На море в Гърция - 6

• 161 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Дечи,
Агелос изглежда китно, но ме учудва, че сте избрали места извън града и околностите му... няма ли да се разхождате вечер и да ходите по таверни Simple Smile На Кукунарис няма нищо извън прекрасния плаж (то е биосферен резерват), две заведения накръст на пясъка, после е гората. Самите хотели и ресторанти са по протежение на пътя, не е много удобно да се ходи пеша.
На Колиос бей не знам как е организирано, но ми се струва, че всичко извън Скиатос таун е на този принцип.
Не ме разбирай погрешно, не искам да се меся в избора ти...  Sunglasses Просто за мен на островите душата е в Хора-та, винаги.

# 421
  • София
Ами доколкото гледах картата Колиос е на около 5 км от Скиатос таун, а Кукунарис на около 12км, така че с кола нищо не е. Аз винаги избирам хотели до плажа, не знам защо. Някак си градските хотели не ме блазнят, въпреки че през юни няма да е много шумно в града. Може и да греша...

# 422
5 км е добре.
Кукунарис всъщност не е много близо, защото пътят е тесен със завои * (и много сферични огледала за липса на видимост), и вечер по тъмно едва ли е приятно да се кара.
В града е удобно да се спира на безплатния общински паркинг, който е на 200 метра от центъра, май в източна посока от пристанището се падаше (не към Бурци, а в другата посока).

* Както казваше една позната в свой пътепис - sightseeing в туристическите брошури се превежда като "ужасни завои" Simple Smile

Много ми се ходи на Скиатос пак!

# 423
  • София
Параход, ще се радвам на препоръки за Скиатос - хубави плажове, еднодневни круизи до съседните Скопелос и Алонисос, други разходки с лодки и т.н. Доколкото разбрах от ровенето разни лодки тръгват от старото пристанище на Скиатос таун. В южната част на острова са по-туристическите и облагородени плажове, по-тихи и по-безветрени, а северните са безлюдни, ветровити и по-скалисти. Основната забележителност на острова е Лалария със скалните сводове. Западните плажове също си заслужават - много се хвалят Банана бийч и Агия Елени.

# 424
dechy, добре си се ориентирала. За мен най-хубавите плажове са в северозападната част, особено Елиа бей с меките пясъчни дюни  Heart Eyes
При Кукунариес бийч е много добре - има доста хотелчета с ресторантчета, в Мандраки вилидж имаше чудесно меню за вечеря.
Можете да карате колела в резервата или да яздите, има конна база.
Ако вечеряте в таверните на Хората, също не е проблем да се върнете вечерта, островът е сравнително малък.
Дано в началото на юни да има по-удобни фериботи и повече корабчета за разходки.
Ние другата седмица сме в една съседна дестинация, където също се действа на принципа "сега-сега"  Sunglasses

# 425
  • София
Здравейте.
Миналата година в края на май бяхме на о. Тасос за 3 нощи в Макриамос бунгала. На по-приказно местенце не съм била  Heart Eyes Беше вълшебно.

Оооо, супер. Аз съм служебно на тях 11-13.05.  Ще се оглеждам дали е добре, после да идем с децата. Но много ме зарадва поста ти  Hug

# 426
  • София
phile, разпознах те и под новия ник.  Peace Къде ще ходите другата седмица? Щом действат на принципа "сега-сега", сигурно в Гръцко ще е...
И аз се чудех за Мандраки вилидж, но за част от престоя ни се вдигат цените му и се отказах.

# 427
  • София
Някой ако иска инфо за Pallini Beach/Халкидики - в "бунгалата" на плажа?

# 428
  • София

Ами ... дай, влизат доста хора да прегледат темата  Hug

# 429
Да, моля.  Hug

# 430
  • София
http://www.pallini-beach.gr/en/ има хотелска част и бунгала, за да се видят бунгалата се влиза в акомодейшън, бунгалос.
http://www.pallini-beach.gr/en/accommodation/bungalows.html

Комплексът е 4 звезди, но не са като нашите четири звездни.
Почивала съм в къщичките, на първа линия /има опция да си избереш/. Отпред има малка тревна площ и алея. От прозорците и вратата се виждат плажа и морето. Вътре стаите са на бял латекс, стари мебели, но прясно боядисани и лакирани, към тях има и кухненски бокс. Настилката е теракот. Храната беше добра - не много разнообразна, но достатъчно да си подбереш нещо по твой вкус. Има нещо подобно на детска площадка.. Външният басейн изглеждаше доста мизерен - стари плочки, захабени фуги, мътна вода. Хотелът отвън - масивен, стар, пребоядисан. В близост има градче/селце приятно за разходки, с хубави заведения и магазинчета.

# 431
  • В най - голямото село
Бяха доста позанемарени и бунгалата на Макриамос (ние ходихме преди 2 години). Дали са правили ремонт  newsm78
Иначе е чудно.

# 432
 Tired Нищо не казвате за Керамоти Cry

# 433
Здравейте и аз имам огромно желание да отида отново на море в Гърция, но този път съм определила като дестинация Халкидики ръкава Касандра. Миналата година бяхме на о. Тасос в Ilio Mare и бяхме много доволни от всичко там. Бих искала да ви помоля да дадете мнение за хотелите на Касандра, аз съм се спряла на Касандра Паласе, но още обмисляме този варянт.Благодаря ви много предварително. Simple Smile

# 434
Препоръчайте нещо интересно в Керамоти и околията моля

Versace_Dreamer
То ако ще е Керамоти не е ли по добре направо на Тасос  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт