На море в Гърция - 6

• 161 628
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
За Закинтос не веднъж сме писали (ако се пусне търсачката ще изкочат един куп мнения). Ние бяхме през септември (6-14). Фериботите бяха 4-5 на ден и не сме правили резервация. Дори имам някакъв смътен спомен, че от хотела ни препоръчаха да резервираме, но от фериботната компания отказаха. И в двете посоки спахме някъде, но не защото се е налагало, а защото обичаме да разглеждаме забележителностите по пътя. Приятелите, с които бяхме и в двете посоки взеха растоянието на един дъх  Laughing. Магистралата Солун - Игуменица е разкошна и се пътува бързо и лесно.

Не в възможно да сте едновременно близо до Навагио и Сините пещери и Лаганас. Може да се каже , че са в двата противоположни края на острова. Все пак острова не е чак толкова голям и спокойно се стига до всяка забележителност. Ако искате да видите костенурките, през септември е по-трудно. Приходящите са снесли яйцата си и са си тръгнали. В залива постоянно живеят няколко и е голям късмет да се видят, но местните правят всичко възможно да ги покажат  Grinning.

Ето линк за чартърна програма, на която бях попаднала случайно. Не знам нищо за фирмата. Все пак ако решите да е със самолет, това е почти единствена възможност. Както някой се беше изразил, ако решите да използвате редовни полети на авиокомпании, билетът ще ви струва колкото до екзотичен остров в другия край на света. Селото, от което тръгват фериботите е от 20-30 къщи и не съм чувала да има някакъв транспорт до там.

Плаж и хотел не мога да препоръчам. Плаж със ситен пясък не видях, но може и да съм пропуснала  Laughing. Все пак сме били на 4-5 места, а плажове има във всяко заливче. Отдалече изглежда пясък, а като се доближиш са ситни камъчета. Спането резервирахме през Букинг и май това беше единствената организация по пътуването  Laughing.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 13:27 от Тaня67

# 121
Цитат
Магистралата Солун - Игуменица е разкошна и се пътува бързо и лесно.

Извинявай, но за Закинтос през Игуменица ли се пътува? Все ми се струа, че е Солун-Волос-Патра, а може и през Атина, а може и аз да се бъркам.  newsm78 Ние за Корфу минаваме оттам.
Относно пътуването с кола - поне един път в годината пътуваме разстояние от 1200 км с кола и въпреки, че сме двама шофьора, не спираме освен за тоалетна, времето за пътуване е около 12-13 часа, като спазваме ограниченията на скоростта. Не знам дали малки деца биха го издържали, зависи си и от самото дете. При условие, че има възможност за самолет, аз лично не бих се трепала да пътувам това разстояние с кола, просто лично мнение. Peace

Тaня67 - агенцията, която си дала, мога да я препоръчам с двете си ръце. В началото на пътуванията ни до Гърция, само тях използвахме и бяхме много доволни, сега пак ги използваме от време на време и няма проблем. Ако в крайна сметка решим това лято да отидем до Закинтос, ще е с тяхната програма.

# 122
  • София
Извинявай, но за Закинтос през Игуменица ли се пътува? Все ми се струа, че е Солун-Волос-Патра, а може и през Атина, а може и аз да се бъркам.

Да, най-прякият и най-спокоен път е по магистралата за Игуменица. От Янина се отбива в посока Патра. От Янина до моста е планински, но широк и сравнително плавен път. На отиване искахме да разгледаме Делфи и пътят беше тесен и доста стръмен, макар и да имаше своето очарование. Връщането беше през Янина (много приятно градче е). Спахме в едно село над езерото - няма такава красота!

Магистралата за Игуменица е за предпочитане и заради скоростта. Тя наистина е магистрала, за разлика от онзи ад към Волос/Атина с ограничения през 10 км.

# 123
# 124
  • София
Здравейте,
Таня67, а след като се тръгне от магистралата към Патра, какъв е пътя до Закинтос? От къде точно се взима ферибота до там? И дали е добре да се мине през манастирите на Метеора по пътя, или не е подходящо? - евентуално да се остане за 1-2 нощувки там?

