На море в Гърция - 6

• 161 577
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз пак да попитам ходилите до Закинтос - началото на май дали е подходящо време за там? Идеята е да се разходим, не става въпрос за плаж. Дали по това време ще може да се отиде до заливите на костенурките и другия с кораба, и до сините пещери, или трябва да е лято? Идеята ми е да спрем на отиване в Янина, а на връщане на манастирите в Метеора - за по 1-2 дни. Гледам че и остров Лефкада е на близо, може ли евентуално и той да се обиколи за 1 ден? Другия вариант е вместо до Закинтос да отидем до Санторини. Колко дни според вас са достатъчни да се разгледа острова без бързане, ще бъдем с кола - дали е много сложно паркирането? Ще бъда благодарна на всеки, който даде мнение.

Iskrena, на Закинтос съм била през август, така че не мога да дам мнение. Извън сезона не зная дали ще има организирани екскурзии с корабчета и т.н., но не е изключено, защото доста англичани ходят рано.
За спирането в Янина съм с двете ръце за. Миналия май направихме така - Лефкада и Янина след това за 2 дни. В Левкада улучихме много дъждовно време, обиколихме за 3 дни острова с колата и притичвахме навън през дъжда, но пак беше хубаво, много романтично Simple Smile) В Янина беше прекрасно, през пролетта е приказка!

# 181
Освен Янина препоръчвам да се качите и към ждрелото Викос. Ние на път за Лефкада имахме 2 нощувки в планината там.  Е няма такава красота! Хвана ни яд, че имаме толкова малко време, за да разгледаме по-спокойно всичко. Селца планински, известните мостове, самото ждрело...прекрасно.

# 182
  • София
Параход, pontes, mimi22, благодаря момичета  Hug

mimi22, как се стига до това ждрело, какви мостове  и къде спахте там?

# 183
Ние си бяхме направили предварително маршрут, но...от Йоанина нагоре и си там  Simple Smile
Като цяло гледахме да се качиммаксимално нависоко в деня на приситгане и след това да спускаме.
Спахме в Коница  ето тук: http://www.gefyri.gr/location_en.aspx
Не мога да кажа, че е кой знае какво...но за 1-2 нощувки какво повече да искаш. Точно около хотела има 1-2 мини мостчета, наблизо има и 1-2 селца за гледане.
На другия ден минахме през Викос и селата Папинго. Поразрови си се повече инфо, имаше доста.
Тук попаднах на някакв пътепис:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=440

Нас такава жега ни посрещна в средата на Юни (особено на каменния плаж в Лефкада), че си мислехме да се връщаме в планината. Grinning Grinning
Бих повторила маршрута с повечко дни в планината.
А ако искаш може да ти споделя и още местенца за разхлаждане около Йонийско море.

# 184
bibi, благодаря за информацията! Би ли споделила, ако ти върнат отговор. Попаднах на няколко руски мнения, че плажът е каменист и трудно се влиза в морето и това доста ме разколеба, сега ще се опитам да намеря мнения в предишните теми.

# 185
  • София
bibi, благодаря за информацията! Би ли споделила, ако ти върнат отговор. Попаднах на няколко руски мнения, че плажът е каменист и трудно се влиза в морето и това доста ме разколеба, сега ще се опитам да намеря мнения в предишните теми.
да, отрицателните отзиви са най-вече за плажа - каменист, не можело да се правят замъци от пясък и малък.
ние сме с 3 деца, едното на 2 г. и не мисля, че това ще е проблем с обувки за плаж. има и пластмасова платформа, по която можеш да ходиш и да скочиш в морето на по-дълбокото направо на пясъка т.е камъните явно са само в началото. от агенцията ми казаха, че плъжът е със син флаг.
проблемът е, че май фамилните стаи и апартаментите не се предлагат за БГ пазар, та за нас май това ще е големият проблем.  Rolling Eyes

# 186
Наистина не ги предлагат за българи фамилните стаи в ПОСЕЙДОН. Аз получих отговор, че въобще нямат големи помещения. А ми предлагат две двойни стаи на цена 75 евро на стая за полупансион и 95 евро за AI на вечер. Цена за двойна стая + 1 дете.

# 187
  • София
Ние си бяхме направили предварително маршрут, но...от Йоанина нагоре и си там  Simple Smile
Като цяло гледахме да се качиммаксимално нависоко в деня на приситгане и след това да спускаме.
Спахме в Коница  ето тук: http://www.gefyri.gr/location_en.aspx
Не мога да кажа, че е кой знае какво...но за 1-2 нощувки какво повече да искаш. Точно около хотела има 1-2 мини мостчета, наблизо има и 1-2 селца за гледане.
На другия ден минахме през Викос и селата Папинго. Поразрови си се повече инфо, имаше доста.
Тук попаднах на някакв пътепис:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=440

Нас такава жега ни посрещна в средата на Юни (особено на каменния плаж в Лефкада), че си мислехме да се връщаме в планината. Grinning Grinning
Бих повторила маршрута с повечко дни в планината.
А ако искаш може да ти споделя и още местенца за разхлаждане около Йонийско море.

