От любов към салатите!

  • 104 128
  • 547
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 3 094
Ауууу какъв малоумен пост съм написала!  Mr. Green
Bastet Hug  Джинджифил ползвам много, но не е това. Един такъв странно сладникав вкус има. Много необичаен, на нищо не мога да го оприлича. Имам подозрения, че е нещо друго, не "джинджър" и че всъщност девойката хич не е била наясно.  Просто ми стана смешно, че точно това се е обсъждало!
Сигурно, обаче какво ще е тогава newsm78.Всъщност у нас се използват масово чуждици, които се лепят на неща, които не означават......Направо ме смая с тоя фреш! Simple Smile

# 406
  • София
  • Мнения: 5 728
И мен ме гложди. Пак ще ходя явно. Ама страхотно беше. Фрешът беше ябълка, портокал и "джинджър", според мацката, ама имаше странно сладникав вкус. Ще го разконспирирам и ще пиша.

# 407
  • Мнения: 842
Залагам на кардамон.

# 408
  • София
  • Мнения: 5 728
Laughing Пък то викаш джинджър-кардамон ей къде е. Не съм се сетила за това. Отивам да правя сок и ще поръся с кардамон на прах.

# 409
  • Мнения: 842
Ще ти хареса.
Слагала съм зрънце в кафето - много приятно сладнее (за разлика от лютивия и брашнеещ джинджифил) и освежава небцето.

"Джини" ръся на зеленчукови сбирщайни...

# 410
  • Мнения: 327
Още една салатка от мен, не е нещо невиждано и нечувано Simple Smile, но пък може да е идея на някой да си разнообрази менюто- тиква, зелена ябълка, цвекло, черен сусам, слънчогледови семки или орехи, дресинг от малко винен оцет, зехтин, маалко горчица, сол.

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 03:12 от svedi

# 411
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Тиквата я сваряваш или...? Не става ли на каша в салатата?

# 412
  • Мнения: 327
Тиквата я сваряваш или...? Не става ли на каша в салатата?
Тиквата е сурова, всичко режа на жулиени, уверявам ви, че е неутрална като вкус, все едно има морков, мой приятели не разбраха, че ядат салата с тиква Simple Smile

# 413
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Никога не съм опитвала!  Grinning  Интересно... А трябва ли да престои за да омекне, или не?

# 414
  • Мнения: 327
Никога не съм опитвала!  Grinning  Интересно... А трябва ли да престои за да омекне, или не?
Не, абсолютно все едно морков, пробвай, аз я режа с рендето Бьорнер, в смисъл на пръчици, сигурно става и настъргана, даже ще е по-тънка така, но мисля че вкуса на всички зеленчуци,  когато са на жулиени е по-добър( в салатите), по свежи са сякаш Rolling Eyes

# 415
  • Мнения: 8 163
Ууу, салати да искате удома! Ядем предимно сурови зеленчуци и плодове, така че салатите са най-честото ни основно ястие.

Ето няколко вида:


Богата на белтъчини салата: бок чой, бял боб, покълнал мунг, микрозелении и домати "Кампари"


Хумус с пресен лук, домати "Кумато", сладки чушлета, краставица, копър и сурови крекери


Насипно сурово суши: суров карфиолен "ориз", сусам, сурови мариновани печурки, сърнели и шитаке, пресен лук, морков, червена чушка и водорасли


Бял боб, краставици, репички, червен лук, копър и люто чушле

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 00:28 от Фея Кръстница

# 416
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Фея Кръстница, чудесни салати, но може ли вкратце към всяка картинка, какво съдържат?

# 417
  • Мнения: 8 163
Фея Кръстница, чудесни салати, но може ли вкратце към всяка картинка, какво съдържат?
Готово.

Ето и още една: бок чой, сурова царевица, домати "Кумато", пресен лук и сандвичета от суров покълнал хляб с вегански кашкавал.

# 418
  • Мнения: 3 094
Менюто ми от снощи - Салата от сварена киноа с нарязани печени чушки, краставици, пресен кромид лук, съвсем малко чесън, домати и повечко суров спанак. Овкусявам с мед, лимонов сок, домашна горчица и сурово-пресован зехтин. Слагам една супена лъжица сурови ядки - слънчогледови, тиквени, лен и сусам и маслини. Подправки по избор - предпочитам кориандър, магданоз, джинджифил, бял пипер и куркума. Сега постя, а когато не - добавям козе сирене и едно сварено яйце.

# 419
  • София
  • Мнения: 5 728
Фея Кръстница, а ти в България ли живееш? Страхотни неща показваш всеки път.

Общи условия

Активация на акаунт