90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 168

• 31 958
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Добро утро!  Hug
По повод ориза - аз също качвам от него. И си мисля отдавна, ама се въздържах да го кажа, че ще ме порицаете.  Mr. Green Няма никаква логика оризът да е във варива. Според мен трябва да е във ВХ. Вчера Нана обясни, че булгурът е за ВХ, защото е 75% ВХ. А оризът е 80% ВХ. Освен това обикновения бял ориз е много бързо смилаем. От където и да го погледнеш все си е за ВХ според мен. Но това разбира се си е мое мнение. Аз лично го избягвам във всички дни. Само от време на време на Нана картофките ми се дояждат, но те пък не ме засищат много, така че рядко ги правя.

За ориза не го умуваме изобщо, защото всички знаем, че според разделното хранене е въглехидрат, но тук е сложен умишлено във варива.
Но това, което аз видях снощи е, че оризът има 20 грама въглехидрати на 100 грама порция, докато при булгура въглехидратите са 75 грама на 100 грама.
Така че няма как да е едно и също.

# 106
Аз закусвам с банани.

Аз прочетох - с баници.  Joy

Ориза и аз го избягвам, според мен белия ориз не е полезен с нищо.  Confused Кафявят пък се готви много бавно. Не бих направила скоро ястие с ориз.

# 107
Добро утро момичета. Да се отчета за първа четворка - 1кг.Днеска белтъчен з-портокал,о-пилешки дробчета с лук и гъби,домат и краставица,в-същото.Искам да попитам ,сигурно ви е писнало от новачки на които постоянно да отговаряте на въпроси,но няма как да изчета всичко което сте писали Embarassed, може ли във въглехидратния ден солети?

# 108
Добро утро! Coffee След вчерашния въглехидратен, пак нищо на кантара Rolling Eyes Днес плодов... след миналия плодов до днескашния имам +500гр, на които се натъкнах след белтъчния и не падат и не падат Laughing днес с плодовете се надявам да ги махна, та и някое друго минусче в повече да е, че този белтъчен направо ме мори с тези +ве Embarassed Да не казвам голяма дума, но утре мисля да го карам на кисело мляко, пък да видим + ще има ли..... остава ми само 1 четворка и на 30-ти ми е воден - дано поне 1кг-1,5 да падне дотогава Praynig
Руми - много хубави резултати newsm10 особено бедрото доста ме впечатли Hug
на Тинки и др-те плуващи успех и да се похвалят с добри резултати Hug
При мен за сега:
з-1 ябълка и кафе, за после имам 100гр сурови орехи и пак ябълки сигурно ще са bowuu
Лек ден Hug

veni17 може

# 109
Добро утро момичета. Да се отчета за първа четворка - 1кг.Днеска белтъчен з-портокал,о-пилешки дробчета с лук и гъби,домат и краставица,в-същото.Искам да попитам ,сигурно ви е писнало от новачки на които постоянно да отговаряте на въпроси,но няма как да изчета всичко което сте писали Embarassed, може ли във въглехидратния ден солети?
Може Peace

# 110
  • София
Добро утро на всички!
Записвам се в новата темичка, че да съм в крак с тенденциите в отслабването.  Mr. Green

Днес съм на любимия белтъчен.
з. две ябълки
о. пил. пържола и салата
в. яйца и салата

Хубав зимен ден.  Hug

# 111
  • София
Добре, а защо няма дебели китайци? Това нали им е основното ядене?
Нещо не ми се връзва,че той е прична за пълнение,повече ми е, че при поглъщане на по-голямо количество,трябва да мине време да излезе от тялото и тогава освен ,че изчезва плюса има и минуси. Разбирам да ви стресне + когато се задържи 2-3 седмици,но за това,че инцидентно се е появил за 1-2 дни мисля,че вече е прекалено вторачване в числата.

облачето хей- представяш ли си да бяха баници, и да продължавах да отслабвам. Щеше да е несравнима диета.

# 112
  • Бургас
Ду дами Grinning
Румка,БРАВОС!!! Hug
и като килца си с абсолютно прекрасен резултат,
а за см.не ми се говори Grinning
Сега се надъхвам поне половината от твоите минуси да отчета на 9-ти Wink

Днес Въглехидрати:
З: мандарини
О:Чеснови питки с домашна лютеница
В:не е ясна още newsm78

# 113
  • Козлодуй
Ориз, картофи...и т.н. са въглехидрати, то е ясно. Но тук те се разделят на прости (въглехидратен ден)и сложни въглехидрати (или бавни - за варива). Това което намерих в нета...беше, че съдържа 75 % въглехидрати.... въглехидрат си е. Но това не ни интересува толкова. Всички варива са в групата на сложните въглехидрати.

# 114
  • sf
Съвсем ви изпуснах, но след фиаското тия дни  #Crazy #Crazy добре че нямам плюс.

Днес бобов- вече ядох портокал, за обяд ще забърша нещо подходящо от Била, пък за вечеря мисля да готвя боб,че у дома много се тачи.

# 115
Добро утро, мацки!  Hug

Много съм грешна, вчера вечерта хапнах малко мексикански чипс + 1/2 чаша бяло вино + няколко глътки кока-кола  Embarassed Въобще не беше режимно, ама пуста душичка, такова й се прииска. Днес сутринта не се мерих, страх ме беше да няма +. Сега ще чета постовете ви и ще се вземам пример колко сте стриктни.
Иначе ми се струва, че днес блузата ми стои по-добре от последния път, когато я носих /по Коледа/ и това много ме зарадва, тръгнах в супер добро настроение за работа.

Днес е ден 8 - Въглехидрати
З: 2 ябълки /ама още не съм ги изяла, може и само 1/
О: Няколко бисквити - Еверест Ореховки, други в къщи нямах, а днес съм на работа, трябваше нещо в бързината да взема.
В: Макарони с доматен сос и маслинки.

Видях, че се коментират бананите - аз ги избягвам за закуска, предпочитам ябълки. Банан ям в плодовия ден, като се старая да е  само 1, мах още 1/2 банан за целия ден. В първия ми плодов ден си бях направила плодова салата от 1 банан, 1 ябълка и 1 портокал + семена + 10 счукани бадема - просто разкошнотия стана, не можах да изям всичко.

Спорен ден днес!

# 116
  • София
Тези чеснови питки ме изкараха от равновесие, разбирайте, че ми потекоха лигите. Обаче виждам в рецептата и прясно мляко. То как се вписва във въглехидратния ден?

# 117
  • Бургас
Тези чеснови питки ме изкараха от равновесие, разбирайте, че ми потекоха лигите. Обаче виждам в рецептата и прясно мляко. То как се вписва във въглехидратния ден?
Аз си го позволявам,както и тортички,пастички  и тн Blush
реално станаха 9 питки,аз ще хапна 2 ........
Но нека всеки си прецени  Peace

# 118
  • София
Благодаря за отговора.   bouquet
Питките изглеждат просто невероятно вкусни.
Ще се пробвам да ги направя някой ден, въпреки че никога не съм месила тесто.  Crazy

# 119
По повод ориза - аз също качвам от него. И си мисля отдавна, ама се въздържах да го кажа, че ще ме порицаете.  Mr. Green Няма никаква логика оризът да е във варива. Според мен трябва да е във ВХ. Вчера Нана обясни, че булгурът е за ВХ, защото е 75% ВХ. А оризът е 80% ВХ. Освен това обикновения бял ориз е много бързо смилаем. От където и да го погледнеш все си е за ВХ според мен. Но това разбира се си е мое мнение. Аз лично го избягвам във всички дни. Само от време на време на Нана картофките ми се дояждат, но те пък не ме засищат много, така че рядко ги правя.

Тъй.. Аз разнищих какво правят ориза и картофите във варивата. Не за друго, ами беше ми интересно, защо по дяволите има два дни с въглехидратни храни. След като рових часове да гледам хранителния състав на храните от варивата и въглехидратния ден се обърках още повече.

Из гугъл търсих по-подробна информация за диетата и отнякъде изкопах следното, което ме задоволи засега.

В бобовия ден или както те го наричат скорбялен изобщо не се гледат въглехидратите. Във въглехидратния ден също не се гледа количеството въглехидрати. А схемата е много простичка.

В бобов се ядат цели храни. Ориз, леща, боб, картофи, просо, ръж. Необработени, непресовани, НЕСМЛЕНИ.

Във въглехидратен се ядат храни с предварителна обработка - брашна. Тоест, ако си смелиш боба и си направиш бобено брашно и после си направиш бобен хляб, той отива във въглехидрати. Оризът може да е в бобов, но оризовото брашно моментално отива във въглехидрати.

Надявам се, че стана ясно.

П.П. И забравих отчета.

-500,  свалени 6,3кг

Днес ден 23, ВХ:
З: 2 мандарини
О: Филии с лютеница
В: Бял шоколад и лентичка черен шоколад

Общи условия

Активация на акаунт