Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета - 5 част

• 68 456
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
  • София/Осло
Аз също имам кухненска везна ,която отчета до грамче и е много лесно с нея.
Само че явно съм пропуснала тази вкусотия с овесените ядки ,та ще замоля някой да се смили и отново да обясни как се приготвя Laughing

# 211
Аз завирам 170 - 200 гр. вода и слагам 4-5с.л овесени ядки(моите са фини на Николов)Това го правя направо в купичката в микровълновата. Слагам още за малко купичката докато вземат леко да се надигат. После ги вадя и слагам малко кафява захар(1/2ч.л.) сирене и малко масло. Разбърквам и изчаквам малко да изстине. И после Бон апети Laughing

# 212
  • Варна
Диди, кафявата захар каква функция изпълнява? Защо ти е?
Аз пък много обичам сирене и затова слагам по много. Винаги накисвам овеса или елдата от вечерта в купичка с околко 200гр вода и няколко капки лимон (за усвояване на минералите е тоз лимон, може вместо него няколко капка оцет пък). Сабахлян с едно полуотворено око слагам купичката в микорвелето на максимум и за почти 2 мин се сваряват и тръгват да се надигат. Добавям масло, което е много необходимо и препоръчително за настоящата диета, та поне 5 до 10 гр (примерно 2 бучки колкото лешник са 10 гр) и сирене (примерно към 2 кибритени кутийки са околко 60 гр). Обожавам попара и туй много прилича на нея. За Мая понякога правя овесените ядки с шипков чай, да не се подрисква. Тази закуска ми е най-най-любимата, но рядко се консумира, щот диетизъм тряба, ограничение на въглехидрата, тъй де се каже...  Crazy

Прилични ел.везни, кухненски има в магазините на ТСМ и подобни, от порядъка на 20-30лв. Даже във Варна в оня м-н до Мусала видях такива. Теглиш, мериш, похапваш.  Blush  Тук има също разни кантарченца, за сведение...

Ох, оня ден вечерях с пица, вчера се съдрах от спортуване, обаче много трудно и бавно ми се променят краката, а туй ми е най-голямата грижа. Да имаше едно лесно да ги подменя, ех!  Confused

И специалнен поздрав за Снежка, много ти се радвам, че се намаляваш и те пожелавам твърдост и постоянство, та скоро да се похвалиш със заветната цел!

# 213
И аз след дълго четене мисля да се включа.Май най-много ми допадна  ВМНВД сред диетите.Да ми минат болежките,да поразгледам рецепти,записвам мерси и теглилки и започвам.

# 214
  • Варна
#Crazyмисла че тези овесени ядки изобщо не се вписват във НВД-то Rolling Eyesтрябва да ги махнете от менюто си Rolling Eyesа захарта е абсурт #2gunfire

# 215
Аз съм най-доволна от безвъглехидратната диета, която е известна още като точкова диета. По принцип не мога да спазвам диети и не обичам да правя упражнения, гимнастики и други подобни, т.е. привърженик съм на мързеливото отслабване newsm08 newsm44. Единствено с тази диета успях да сваля едни 5 килограма, които ме мъчеха 3 години newsm44, така че горещо препоръчвам тази диета. Ако някой проявява интерес ще му я пратя.

# 216
  • Варна
 Hugтази е на й добрата диета ooooh! Peace Naughty

# 217
Някой може ли да ми каже колко ккал горе-долу трябва да влючва НВД-менюто за ден?  бях си изчислявала разхода някъде в нета, нещо от рода на 1500 или 1800 ккал  дневно беше.. а от друга страна съм чела, че не трябва да се намаляват много калориите при НВД.. или съм в грешка?! има ли някакво правило – примерно приемат се калориите, необходими за деня, намалени с някакъв процент ?!  newsm78

# 218
  • Варна
Туксе изчислява дневния разход калории, има калкулатор, има туй-онуй....
Като изчислите необходимите дневни калории, вадите 20% и получавате цифра, която е добре да спазвате при ВМ НВД. Тоест с получените калории ще се чувствате добре, но ще отслабвате качествено. Може още мъничко да намалите калорията, но да не падате под 1000, защото това си е голяма оскъдица и рискувате да изпаднете в застой, след който организмът започва да трупа запас и от минималното количество храна, понеже се страхува от лишенията, на които го подлагате. Надявам се някоъ да ме е разбрал що исках да кажа.  Crazy
Може да си играете с калорията, например няколко дни по 1200, следващите по 1500, разни такива неща. Аз залъгалка не съм прилагала сякаш, не помня. Blush А трябва!

Овесените ядки ги описвах като глезотия, рядко да се похапват.

# 219
  • София/Осло
момичета ,мерси за рецептата Hug.Аз овесените ядки ги приготвям по същия начин ,но вместо сирене и масло слагам една настъргана ябълка.Това хич не е НВД, ама ей тъй да споделя Laughing
А и аз мисля, като снежи-съни, че овесените ядки далеч не се вписват в НВД менюто, ама от време на време биват.
небесна- за пицата.Аз я правя мноооооого тънка кората и отгоре редя продукти подходящи за НВД и да ти кажа става доста подходящо за диетата. Wink
Mags - можеш да си изчислиш дневния разход от  калориите тук
http://spidersport.com/weight-control.php#2
Само имай в предвид ,че не трябва да падаш под 1300 ккал дневно Wink

# 220
Аз овесените ядки знам,че не се вписват,ама не мога без тях заради, стомаха ми. Без тях става много лошо. Затова ги хапвам или през ден или по много малко(вместо 4-5л. хапвам 2с.л.)А кафявата захар я ползвам, защото е по-подходяща за диети. Тя е нерафинирана и не се пълнее многот нея. Естествено не ям много, не повече от 1/2ч.л. на ден(най-често в овесените ядки). Е, аз съм доста несериозна и не съм смъкнала много Embarassed Постоянство му е майката. Хайде лек ден от мен и успешно диетуване.

# 221
И аз започнах от днес.Ама по едно време #Crazy и съгреших със сладко.Но малко слава богу.Ама пустата кръвна захар и тоз път ме предаде.
Наистина овесените ядки не се включват,за това си взех ленено семе вместо тях.
Измерих се ,притеглих се и след две седмици ще докладвам(ако има напредък де)

# 222
izabela как го употребяваш лененото семе. Купила съм си го и не мога да се престраша да го опитам, а и не знам как.

# 223
  • Варна
Да вмъкна, макар, че въпросът не е отправен към мен...  Blush

... Закуската ви може да е от омлет с нещо си, айрян, плод, 2 пълнозърнести сухара с масло или кашкавалец. Но може и да е от кисело мляко с ленено семе, сусам, пшеничен зародиш или трици, които също са задължителни в дневното ви меню и е хубаво да ги изконсумирате по-рано. Необходимата дневна доза на изброените сурови и смлени добавки е поне 10 гр или 2 равни с.л. Може да ги добавяте в ястията си, салати, може да си ги накиснете от вечерта в киселото мляко и да добавите чаена лъжичка мед и така да закусите питателно.

# 224
небесна КрасТавица ,аз не можах да намеря(ама ще продължа да търся) ,кое е най-безобидното,така да се каже, сладко нещо,с което мога да съгреша,ако ми падне захарта?

Общи условия

Активация на акаунт