Планове кроим всичко пак с ЦВЕТЯ да украсим

• 85 083
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Цитат
какво е синичкото цветенце по средата?
Не е ли кичеста кампанула, поне на мен на това ми прилича newsm78

# 601
  • DE
Цитат
какво е синичкото цветенце по средата?
Не е ли кичеста кампанула, поне на мен на това ми прилича newsm78

Бинго  Peace
Кампанула е Simple Smile дано само да успея да НЕ я уморя, че много си я харесвам.

Мерси за съветите! Ей сега ще набода кибритени клечки и дано се спасим... Може би много поливам, гледам през ден да е. Ама сега заминавам за няколко седмици и моят човек ще разреди поливките със сигурност.

Фикусът е каучуково дърво, не е бенджамин. Боднах едно листо във вода пък да видим.
Има ли някой от вас да гледа майоран? Засях го наравно с копър, магданоз и босилек. Всичко изникна, копърът вече го готвим, а от майоран нищо...Чудя се дали му е просто рано или е било прецакано семето. Да чакам ли или да засея пак?

Хубав ден   bouquet

# 602
  • София
Да се похваля,разцъфтя ми гарденията....Много съм горда със нея...

# 603
Момичета късно ли е за вкореняване на роза от филиз. Пробрах на есен уж избиха нови листа / държах я под буркан/ сега я отхлупих и пак загина. Ако не  е късно обяснете моля къде бъркам Hug

# 604
st. Dobri при мен имаше положителен резултат аз съм доволна от клечките  Peace
GraGra
на два дни не е ли малко честичко не плуват ли във вода твоите цветя  newsm78
Шмурди имаш пълното право да се гордееш много е хубава  Hug

# 605
  • DE
popii, ми не, ама като се замисля май не е много, много разумно...  ooooh! Ама сега заминавам за известно време и моят човек ще ги гледа, така че ще ги вкара в норма с поливането. Забих клечките, да видим...

Засадих преди 2 месеца някъде латинки (така казват википедия, че се казва иначе е това https://www.google.com/search?q=kapuzinerkresse&hl=en&pr … =1280&bih=675 ) на терасата и сега доста са поникнали...Дали да ги разредя малко или и така са си добре?

Скрит текст:

# 606
Здравейте,аз съм нова в тази тема.От няколко дни ви открих и ви чета с голям интерес.Цветята са ми голяма слабост и много бих се радвала да ме приемете сред вас.Отглеждам предимно мушки,сакъзи,петунии но всички цветя ги обичам ,така че много бих се радвала да споделяме красотите,които отглеждаме.

# 607
Като ми измръзнаха сакъзчетата в големите студове се преориентирах към семена от петуния.Разсадът вече е готов.Въпросът ми е да щипна ли връхчетата за да се разклонят или... newsm78
Да се оплача и от 10л торба с тор от калифорнийски червей на Стрелицията-менте с някакви клечки вътре то няма нищо общо с обичайната такава.Обикновено взимам по-малки и всичко е било ок,10л в бяла опаковка не е това дето пише отвън.
Купих есента на промоция по 40ст и 60ст от едно малко квартално магазинче
 уж бели и черни лалета за една от терасите,та сега са се заформили но са сбирщайн  Shocked с преобладаващи обикновени жълти и червени  Sick.Е не е зле ,но не такова бе желанието ми и съм леко разочарована.Сама съм си виновна повече никакви промоции.

# 608
  • гр.Златица
Ето няколко и от мен - нали сме в пазвата на Балкана и зюмбюлите още не са прецъфтяли,нищо че съм ги снимала преди десетина дни! Имам още снимки и на фотоапарата,които не съм свалила,но дано довечера се класирам.

# 609
  • ГОре на черешата...
Шмурди, разкошна бегония Peace!
Лилия Василева, добре дошла в най-красивата тема  Hug/колко съм нескромна, но си е така.../
Медора, ах, каква красота  bouquet! Обожавам аромата на зюмбилите...а теменужките са толкова красиви, като портокалчета Grinning!

И аз имам нови придобивки, както и нови разцъфтели сакъзчета и мушката, дано ми остане време следобед да ви ги покажа.

# 610
Medora много хубави зюмбюлчета и цветенца, много обичам да гледам градински цветя и карамфилчетата са много хубави аз съм си взела семенца и сега ще си сложа не знам дали е късно но дано станат

Шмурди много красива гардения много хубаво тъмно зелени листенца и чисто бял цвят Simple Smile супер е

Малко само ще си споделя аз се засилих да ви питам, но намерих отговора. Засадих си една луковичка бегония преди малко и тя е с странна форма и се чудех кое и е нагоре кое надолу, аз в магазина питах жената тя каза май с вдлъбнатото надолу, но не звучеше убедително, сложих я уж така и сега видях че вдлъбнатато е нагоре та я разрових Simple Smile и я обърнах да не ми цъфне на дъното на саксийката Simple Smile 

Ей много е хубаво пролетта всичко толкова бързо расте и става красиво навсякъде Simple Smile Хубав и усмихнат ден Simple Smile

# 611
  • гр.Златица

Малко само ще си споделя аз се засилих да ви питам, но намерих отговора. Засадих си една луковичка бегония преди малко и тя е с странна форма и се чудех кое и е нагоре кое надолу, аз в магазина питах жената тя каза май с вдлъбнатото надолу, но не звучеше убедително, сложих я уж така и сега видях че вдлъбнатато е нагоре та я разрових Simple Smile и я обърнах да не ми цъфне на дъното на саксийката Simple Smile 

Това трябва да е върха,което се вижда на снимката - с вдлъбнатата част. Аз когато си купувам грудка, винаги гледам да е малко "избила", т.е. да е започнало изкарването. И нали знаеш, грудката се сади наполовина в земята, горната част трябва да е над пръстта и да не я мокриш директно.

# 612
Само веднъж съм садила бегония, но помня, че беше с вдлъбнатото нагоре  Peace

# 613
Здравейте,много красиви цветя сте показали-моите зюмбюли прецъфтяха.
Имам един въпрос-оня ден тъкмо се зарадвах,че розата ми има пъпка и днес гледам нещо я изяло наполовина,има изгризани и от листенцата.Моля ви кажете с какво да ги напръскам,че ме хваща яд и миналата година имах изгризани листенца,но не и пъпки.Нищо не се вижда по листата и под тях?  Cry Вън на двора ми са розите.

# 614
  • София
Прекрасни цветя   bouquet
И аз с два въпроса-насадила съм цветя,но са семенца.След колко време горе долу да чакам да се появи нещо?
И втория въпрос-имам кокосова палма,едно от листата и изсъхна,а сега е започнало да изсъхва и друго по върха.Поливам я един път седмично.Според вас на какво може да се дължи това?
И сега една информация-във вторник си купих прецъфтяли зюмбюли по 0,49 ст.броя от практикер Peaceнадявам се другата година да им се радвам в моята градина.

Общи условия

Активация на акаунт