От любов към салатите!

• 104 092
  • 547
  •   1
Отговори
# 495
Пролетна салатна смеска, нахут, червена чушка, сурови гъби, лимонов сок, зехтин, кимион, сол.

# 496
Фея Кръстница, отново много интересни предложения. Браво!

Като видях салатата ти с нахут, реших да ви споделя една стара моя салата, която не съм публикувала тук.
Салата с нахут и домати.

рецептата ..... http://sharenosfinken.blogspot.de/2014/11/blog-post_12.html

Добър апетит.

# 497
Вени, мисля, че преди време съм виждала тази твоя салата в "Ти какво сготви" и даже я бях правила вкъщи  Hug

Круши, ягоди, грахови поници, таханово-портокалов сос, какаови зърна

# 498
  • София
Фея, може ли рецепта за таханово-портокаловия сос? Смесих преди малко тахан и портокал, ама нещо не ми допадна като за салата. Дал слагаш и още нещо, което аз пропускам и не се сещам?  Hug

# 499
Цвети, на 4 сл тахан сложих 1 чл мед и добавих портокалов сок до течна консистенция.

Рукула, спанак, магданоз, лук, домати, веган "Пармезан", гъби, пита чипс.

# 500
Салата от грозде, банан, покълнал боб адзуки, сос от ягоди, домашно соево кисело мляко и мед

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 17:20 от Фея Кръстница

# 501
Ха, Пърпъл, и аз с нещо подобно от оня ден, без да съм те чела:

Много ми допада тази салата. Peace Мисля да добавя млечен дресинг, или майонезен? Кое ще е по-добре към доматите?  newsm78

# 502
Лурдес, категорично майонезеният ще подхожда повече.

Сурови кюфтета от покълнала леща, сурови "пържени картофи" от тиквички с хранителна мая, салата от домати с чесън и чубрица

# 503
  • София
Фея, може ли рецептата за кюфтетата и пържените картофи за поръсени с хлебна мая преди дехидрататора ли? Hug

# 504
Цвети, слагаш леща да покълне и като изкара опашки, я пускаш в кухненски робот заедно с малко подправки (можеш и нервозни да ги направиш кюфтаците) + смляно ленено семе до гъста маса. След това оформяш и сушиш на 45-46оС 6-8 часа, колкото кюфтетата да хванат коричка.

Тиквичките измиваш, белиш, нарязваш, слагаш им мъничко зехтин, солчица, ситно накълцан чесън и хранителна мая, не хлебна. Разбъркваш хубаво, подреждаш в тавичките и сушиш на 45-46оС около 18-20 часа. "Картофките" трябва да са хрупкави.

# 505
  • София
Мерси, Фея Hug
Сега ще пробвам да покълна леща. Иначе хранителна мая имам предвид, що хлебна написах  ooooh! 
Мерси за страхотните идеи.

# 506
Лурдес, категорично майонезеният ще подхожда повече.

Мерси, Фея!

# 507
Днешният брънч беше спанак, ягоди, боровинки, жълто манго (по-кисело е от обикновеното и съдържа много малко целулоза), банани и сос от ленено семе.

Вечеря: покълнал боб адзуки с нар; сурови аспержи с чесън и сос (веганеза с лимонов сок) и гъби шитаке

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 04:44 от Фея Кръстница

# 508
Къде сте, салатоедци?

Рукула, бадемово кисело мляко, смокини, ягоди

Полетна салатна смеска, краставица, три цвята чушки, пресен лук, олио от авокадо, суров оцет, подправки

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 02:39 от Фея Кръстница

# 509
новата  Laughing и вече любима у нас - салата от броколи с млечен сос http://pep-4o.blogspot.com/2015/03/blog-post_19.html

Общи условия

Активация на акаунт