На море в Гърция - 6

• 161 541
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Има ли почивали в Геракина бийч, Геракини,  Ситония. Моля за отзиви  Peace

# 136
  • София
Има ли почивали в Геракина бийч, Геракини,  Ситония. Моля за отзиви  Peace

Били сме там, на рецепцията ни питаха дали искаме в хотелската част или в бунгало, избрахме си в бунгало. Самият хотел е малко старичък и хич не е лукс, но ако не сте претенциозни е ок, сравнително чисто е, банята малко миришеше, но по-скоро на някакъв препарат, с който почистват. Има хубава градина, с много маслинови дръвчета и пейки. И малко отклонение от темата - по отношение на красива градина фаворит ми е Касандра Палас, другаде не съм виждала такава красота  Peace
 Бяхме края на юли и беше абсолютна лудница, предимно руснаци, които разграбваха пържените картофи за отрицателно време  Mr. Green и въобще се бутаха на шведската маса все едно са недохранени, иначе храната е вкусна и има достатъчно, постоянно носят пълни тави. Плажът е типичният - по-едър пясък и камъчета, специално за там - няма таралежи. Наблизо има 1-2 пицерии и няколко магазинчета, но е извън населено място и без кола не е препоръчително.

# 137
Little wingels, не съм - миналата година им се обаждах да проуча офертата за Закинтос, бяха много любезни. Обаче отпаднаха първите две седмици поради липсата на кворум за чартърите (втора и трета седмица на юни), явно са почнали след това.
Иначе мои приятелки са летели с тях до Санторини.

Звънче,
така на око като гледам, Ксениос Зевс или Филоксения (второто е много популярно сред българи, предлага се и от агенции, можеш да потърсиш отзиви по форумите - има доста). Порто Куфо не го препоръчвам, защото често ходим там да ядем, хотелът е буквално на шосето, селото е от пет къщи на кръст, на практика няма плаж и е много дълбоко. Освен хубавите рибни таверни и две снимки да щракнеш на пристанището, за всичко друго трябва да се ходи до Торони... (то е най-близкото по-цивилизовано място). 1 и 7 не са ли един и същ хотел?
Вила Бела Мария изглежда добре, но в Метаморфози кракът ми не е стъпвал, така че нека се включи някой с по-конкретна информация...

# 138
  • София
Аз пък искам да питам за Крит. Мислим да отидем тази година с чартър - края на май или началото на юни (надявам се да се събере кворум  Laughing) И понеже чартъра е до Ираклион се предлагат хотели предимно в периметър около 80км от там. А на мен ми се иска да сме в по-западната част на острова, защото местата, които искам да посетим са главно там - Балос, Елафониси, Фаласарна, каньона Самария. От хотелите, които се предлагат най-западните са в Ретимно. Плажът ми се вижда хубав и плитък, но с вълни...Какво ще кажете, добра идея ли е настаняването там?
Освен това да попитам и за Балос и Грамвуса - до там достъпът само с лодка ли е и лодките от Кисамос ли тръгват и дали има през целия ден?
Нали аз си падам много по островите (малки и големи) да питам и за Хриси айлънд, въпреки че доста далечко идва от Ретимно, заслужава ли си да се види?
А забравих, Таня67 миналата година нали ходи на Крит, но май не посетиха Самария  newsm78, та се чудя ако се отиде до южната част на каньона - Агия Румели до там има ли достъп с кола или трябва да се вземе корабче от Сфакия? Нали в края на каньона беше най-тясната и живописна част... newsm78

# 139
Дечи,
те не ходиха в Самария, вероятно защото е безумно далеч от източния бряг и преходът е дълъг. До Агия Румели няма път с кола. Стига се само с ферибот от Сфакия.
Крит на мен ми се струва гигантски, не съм ходила по на изток от Ираклио и ми се струва много трудна задача при предплатена почивка да се обиколи западната част. Дори и с кола.

# 140
  • София
magi todorova, 2010 ходихме до Закинтос с Александрия травъл, но пътувахме със собствен транспорт. Писала съм защо е добре да имате автомобил на острова, но такът можете да наемете и там. Ние се движихме по маршрута Солун (без да минаваме през града, разбира се)-Верия-Козани-Гревена-Янина-Арта-Патра-Килини. Пътят с ферибота е час и половина. Важно е да знаете, че през нощта няма работеща бензиностанция, където да заредите Mr. Green, освен на Гревена. Там има денонощен ШЕЛ, който не се вижда от пътя.
 Сините пещери и Navagio ги разгледахме с еднодневните обиколки на острова с кораб, които се предлагат навсякъде.
Категорично отхвърлете варианта да сте в Лаганас, ако искате почивка. Неслучайно казват, че е столица на разврата Wink
За плажовете мога да кажа, че всички са чисти, с топли води и без течения, освен Navagio-там е доста хладничко, но е неземно красиво! Ние ходихме на Банана бийч, който е близо до Аргаси. Широка плажна ивица, хубав бар, безплатен паркинг, плитки и кристални води...

Благодаря kattrin Hug за отговора ти. Ще потърся къде е този Банана бийч.

Ще разгледаме и предложенията на planet.bg  Hug Таня67. От няколко години не ползваме агенции за екскурзиите/почивките си в чужбина, но можем да опитаме пак.
Коя част на острова препоръчваш/те за по-спокойна почивка?
Ако имате впечатления от някой хотел предлаган от planet бихте ли споделили! Ще попрочеетем в TripAdvisor и холидейчек-а но все пак предпочитаме вашите мнения.

# 141
  • София
dechy, ще пробвам да отговоря на всичките ти въпроси  Laughing.

1. Каньона не посетихме, защото не остана време. Теснината е на 1/3 път от морето (така ни се стори от разни снимки), което пак е много като разстояние и часове ходене. За да се стигне, трябва да се подмине Ханя и едва там има разклонение за каньона, т.е. за нас беше безкрайно далече.

2. До Балос се отива не с лодка, а направо с кораб  Laughing. Тръгват малко след Кисамос. Екскурзията трае 7 часа - по 1 за отиване и връщане, 2 за Грамвуса и 3 за плаж. Най-късното корабче тръгва около 12 часа и поради тази причина за хотелите на изток от Ираклион не се предлага като екскурзия. Ние станахме в 7, за да хапнем закуската в момента, в който отварят ресторанта и едва стигнахме до 12. Обаче като прочетохме, че ще се върнем чак в 7 и се отказахме. Решихме да отидем по суша. Минава се по много черен и разбит път по билото на планината, сред облаци бял прах до края на билото. Има паркинг и после по 1000 стъпала се слиза до плажа (за съжаление после се качва). Гледката е уникална, водата невероятна, но после докато се качиш до горе на 35 градуса и всичко хубаво изчезва  hahaha. До Грамвуса корабите спират в един дълбок залив и по подобни стъпала се качва до върха, където има крепост. Който не иска да се качва, чака 2 часа на кораба. Това го видяхме от плажа Балос, не сме ходили. Имаше табелки за лодки от плажа до Грамвуса, но не намерихме грък, говорещ английски, за да се разберем (пишеше да питаме в кафенето).

3. Остров Хриси - и там не успяхме да отидем с лодка/корабче, защото екскурзиите отново бяха дълги (по 5 часа) и в следобеда, в който отидохме вече бяха приключили.

4. Фаласарна - "джафкалото" ни подведе и първо следвахме табелите, но в един момент пътя стана черен. Отново се качихме на билото на планината, минавайки през маслинови горички и когато трябваше да слизаме по още по-разбит път се отказахме. Това, което видяхме от горе беше нормален плаж, а не нещо екзотично като Балос и Елафониси, но може и да не сме гледали където трябва.  Долу се виждаха движещи се автомобили по нормален асфалтов път, но ние някъде сме го изпуснали. Стъмни се и трябваше да се връщаме.

5. Не само около Ретимно, а по цялото северно крайбрежие имаше вълни. Иначе край пътя се виждаха много хубави пясъчни плажове.

Като цяло острова е много голям и за 6 дни почти нищо не може да се види. Освен това по централния път, по който се минава за всяка една забележителност е ограничение до ограничение, камера до камера и повече от 60 км/час трудно се вдига. Срещат се и доста полицаи в засада, нещо което съм виждала само около Серес (заради нас, българите  Laughing). Почти за всяко място сме отделяли по 6-8 часа път (отиване и връщане).

Ако ти е интересно мъжът ми е писал за пътуването. Има и снимки.

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 23:12 от Тaня67

# 142
Размътихте ми главата с тия чартъри за Закинтос  Wink и утрепах време да поровя...харесах си някои местенца определено, но нещо ми се струват скъпи офертите...или ...   #Crazy
Сравних няколко хотела по-обстойно и разлика ми се вижда голллямммааа  Rolling Eyes
За пример:
BELVEDERE LUXURY SUITES от 22.06 - 2 възр. + 1 дете 7г.
- с програмата - ВВ = 1512 евро / НВ =1658 евра - изглед неизвестен
- от хотела       -           600                      705  - гардън вю
                                     720                       825  - си вю
както и да го смятам почти 1000 евра за транспорта ми се виждат множко...или пък аз не съм в час с чартърите  newsm78

