Слагате ли шапчица в къщи -5

• 99 992
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Като прочетох заглавието и сериозно реших, че сега ще се обсъжда каква е температурата във всяко помещение, в което пребивава бебето и дали аджеба, няма да му изстине мозъка (нали фонтанелата не е затворена), ако няма шапка...  newsm78 Даже щях да ви подмина  Embarassed

Искрено се посмях.   bouquet

# 646
  • Луната ни пази
Като прочетох заглавието и сериозно реших, че сега ще се обсъжда каква е температурата във всяко помещение, в което пребивава бебето и дали аджеба, няма да му изстине мозъка (нали фонтанелата не е затворена), ако няма шапка...  newsm78 Даже щях да ви подмина  Embarassed

Искрено се посмях.   bouquet

Аз 5 години подминавах темата точно със същата мисъл Simple Smile

# 647
Хайде още един БГ реотан Embarassed Последното, което прочетох беше притеснението на една майка дали от домашното кисело мляко не се поти непрестанно бебето и.

# 648
  • София
И аз съм не от албанските, а направо от... не знам какви реотани! Още преди години  си виках, какво толкова има да му осъждат на слагането на шапчица, тези деца отдавна пораснаха, как този въпрос е толкова ваажен?

# 649
Че и пета подред тема пускат...  Joy

# 650
skapi maiki

Викам си, защо пък да трябва да ги "скапват" тия майки?!  newsm78

Това е от друг форум, но отговорът е доста поучителен:

"Въпрос: Zdraveite, znаete li na4aloto na iuni mesetc kolko gradusa e v Antaliya? Merci, sori za latinskia
Отговор: Не се самозалъгвай, латински е това: Hey, vos scitis principium mensis Junii quot gradus in Antalya?
Твоето е неграмотност в явен вид."

# 651
  • Mars Hotel
Не, не е от друг форум. Wink

# 652
Ха, дори не съм се замислила, бяха ми го пратили във ФБ и автоматично реших, че е от друго място!

# 653
  • Другата България
латински е това: Hey, vos scitis principium mensis Junii quot gradus in Antalya?

Не е по темата, но да те питам - ти с колко твои познати, близки, съ...каквито и да е и където и да е общуваш по този начин, на този латински?
Ако се изучава латински в някаква специалност в училище или университет, е нормално да се знае без да се парадира разбира се, но по описания от теб начин лично аз не съм срещала комуникация никъде в нета на "латиница", колкото и жаргонно да звучи.

П.П. Това бих отговорила на правещия констатации за неграмотността. Много "филолози" се навъдиха в този форум напоследък, няма как да не направи впечатление.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 14:50 от Merri_An

# 654
  • Казанлък of all places
 ooooh!

# 655
Потребителката е написала "Merci, sori za latinskia", а не "Извинявам се за латиницата", както правят повечето, на които по една или друга причина им се налага да я използват. Не съм цитирала нито темата, нито ника на потребителката, нито съм написала отговора. И все пак разлика между латински език и латинка азбука има. Това и беше и същността.

Извинявам се, ако съм засегнала някой пряко!

# 656
латински е това: Hey, vos scitis principium mensis Junii quot gradus in Antalya?

Не е по темата, но да те питам - ти с колко твои познати, близки, съ...каквито и да е и където и да е общуваш по този начин, на този "латински"?
Нейното може и да е неграмотност, не съм погледнала, но се запитах твоето какво точно е.
Ако се изучава латински в някаква специалност в училище или университет, е нормално да се знае без да се парадира разбира се, но по описания от теб начин лично аз не съм срещала комуникация никъде в нета на "латиница", колкото и жаргонно да звучи.

П.П. Това бих отговорила на правещия констатации за неграмотността. Много "филолози" се навъдиха в този форум напоследък, няма как да не направи впечатление.

Ко?

# 657
  • Другата България
 Grinning Не става въпрос за за засягане, поне аз не съм, и не беше към теб-затова и поясних после, просто се изумих на това

Цитат
Hey, vos scitis principium mensis Junii quot gradus in Antalya?

чудейки се как може да ти хрумне да кореспондираш по този начин, и то във форум? Ако го направиш, разбира се. Да не говорим, че погледът ми се спря на "mensis" и първосигнално се сетих за.... Embarassed Embarassed Laughing

За латинския на авторката на цитирания пост не коментирам. Peace Има правила, ясно написани.

Кое точно не ти е ясно, Лекси? Да поясня. Не съм учила латински, както и предполагам повечето от пишещите, и ми стана интересно. Кое е неясното?

# 658
  • София
Потребителката е написала "Merci, sori za latinskia", а не "Извинявам се за латиницата"...

Laughing Латински, английски... Мерсито е написано на френски, а sori на какъв език е?

Цитат
Zdraveite izvunqvam se che pisha na angliiski

# 659
Кое точно не ти е ясно, Лекси? Да поясня. Не съм учила латински, както и предполагам повечето от пишещите, и ми стана интересно. Кое е неясното?

Всъщност нищо не разбрах от поста ти, ако трябва да съм честна. От кое се възмущаваш?

Общи условия

Активация на акаунт