На море в Турция - тема 17

• 132 553
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Решили сме тази година да почиваме в Мармарис, Ичмелер. Търся хотел със собствена плажна ивица и да има забавления за деца. Но колкото повече хотели разглеждам, толкова повече се обърквам. Може ли да ми препоръчате подходящ такъв.

Били сме в AQUA. Останахме много доволни. Стар е хотела, но беше реновиран и подържан. На първа линия, с най-зелената градина в Ичмелер, собствен плаж, храната беше супер, нямаше руснаци. Но всичко това 2008 г. Порови е в по скорошните мнения.

А има ли някакви забавления за деца?

# 346
Решили сме тази година да почиваме в Мармарис, Ичмелер. Търся хотел със собствена плажна ивица и да има забавления за деца. Но колкото повече хотели разглеждам, толкова повече се обърквам. Може ли да ми препоръчате подходящ такъв.

Били сме в AQUA. Останахме много доволни. Стар е хотела, но беше реновиран и подържан. На първа линия, с най-зелената градина в Ичмелер, собствен плаж, храната беше супер, нямаше руснаци. Но всичко това 2008 г. Порови е в по скорошните мнения.

А има ли някакви забавления за деца?

Не сме се интересували, но не ми е и направило впечатление. Изначало в Мармарис хотелите не са като в Анталия. Туризмът е от друг тип, защото не са затворени комплекси и има къде да се ходи в градчето. Иначе имаше детски басейн.

# 347
Bliss, питам за детските забавления, точно защото забелязах, че хотелите около Aqua са с малки територии и съответно нямат място за детски съоръжения.

# 348
Bliss, питам за детските забавления, точно защото забелязах, че хотелите около Aqua са с малки територии и съответно нямат място за детски съоръжения.

Територията на този хотел никак не е малка, но сравнено с други в Мармарис. Изобщо не си мислете да сравнявате хотелите в Анталия с който и да било в Мармарис. Освен това в Мармарис не наблягат на атракции от типа анимация и т.н. Там има много нощни заведения в града, ресторанти, магазини, има много екскурзии.

Когато ние бяхме, нямаше хотел подобен на типа в Анталия. После знам, че се построиха доста нови, но са доста навътре в градчето Мармарис и далече от плажа. Ичлемер на мен ми хареса повече, по-тихо е, по класните хотели са там, по красив е залива дори. Но съвета ми е да се гледат хотели само на първа линия. Те задължително имат частен плаж. Другите, ако изобщо имат се ходи с маршрутки по определен график.

# 349
  • София
Много моля за съвет!
Зълва ми ни предлага да ходим група приятели с децата в Белек в Papillon Belvil Hotel(на 1стр не работи линка с мнението за хотела). Та била изгодна офертата, ако се плати капаро до края на месеца.(на мен ми се вижда скъпо, но както и да е, 5 звезден е хотела все пак). Става въпрос за 19-26.05. С малки деца ще сме. От Он Травъл ги уверили, че водата ще е достатъчно топла и времето ще е много подходящо за нас. Така ли е в действителност?
Миналата година бяхме края на май в Гърция и водата беше супер студена, а и имаше доста вятър на плажа. Много не се доверявам на преценката на тур операторите и затова моля за вашето мнение по въпроса.   bouquet

# 350
  • София
Петя, то мнение няма, коментара ми е само във връзка с това, че 2008 г. трябваше да сме там, но поради промяна на почивката с 2 дни от Он травел, се получи дублиране на стаите в Белвил, затова от Он травел ми предложиха преместване в по-високия клас от същата верига Papillon Aycha.
Но доста съм го проверявала, и съм била в същата верига, даже и тази година исках да отидем или в Papillon Belvil или Papillon Zeuguma /който им се води най-класния май/. Отказах се, защото избрах Тез тур заради възможността 21 дни преди пътуване да анулираш без неустойки, и това ми е единствената причина, защото тази верига е много хубава, от Айша съм много доволна, а в Холидей чек всички, вкл. Белвил, имат много висок рейтинг. Той не е точно 5 звезди, мисля, че е 4, но обслужване/храна отговарят на 5 според отзивите, виж тук:
http://www.holidaycheck.com/hotel-travel+information_Hotel+Papil … ge-hid_30750.html
Стаите по-моему не са от най-луксозните /но виж клубните, те са реновирани/, но като градини/храна/анимация за деца е много хубав, аз до последно се колебах за него.
А, когато бяхме в Айша в Белек от 29.05., темп. бяха около 30 гр., вечер 25, водата не знам, но ставаше за къпане - и море, и басейн. Там е много по-топло от Гърция през май, въобще не може да се сравнява.

# 351
  • навсякъде
Да се похваля и аз  Heart Eyes Вече платихме капаро за ARYCANDA DE LUXE RESORT 5*  Алания. Тръгваме със смесени чувства за там, пък да видим. Дано ни хареса.

# 352
  • Beyond the Frontiers
Много моля за съвет!
Зълва ми ни предлага да ходим група приятели с децата в Белек в Papillon Belvil Hotel(на 1стр не работи линка с мнението за хотела). Та била изгодна офертата, ако се плати капаро до края на месеца.(на мен ми се вижда скъпо, но както и да е, 5 звезден е хотела все пак). Става въпрос за 19-26.05. С малки деца ще сме. От Он Травъл ги уверили, че водата ще е достатъчно топла и времето ще е много подходящо за нас. Така ли е в действителност?
Миналата година бяхме края на май в Гърция и водата беше супер студена, а и имаше доста вятър на плажа. Много не се доверявам на преценката на тур операторите и затова моля за вашето мнение по въпроса.   bouquet

Сравнявала съм цени за двойна с 1 дете, но не бих казала, че е евтин хотел. Моята информация за Белвил е, че е добър за деца, но обслужването не е много добро и базата е старичка. Мисля, че за тези пари има и по-добри хотели. Peace

# 353
  • София
Olive, Galactic Voyager, много благодаря за отговорите!  Simple Smile

# 354
  • Beyond the Frontiers
А за времето - аз бях точно в този период. Хванах доста променливо време - силно слънце, дъжд и силен вятър. Ами за къс ръкав беше добре, с известни уговорки и за басейн ставаше. Аз съм зиморничава и ми беше хладно, честно казано.

# 355
Мармарис не е подходящ много, много да ходите с деца.. Не съм забелязала хотел да набляга на атракции за деца.

# 356
Относно времето - всичко е на късмет.
На о.Тасос съм се къпала през октомври,а през септември преди няколко години
колега на съпругът ми улучил дъжд и студ в Кушадасъ ,което не е типично.
В същият курорт през м.май обикновено има абитиуренти и всички са ползвали морето.
Но определено през м.май в Турция е по-топло от Гърция.

# 357
здравейте,

не съм прочела още цялата тема, само първите няколко страници, но ми се иска да попитам

търсим хубав хотел (по-скоро 5 звезди), който да има хубав плаж, фин пясък, по възможност да не е насипан. ние основно седим на морето, не на басейните. да предлага забавления за деца (поне една пързалка, някакъв детски клуб по възможност..), а още по - добре, ако има възможност и за спортни занимания за нас - уиндсърф например (но не е основен приоритет), разнообразна храна, добро обслужване. не искаме да обикаляме наоколо толкова, така че колкото повече неща са включени в цената, толкова по - добре (например напитки).
не ми се иска да е ужасно далеч от летището, по - скоро до час път да е трансфера

ще съм благодарна, ако някой има нещо в предвид. ние едва ли ще летим от българия, но бюджетът е среден за първата седмица на септември

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 11:31 от мегало

# 358
Сега видях х-л Евталия резорт в който бях 2009г. на много изгодна цена за 19.05 - 268 евро.Това е за иконочина стая,но за стандартна -282 евро. Деца до 15 г. с намаление.Преди време го гледах в някоя агенция не си спомням точно коя,но беше доста по-скъп,към 400 евро.Правех сравнение че са се вдигнали цените,тъй като 2009г. м.май бяхме на 320 евро на човек.
Та това сега е доста добро като цена.Доволна съм от хотела.Не е лукс,е все пак е 4 звезден.Но си имаше бар на плажа.Минибар -всеки ден зареждане с вода.
Който иска по-евтин  а хубав хотел става.
http://www.emeraldbg.com/hotel/61599/2/131/53645/64564/EFTALIA-RESORT-4*.html

И ранните записвания са до 30.04

# 359
момичета, някой резервирал ли е чрез Колективия, Грабо... и други подобни сайтове такава почивка.
Има ли опасност от неизпълнение..

Общи условия

Активация на акаунт