Планове кроим всичко пак с ЦВЕТЯ да украсим

• 85 085
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!! Подариха ми зюмбюли в саксия. Сега цъфнаха и се чудя какво се правят след като прецъфтят. Те са 3 в една саксия и се чудя дали да ги разделя в 3 отделни или да ги преместя в друг съд, както са си така заедно ?  newsm78

# 586
Привет на всички!
Влизам с един въпрос, сигурна съм, че при вас е отговорът:-)
В събота ми подариха 2 бугенвилии в саксия. Разбрах, че трябва да са навън, на светло и слънце, да не се поливат често и няма нужда да ги пресаждам засега. От събота до сега обаче има опадаха повече от розовите листа. Чудя се дали е само адаптиране към новото място или има проблем?
Благодаря предварително на отзовалите се Peace

# 587
  • Бургас
Луковичките от зюмбюли и минзухари може да си ги извадите и да ги съхраните на сухо място.На есен да ги засадите без да поливате и ги оставяте на студено.Февруари да речем поливате мъничко и те се събуждат.Като се покажат увеличавате поливките.Може и да не ги вадите от саксиите а да ги оставите някъде на хладно и сухо.Спокойно може да си стоят на остъклен балкон.
Моите са в градината и не ги вадя.Като прецъфтят и повехнат листата ги изрязвам и следващата пролет пак си растат.
Бугенвилеята през лятото на слънце и въздух,зимата на хладно 8-12 градуса.През топлите месеци повече подхранване и поливане през зимата оскъдно.След прецъфтяване може да се подреже.
За опадването на цветовете предполагам е от смяната на мястото.
Според мен си я настани някъде без да я местиш и ще се оправи.

# 588
Здравейте цветарки тези дни вместо да почиваме ние правихме един малко скоростен  ремонт и нямах никакво време та ви изпуснах  малко но ще се върна да ви прочета.Падна и едно голямо  newsm75 newsm79 wash след това но вече се свърши  ooooh! най-после.
Днес майка ми и баща ни идваха на гости и ми подариха по случай ремонта една китка мама каза че се казва коледна череша даже и е цъфнала някакви съвети как се гледа и как се размножава  newsm78
] [/url][/img]
П.П Стената зад него ми е част от ремонта естествено е с китки  Joy

# 589
popii  rotfImbo коледна череша е, ама нИдей да ядеш  #Silly

по случайно намерени материали от чичо Гошо
http://flowers206.blogspot.com/2009/03/solanum.html

# 590
  • Бургас
Аз имам соланум или както му казват коледна череша.Размножих го от семенцата които са вътре в доматчето.В едно такова плодче има много семена.Приличат на доматени.Пониква бързо за около седмица.Кога цъфти от семе не знам още защото моите са бебенца.

# 591
Мерси mumita и аз това намерих,хаха аз мислех да си хапна малко като станат плодовете  Laughing
denima преди да засееш семенцата оставяш ли ги да изсъхнат

# 592
  • Бургас
Мерси mumita и аз това намерих,хаха аз мислех да си хапна малко като станат плодовете  Laughing
denima преди да засееш семенцата оставяш ли ги да изсъхнат

Да оставих ги два три дена да засъхнат.Това съм пропуснала да уточня.

# 593
Бугенвилеята през лятото на слънце и въздух,зимата на хладно 8-12 градуса.През топлите месеци повече подхранване и поливане през зимата оскъдно.След прецъфтяване може да се подреже.
За опадването на цветовете предполагам е от смяната на мястото.
Според мен си я настани някъде без да я местиш и ще се оправи.

Благодаря, дано е така Peace

# 594
  • ГОре на черешата...
Добър вечер.
Ето още малко снимки от мен /от вчера са/ - лалетата ми:

Това незнам как се казва:

Не са цветя, но също им се радвам - малка част от овощната ни градина:

А ето как се "раждат" овощните дървета - по-червеникавите редове в дясно са череши:

Последна редакция: пн, 16 апр 2012, 22:16 от mari_eta

# 595
  • на североизток от Рая
  Добро утро!  Hug

Мариетка, късно снощи росата по прекрасните ти лалета ме развълнува. Но не писах...Беше късно, чувствах се напълно изчерпана.
 Сега отново гледах снимките ти. Отново ме грабват и вълнуват тези лаленца. И всички имат нестандартни цветове.
 Бялото цветенце е много нежно. Виждала съм такова, но не му помня името. На кое викат "гарвански лук"? На такова ми прилича.