Искам да споделиш, да. Hug Ама като прочетох тоя пътепис май ми идава малко екстремно  - тия завои на високото. Мостчетата и селцата са чудни, но от стръмен тесен и завоест път ме е страх и ми става лошо. За да се стигне до ждрелото колко е тоя стръмен път?

# 188
  • София
Наистина не ги предлагат за българи фамилните стаи в ПОСЕЙДОН. Аз получих отговор, че въобще нямат големи помещения. А ми предлагат две двойни стаи на цена 75 евро на стая за полупансион и 95 евро за AI на вечер. Цена за двойна стая + 1 дете.
И аз мисля за вариант 2 стаи - възрастен + 1 дете и възрастен + 1 дете + 1 бебе и да пласираме децата в отделна стая Crazy, ама още се чудя между Посейдон и Геракина бийч.
Обижда ме отношението, че видиш ли българи не могат да почиват в такива стаи - е м.г.имахме проблем с фамилна стая в Албена, сега в Гърция, че моите пари по-кофти ли са от на немските и английските туристи или трябва да резервираме през големите ТО.
Геракина пък ми се вижда бая старичко и с повечко кофти отзиви като цяло.
Абе и двете имат и плюсове, и минуси  Rolling Eyes, въпросът е къде плюсовете са повече.  Mr. Green

# 189
  • София
bibi, много смело от твоя страна. Ще им имаш ли доверие да ги оставиш сами в стаята? В повечето случаи стаята може да се отваря само от вътре, а и ключа не може да е у теб, защото само с него работи осветлението. Моите бяха доста по-големи преди да се реша на този вариант и непрекъснато повтарях да се заключват (вратата беше с обикновена дръжка от външната страна) и пак при поредното идване при нас, за да ни кажат нещо, бяха оставили отключено. Неприятно е и да се минава през коридора, а 2-годишно дете се налага да го поглеждаш понякога.  newsm78   Все си мисля, че в друг хотел ще намерите фамилна стая или апартамент, където ще се чувствате по-конфортно. Отделно, че 2 стаи винаги са по-скъп вариант от апартамент.

Сетих се за малката дъщеря - беше отишла на екскурзия във втори-трети клас. Толкова дълбокo са спали с нейната приятелка, че учителките не бяха успели да ги събудят с чукане по вратата и бяха тръгнали на разходка без тях. Госпожиците се събудили чак на обяд  Laughing. Пак добре, че разходката е била в града и не е било фатално да ги оставят, а ако е трябвало да заминават? Laughing

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 17:50 от Тaня67

# 190
  • София
bibi, от хотелите на Халкидики мога да ти препоръчам Chrousso village. Aпартаментите там са много обширни, All incl. е добър, има надуваем замък и детска площадка. Само дето плажът е малко далеч от хотела, но може и с кола да се отиде ако това ви притеснява. Плажът иначе е страхотен - плитко море. Хотелът не е в населено място. И най-големият недостатък според мен е, че имаше много комари, но не в стаите, а вечер около басейна.

# 191
Много по-добър вариант и от Посейдон и от Геракина са Village Mare и Chrousso Village, че и с доста по-ниска цена в момента за All Inclusive за ранни записвания. Стаите на Геракина са просто ужасни - все едно спиш в банята, с плочки и то не само на пода имам предвид. Иначе градината не е лоша, но стана ясно, че хотела има доста сериозни финансови проблеми и е напълно възможно да влошат качеството за тази година. Вилидж Маре и Крусо са идеални за семейства с деца и като храна и като плаж и като стаи. А в момента и като цени.

# 192
А и в двата има много по-разнообразни типове помещения - апартаменти, мезонети, които са много по-удобни за семейства, които са повече от трима човека.

# 193
  • София
bibi, много смело от твоя страна.....
Този филм го играхме по неволя миналата година на Албена - при платена на 100% фамилна стая през февруари  седмица преди почивката (юли) ни казаха, че всичко е продадено на немски ТО  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Поисках 2 чифта магнитни карти и за двете стаи. Пръвата нощ не спах, а слухтях, даже чух едната как тупна от леглото на пода. Втората вечер нещата си дойдоха на мястото. Даже почнаха да се провират между стъклената преграда на балкона, добре че парапета беше висок, щото за компенсация ни дадоха двете най-, най- стаи , дето ги снимат за каталозите и бяха на 7-ми етаж. Бебето ще е при нас в другата стая. Може би няма да се навия, че пък в Гърция искам стаи с директен излаз на тревата и от това всъщност ще ме е страх поваче да не ги открадне някой.  Grinning

# 194
  • София
bibi, от хотелите на Халкидики мога да ти препоръчам Chrousso village. Aпартаментите там са много обширни, All incl. е добър, има надуваем замък и детска площадка. Само дето плажът е малко далеч от хотела, но може и с кола да се отиде ако това ви притеснява. Плажът иначе е страхотен - плитко море. Хотелът не е в населено място. И най-големият недостатък според мен е, че имаше много комари, но не в стаите, а вечер около басейна.
Били сме. Доволни сме, но искам на плажа този път.
И във Вилидж маре сме били и моята оценка е , че е скъпо за предлаганото. Ще му видя тазгодишните цени.

Общи условия

Активация на акаунт