На море в Гърция - 6

• 161 638
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Някой за о.Лесбос нещо да каже, едни приятели ни навиха за Айвалък и аз сега планирам.... Гърция, отново smile3508

# 301
  • Бургас
В края на май ще ходим на Закинтос. Досега не съм била в Гърция. Много ме запалихте с тея острови.
Чудя се само дали водата ще е топла newsm78

# 302
Аз да попитам някой дали е пребивавал на Лефкада скоро? Не искам никакви гигантски хотели, никакви all inclusive-и  - по-скоро се оглеждам за мънички семейни хотелчета, студиа и подобни. Ще ми се да идем в края на май или началото на юни. Като се замисля, детето ми е достатъчно голямо, за да си грабнем просто чукалата и на място да потърсим, но все пак ще се радвам на всякаква информация.

На Лефкада е доста трудно да се отиде без предварителна резервация, доста посещавано място е от италианци, немци, холандци, които ходят заради добрите условия за сърф и гмуркане. Аз ходих миналото лято през юли. Плажовете са невероятни, наистина. Но до хубавите се пътува доста с кола по тесни планински пътчета.
Ние бяхме в този комплекс
http://www.maistro.gr/lefkada-hotels/lefkas-hotel.htm,
който изглежда на сайта супер, но на място се оказа, че не е много добре поддържан и не сме особено доволни. Добре е да се направи няколкомесечна предварителна резервация, защото добрите хотели бързо се запълват.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 18:50 от Bluebird

# 303
Спретнах си програмка и настаняване на о.Лесбос, нощувките от една станаха 2, та и 3 защото хотела, който ангажирахме в Айвалък го сравняват със земята в коментарите, та да компенсираме малко, но аз съм си виновна като първо купувам, после проверявам. Не се оплаквам, защото аз като чух Айвалък първата ми мисъл беше за о.Лесбос и въобще не се зарових да чета за Турция.

rdamascena, от проучванията ми до момента - това е мястото, което търсиш  bouquet

# 304
Здравейте момичета,след дълго лутане дали Гърция или Турция за лятна почивка с две дечица,май все пак ще бъде Гърция. Та питането ми е за лични впечатления от три хотела all inclusive - Palladium Hotel 3*,Chrousso Village или Sonia Village.Моля помагайте,че спешно трябва да решавам,благодаря на всички!!!!А съм готова и за нови предложения в тази ценова категория! Wink

Ние бяхме в Соня миналото лято. Останахме доволни, макар да имахме критики. Не е хотел, а стаите са групирани на къщички, с отделен вход и самостоятелна тераса или веранда в зависимост дали е на първия или втория етаж. Върви се по открито до рецепцията, ресторанта или столовата. Плажът е частен и много близко. Плаща се за двойка шезлонги и чадър. Бутилираната вода е евтина. Храната става. Статите са сравнително чисти, но не особено уютни. Има паркинг. Красиво е наоколо, поддържано, много маслинови дръвчета. Почистващият персонал знае 2 думи на кръст английски, схемата им беше много странна... Има детски кът, игрище, много места да играят дечицата. Тихо и спокойно място. 10тина минути пеш от магазини. Магазин има и на място, но много беден, само вода взимахме оттам. Не съм сигурна дали пак бихме отишли, може би ще изберем нещо по-висок клас.

# 305
  • София
Evhen, напомни ми за нас преди 1 година.  Laughing След 16 дни в Турция, минахме по маршрут Дарданелите - Александруполис - Ксанти - Златоград, ей така, заради Гърция и да хапнем по един гирос  hahaha. Дори в Ксанти валеше, но направихме едно кръгче  Laughing.

В Айвълък бяхме за 1/2 ден. Останахме малко разочаровани. Очаквахме нещо коренно различно. Всичко идва от едно платено от туристическа агенция предаване по БТВ - Глобусът (в сайта на БТВ сигурно още го има и можеш да го видиш). Така романтично беше описано всичко, че си мислиш, че това е едно райско кътче. Не бяхме очаровани, но с добра компания може би ще откриете и хубавите му страни.

