От любов към салатите!

• 104 176
  • 547
  •   1
Отговори
# 315
Тази темичка е толкова хубава, има нужда от рефреш.  Simple Smile

Салата "Айсберг" с пъдпъдъчи яйца (рецептата е тук).  Simple Smile

# 316
Напоследък на работа ядем все една и съща - ПРОЛЕТНА салата - от съседното заведение:

Целина, моркова и цвекло нарязани на тънки ивички, сусам и малко стафиди + зехтин, оцет(лимон) и сол за овкусяване! Simple Smile

Много ми допада! Simple Smile Heart Eyes

# 317
Страхотна тема! Ще я посещавам по-често!

От мен две салатки:

Първата е с рукола и бяла риба на шиш с тиквички.

А втората е с козе сирене, гъби и дресинг със сушени кайсии.

# 318
  • София
Напоследък наблягаме на тези двете:

Витаминозна салата
Салата с пилешко и зеленчуци

# 319
venie много вкусни изглеждат и двете- с удоволствие бих си приготвила салатата с "рукола, бяла риба на шиш и тиквички." ай ай ай само да ми дадеш рецептата Heart Eyes

# 320
  • Sofia
Вчера и тази вечер направих  салата от продукти,които имах в наличност и стана много вкусна...
айсберг,накъсан
пресен лук
пресен чесън
репички
морков,на тънки ивици
сушени домати
пармезан,на тънки ивици
козе сирене
люто песто с маслини и гъби
зехтин,лим.сок,хималайска сол

# 321
Аз пък не обичам салати тип "да изчистим хладилника". Дори и руска не обичам. Прекалено омешана и НЕсвежа ми е.

# 322
  • в колонките
Аз пък не обичам салати тип "да изчистим хладилника". Дори и руска не обичам. Прекалено омешана и НЕсвежа ми е.

newsm10 , Съгласна, за мен те са по-скоро предястие, с което мога да се нахраня, а не салата.

# 323

newsm10 , Съгласна, за мен те са по-скоро предястие, с което мога да се нахраня, а не салата.
И аз ... и аз  Mr. Green само като чуя. да си изчистя хладилника и вече ми се... Dizzy Faceno

# 324
Да споделите нещо за авокадото? чела съм,че се добавя към салати ,но как точно се процедира - не знам... Peace

# 325
  • Sofia
Обелено и нарязано на парчета го добавям в салата с айсберг,рукола,домати,краставици и др.
Мога да го ям и само с малко лимонов сок,на мен така ми е най-вкусно.Намачкано и с добавени домати на ситно,чесън,зехтин,лим.сок,сол-става гуакамоле.Вкусно и полезно  Heart Eyes

# 326
  • Калифорния, САЩ
Да споделите нещо за авокадото? чела съм,че се добавя към салати ,но как точно се процедира - не знам... Peace

Тук го ядем всякак - към всякакъв вид салати го прибавяме /домати, краставици, маруля, репички, картофена, сварени яйца с майонеза, абе за каквото се сетиш/, нарязано на кубчета или на жулиени. Моят син много го обича намачкано със сварен твърд жълтък - като пастет върху филийка, върху кракер или солети. Обича да го аде и в "компанията" на пържени с яйце филийки и айрян или като добавка към всякакъв вид сандвич.
   Аз го правя на гуакамоле. Моята рецепта е: 1 голямо добре узряло авокадо се намачква с вилица. Към него прибавям два стръка пресен лук, нарязан максимално на ситно, един по-голям обелен домат, изчистен от семките и също нарязан на много малки парченца, сокът на 1/2 лимон и сол на вкус. Зехтин/олио НЕ слагам, авокадото е достатъчно мазен плод и съдържа естествени мазнини. Тук освен това прибавят и нарязани на ситно люти чушлета /чили/ и листа на кориандър /наричат го силантро, наподобява на магданоза, но има много различна и остра миризма за моя вкус/. Аз тези двете съставки ги пропускам. Тази доза стига за двама човека, ние го хапваме вместо салата и върви с много храни.

# 327
  • София

Салата с авокадо

Сос Гуакамоле

# 328
  • Sofia
Къде сте,не ядете ли салати?
Да споделя любимата ни отскоро зимна салата-настъргани моркови,земна ябълка,червено цвекло,пармезан,рукола,счукано кашу,лим.сок,зехтин,хималайска сол.

# 329

Общи условия

Активация на акаунт