На море в Гърция - 6

• 161 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Препоръчайте нещо интересно в Керамоти и околията моля

Versace_Dreamer
То ако ще е Керамоти не е ли по добре направо на Тасос  Thinking
На мен плажът на Керамоти ми харесва и то много. Спокойствието на градчето също, ако това търсите. Но то не е типичното курортно градче със сувенирите и многото кафенета и таверни.
На мен лично ми действа релаксиращо там. Наоколо има оризови поля и се очаква да има много комари, но ние като бяхме нямаше. На балкона имаше противокомарна лампа.

# 436
  • София
Само съм минавала през Керамоти, за да се качим на ферибота. Плажът наистина изглежда чудесно и е много голям. Една година имахме идеята да спим там, за да ни е по-лесно с ферибота (бяхме с 2-3 нощувки), но не успяхме да си намерим спане на нормална цена и с цивилизовани хазаи. Съветвам те да погледнеш в черния списък, за да не попаднеш на някой от тях, защото точно името, което най-много излиза при търсене и почти се бяхме запътили за там (наши приятели също), после го видях в списъка.

# 437
  • София
Съветвам те да погледнеш в черния списък, за да не попаднеш на някой от тях, защото точно името, което най-много излиза при търсене и почти се бяхме запътили за там (наши приятели също), после го видях в списъка.
Taня67, ако имаш предвид Bellevue apartments, които са в черния списък, аз пък съм много доволна от там. Апартаментите са много големи и удобни, поне този, в който ние бяхме настанени.

# 438
  • София
Съветвам те да погледнеш в черния списък, за да не попаднеш на някой от тях, защото точно името, което най-много излиза при търсене и почти се бяхме запътили за там (наши приятели също), после го видях в списъка.
Taня67, ако имаш предвид Bellevue apartments, които са в черния списък, аз пък съм много доволна от там. Апартаментите са много големи и удобни, поне този, в който ние бяхме настанени.

В случая имах предвид апартаменти Елени. Опитахме да се вържем със собствениците, но вече не си спомням какво направиха и ни ядосаха. Не се занимавахме с тях. Спахме в Неа Ираклица. Скоро след това приятелка също се чудеше за същите апартаменти (сама ги беше открила, не съм ѝ ги казвала), но и тя не отиде. Когато открих, че са в черния списък си отдъхнах, че не се получи.  Wink

# 439
  • София
А нещо друго в Керамоти, освен Белвю? Скъпички ми се виждат Thinking Една седмица в началото на юли излиза към хиляда лева, само спането newsm78 За сравнително смотано градче, известно само с това, че от него тръгва ферито за Тасос, ми се вижда доста.

# 440
Цитат
Здравейте,
Тази година сме решили да посетим остров Закинтос , интересува ме към коя агеция да се насоча за резервация на хотел , или тези които са били и са доволни от хотела да ми го препоръчат .
Ще пътуваме с кола и с дете на 4 години. Изобщо всякаква информация за острова ще ми е необходима.
Благодаря Ви предварително!!!
Здравейте,
Ние миналата година бяхме на о. Закинтос с Александрия травел, ще представя информацията накратко, систематизирана в отделни точки, за да бъда полезна на някого.
1. Агенцията – изключително коректни. Тъй като пътувахме с организиран транспорт, през цялото време на пътя имаше техен представител, който се интересуваше как сме, разпитваше ни, любезно момче. На място също ни посрещна техен представител, настани ни, даде ни номер, на който можехме да се свържем с него по всяко време и т.н. На връщане ни разпитваха доволни ли сме, какво не ни е харесало, ако има такова нещо и така.
2. Пътят – пътят е дълъг, ние тръгнахме вечерта в 17 и 30 и пристигнаме на острова чак към 10 сутринта на следващия ден. Има около 4 почивки за по 15 минути, спира се на места, от където може да се закупи храна, вода, да се ползва тоалетна.
3. Настаняване – ние бяхме в студио „Романтика” – на страницата на агенцията има снимки, които отговарят на реалните условия, не е някакъв лукс, чисто и прилично място, с много добри и ненатрапчиви собственици. По принцип агенцията менажира хотелите Глория Марис и Тереза. Нащата къща беше точно срещу хотел „Тереза”, гостите в него са предимно от Чехия, доволно шумни са, има много деца, безкрайно бяхме щастливи, че не отседнахме там, нищо, че чувахме всичко, поне не бяхме преки участници. Всеки ден има аниматорски програми – от 10 до 10 – пак песни танци и веселие, но като цяло ние почти не бяхме в стаята, така че преглътнахме шума някак си.
4. Храна – хотел Тереза предлага ал инклузив, закуска, обяд, вечеря, като гостите на „Романтика” могат срещу доплащане да се възползват. Тъй като сме леко капризни на тема ядене – решихме първо да проверим какви са условията и след това да се възползваме от услугата, това е възможно – като се доплати на място на представителя от агенцията. Храната лично на нас не ни хареса. А бяхме гладни, точно след път. Самият ресторант, то е нещо, тип таверна до хотела, не е част от самия хотел Тереза, беше препълнен, отново с руси чешки деца, трудно се намира свободно място и така решихме да се храним отделно сами. Островът е пълен с таверни и тавернички, риба, месо или нещо друго са с цени около 10 евро. В близост до Агиос Состис – на около 15 минути път пеша  по плажа се намира Лаганас – където пък вече има Макдоналдс, супермаркети, заведения за бързо хранене, въобще всякакви варианти.
5. Плажна ивица – плажът на Закинтос не е типичният плаж с много пясък, пясъкът е толкова фин, където го има, та, наподобява пепелна прах, специално в Агиос Состис плажната ивица е много тясна, предимно камениста и вариантът просто да си проснеш хавлията, не е вариант, тъй като камъните са си сериозно нещо, там обикновено се ползват наличните шезлонги, които пък са доволно захабени, та, ние си го спестихме, но, както казах, Лаганас е само на 15 минути пеша, там вече плажната ивица е по-широка и има от този фин пясък. За сметка на това, тъй като това е залив, морето е безумно спокойно,  тъй като Лаганас е залив, няма вълни и е страшно плитко, цялото дъно е мекичко и въобще къпането е едно истинско удоволствие.
6. Транспорт на острова – на острова има организиран градски транспорт – чрез който може да се отиде и да се разгледа или столицата на острова,  или да се отиде до някой по-засукан плаж, отделно, че може да се наеме кола – за един ден на нас ни струваше 60 евро. Но ние започнахме да търсим чак към края на престоя, когато всичко беше резервирано, та, затова малко по-скъпо ни излезе. Отделно има бъгита, мотори и всякакви такива екстри.
7. Забавления – Агиос Состис е спокойно място, ама много спокойно, за сметка на това в Лаганс са бар до бар, дискотеки, и всичко що е нужно. Пълно е с много млади хора, изпълнено с много живот. Така че – ако много ви се дивее, има къде.
8. Забележителности – това е най-красивото място, на което съм била – красота, ви казвам. Заливът Лаганас е място, където гнездят костенурките – Карета Карета, които, бтв, са защитен вид, могат да се видят, има организирани лодки за Turtle spotting. Точно срещу Агиос Состис се намира островът Маратониси, които, забележете е с форма на костенурка.  Също може да ползвате лодка „такси”, за да отидете до там, отделно можете да си наемете лодка – около 60 евро за половин ден, с която сами да отидете до острова, или пък да си търсите костенурки. Моят мъж беше във възторг, че стана капитан на лодка. И да не забравяме – най-важното място на острова – Navagio – заливът на корабокрушенците. Това място напълно отговаря на снимките, публикувани в интернет.Красотата му не може да се опише с думи. Има два варианта да се види – единият е  като си направите круиз около острова, 20 евро на човек, спира се на три места – Blue caves, където се прави пауза за плуване, Navagio, пак се прави пауза, и Кери Кейвс, друго невероятно място. По този начин разглеждате Navagio отдолу – представете си тюркоазено сини води, бели отвесни скали, бял плаж  - красота. Другият е, ако си наемете кола,да го погледнете отгоре. Залезът там е невероятен, по снимки, ние си тръгнахме, за да се върнем и да го видим отново!
Островът е красиво и невероятно място. Има дух на неопетнен все още от човека рай – няма високи бетонни хотели, няма препълнени плажни ивици, няма нищо пошло, изконсумирано и употребено в него. Истинска почивка и откъсване от всичко и всички.
И при все че си наехме кола, лодка, такси до Маратониси, направихме круизна обиколка на острова, пак имам чувството, че не сме го видяли целия, та, затова  - тази година отново сме там.

# 441
  202uu
На това му викам полезна информация!  Hug

# 442
  • Пловдив
Здравейте.
Миналата година в края на май бяхме на о. Тасос за 3 нощи в Макриамос бунгала. На по-приказно местенце не съм била  Heart Eyes Беше вълшебно.
Тази година отново се замисляме за Тасос по тази причина. Иска ми се обаче да е нещо различно, а и там вече няма места на по-изгодни цени.
Започнах да чета, но има няколко полезни теми по 50 страници, а по ред причини имаме 1-2 дни да решим, та ще помоля за помощ, ако някой има желание и се сети за нещо, което отговаря не очакванията ни - да сподели, моля.
Може и да не е Тасос, но да е сравнително близо, че сме с едно дете на 3 и половина и едно на 10 месечно. Четох, че до Лефкада се стига бързо, заради магистралите.
Заради дребните ми се иска да сме на място с осигурени закуска и вечеря и да не струва много, нещо от сорта на 35Е на човек на вечер. Интересуват ме спокойни красиви плажове с пясък....детска мечта Simple Smile
Много ще съм ви благодарна, ако подхвърлите 1-2 предложения от опит  bouquet

и аз бях питала подобно на теб, но нямаше предложения, дано някой се "смили" и даде предложение

# 443
  • Бургас
Ina_22, благодаря ти! Много полезно инфо!
Ние на 17,05 заминаваме за 10-на дни. Интересуваме как е температурата на водата? Всъщност ти по кое време си ходила?

# 444
Energa, Josefin, питането е много общо, а изискванията и вкусът на всеки - различни.
На първо място, при все магистралата Лефкада изобщо не се стига бързо, едно поне 3-4 часа трябва да се сложи отгоре върху времето София-Тасос. Коментираното по темата беше, че островът е свързан със сушата и не се налага ползването на ферибот. Отделно, че Лефкада е съвсем различен като природа и профил от Тасос.
Второ, ценовата категория не е уточнена ясно - 35е на човек на вечер какво означава - 70 евро за цялото семейство? Детето на 3.5 може да се таксува, може и не, бебето не се таксува, това е ясно - зависи от хотела и типа оферта.
Спокойните красиви плажове с пясък - те са на Ситония. Евентуално и Олимпийската ривиера (Паралия Катерини и на юг) би могла да отговори на част от изискванията ви, при положение, че търсите хотел, а не настаняване във вили или студия. Тези места са сравними като отстояние от България с Тасос. Всички други острови са по-далеч.
Хотели на Ситония са обсъждани многократно в тази тема и предишните, за другото има по-малко мнения, но има. На по-конкретно зададено питане предполагам, че лесно ще се намери кой да ви отговори. Ясно е, че в многообразието от дестинации и хотели никой не може да избере вместо вас.

# 445
  • София
Да питам за забележителности около Псакудия.Четох предишните теми,ама нещо не се ориентирам особено.Хотелите  правят ли еднодневни екскурзии примерно до Солун или пещерата Петралона май е наблизо?

# 446
Инка,
без кола ли ще бъдете, че питаш за екскурзии от хотелите?
Петралона е сравнително наблизо, да. Също селцата Арнеа и Афитос са много китни.
Солун е на почти 100 км в едната посока, това си е доста за еднодневна екскурзия Simple Smile

# 447
  • София
Без транспорт сме,организирано,но мисля,че няма да е проблем 100км да минем за 1 ден или 200 даже отиване-връщане.В офертата ни пише,че в хотела се организират екскурзии,ама какви не можаха да ни кажат. Rolling Eyes
Солун пише,че е на 80км от селцето.

# 448
Ina_22, благодаря ти! Много полезно инфо!
Ние на 17,05 заминаваме за 10-на дни. Интересуваме как е температурата на водата? Всъщност ти по кое време си ходила?
Ние ходихме края на юли - началото на август. Времето там е хубаво, местните казваха, че много рядко вали лятото. Водата беше топла, предвид, че е плитичко в залива много бързо се затопля, според мен по това време островът ще е още по-красив, тъй като ще има и по-малко хора. Но не знам, дали круизните обиколки и сезонът за тези, които предлагат лодки под наем, ще е открит. Тъй като според мен чарът на острова е именно в това да го обиколиш и разгледаш по вода, а не да се закотвиш на един плаж и това е. Ние за целия престой - около 7 дни - сме ходили точно три пъти съзнателно на плаж. Всичко останало беше някак между другото и разпъвахме хавлиите там, където ни е отвел моментът.

# 449
  • Пловдив
Energa, Josefin, питането е много общо, а изискванията и вкусът на всеки - различни.
На първо място, при все магистралата Лефкада изобщо не се стига бързо, едно поне 3-4 часа трябва да се сложи отгоре върху времето София-Тасос. Коментираното по темата беше, че островът е свързан със сушата и не се налага ползването на ферибот. Отделно, че Лефкада е съвсем различен като природа и профил от Тасос.
Второ, ценовата категория не е уточнена ясно - 35е на човек на вечер какво означава - 70 евро за цялото семейство? Детето на 3.5 може да се таксува, може и не, бебето не се таксува, това е ясно - зависи от хотела и типа оферта.
Спокойните красиви плажове с пясък - те са на Ситония. Евентуално и Олимпийската ривиера (Паралия Катерини и на юг) би могла да отговори на част от изискванията ви, при положение, че търсите хотел, а не настаняване във вили или студия. Тези места са сравними като отстояние от България с Тасос. Всички други острови са по-далеч.
Хотели на Ситония са обсъждани многократно в тази тема и предишните, за другото има по-малко мнения, но има. На по-конкретно зададено питане предполагам, че лесно ще се намери кой да ви отговори. Ясно е, че в многообразието от дестинации и хотели никой не може да избере вместо вас.

Аз цитирах питането на енерга, но моето беше малко по-конкретно:
-хотел 3+, 4 звезди
-полупансион или ол инклузив
-непосредствено до плажа (плаж с пясък), полегато влизане в морето
- детски катерушки, пързалки, без много стълби, не повече от 4 етажен, най-добре като разпръснати вили комплекс
- близо до Пловдив (не над 900-1000км имам предвид), колкото е възможно разбира се, не остров ами ситония например е добре
- деца до 6 години да са безплатни и кошарите безплатни (гледам че гърците таксуват кошари в някои хотели)
- може и извън градче да бъде

по-конкретно май не мога  Mr. Green

п.п само да добавя, че търся лично мнение от почивал в подобен хотел, иначе и аз ги виждам хотели в букинг и търся из нета

Общи условия

Активация на акаунт