# 125
Смърфиетка, Iskrena, По магистралата за Игуменица минаваме ако отиваме на Корфу, Лефкада, Кефалония.
Ето така

Докато за о.Закинтос минахме по атинската магистрала Солун - Лариса - Ламя - Делфи -моста - Патра - Килини и ферибота  Peace Ферибота от Килини е през 2-3 часа.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 15:05 от scorpios

# 126
  • София
Здравейте,
Таня67, а след като се тръгне от магистралата към Патра, какъв е пътя до Закинтос? От къде точно се взима ферибота до там? И дали е добре да се мине през манастирите на Метеора по пътя, или не е подходящо? - евентуално да се остане за 1-2 нощувки там?

От Патра до Килини, с изключение на няколкото километра до самото село, е нещо като магистрала, но е първокласен път, т.е. кара се с 90 км/час.  За Метеора - аз бих я включила. Удължаването на пътя не е голямо, но все пак всеки има различни критерии за близо и далеч  Laughing. Всъщност от Янина тръгнахме по стария кошмарен път в посока Мецово с идеята да видим отново манастирите. Заваля и се отказахме на средата, но учудването ни беше голямо като видяхме колко е различен пътя без колоните от коли и камиони  Laughing. Дори можехме да се насладим на гледките, които не са никак малко.

п.п. Пътя, за който говоря се вижда на картата на Скорпиос. От отбелязаното място с номер 11 се продължава по оранжевия път към Патра. С около 20-30 км е по-къс от този през Волос, но най-вече е значително по-спокойно.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 15:37 от Тaня67

# 127
magi todorova, 2010 ходихме до Закинтос с Александрия травъл, но пътувахме със собствен транспорт. Писала съм защо е добре да имате автомобил на острова, но такът можете да наемете и там. Ние се движихме по маршрута Солун (без да минаваме през града, разбира се)-Верия-Козани-Гревена-Янина-Арта-Патра-Килини. Пътят с ферибота е час и половина. Важно е да знаете, че през нощта няма работеща бензиностанция, където да заредите Mr. Green, освен на Гревена. Там има денонощен ШЕЛ, който не се вижда от пътя.
 Сините пещери и Navagio ги разгледахме с еднодневните обиколки на острова с кораб, които се предлагат навсякъде.
Категорично отхвърлете варианта да сте в Лаганас, ако искате почивка. Неслучайно казват, че е столица на разврата Wink
За плажовете мога да кажа, че всички са чисти, с топли води и без течения, освен Navagio-там е доста хладничко, но е неземно красиво! Ние ходихме на Банана бийч, който е близо до Аргаси. Широка плажна ивица, хубав бар, безплатен паркинг, плитки и кристални води...

# 128
Тaня67 - агенцията, която си дала, мога да я препоръчам с двете си ръце. В началото на пътуванията ни до Гърция, само тях използвахме и бяхме много доволни, сега пак ги използваме от време на време и няма проблем. Ако в крайна сметка решим това лято да отидем до Закинтос, ще е с тяхната програма.

Говориш за Планет, нали? Разкажи къде сте пътували с тях. Струва ми се, че те са специалистите в чартърните програми за гръцките острови, и аз бих се обърнала към тях точно за тези програми.

# 129
Точно така е - само те правят чартъри със самолет за Гърция, останалите агенции ги препродават.

# 130
Точно така е - само те правят чартъри със самолет за Гърция, останалите агенции ги препродават.

За Планет травел ли говорите или за Планет турс? Дайте линк към сайта да си ги сложа в списъка с агенциите, моля.

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 13:45 от Анонимен

# 131
http://www.planet.bg/ - ето за тази агенция говорим. Собственичката е учила преди години в Гърция, има много конкакти и се е специализирала за Гърция. Навремето имаше най-добрите цени за там, а и сега сигурно е така. Още в първото ни ходене преди години, подаднахме на огромни горски пожари на Касандра и естествено почивката ни пропадна. Тя веднаги ни намери равностойно място на Паралия Катерини, но аз отказах, бях се наплашила доста. Върнахме се в София и на път към нашето Черноморие, минахме през офиса им и тя ни върнала всичките пари, които бяхме платили. Каза, че сама ще се оправи с хотела и ни помогна да си намерим хотел в Сл.бряг, като се има предвид, че беше следата на август. След това също е била много коректна и затова си позволявам да я препоръчам.  Peace

# 132
www.planet.bg
Дори не знаех, че има и друга с подобно име Simple Smile

# 133
И аз.  Simple Smile

Параход, ти пътувала ли си с тях?

# 134
  • софия
Момичета, моля за коментар по този мой списък:

1. MARE BLU HOTEL, Геракини

2. SIMEON FAMILY APARTMENTS, Метаморфоси

3. XENIOS ZEUS, Никити