На море в Гърция - 6

• 161 600
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • софия
Здравейте!
Признавам, че не съм чела темите досега, но ще ми е много полезно, ако можете да ме ориентирате за цените в Гърция за хранене в ресторант/таверна, ако храната не е включена в офертата за почивката? Какво мога да очаквам долу-горе като цени?
Цените са като в Бг, но в евро.

# 316
Някой бил ли е тук newsm78http://www.booking.com/hotel/gr/porto-koufo.bg.html?aid=332682;l … fa0c3d50b3;dcid=1 Какво да очакваме? Отзиви? Ще бъда благодарна да споделите Praynig

# 317
  • София
Някой бил ли е тук newsm78http://www.booking.com/hotel/gr/porto-koufo.bg.html?aid=332682;l … fa0c3d50b3;dcid=1 Какво да очакваме? Отзиви? Ще бъда благодарна да споделите Praynig

Не сме отсядали, но го видяхме при нашата обиколка на Ситония. Хотела е на главния път. Плажа на Порто Куфо е доста тесен и почти веднага става дълбоко и то доста дълбоко. В този залив понеже е доста дълбок през Втората световна война са се укривали немски подводници. Самото селце е много, много малко и няма почти нищо за правене. Има няколко кръчмички на пристанището, едно площадче с паметник и хеликоптер напомнящ за загинали  при катастрофа през 2004 г.  Ако искате една лежерна, мързелива почивка без да правите нищо сигурно ще ви хареса. Аз лично не бих издържала повече от два дни.

# 318
засега записче   bouquet

# 319
Здравейте момичета!Аз живея в Гърция ,Халкидики,началото на първият ръкав,в селището Неа Плагия.Тук даваме под наем четири малки апартаментчета с по една спалня с едно широко и едно нормално легло,има възможност за поставяне на допълнително легло в холчето.Близо са до морето,на около 100 м.Плажовете са много добре уредени и красиви.Цените са 20 евро за нощувка за целият апартамент ,не на човек,до юни месец.След това са 30 евро,до 15 юли и до 15 септемри са 40 евро.
Имаме и един апартамент в Никити,Ситония,Халкидики,също го даваме под наем,но там от месец април до месец октомври,наемът е 2500 евро.Апартаментът е нов и само на 50 м. от централните плажове на Никити.Ако някой проявява интерес,моля да се свърже с мен на лични.

# 320
А сега и за цените на таверните на Халкидики. Може да се вечеря или обядва за около 20 евро на човек,като в това се включва : салата ,предястие,основно,безалкохолно ,хляб,вода.Кафето в средно хубаво кафене или бар е около 3 евро , питието в нощно заведение е около 10 евро.

# 321
  • Пловдив
Здравейте,имам нужда от помощ.Някой ходил ли е в хотел АКРАТОС ( Уранополи)?Моля за мнения.Благодаря предварително.

Не съм била в хотела, но го разгледах от вън - вчера се прибрахме от района и още не работеше. Та така отвън - малко преди Уранополи се намира, доста изолиран хотел. Намира се над пътя, а до плажа се стига през метален мост и стълби. Нещо не ми допадна мястото.

Здравейте!
 Влизам в темата, за да попитам дали някой има отзиви за http://www.potidea-palace.com/ на Халкидики   bouquet

И този хотел не работеше, обаче го разгледахме, защото го ремонтираха и кипеше трескава подготовка за сезона. Басейнът не е особено голям, плажът също е доста тесен и не много дълъг, но бяха подготвили да насипват с пясък. Намира се на около километър от Неа Потидеа и на 5-6 от Неа Муданя. 3-етажни тела, разположени сред дървета, т.е. приятно сенчесто. Добро впечатление ни направи като цяло.

Аз ли нещо не съм в час не знам, ама навсякъде из Халкидики и въобще северна Гърция се щураха бездомни кучета, преди не съм виждала, да не говорим за количествата  newsm78

# 322
Здравейте момичета,
Вече цял месец обмислям лятната почивка и се лутам между най-различни варианти, и накрая стигнах и до вашата тема.
Никога не сме ходили в Гърция, а ми е непосилно да изчета 6 теми, затова ви моля да ми предложите нещо, което да отговаря на следните изисквания:
1. Да е на Халкидики - или друго място на приблизително такова разстояние
2. Да има много зеленина (дървета, хубаво паркче за игра, сянка, цветя) - нали разбирате, да не е само бетон и слънце.
3. Стаите да са прилично големи - да има място да се разминаваме спокойно. Ще сме тримата с детето, и е добре за нея да има диванче.
4. Хотела да е на плажа, и да не се пресича път.
5. Плажа да е хубав и да има достатъчно място.
6. И да е на прилични цени - не държа на супер лукс и инклузиви, но все пак да е приятно

Ще съм ви много благодарна ако ме ориентирате   bouquet

# 323
  • София
танита, кажи по кое време искаш, само закуска или HB  и до какви цени на нощувка съответно?

# 324
Olive, Времето не сме го решили още, така че сме гъвкави. Иска ми се да не е хипер жега, но и морето да става за плуване. Това по кое време се случва в Гърция  Laughing
Края на август, началото на септември може би...
За типа хранене също не сме претенциозни - може да е All in, може и НВ, може и ВВ, но при тези варианти е добре да има кръчмички на прилични цени наоколо.

А като цени си представям нещо до 1500 лв за 7 дни (желателно е за тези пари да има и вечеря). Има ли такова животно в Гръцко  Embarassed

# 325
Някой да има отзиви за селцето Криопиги, Касандра и по специално за Alkyon Hotel?

# 326
  • София
танита, целия септември е хубаво и водата е топла. Вече съм го препоръчвала, но пак да кажа - страхотна градина има Касандра Палас, цените стават прилични обаче след 16.09, храната в ресторанта също е страхотна и има детско меню, стаите са огромни, за дете до 6 г. е безплатно.  На плажа, който е официално към самия хотел, т.е. там където са шезлонгите, има много таралежи и камъни, но на 50 метра по-надясно към вила Джордж е само пясък, място има колкото искаш и можеш да си разпънеш собствен чадър, освен това извън високия сезон на официалния плаж шезлонгите се плащат или преди няколко години поне така беше.

# 327
  • София
Получава се около 110 евро за всичко - нощувка, храна, джобни. Принципно приличните 3-4 зведни хотели са около 100 евро за HB и около 120-150 евро за all incl., може и повече, за този период - края на август, началото на септември. По-вероятно е да намерите студио за по-малко пари, но да разчитате на съчетаване на храна по ресторантчета/готвене сами, за да се вместите в тази сума, ако я имаш предвид за всичко.

# 328
Дайте някакви координати за конкретно студио - добре екипирано, чисто и близо до плажа Praynig Ако може и да е на поносима цена ..............Laughing

# 329
Тази сума я имам предвид за HB, така че обяд и други разходи са отделно.
Малко тъп въпрос, обаче цените по кръчмичките за обяд какви са горе долу? (да речем салата, супа, или риба някаква) Embarassed
Касандрия много ми хареса, но това с таралежите във водата леко ме тревожи  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт