На море в Турция - тема 17

• 132 263
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Като стана дума за Папилоните, някой може ли да сподели мнение за Белвил? На първа страница е доста оскъдно мнението  Praynig
Защото май никой от тук не е бил - аз трябваше да съм в него през 2008, но ни преместиха в Айша. Много съм го гледала, даже се колебаех за него или Зюгма, според мен е много добър за деца, не особено луксозен - той се води 4 звезди, но с много по-добри отзиви от някои 5 звездни - рейтинга му е колкото на Айшата и на Зюгмата почти. Peace
Клубните къщички са реновирани, много е зелено, анимацията е добра, храната също - това от всичко, което съм изчела. Simple Smile
Аз се отказах от Папилоните въобще заради възможността до късна дата да мога да канселирам през Тез тур, че не е ясно дали таткото ще е с нас през май, а Тез не ги предлагат.

# 616
  • София
Имам талон за 5% отстъпка в една от туристическите фирми, важи до 16.03. Няма да я цитирам тук, за да не е реклама. Ако някой се интересува, нека ми пише на лични, ще се радвам да ви спестя някой лев.  Simple Smile

# 617
 Мимозата Laughing Абе важното е, че ще бъдете в много хубав хотел, името не е от значение Wink
Прочетох страхотни коментари за Papillon Zeugma, явно хотелът е чудесен. Вече чакам с нетърпение чудесните ти разкази. Simple Smile

# 618
  • София
Мимозка и аз чакам с нетърпение отзиви от този хотел. Много ми харесват Папилоните и винаги съм ги гледала, но не знам защо Тез тур не ги предлага newsm78 А съм фен на Тез и не ми се рискува с друга фирма. Но съм убедена, че си заслужават.

# 619
  • Варна
Марги няма две почивки,т.е втората мислим в Гърция за сефте,че мъжа ми досега беше категорично против гърците.Сега взехме да го навиваме леко.. Grinning
Резервирахме Риксос Сънгейт и излезе проблем с резервацията понеже беше през чужд оператор и то защото от Татяна знам за такива проблеми изрично попитах българската страна да не би да излезе проблем в последствие и да стане така на място в хотела да кажат -Не става вашата работа.. И то така и стана,а договори подписахме и пари преведохме.После ни предложиха пак Риксоса същия обаче през български оператор,с малка надценка,но мен лично много ме подразни различната ценова политика за англичани и българи.Предложиха ни и още няколко хотела от които Папилона на много хубава цена и решихме Риксос Сънгейт да оставим за следващия път ,когато сме с големите,които ще оценят аквапарка по достойнство.Сега с малките едното на 4 ,др на 6 им е все тая 2 или 22 пързалки  Laughing
Прочетохме и страхотните отзиви и сменихме посоката  Peace

Olive търсих мненията,но от линка се вижда само -много сме доволни и това е подробности не открих,но ще проверя пак мненията.
Мимозата, ако не е тайна с кой чужд ТО резервирахте. При положение, че за Сънгейт не е станало как сте сигурни ,че тук всичко ще е ОК. Или Папилон го резервирате с български ТО?

# 620
Здравейте  Grinning
Моля за мнение кой да избера от двата хотела KUSTUR CLUB - HV1 и Tusan Beach? Прочетох мненията на 1-ва страница, но все пак реших да питам за впечатления Simple Smile
Средата на юни как е времето в Кушадасъ? Ясно, че е въпрос на късмет, но все пак...  Grinning

# 621
Здравейте! На 01.06. за първи път ще пътуваме с кола до Кушадасъ- хотел Ephesia Holiday Beach. Малката е на 2 год. и ми е много притеснено как ще се справим с пътуването... Аз не съм много очарована,но мъжът ми много настоява да е с колата... Много ще съм благодарна, ако някой може да ми даде подробно инфо от къде се минава,къде какви такси се плащат - четох някъде че пътят е около 15часа / двама шофьори ще са /. Знам, че на Чанаккале трябва да се качим на ферибот.Четох и че е хубаво да имам карта на турски език - някой ако знае от къде мога да си дръпна такава...Какви лекарства е хубаво да взема със себе си? Изобщо мнооого ще съм благодарна за каквото и да е инфо... Hug

# 622
anito1232, за пътя абсолютно нищо не мога да ти кажа, но се включвам за лекарствата. Аз по настояване на нашата педиатърка нося една торба медикаменти:
- задължително нещо против температура, най-добре Панадол;
- капки за уши от рода на Отипакс;
- капки за нос и Стеримар, ако детето често има хрема;
- задължително противоалергичен крем, ние ползваме Фенистил;
- нещо против изгаряне /ако вземете Фенистил, няма нужда от друго/;
- някакво кремче за третиране на ранички, напр. Гентамицин маз;
- успокояващи хомеопатични свещички Вибрукол;
- ако е в период на никнене на зъбки Дентокинд, за да не ви провали почивката с непрекъснато мрънкане;
- задължително няколко сашета Ентерол, въпреки че там такива проблеми са изключение, за разлика от нашето Черноморие, добре е да имате за всеки случай;
- някакви сучещи се хапченца против гърлобол, например Тонзилотрен;
За нас възрастните, освен тези лекарства, които са си специфични за нас, взимам аспирин, аналгин, парацетамол, нещо против зъбобол, че имам вечен страх да не ме заболи зъб, слагам и Нурофен за всеки случай. Току-що ми хрумна тази година да взема и Мезим форте или нещо подобно, че с тия безкрайни лакомства там става страшно Mr. Green Аз обикновено нося и репеленти, въпреки че не ми се е случвало да ги използвам, предпочитам да ги имам, защото съм много чувствителна на тема комари. Май това е основното.

# 623
  • ВАРНА
Здравейте, на всички искам да запитам за няколко хотела какво ви е мнението ще ходим на почивка с сина ми който е на 10 г. спряла съм се на ето тези: Delphin Diva Hotel; Kervan saraj Lara; Mirada del Mar, ще летим от Варна, така че нямаме много голям избор. Благодаря предварително. Очаквам и други предложения, за подобни хотели.

# 624
Здравейте, на всички искам да запитам за няколко хотела какво ви е мнението ще ходим на почивка с сина ми който е на 10 г. спряла съм се на ето тези: Delphin Diva Hotel; Kervan saraj Lara; Mirada del Mar, ще летим от Варна, така че нямаме много голям избор. Благодаря предварително. Очаквам и други предложения, за подобни хотели.

Това са много, много различни хотели и като цена, и като условия, та от тази гледна точка ми е интересен подборът ви. Peace
От трите хотела най-добри условия има в Delphin Diva и с риск Галактик да ме скастри, аз бих избрала него, защото има най-много забавления за детето. Mirada del Mar също не е лош избор, с красивата си и доста зелена територия, но няма толкова развлечения за деца, има много руснаци /само споменавам, в случай че това е решаващ критерий за вас/, по-далече е от летището, на около час път, пък и не се слави с толкова добро обслужване. За Kervansaray Lara нищо не мога да кажа, тъй като въобще не ми харесва и не съм го проучвала.

# 625
  • ВАРНА

Това са много, много различни хотели и като цена, и като условия, та от тази гледна точка ми е интересен подборът ви. Peace
От трите хотела най-добри условия има в Delphin Diva и с риск Галактик да ме скастри, аз бих избрала него, защото има най-много забавления за детето. Mirada del Mar също не е лош избор, с красивата си и доста зелена територия, но няма толкова развлечения за деца, има много руснаци /само споменавам, в случай че това е решаващ критерий за вас/, по-далече е от летището, на около час път, пък и не се слави с толкова добро обслужване. За Kervansaray Lara нищо не мога да кажа, тъй като въобще не ми харесва и не съм го проучвала.

Много благодаря за изчерпателния отговор и аз също съм се спряла на този хотел. Ако имаш други предложения ще съм ти благодарна Simple Smile

# 626
  • Beyond the Frontiers
Защо да те скастрям? От изброените и аз смятам, че той е най-добър. Просто мои близки имаха неприятна случка там с един барман, иначе от хотела са напълно доволни. Явно в началото на лятото персонала е бил недобре обучен още.

# 627
Anito
Ние пътуваме до Кушадасъ от няколко години с кола. Тръгваме вечер, за да минем през границата преди 24 или малко след 24 часа. /тогава няма коли/ Щом ще има двама шофьори, няма да е трудно пътуването. Автобусите пътуват по 15 часа, защото спират за много почивки и обикалят по различните хотели да оставят почиващи. Ние пътуваме от София за около 12 часа с едно или две спирания за тоалетна. В това време включвам и ферибота. Изпращам ти два сайта: единият е да си направиш маршрут, а другият е за разписание на фериботите. Пътищата в Турция са много добри - от миналата година разрешената скорост на път две ленти с по две платна е 110 км/час.
viamichelin.com
canakkale.com.tr
За маршрута си избираш място на тръгване, междинно преминаване Измир /защото има и маршрут през Истанбул/ и място на пристигане.

# 628
Anito
Ние пътуваме до Кушадасъ от няколко години с кола. Тръгваме вечер, за да минем през границата преди 24 или малко след 24 часа. /тогава няма коли/ Щом ще има двама шофьори, няма да е трудно пътуването. Автобусите пътуват по 15 часа, защото спират за много почивки и обикалят по различните хотели да оставят почиващи. Ние пътуваме от София за около 12 часа с едно или две спирания за тоалетна. В това време включвам и ферибота. Изпращам ти два сайта: единият е да си направиш маршрут, а другият е за разписание на фериботите. Пътищата в Турция са много добри - от миналата година разрешената скорост на път две ленти с по две платна е 110 км/час.
viamichelin.com
canakkale.com.tr
За маршрута си избираш място на тръгване, междинно преминаване Измир /защото има и маршрут през Истанбул/ и място на пристигане.

Много ти благодаря - мисля че картата ще ни свърши страхотна работа. А можеш ли да ми кажеш какви такси се плащат на магистралите и на ферибота? И ако пристигнем към 24ч на границата дали ще будят детето за проверка, че и това го мисля...  Sad newsm78
Мaрги , много ти благодаря за подробната информация - ще взема от всико по много  Hug

# 629
Anito
Не зная дали будят децата. Поглеждат през прозорчето на кабината и прозорците на колата, но последната проверка на турска територия е свързана с проверка на багажа и тогава изкарват пътниците извън колата. Трябва да имаш акт за раждане на децата /искат го при излизане от България/.
Таксата на ферибота е различна - на Гелиболу-Лапсеки е 25 турски лири, на Ечеабат е 22, но трябва добре да провериш разписанието, защото на Ечеабат има промеждутък през нощта, през който фериботът не се движи. За магистралата ви трябва карта, като най ниската цена е 15 лири /5 лири струва самата карта и е пълна с 10 лири за такси/. Такава карта може да си купите на границата в турция след като сте минали всички проверки.Таксата от Измир до Кушадасъ е около 2 лири /по спомен/. Ако искаш ми пиши на лични ще ти направя копие от моята карта, която е направена в голям мащаб и ясно вижда разстоянието между отделните населени места.

Общи условия

Активация на акаунт