Слагате ли шапчица в къщи -5

• 99 983
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Другата България
 hahaha
IceIceLady поне дано ме е разбрала, че излезе насочено към нея.

Не се възмущавам, изненадвам се от това, че някой може да комуникира във форум  /или поне да го демонстрира само/ на този латинси, който съм цитирала, набеждавайки другите за неграмотни.

# 661
  • Пловдив
Кой с кого комуникира на латински? Авторката на цитата демонстрира какво е латински, за да покаже на написалата "Merci, sori za latinskia", че той - латинскят, няма нищо общо с нейната маймуница. И да, неграмотност е когато дори не знаеш разликата между латински (един мъртъв език) и латиница - азбука.
Напоследък забелязвам станаха доста пишещите именно на латински (не на латиница, което е правилното название). Не приемам, дори не чета постове написани на латиница, но дори да не знаеш разликата между език и азбука е ново, по-високо ниво на неграмотност според мен.

# 662
  • Другата България
 Laughing Добре, да не спамим тук повече за това.  PeaceОбщо взето и горе-долу споделям твоето мнение, но това
Цитат
Авторката на цитата демонстрира какво е латински, за да покаже на написалата "Merci, sori za latinskia", че той - латинскят, няма нищо общо с нейната маймуница.
ми се видя....прекалено.  Затова и реагирах. И си представих такава комуникация във форум Confused. По-скоро не можах да си я представя.
А латиницата е наистина навсякъде, в колкото и форуми да вляза да прочета нещо срещам доста постове, написани къде на латински, къде на маймунски....лошото е, че и децата ни пишат така, затова и са пропуските с родния им език.

# 663
Какви са тез' шапчици и кой пише на латински? Нищо не разбрах. Thinking

# 664
Мери Ан, това, което е подразнило репликиращата в старата тема за Турция е думата "латински". Защото правилното е да се каже "латиница". "Пиша на латински" е абсолютно безсмислена фраза, защото не пишеш на латински, освен ако не напишеш  "vos scitis..." Друг е въпросът, че все по-масово във форума никой не се замисля какво означава това, което е написал, остави на какво го е написал и оттам се стига до "сори за латинския". Осъжданата от теб потребителка не насърчава използването на латински език в постовете, нито демонстрира, че го употребява ежедневно, а илюстрира какво е.

Аз също съм от хората, които се дразнят от коригирането на чужд правопис, затова разбирам раздразнението ти, но мисля, че си изтълкувала историята погрешно.  Hug

# 665
Merri_An, извинявай, но ти май изобщо не си схванала саркастичните отсенки в отговора на въпросната потребителка, която онагледява, че латински и латиница далеч не са едно и също нещо.
Моля те не ги смесвай, звучи много смешно  Peace
Визирам конкретно това ти изказване
в колкото и форуми да вляза да прочета нещо срещам доста постове, написани къде на латински, къде на маймунски....

Надявам се, че няма да се засегнеш и ще разбереш какво имам предвид  Peace

# 666
  • София
Merri_An, тук няма перчене, а само едно много тънко чувство за хумор. Може би не си хванала иронията.

# 667
  • Другата България
 Laughing Разбрах всичко бре хора, още вчера, след толкова обяснения чак неудобно ми става от вас, щото явно вие не ме разбрахте, или пък аз не се аргументирах и изразих правилно.
Напоследък която и тема да отворя, първите 1-2 поста са по нея.Третият е на потребителка, която изобщо не пише по темата, а започва анализи на граматиката, фонетиката, пунктуацията, словореда и т.н. на останалите при все, че само в Клю-то има 123456 теми за правоговор иправопис. Тези, на които е направена забележка съответно отговарят "подобаващо", започва се един диалог "коя-си-ти-да-ми-казваш-еди-си-какво" и темата отива в съвсем различна посока.
Поне за мен това е дразнещо, и то беше единственото нещо, поради което изкоментирах изказването с латинския, латиницата или кой както е свикнал да го нарича.
/Zatanna, схванала съм точно каквото трябва, и знам разликата между латински и латиница. И аз не пиша само на Бг.Но не вярвам, че всеки, дори и ти се замисля коя от двете думи точно да употреби при обикновен разговор.Когато ти се е скапала фонетиката примерно и трябва да смениш писането в чат нима се замисляш как точно ще го обясниш на отсрещната страна-с латински или латиница? Това е нещо като "кво праиш" Embarassed, нима не знаем всички, че се пише "какво правиш"? /
Цитат
Осъжданата от теб потребителка не насърчава използването на латински език в постовете, нито демонстрира, че го употребява ежедневно, а илюстрира какво е.

И това го разбрах, но се опитах да си го представя за момент и ...не можах да го приема някак си. Crazy
Дано обясних разбираемо. И наистина предлагам да приключим с обсъждането на този латински /или латиница Wink/, че стана като с "филоложките" - толкова постове не по темата. Peace

# 668
След темата за фейсбук, който копира бг мама и тази, за латинския, започвам сериозно да се притеснявам. Къде остана чувството за хумор, ирония и сарказъм? Нима всичко трябва да се обяснява? Толкова ми е абсурдно, чак не мога да повярвам.

# 669
Софи, понякога хората разбират отлично хумора, вложен в дадена шега, но не го харесват. Дори не е нужно да е дебелашки, за да не им се хареса, а просто да не го намерят за забавно или остроумно, да не е тяхната шега.  Peace

# 670
Ами, хубаво, но ако всеки, на когото не му е харесала шегата, вземе да го напише в темата, къде ще му излезе краят? Този въпрос - "Кое му е смешното?" - си е чисто заяждане.

# 671
Отдавна не съм се смяла толкова  Grinning и за да не е само гол запис, тема от друг форум -  слънчеви очила за бебе - От къде и какви очила са подходящи за бебе ?

# 672
  • София
Цитат
здравейте,сина ми е на 8 месеца и го храня с домашно кисело мляко,но ми казаха че не било хубаво понеже имало много масленост.Нее много гъсто а и слагам малко вода и захар.И от известно време много се поти по главата може ли да е от млякото.Не го навличам,нормално го обличам.Питах докторката да увелича ли витамин дето,каза че няма нужда ,вече няма опаснот от рахит,ам защо ми се поти тогава?И за прясното мляко да попитам,аз правех мляко с бисквита за следобед,но докторката каза до година да не давам прясно мляко,а той си го яде.Вие давате ли прясно мляко?

# 673
''Някои ползват Сунгурларските пощи други китайските...кои са по добри! Направо се обърках...твърде много информация за час ''

Има се предвид Сингапурските Wink

# 674
Момичета, последните цитати са за друга тема - тази за смешките.
Тук е само за странни или смешни заглавия.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт