Холандска тема - 39

• 37 661
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
  • La casa de Mickey Mouse
успокоихте ме малко, а за училищата пък ми е тъмна индия, след април ще го мисля и аз ще има да питам и разпитвам...
смятаме да сме за дълго за сега пък да видим
мерси много за помощта момичета
тук си имаме бг магазини, но ако съм честна никога не съм стъпвала в тях, на мен ще ми липсват май тукашните неща не българските, от сега мрънкам за сателит и испанска телевизия, а знам че не трябва, най вече заради езика

# 181
Как мина празника девойки? Нас Ноеми не ни остави да спим, пък за друго да не говорим.  hahahaСпа между нас. Ей ,все едно тръни имаше в леглото. Не знам какво и беше. Сега спи пак.
Мини, на диета ли си? Каква диета пазиш?
И на мен не ми липсават особено Бг магазини. Пък и освен това не продават марките продукти, които аз харесвам.
Аз пък все попадам на холандци, дето ми оставят цялата кутия със сладки или чиния. За мен това с бисквитката е непознато.   Rolling Eyes Даже свеки не прави така, а нали е уж от старата генерация. Сигурно много лакома изглеждам,  hahaha което не е далеч от истината.  Mr. Green
Мегън, снощи правих на децата твоя десерт, но с розови сърца върхи слахрома. Даже и на мъжО.  София беше в някаква еуфория за Св Валентин. Трябваше да украсяваме-- сърца, гирлядни сърца, свещи-сърца, салфетки сърца. Кич та дрънка. Малко в повече ми дойде подготовката.
Софи вчера ми обяснява, че Мартайн (момченцето, което беше поканило само момичета на РД) и подарил картичка и и казал, че бил влюбен в нея, но тя била влюбена в Лиз, ама Мартайн  харесвала  Crazy Та може вместо зет да имам снаха.  hahaha

# 182
Ааа Мопси, усетила тя нещо празника  Heart Eyes, та за това ви е държала на две ръце разстояние  Simple Smile
Да, - съм, 0-.
Пък за раждането викате, няма страшно, така ли да разбирам, въпреки това, че не се намесвали в процеса. Едно ме е страх да не се сетят да се "намесят", тогава когато вече е късно.
За училището какво да ви кажа, напоследък хич не ми е нещо както трябва всичкото. Та на обед ги смесвали 1, 2 и 3та група. Между другото, за това, че плащаме да стои там на обед им давали и по един сок.
Мерт е болен, отново  Tired, само и Берк да не лепне, за което се съмнявам, но разбира се док каза Амоксициклин, викам ясно по добре нищо, то в тази държава друг антибиотик няма ли.
Даде някакво писмо за ушите, прави ми впечатление, че казвам нещо, той близко, но не същото чува. Например казвам крачола, а той пържола и съм убедена, че не е умишлено. И нали след всички отити не знам какво става с ушите му. Та ще ходим в Хус. На зъболекар още не успях да ги заведа. Вчера звънях на док, който препоръча личният. Тя пък тази не говорела англ, уж се поразбрахме, но каза аз ще ви се обадя и още чакам. Този крив зъб на Берк от къде излезе не мога да разбера. Нито биберона е имал, нито шише  ooooh! Няма оправия. Криво ми е, криво. Ама ви се наоплаквах. Сега спят пък аз готвя, че иначе кой мърмори, кой ме дърпа  #Crazy

# 183
Какъв празник? Какво пак съм пропуснала?  Mr. Green

Мини сигурно вече си се успокоила за английския  Grinning, но и аз да кажа, че за толкова години не съм попадала на човек, който не го говори.  Peace Е, случвала съм на такива, които го владеят съвсем начинаещо, но и те всячески са опитали да се разберем.
Затова и английско говорящите не учат лесно холандски.

Мила в много тежък период сте. Счупен крак, неспящо дете...но скоро ще се оправят нещата, поне гипса като махнат.  Peace Кожата бързо ще й се оправи след това.

Кате честита ви диплома!   bouquet

Шанел не се притеснявай за раждането!  Peace Имай им доверие. Ако, наистина има нужда от намеса никой няма да те остави без грижи и съответната помощ. Ти понеже сравняваш двете системи бг и холандската, които нямат нищо общо и е нормално неизвестността от втората да те плаши. Мога само да кажа (сигурно се повтарям за 1000 път  Blush), че за мен раждането бе най-прекрасното преживяване. Акушерките най-милите и ангелски създания, които ме напътстваха, но не ми пречеха или стресираха и понеже избрах да раждам в поликлиника имаше помощник акушерка, която се грижеше за мен след раждането като за собствената си дъщеря. И на тръгване ме запрегръща и разцелува. Винаги си спомням с огромно умиление за тези хора. Имах скъсан мускул и гинеколог ми бе осигурен за минути да прецени какъв точно тип операция ми е необходима. Холандия не е само въздух и некомпетентни хора. (не че всичко е цветя и рози  Laughing) Отпусни душата! Особено за раждането жената трябва да е напълно спокойна, за да не се отделят хоромони на страха, които забавят процеса и създават повечето от усложненията.  Peace

Мопси стига бе!  Joy Снаха!  Joy Те още не им увира акълчето, кой знае как ще смее на себе си като порасне и се сети какви ги е блещила.  Mr. Green

# 184
Мопси и ние така, малкия си е много самостоятелен обикновено, но вчера цяла нощ ми вися на врата и ми обяснява колко много ме обича, то не бяха целувки не беше чудо
да на диета съм, дюкян, бавно и славно свалям
мерси за успокоението момичета, а за езика смятам да започна курсове още щом пристигнем, не става без език, знам аз, а да се надявам мъжо да ми превежда, няма да стане, свикнала съм да съм самостоятелна и независима в това отношение, а и се замислям дали в университета да не избера холандски пред английски  newsm78
днес тук е страшен студ, супер не типично, опитвам се да свиквам, че това ще е нормалното време в едно близко бъдеще

# 185
Aaa Maги, оказа се че любовта е взаимна. Днес говорихме с майката на момиченцето.  Mr. Green Ама Мартайн и нейната дъщеря налитал да целува. Tройка се заформя.  Mr. Green Само ги преследвал с -meisjes plagen, kussjes vragen  Joy : Aма и той е 1 година по-голям от тях, явно добре се развива момчето.  Laughing
Шанел, споко няма да те оставят на произвола на съдбата. Ще ти хареса повече раждането тук, пак ще искаш? Laughing
И аз се чувствах точно като Маги.  Ангел беше акушерката.  Heart Eyes
Да не говорим, че и гърба ми изтри, докато си вземах душ. Laughing
Групи 0-3 е нормално да ги смесват. Нямат чак така голяма разлика.
Ами амоксициклина е най-евтин, затова.  Crazy Ако на някоя от девойките някога се наложи да пие, ще искам рецепта за хубав, изчистен антибиотик с уговорка да платя разликата или изцяло да го платя сама.
Мини, мисля, че нямаш право да учиш с холандски, ако нямаш холандски паспорт или не си взела NT2 II (това изпит по холандски) .

# 186
  • Nederland
Мопси, не спирам да се смея с meisjes plagen, kusjes vragen hahaha hahaha hahaha
Така де, ориентирало се е детето от рано. Laughing А пък за снахата не ми се вярва Laughing
То вчера нали два празника имаше - на любовта и на виното. Изпразнувахме ги и двата. Wink Освен това вчера ми дойде и дипломата по пощата. Моят учител беше супер разочарован, защото уговорката беше да ми я връчи официално, но някъде по трасето се е разминала информацията. Crazy

Мини,   за курса по холандски хубаво си се ориентирала да започнеш веднага щом пристигнете. Чух, че община Хага все още финансира безплатни курсове и през 2012 г. ( В Ротердам ги спряха в началото на тази година и вече всеки сам трябва да се справя)
За целта като пристигнете, още при регистрацията ви в общината  се поинтересувай.
Иначе Мопси е права - в университета можеш да си избереш програма на холандски само ако имаш издържан изпит Staatsexamen NT2 - Programma 2 (това е ниво В2).

# 187
Хмм, за мен пък не е нормално да смесват 1/2 с 3та група.
При нас не се случва. В трета работят по съвсем друг начин.

Аз днес бях на родителска среща.
Доволна съм, Мила ще мине в 3та от новата учебна година.

Да, и моите раждания тук бяха приказка. И акушерката ми беше много готина,
тя ми се падна и на двете.  Laughing Но все пак имах безпроблемни и бременности и раждания.
Жените, родили по-трудно повече се оплакват.

# 188
Мила, аз имам предвид игрите в двора заедно, а не да са заедно в клас.  Laughing Явно не съм разбрала Шанел.
А бе то ако ти е трудно рождането, където и да родиш май ще се оплакваш.  Laughing
Сега ли се определя дали минават в следваща група?   Ние нали не сме стигнали до там? Родителската ние е края на март. Браво на Мила! И най големия подарък да получи....  Laughing
Тони, и на мен ми е много смешно това.  Laughing

# 189
Нашите пък имаха ситотутс и утре ще им дават рапортите. Нервна съм до припадък. Mr. Green

За нищо не бих си заменла ражданията тук: карат те да се чувстваш  прекрасно. bowuu

# 190
Сега ли се определя дали минават в следваща група?   

Sega...uf kyde sa bukvite  Crossing Arms
Nqma da vi tormozq s maimunica  Hug
Mila,bravo!Radvam se mnogo za vas.

# 191
Кате,кирилизатора на форума наистина е изчезнал.Аз имам и този http://2cyr.com/
При Елисе също имаха изпити.Другата седмица мислjа 6те имаме среща с учителките.Незнаех ,че от сега се определя дали минават в следваща група. newsm78Да подготвя мъжо с въпроси
Мопси ехeeeeeee Laughing...ние пък тази година хич не бяхме на вълна валентинки.Само Емката затрупва с розово.Аз и най -вече заради нея купих една малка розова торта. Joy
Какво ядат вашите деца сутрин?Моите искат само нещо сладичко....кекс,палачинки,онбайткук,филийка с шоколад,айеркук...Ама се успокоявам,че на обяд си хапват нормален сандвич,тости,яйца на очи и т.н.а за вечеря винаги варме малтайд и зеленчуци.Все си мисля, че много сладко ядат.Снуп или бисквитки им давам след училище като ги взема...и то малко разбира се  Whistling

# 192
привет
хайде сега разбихте всичко детско в мен, университета няма ли така наречената подготвителна година за изучаването на езика и след това вече да си започнеш обучението, не че ми пречи на английски, но ми се искаше да напредвам с холандския, някак по лесно ми се струва за една бъдеща реализация
как така преминават децата в следваща група след изпит, тук нова учебна година, нов клас, поне при моя син който е на 4г е така, миналата година беше т.н. 1 група в училище, тази година втора група и така, до година 3 група и след това 1 клас
megan79 радвай се, че закусват, моя е много злояд, рядко закусва, винаги сладко, че и вечерята някой път минава само с крем че или йогур, ужас направо, надявам се със смяната на климата да прояде

# 193
А, и ние от толкова сладко Мерт с кариеси на кънтиците  ooooh!. Че и зъби не ми даваше да му мия, ама сега не пропускаме вечер, но след дъжд качулка казали хората. А такива хубави зъби имаше и бях изключително доволна, че е взел моите, а не на баща си.
Днес ни е карнавалът, чак аз се вълнувам, дано му бъде много весело.
Дори на снимки се надявам, но да видим.

# 194
Мда, и моят голям син не закусва. Банан, банан за училище,  филийка с кашкавал, ако е цял ден,  след училище( пак ако е цял ден, иначе не) кукя или снупя и после вечеря... обикновено макарони със сирене. Но от време на време си иска салати -  шопска, микс зелении... краставица, а като е у дома, напада плодовете.

Малкият яде всичко. Види ли някой нещо да дъвче, той здраво го подяжда. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт