На море в Гърция - 6

• 161 589
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
танита, таралежите са само при шезлонгите, по-надясно между плажа на хотела и плажа на вила Джордж наистина изобщо няма и е само пясък, няма и камъни Peace А иначе и частта при камъните и таралежите си има своя чар, там  е рифче и е прекрасно за шнорхелинг, има поне 15 вида риби, много гъби и водорасли, абе красота си е  Grinning
Цените по кръчмите в Гърция принципно не са приятни - 4-5 евро е салата, рибата и калмарите са от 6-7 евро и нагоре, абе прилично хапване излиза около 20 евро на човек. Най-евтиното, което може да се яде навън е гирос - нещо като дюнер, но с гръцка питка и свинско, по 2-3 евро е. Наденичка в хлебче или кюфтета с хлебче също е на подобна цена,  с разликата от тукашните, че месото в каймата и наденичките им е истинско и няма нищо общо с боклуците тук дето сме свикнали да ядем.

# 331
Светла, де да беше рибата 6-7 евра, нямаше да мърдам от там - рибата в ресторантите се продава на кг., сурова, даже мисля и неизчистена ти я мерят, цената е 40-50 евра за кг.
Коригирам се малко, за 6-7 евра съм яла гаврос с доматен сос, ама в нелегална кръчма, нещо от рода на Даляна в Резово, ако се сещате за какво ви говоря Joy

# 332
  • София
Светла, де да беше рибата 6-7 евра, нямаше да мърдам от там - рибата в ресторантите се продава на кг., сурова, даже мисля и неизчистена ти я мерят, цената е 40-50 евра за кг.
Коригирам се малко, за 6-7 евра съм яла гаврос с доматен сос, ама в нелегална кръчма, нещо от рода на Даляна в Резово, ако се сещате за какво ви говоря Joy
От толкова започват цените, и да, за гаврос и тем подобни на цаца и сафрид, пържени, по-приличните са по 12-15 евра порцията. Тази за по 40-50 евра за кг. е "fresh fish", и обикновено сервитьорите я препоръчват нея, разбира се, ама си има друга в менютата на доста по-прилични цени, която не че не е прясна, много си е хубава даже Peace

# 333
  • София
Е, мъничката риба от типа на гаврос /което не знам как е на български/ може да е 6-7 евро порцията, но ако говорим за прясна риба от рода на ципура, лаврак и т.н. - около 40 евро е кг суровата, май месец и на 30 евро кг сме купували - т.е. една риба е излиза към 12-15 евро.

# 334
Пак съм аз! Simple Smile Благодаря за отговорът за цените за хранене навън, полезно да имам представа за какво става въпрос.
Сега конкретно за почивката - моите изисквания са като на танита, но периодът е последната седмица на юни и определено ми се иска да има включени поне закуска и вечеря в цената.
Има ли някой впечатления от хотел Primasol Аkrathos Beach в Урануполис?
Води се 3+ звезди. Ако сравняваме гръцките тризвездно хотели с българските еднакви ли са дору-горе като комфорт и удобства?
И един явно тъп въпрос, но какво е HB i BB? Embarassed
И също може ли линк за Касандра Палас?

# 335
  • Варна
Пак съм аз! Simple Smile Благодаря за отговорът за цените за хранене навън, полезно да имам представа за какво става въпрос.
Сега конкретно за почивката - моите изисквания са като на танита, но периодът е последната седмица на юни и определено ми се иска да има включени поне закуска и вечеря в цената.
Води се 3+ звезди. Ако сравняваме гръцките тризвездно хотели с българските еднакви ли са дору-горе като комфорт и удобства?
HB - half board т.е. полупансион - закуска и вечеря.
BB- bed and breakfast т.е.  нощувка и закуска

# 336
  • София
Ето линк за официалния сайт:
http://www.kassandra-palace.com/family-beach-hotel/en_GB/index.php
Иначе като се напише в google, дори и на кирилица излизат линкове и от много туристически агенции, където има и цени, но както казах там си заслужава след 16.09, иначе е малко скъпичко.

# 337
Порових в нета за гавроса, бил вид аншоа, аналог българката хамсия, та не го пренебрегвайте по ресторнтчетата, особено ако го предлагат печен на фурна с домати. Аз толкова го харесах това ястие, че на пазара в Солун се засилих да си купувам гаврос, но мисълта за чистенето на костите ме отрезви.

За тези, които търсят оферти с НВ, вижте в сайта на ТУИ България, четох, че добри оферти дават
http://www.tui-reisecenter-sofia.bg/c/na-more-s-tui/gartsiya/
и споделете после, ако желаете, какви цени сте получили.
Аз лично за момента предпочитам Гърция на self-catering-а, лаврака и ципурата от рибните борси и обикалянето напред-назад, почти всеки ден на различно място.

# 338
  • софия
Здравейте.
За съжаление на мога да открия къде четох за Loula Lazoglou Studios & Apartments?( Неос Мармарас).
Изпратих запитване. Ако случайно мамата, ходила там, чете- има няколко въпроса- към всяка стая ли има тераса-т.е. където да се храним. Достатъчно ли са масите навън в двора? Обурудвана ли е кухнята, прибори и т.н.?

# 339
Благодаря ви за отговорите. Ние ако ходим, ще ни е за пръв път и ще ни е по-лесно да имаме поне закуска и вечеря включени, (няма да сме толкова ориентирани какво откъде да купуваме), а и с детето, основно ще имаме други приоритети.
Някакви други идеи освен Касандра имате ли?
Гледах едно Крузо вилидж, което единствено не отговаря на условието да е на плажа, но ако ходенето с кола не е проблем - също става. Мен единствено не ме устройват разстояния, които са къси за кола, но са големи за пеша - как да кажа около 300м.
Но това крузо на сайта нещата изглеждат супер, но като го погледнах в холидейчек, стаите изглеждат стари и вехти. Явно имат 1 нова за сайта само Simple Smile
Как става пазърлъка за по-хубава стая. Колко е бакшиша и кога се дава?

# 340
  • София
Мисля, че всички апартаменти на Крузо са реновирани, но не всички студия са реновирани - т.е. ако избереш студио /което си е по-голяма стая/ е въпрос на късмет. Доста е писано за Крузо - порови в темите, настаняване и храна - средно ниво, външни пространства и плаж - много хубави /но плажа е на около 500 м./.

# 341
Ето ви предложение и от мен - хотелската верига, в която аз работа. Имаме различни по категория и цени хотели, както и апартаменти и студия, разположени на първия ръкав на Халкидики в Ханиоти, Пефкохори и Криопиги. В сайта има достатъчно снимков материал. Само 4 звездният хотел се намира непосредствено на плажа, но и всички други не са много далече. Цените са добри, кухнята перфектна. Заповядайте - http://www.grandotel.gr/

# 342
Iniici, аз бях в Лула миналия август. Всяка стая има тераса, да.
Ние винаги слизахме в двора за закуска (на обяд и вечеря не сме яли вкъщи), но много от гостите, чиито стаи гледаха към морето, си седяха на терасите. Нашата стая гледаше навътре, тъй като аз резервирам в последния момент Simple Smile
Иначе в задния двор, ако мога така да го нарека, освен паркинг за колите има и барбекю с навес и една или две големи маси, където също може да се седи. Но отпред е по-хубаво, под сянката на бора Simple Smile Масите отпред са малки кръгли с брезентови и ратанови столове - по-скоро като за кафе, отколкото за сериозно ядене.
За прибори - не помня много, да ти кажа, но явно за кафе и мазане на филии за закуска е имало достатъчно.

А за гавроса - идеален си е, и костите му не се чистят, това е все едно да чистите нашата цаца Simple Smile Други добри дребни риби в Гърция - сардела и барбун. Последната е малко по-големичка и се чисти около централната кост.

# 343
  • София
Здравейте,някой случайно да знае върви ли ферибота от Солун до Крит?

# 344
  • София
Бяхме в Chrousso village през юни 2010. Назад в темите съм писала по-подробно. Апартаментите са доста обширни и с хубави мебели, но баните са малко кофти. Храната според мен си беше много добра, имаше и 2 тематични вечери. Ние ходехме до плажа с кола, въпреки че не е далеч по пътечката през гората, но някои хора ги мързеше да вървят. Може децата да се придвижват до плажа и с колело, ако могат да карат. Плажът е много подходящ за малки деца - плитко навътре в морето. Но да не забравяме и многото комари вечер при външните пространства...

Общи условия

Активация на акаунт