой е виновен за всичко Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт