На море в Турция - тема 17

• 132 383
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
valya_bl, всеки от изброените курорти си има своите предимства и недостатъци. Ако искаш голям, затворен хотелски комплекс, със повече екстри в него, насочи се към Кемер, Алания или Сиде. Ако искаш да ползваш допълнителни екскурзии и да разглеждаш исторически забележителности, по-добрият вариант е Мармарис и Кушадасъ. Пак на там се ориентирай ако търсиш по-малък хотел, но разположен на оживено място или на кратко разстояние до магазини, търговски улици и т.н. Ако искаш нощен живот най-добре е в Бодрум. Изходи от изискванията към хотела, защото който и курорт да избереш, все е хубаво. Peace

# 466
Блаодаря,Марги!!! Точно такава информация исках да науча!!Лека вечер на всички!!!

# 467
Блаодаря,Марги!!! Точно такава информация исках да науча!!Лека вечер на всички!!!

Освен тази информация мисля, че трябва да прецените и разстоянията тъй като тези програми са с автобус. До Кушадасъ са 1000 км - 13 чисти часа плюс граница, ферибот, плюс спирките за почивка. До Бодрум и Мармарис са около 1150 км - 15 часа плюс всичко останало, до Анталия най-общо на 1300 км. - 16 часа - така ми ги дава Гугъл, предполагам, че са точни. Има значение дали сте с деца и най-важното - вида на автобусите. Цените не са много високи, така че дали това няма да бъде за сметка на транспорта. И ако пътувате юли, август и бусовете нямат климатик - 20 часа могат да си бъдат жив кошмар.

# 468
Забравих да напиша, че тези разстояния са от София.

# 469
Мимоза,благодаря за мнението   bouquetАквафентъзи е много добро предложени,но съм страшно предубедена към Кушадасъ,много ама много отвратително беше в петзвездния Адакуле Confused.Мисля ,че всички хотели са така там,но пак ще  го разгледам,а има и още един минус,големия е на 13 и не влиза в графа деца ooooh! та цената ни става за трима възрастни с две деца.Пътя не ни плаши,те милите само да тръгнем и са заспали за пет минути,после почти през целия път спинкат Heart Eyes за шумотевицата малкия е свикнал,ама за пързалките и забавленията е проблем Confused

Гергана не знам кой ви е продал Адакуле за 5 зв,но до миналата го водеха 4 зв и той си у зле според мен.Виж Онирия там деццата са до 13 г наистина  Peace

# 470
  • София
http://www.florasuites.com/?photos,26 това ми предложиха за 7дни, автобусен транспорт, 2 възр +дете на 4г. All inclusive 842лв.
не познавам турция... моля за съвет  Praynig

# 471
Прави сте за пътуването- това наистина е проблем, особено ако е през нощта.Благодаря за информацията за разстоянията- наистина май Кушадасъ ще е най-добрият избор за нас, но все пак ще помисля. Има доста добри предложения за олинклузив и за нашето Черноморие, но когато споделих с приятели, веднага реагираха:Как ще сравняваш, знаеш ли колко по-добро е обслужването в Турция и колко са по-добри хотелите там, не се колебай. Дали са прави , не знам, може би и там ще се намерят некачествено обслужване и лоши хотели, въпрос на късмет е , предполагам. Но цените наистина са много примамливи.

# 472
Дали са прави , не знам, може би и там ще се намерят некачествено обслужване и лоши хотели, въпрос на късмет е , предполагам.

Не е въпрос на късмет, а на проучване. Въпрос на късмет е само ако не се направи добро проучване преди това. Независимо дали отивате в Турция, Гърция или останете в България, трябва да проучите хотелите, за да знаете какво предлага и да имате реални очаквания, а не да останете неприятно изненадани. Информацията, която е пратила агенцията, съдържа примамливо ниски цени, но това са най-ниските за съответния район и често хотелите, които предлагат настаняване на такава стойност са неприемливи. В Турция има много хотели, които предлагат страхотно обслужване, храна, анимация и т.н., но най-често цените надвишават доста цените на хотелите в България. Това е разбираемо - по-добрите условия за почивка си имат своята по-висока цена.

# 473
  • Пловдив
Момичета, прочетох отзива на радина за Sueno  hotel beach  Side, интересува ме дали,някой друг го е посещавал и евентуално отзиви. За сега сме се спрели на него.

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 09:59 от hris80

# 474
  • София
... Има доста добри предложения за олинклузив и за нашето Черноморие, но когато споделих с приятели, веднага реагираха:Как ще сравняваш, знаеш ли колко по-добро е обслужването в Турция и колко са по-добри хотелите там, не се колебай...
Абсолютно не са прави, преди години пътувахме до Кушадасъ /без абсолютно никакво проучване на хотела, 3 зв./, но имахме голям късмет - тъкмо беше реновиран нашия хотел и беше доста приличен, нищо особено, но чисто и ново. За сметка на другата група хора, които се возеха с нас в автобуса на връщане, бяха втрещени от мизерията и ужасната храна в техния хотел, доколкото разбрах, също 3 зв. Цените и на двете групи бяха сходни, просто ние бяхме имали късмет. На мнение съм, че в Турция можеш да изживееш кошмар в хотела, ако не е качествен, бих определила техните 3 зв. за доста по-нисък клас от българските 3 зв., така че, внимавай. Може да се окаже, че за същите пари в България ще изкараш далеч по-хубаво. Прекалено ниски ми се виждат тези цени, дори за автобусна екскурзия. Confused

# 475
  • Beyond the Frontiers
И на мен ми е нисичка цената. Направете си сметка, транспортът до Кушадасъ е грубо 90 лв на човек. 3-ма души на олинклузив за 7 нощувки за 600 лв  newsm78

# 476
  • София
Момичета,колко време се пътува до Кушадасъ с автобус?С малки деца сме-на 5год. и ми се струва невероятно,но пък така се класираме за 5звездни хотели.За Алания парите/пътуване със самолет/ ни стигат за 4зв. хотел.Дайте съвет!
Инка, честно казано, аз и за себе си не бих повторила такова пътуване - нашето преди години до Кушадасъ продължи 18 часа, че шофьора беше новак и беше объркал и пътя ooooh!, а за деца на 5 г. не си и представям.
Помисли си добре дали си струва. Може би с кола, ако разделите пътя на две с преспиване някъде...
И ние сме пътували 18 ч. - без объркване на пътя - но границата, спирки за хапване, цигара и т.н., които не бяха особено на често и дълги. За мен лично е кошмар, а за малки деца - задуха, скука, тясно пространство... Синът ми тогава беше на 13-14 години, но и той мрънкаше, ама все пак като по-голям разбираше, че това е положението и трябва да се изтърпи. Но, ако на отиване все пак има очакване за ваканция, връщането като усещане беше много по-зле.
И аз нещо не си го представям-дъщеря ми е голямо шило и не е от най-търпеливите,пък и пишкането... Mr. GreenЯвно ще е първоначалния вариант до Алания.

# 477
  • Пловдив
http://www.florasuites.com/?photos,26 това ми предложиха за 7дни, автобусен транспорт, 2 възр +дете на 4г. All inclusive 842лв.
не познавам турция... моля за съвет  Praynig

Ееее,то на снимките изглежда супер  Rolling Eyes И цената е добра.

Ние бяхме тук...http://www.verasantamaria.com/tr/ Но това е вече след нас-реновиран е  Wink Но е далечко от центъра-4км.Бяхме 2009 септември,7нощ. пак All incl. за 800лв.

# 478
deizi13-Виждала съм хотела  отвън-изглежда прилично,но е много отдалечен от плажа и от града и от всичко .Ако тръгнете към морето в жегата и с дете по едни напечени и прашни улици едва ли ще е приятно.Да, има басейн ,но все пак отивате на море,нали. Мисля, че може да се намерят и по-добри оферти.

# 479
  • Бургас
Момичета,колко време се пътува до Кушадасъ с автобус?С малки деца сме-на 5год. и ми се струва невероятно,но пък така се класираме за 5звездни хотели.За Алания парите/пътуване със самолет/ ни стигат за 4зв. хотел.Дайте съвет!

За пътуването с автобус до Кушадасъ - октомври месец пътувахме от Бургас. На отиване около 14 часа, на връщане - приблизително 16 часа. Кошмар си беше. Бяхме с двете деца - на 6 и на 3 години. Те си спяха почти през цялото време, но проблема беше, че автобусът спира на около 2 часа и  много им се накъсваше съня. На ферибота бяхме около 00.30 часа  - ами пак се събуждаха, слизахме, качвахме се в автобуса, голямо разтакаване. И понеже едното спеше полегнало в скута ми аз почти не можех да мръдна - това с часове. Кошмар си е с децата, вярно е. Да не казвам голяма дума, но втори път не тръгвам така.

Общи условия

Активация на акаунт