мода да дам още няколко подобни примера...поне за тези, които на мен ми допаднаха...за всички не знам ....може някой по-светнат да ме светне и мен  Joy но май натам варианта е с кола  Thinking

# 143
  • София
Размътихте ми главата с тия чартъри за Закинтос  Wink и утрепах време да поровя...харесах си някои местенца определено, но нещо ми се струват скъпи офертите...или ...   #Crazy
Сравних няколко хотела по-обстойно и разлика ми се вижда голллямммааа  Rolling Eyes
За пример:
BELVEDERE LUXURY SUITES от 22.06 - 2 възр. + 1 дете 7г.
- с програмата - ВВ = 1512 евро / НВ =1658 евра - изглед неизвестен
- от хотела       -           600                      705  - гардън вю
                                     720                       825  - си вю
както и да го смятам почти 1000 евра за транспорта ми се виждат множко...или пък аз не съм в час с чартърите  newsm78

мода да дам още няколко подобни примера...поне за тези, които на мен ми допаднаха...за всички не знам ....може някой по-светнат да ме светне и мен  Joy но май натам варианта е с кола  Thinking
*2K* дано не греша, предполагам имаш предвид чартърите и програмите на planet. И ние се поизненадахме още повече, че се зарибихме от оферта на alpharooms, а там цената е 825E HB, sea view. Наистина чартър за 1000Е newsm78.
Ще поогледаме и друг начин за полет, ако не с колата. До септември има време.

# 144
  • София
Таня67, много, много ти благодаря за изчерпателния отговор  Hug. Ама много ме разочарова с тези планински и черни пътища, била, върхове и прахоляци...То какво излиза, че почти нищо не може да се разгледа нормално.
 За Самария като гледах картата има един път малко след Ретимно на юг към Сфакия, от където мислех да вземем корабчето за Агия Румели.
Сега започвам да чета пътеписа с голям интерес.

# 145
  • София
... много ме разочарова с тези планински и черни пътища, била, върхове и прахоляци...То какво излиза, че почти нищо не може да се разгледа нормално.

Само до Балос е така и то ако предпочетете да отидете с кола, а не с кораб. Другото си беше наше лутане  Laughing. На връщане отново гледахме табелите и пак не видяхме къде сме изпуснали верния път  ooooh!. До Елафониси и Ваи се стига с кола до самия плаж. До Матала също. Имат големи паркинги, за да поемат стотиците/хилядите  туристи, които искат да се докоснат до "екзотичните" места  hahaha. Може би в края на май и началото на юни ще има по-малко хора.

# 146
  • София
Таня67, успях да прочета пътеписа и да разгледам снимките. Страхотно е описано всичко, много полезен и интересен разказ! Поздравления!  newsm10 Обиколили сте максимално възможните места за това време. Кога успяхте да опитате вечерята в хотела? Grinning

# 147
  • София
Само една вечер я пропуснахме. В 21,15 бяхме на линия - мръсни, прашни, но в ресторанта  Laughing. Храната прибираха в 21,30, а работеха почти до 22. Малко им скъсахме нервичките на сервитьорите, защото все бяхме последни, но нямаше как да ни изгонят  hahaha.

# 148
magi_todorova, да точно на Планет ги гледах, ама нещо не ми се връзват нещата  newsm78 иначе определено ме интересуват варианти с транспорт, че може да се окаже, че ще почиваме само с малкия тази година и придвижването ще е особено  Wink

# 149
Момичета, моля за коментар по този мой списък:
2. SIMEON FAMILY APARTMENTS, Метаморфоси
5. PHILOXENIA BUNGALOWS, Псакудия
Както обикновено ми стана каша, а уж от рано съм започнала тази година.  #Crazy
 Hug

zvanche, мога да дам мнение за тези двете. Били сме в Симеон хотел, тогава довършваха сградата с апартаментите. Може би самите апартаменти не са лоши, защото са  нови , но иначе , мисля, че не си струва. Метаморфози е съвсем малко селце, с една главна улица, по която се влиза от главния път от Касандра за Ситония , с няколко перпендикулярни преки. Има не лош парк до морето с детска площадка и нещо като мини лунапарк и с това се изчерпва. Плажа  там  въобще не става - много камъни, ние така или иначе, не сме стъпили на този плаж, защото обикаляхме, но го видяхме и от хора чухме, че е кофти.....И другото , хотела беше пълен с руснаци, което мен лично ме дразни.
От Филоксения сме много доволни. Големи стаи , с много място за багаж, с големи тераси, доста добра храна, хубав басейн, плажа е хубав. За съжаление и Псакудя е малко, няма къде да се разходиш и затова след вечеря с колата отивахме до някое от близките селца за разнообразие. Определено м/у двете бих предпочитам Псакудя.

Общи условия

Активация на акаунт