# 306
  • Пловдив
а за круиз, тръгващ от солун или друга по-близка част на Гърция къде да потърся? Искам най-вече от Солун, ако има  Rolling Eyes
а относно круиза - сега го замисляме, за момента средиземноморието.

# 307
  • София
Здравейте,имам нужда от помощ.Някой ходил ли е в хотел АКРАТОС ( Уранополи)?Моля за мнения.Благодаря предварително.

# 308
  • София
Здравейте!
 Влизам в темата, за да попитам дали някой има отзиви за http://www.potidea-palace.com/ на Халкидики   bouquet

Как са цените тук, не мога да намеря инфо. Една приятелка сега ми пусна мухата да ходим семейно с децата 4 на брой в Гърция, ама иска началото на юни. Ама мен ме притеснява времето и по скоро водата дали ще е топла  newsm78

Сега ще се върна да прочета старите теми  Peace

# 309
  • София
Здравейте!
 Влизам в темата, за да попитам дали някой има отзиви за http://www.potidea-palace.com/ на Халкидики   bouquet

Как са цените тук, не мога да намеря инфо. Една приятелка сега ми пусна мухата да ходим семейно с децата 4 на брой в Гърция, ама иска началото на юни. Ама мен ме притеснява времето и по скоро водата дали ще е топла  newsm78

Сега ще се върна да прочета старите теми  Peace
Чрез българските туроператори, почти всички дават 30% отстъпка за ранни записвания, но в Потидеа Палас няма свободни места между 3-10 юни, а цените до 10,06 са приятни.
В Авентура Бендида беше намерила още по-ниски цени от други агенции, но за мен за неизвестни като туроператор и не посмях да рискувам.

# 310
  • София
Геракина бийч май фалираха  Rolling Eyes
We are in a very unpleasant  situation to inform you thatwe will know if hotel operates for this year or not after 4/4/12.
Till  that date  we  cannot confirm any reservation or accept any deposit.
Its up to you if you wish to wait or not. The only thing I can inform you is that in case hotel will operates this year, and you still willing to come for your holidays, we will give you the same offer we have already gave you.

Sorry for any inconvenience, it is  a  very bad situation for all of us.

With best regards

Fotini

# 311
Брей, голяма мистерия с тези гръцки ферита, разписания все още няма, за цени да не говорим, ето един линк на всички, поне се надявам, фериботни линии, опериращи в Гърция и дестинациите, които обслужват, мисля че ще е полезен,  да се добави на първа страница

http://www.hellasferries.eu/domestic_ferries_routes.htm

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 15:58 от evhen

# 312
  • На брега на реката
Брей, голяма мистерия с тези гръцки ферита, разписания все още няма, за цени да не говорим, ето един линк на всички, поне се надявам, фериботни линии, опериращи в Гърция и дестинациите, които обслужват, мисля че ще е полезен,  да се добави на първа страница

http://www.hellasferries.eu/domestic_ferries_routes.htm

За кой район те интересува по-конкретно? Ето някои:

Aegeans Speed Lines
ANEK
Blue Star Ferries
Hellenic Sea Ways
NEL
Minoan
Sea Jets
Super Fast
Ventouris
ANET ferries
Thassos Ferries

# 313
  • София
Здравейте  Simple Smile имам въпрос, понеже никога не съм ходила в Гърция, а ми се иска този април да отидем с приятели дотам за 3-4 дни, някой може ли да даде съвет за място, по-близо до границата и все пак да има моренце или поне някакви хълмчета, полянки  Grinning Grinning Grinning Grinning някой ако знае нещо за бунгала и вили ще е супер  Grinning

# 314
Здравейте!
Признавам, че не съм чела темите досега, но ще ми е много полезно, ако можете да ме ориентирате за цените в Гърция за хранене в ресторант/таверна, ако храната не е включена в офертата за почивката? Какво мога да очаквам долу-горе като цени?

Общи условия

Активация на акаунт