А овощната ви градина е мечта на всеки градинар. Особено пък тези малки черешки, като знам като пораснат и са още нисички каква красота са като цъфнат. Като малки шаферки. Близо до моето село има черешова градина. Винаги се възхищавам като минаваме край нея и видя нацъфтелите череши. После пък плодовете. Ммммм, ще се окапя.  Flutter

popii , много харесвам Соланум. Но никога не съм имала. Да ти е  честит и скоро да се похвалиш с плодчета по него.  Simple Smile

Felicidad, радвам се, че писа в темата. Скоро не съм те срещала в темите, които чета. Не писах за Бугенвилеята, защото не съм компетентна в случая, но пък много я харесвам.  Hug

Аз няма да мога да качвам снимки. Развали се USB - то на компа. А пък в неделя правих снимки като ходихме на село. Не че имаше нещо за снимане, но все пак.

Ама за да не спамя само, ще пусна снимки, които също са нови. И после само ще гледам вашите и може да се включвам, ако има какво да кажа.

двете красавици в обща снимка. Бялата е все още с два цветоноса.  Confused

Скрит текст:
голямото клонче вече го няма. Остана само това, което е над розовата орхидея.

Вижте и как изглеждаха сакъзчетата ми, когато се съживяваха за живот. От нищото започвам. А сега са много, много пораснали. Нямат нищо общо с тази снимка. Пък тя е от две седмици само.
 Дано да ме радват с цветове и да мога да ви се хваля и аз .  Party

Сега тук там между тях има и латинки.

И стана много дълго, но бях обещала и една друга снимка. Тони с жълтия колан и удостоверението.

Скрит текст:
по-високото момченце е синът ми  Heart Eyes

Хубава седмица, момичета!

Къде е Кучо? Много ми липсва. Дори не се разписва тук вече...

# 596
  • DE
Здравейте! Имате всички чудни цветенца Simple Smile Пълнят ми душата като отворя темата!

Исках да попитам нещо - имаме един доста хубав шарен фикус и се чудех как мога да си хвана от него да си насадя в друга саксия? Той е доста огромен, а на мен ми се иска да имаме в другата стая и по-малък вариант. Дали ще стане от листо или има друга тънкост?

И другото, бях писала ама нещо не ме отразихте Simple Smile ама нищо де...Цветята ми имат дребни мушички...идват от почвата, не ги ядат, но си летят навсякъде...Някой знае ли лек за това?

Извинявам се, ако питам неща обсъждани вече  Peace

И да не е само спам...Великденската ни украса Simple Smile

# 597
  • Пловдив
Момичета,отново ми напълнихте очите и душата с цветни красоти!  Hug
JOSEPHINE за теменужката мога да ти дам следните съвети- започни да ториш с тор за цъфтящи на всяко поливане. Откъсни по-големите и стари листа- те "смучат" доста от силата на растението. В средата, където има мънички нови  листа също разчисти- от там трябва да избият цветовете. Успех!
И аз да се оплача- съборих си днес едната теменужка- беше така хубаво цъфнала, а сега е това - остана наполовината

Има доста пъпки, дано да не са се изпотрошили и те.

И да се похваля- бялата ми теменужка се оказа доста шарена всъщност- показвам преди близо два месеца като ми я подариха и сега

# 598
Страхотни цветенца сте показали момичета.
Благодаря ви и за съветите за коледната ми черешка дано устиска че много ми харесва.
GraGra мушичките са от мократа почва няма спасение и с препарати съм пръскала и какво ли не единственото което ги възпира са клечки от кибрит забоди по 2-3 в саксия надолу с барута при мен поне само това подейства

# 599
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...Исках да попитам нещо - имаме един доста хубав шарен фикус и се чудех как мога да си хвана от него да си насадя в друга саксия? Той е доста огромен, а на мен ми се иска да имаме в другата стая и по-малък вариант. Дали ще стане от листо или има друга тънкост?

И другото, бях писала ама нещо не ме отразихте Simple Smile ама нищо де...Цветята ми имат дребни мушички...идват от почвата, не ги ядат, но си летят навсякъде...Някой знае ли лек за това?

...

фикус бенджамин фантазия или фикус "каучуково дърво"? всъщност и за двата е най-добре резник да се вкорени във вода и след това да с е засади. от листо май са само градски легенди  Blush както и клечките кибрит впрочем  Hug
много се писа за тези мушички и май се обобщи, че се дължат на прекомерна влага, ако се засушат саксиите, мушичките измират. а и винаги има варианта с някакъв инсектицид, но аз съм пас тук, имам малък змей и предпочитам без отрови да е  Hug

Blush какво е синичкото цветенце по средата?

Thinking попи, бях останала с впечатление, че всички пробвали не са имали резултат  Hug ще се коригирам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт