На море в Гърция - 6

• 161 554
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
Liuliu,  Hug Описаното от теб идеално ни устройва. Вече дори запазихме. Дано не сме сгрешили.

Да ви попитам и друго: HB може ли да се ползва на обяд или вечеря, по желание? Защото аз много мразя да бързам за едното ядене. Като се знаем, със сигурност ще има дни, в които ще ходим и на други плажове и няма да ми се връща за обяд. Кощунство е.

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 16:25 от zvanche

# 151
  • София
Звънче, НВ е закуска и вечеря. Няма нужда да тичате за обяд. Лично на мен и вечеря не ми харесва, но като е платена предварително не ни се иска да им я подаряваме. Иначе с предварително обаждане в някои хотели може да се смени или да ви дадат суха храна. Зависи от сговорчивостта на персонала. На таблото до рецепцията в критския хотел го пишеше, но прочетохме едва в деня на тръгването, докато чакахме да ни вземат от агенцията.  hahaha

Да ви покажа една снимка, която видях във фейсбук :

Елафониси, Крит

За съжаление ние си тръгнахме много преди залеза  Sad .

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 18:20 от Тaня67

# 152
  • софия
Тaня67, екстра е така за нас - въргаляме се по плажа цял ден, хапва се нещо между другото, вечеряме и после за разходка и пийване.  Hug И тази година ще се взимат пюрета за обяд. Предпочитам да дам дори и това, пред сандвич/пица.
Вече много се навих и нямам търпение. До преди седмица ми беше притеснено. Дори и планове започнах да правя. Джувка все й се пада да има РД там, а ми подсказаха, че до Солун има аква парк и деня там ще бъде част от изненадата за деня Wink

# 153
  • София
magi_todorova, да точно на Планет ги гледах, ама нещо не ми се връзват нещата  newsm78 иначе определено ме интересуват варианти с транспорт, че може да се окаже, че ще почиваме само с малкия тази година и придвижването ще е особено  Wink
Поразгледахме вариантите със самолет, но не си струва. Май най-добре с автомобил и покрай това разходка из Гърция.

# 154
  • София по рождение
Здравейте,
не днам дали това е правилната тема. Извинявайте, ако не е. Интересува ме хотел в Кавала или близките курорти, но само нощувка. Някой ако може да препоръчате

# 155
Здравейте, ние мислим да отидем юни на Халкидики, за 6-7 дни. Не сме решили в коя част, а и хотел още избираме. Има много изгодни оферти в някои сайтове(прилагам линк) http://usitcolours.bg/bg/pochivki/ .
Проблем е, че нямаме кола, а са без транспорт.. Гледах и организирани екскурзии, но ние сме от югозападна България и да отидем до София пък да се върнем, някак не се връзва. Естествено ще проверим и в нашия град дали има изгодни оферти.
Станах много подробна  hahaha Мисълта ми беше дали сте били в някой от тези 3 хотела
Simeon Хотел 3*, п-в Халкидики
Toroneos Hotel Nikiti Хотел 3*
Porfi Beach Хотел 3*
ние обмисляме за периода от 04.06.12 - 10.06.12
и трита за 6 нощувки са по 219евро, като следва, ако се направи резервация и се плати до 30.04 да има отстъпка 10-15%. Моля дайте отзиви..
Също да попитам за транспорт до Солун и от там до съответния хотел в Халкидики?  newsm78 С автобуси гледах, че има и от Благоевград до Солун, което е перфектно. Но от там някой наясно ли е как става транспорта?
А ако някое семейство реши, че някой от тези хотели и дати го устройва можем да се комбинираме с транспорта(ние сме 2ма)?  Hug

# 156
magi_todorova, да точно на Планет ги гледах, ама нещо не ми се връзват нещата  newsm78 иначе определено ме интересуват варианти с транспорт, че може да се окаже, че ще почиваме само с малкия тази година и придвижването ще е особено  Wink
Поразгледахме вариантите със самолет, но не си струва. Май най-добре с автомобил и покрай това разходка из Гърция.

В какъв смисъл не си струва? Не мога да се сетя как въздушния транспорт може "да не си струва", предимствата му са неоспорими.  newsm78

*2K*, много е интересно сравнението с цифрите, което даваш, чак аз се замислих откъде идва разликата от 1000 евро. Не е само чартърът, разбира се, макар че той гълта разликата основно. В последната 1 година само редовните самолетни полети поскъпнаха, какво остава за чартърите. Поскъпването идва от повишени летищни такси и повишени такси гориво. След чартъра има и трансфер до избраните хотели, не мога да пресметна колко би струвал без организираната програма, но определено си е удобство и предимство да не го мислиш. И последно да ти споделя, тъй за информация само, че наскоро правих подобни сметки за екскурзия до Париж. Сравних цените на организирана от българска агенция екскурзия с редовен полет с цените на същите хотели в същите дати с редовен полет по моя индивидуална програма. Успях да стъкмя всички елементи от програмата без трансфера летище-хотел, за който има много различни варианти (вкл. безплатно ползване на приятел с кола Simple Smile) и се оказа, че организираната програма е по-изгодна.

# 157
  • There I was on a July morning
neferet, има доста фирми, които предлагат почивки с организиран транспорт, но са за фиксирани 7 дни.  И не е нужно да идвате до София, просто ще се качите примерно в Сандански, съгласно договорка с фирмата.
Произволна фирма, която ми изкочи при търсене с Гугъл http://www.adventurestory.bg/holidays/Pochivki_chujbina/Pochivki … w.html?oid=551398
Не съм била в нито един от изброените хотели, само съм минавала през селцето Метаморфози и не е е нещо особено, а плажът ми се стори тесен и мръсен, по-точно края, откъдето слязох да го огледам. Хотел Симеон също не ми допадна, но може би съм видяла старата част, защото в снимките от агенцията имаше нова част, която изглежда по-добре.

# 158
Момичета, как си правите резервациите за хотелите?! Ние решихме тази година да резервираме за лятната почивка един апартамент в Закинтос, като за резервацията трябва да преведа по банкова сметка 100 евро, но се оказа голям проблем превода. Не може да се направи на каса в коя да е банка, трябва от лична сметка да се преведат и най-ниската такса е 20 евро, което си е 20% от сумата на превода!

# 159
  • София
Момичета, как си правите резервациите за хотелите?! Ние решихме тази година да резервираме за лятната почивка един апартамент в Закинтос, като за резервацията трябва да преведа по банкова сметка 100 евро, но се оказа голям проблем превода. Не може да се направи на каса в коя да е банка, трябва от лична сметка да се преведат и най-ниската такса е 20 евро, което си е 20% от сумата на превода!
аз обикновено плащам през резервационната система на хотела с кредитна карта. тази година се разбарх с едни да ползвам цените за ранно записване, но да не плащам цялата сума през март, а да я разделя на две т.е. не може през резервационната им система. те ще ми пуснат един лист , в който да си попълня данните на картата и сумата по авенсовото плащане и да им го върна по факса, защото по мейл не е много сигурно. и друг път момичетата са обсъждали в тази тема, че е тесла с банковите такси. не зная как стоят нещата, ако парите се внесат по сметка в някоя от гръцките банки - Алфа, Пиреос, Емпорики, ако получателят има сметка там ? Rolling Eyes

# 160
  • софия
Ние всяка година превеждаме сумата, за която сме се разбрали с хотела по сметка. Обикновено е цената на 1-2 нощувки. Мъжът ми е леко скептичен към техните системи за превод. Не е нужно да имаш лична сметка. И тази година така ще направим.
*2K* беше писала, че най-ниска е таксата за превод на гръцка сметка през Асет банк. Peace

# 161
  • София
www.booking.com - обикновено ползвам този сайт или на места където вече сме били чрез лична кореспонденция без предварителен превод.

# 162
*2K* беше писала, че най-ниска е таксата за превод на гръцка сметка през Асет банк. Peace
Не знам дали е най-ниска, но наистина е ОК  Peace
Little wingels то е ясно, че има организация, за която си плащаш, ама пак ми се вижда нереално...та то е повече от самия престой  newsm78 както казах не съм в час с чартърите, но съм питала примерно за почивка до Анталия, без транспорта каква е цената ...и определено не ми извадиха такава огромна сума  Rolling Eyes а и там е чартър ....тука и летищните такси не са включени, пише, че се плащат допълнително х 59 евра  Sick
А за удобството да стигнеш до някъде със самолет изобщо не коментирам, тъй като е повече от ясно, но все пак търсим разумна цена преди всичко  Wink

# 163
А, значи летищните такси допълнително увеличават огромната разлика от 1000 евра!  Mr. Green
Не знам откъде идва такава голяма разлика, смущаващо е.  newsm78

# 164
Летищните такси са чудовищни в последните години, вече на доста летища надхвърлят 100 евра на човек. Имайте го предвид като взимате екскурзии, където обичайно не се калкулират в общата цена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт