Холандска тема - 39

• 37 664
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
Добър ден и от мен. Сутринта ръмеше, но пък беше толкова меко, че ми се искаше пеша да се разходя. Сега дори и птички чуруликат от някъде. Преди малко бях на ежемесечната консултация. Този път питах и питах, и съвсем ме хвърлиха у трънките  ooooh! Май по добре да не знам нищо по вече, то се видяло, че докато решат, че ще раждам човечето ще се появи преди да стигна до тях. Това не се правело, онова нямало нужда  Tired

# 166
Добър ден на всички  Simple Smile

Шанел, сякаш си писала с моите мисли и с моите думи. Преди два дни и аз бях на консултация, вече дори не знам защо тук използват тази дума за срещи с лекар- консултация, след като консултиране няма. Каквото и да питам, отговаря ми се неразбираемо, дори абсурдни отговори получавам, от които вече започвам да се дразня. Ето пример: каквито и въпроси да задам, свързани с болка, с тревога някаква поради болката или други подобни, отговаря ми се да пия парацетамол. Та преди два дни си зададох въпросите и сама си отговорих, че за парацетамола знам, но бих искала да знам, ако има и друго медикаментозно средство, което мога да ползвам, ако се позволява при бременност. Отговори ми се, че тя била доктор и тук не било България, тук се позволявало само парацетамол... (Моите истински женски консултации имат смисъл май само в този форум и съм благодарна на всяка жена тук, която ми е помагала с добър съвет). И на 23 февруари пак трябва да бъда на женска "консултация", защо ли? Нямаше кой да ми каже...

# 167
 Горчива Луна, чакай да дойде бебешката консултация. Mr. Green

shanel1982, разходи ли се поне?

Milla Elaine, ако мъжът ми не става вечер... могат да ме пишат литнала към Небесата. Mr. Green Whistling

# 168
Ох момичета(бременлийките),на колко много неща ще има да се чудите още. Rolling EyesСамо не се товарете и не се престаравайте много...другото само ще си дойде. Peace
В нас пък посред нощите предимно аз съм ставала,да не кажа винаги Laughing.Работата на мъжо понякога е доста опасна,от рано почва и няма как и да бодува през нощите.Докато аз мога да изпъна крачка през деня  Wink Но вече отмина този гаден период  Praynig Simple Smile

# 169
Звезди, стига си ги плашила бе.  Laughing.
Аз по време на моята втора бременност, дори на кантар не съм се качвала в консултацията. Мериха ми крвъното няколко пъти и това е. Обаче пък имах прекрасна бременност с раждане като по филмите. Карах колело до деня, в който родих. Така, че не си образувайта негативни емоции, защото само ще навредят на вас и бебчето.
Звезди (пак), днес ходих за кори до турския и видах 5 вида липов чай. Взех си един дюля и липа, опакован в отделни хартиени пликчета. Ама тая дюля не се усеща много.  Rolling Eyes Пък аз токова му се възхитих. Имаше и липов цвят непакетиран, някои изглеждаха много добре, някои не толкова.  Ако мъжа ти не е намерил другия, все пак може да видиш в турския.
Днес в сауната имаше едни двама младежи. Ох, направо ме разбиха. Все едно на пазара се намираха. Викаха поливаха се с вода, въртяха хавлии във въздуха. Даже и на мен ми повяха. Единия се учуди, че не съм разпознала в приятеля му някаква знаменистост. Тъй и не разбрах кой е.  hahaha Те може и да са се опитвали да ме изгонят, ама аз не се впечатлявам. hahaha За първи път имам такова преживяване в сауна. Хич не бяха за изхвърляне момченцата.  Whistling

# 170
Ахам, пазете си нервите за после, момичета, че ето ме - моите ги няма никакви.

И аз имах супер бременности, не им се връзвах много много.
Виж детската консултация ме дразни на моменти.

Стнала съм в 4 часа, днес нямаше сила, която да накара Нико да спи повече.
Голямо мрънкане и голям рев падна, едва гледам.
А снощи що поразии направи   ooooh! Живот си живеех с Мила ( с малки изключения ),
но това вече много ми дойде...

# 171
Добро утро! Чакам да стане време, че да карам Мерт на училище. Уф, днес ще ми е адски кофти ден. Снощи мъжът ми отиде да вземе пощата от къщата, където сме регистрирани. Оня льохман пак е изненадал с глупостите си, та днес трябва да ходя до общината да се обеснявам. Уфффф  Tired
Защо така и не ми се случи да имам поне една спокойна бременност TiredTiredTired

# 172
Мопси, нека да очакват лошото, че после да се усмихват. Mr. Green

За всяко нещо трябва да му дойде моментът. Първата бременност се скъсах да ги плюя за изследвания и прегледи, втора едва ли не ме гонеха за ехото и т.н., а аз : стига бре, нищо ми няма, оставете ме на спокойствие. Mr. Green
Но още ми е смешно как се надявах на преглед след раждането от гинеколога. hahaha

Явно другия път ще си отварям очите в турския, то и без това трябва да се ходи,ч е свършиха ябълките. Whistling

Milla Elaine, преди мрънках от Ерик, ама сега разбирам колко ми е било добре. Whistling Но пък Оливър е голям чаровник -  на всички се хили. Flutter

shanel1982, четвъртата бременност? Thinking

# 173
Ааааа, звезди  Naughty нееее.
Вчера ми обесняват, че е голяма вероятността и този път да ми поставят инжекция за антитела. Викам, не се притеснявайте, няма да има вече нужда. Тя каза, че никога не се знаело било, но не, стигат ми. И двамата са ми неспокойни, та и за третото от сега имам психическа нагласа за гърч.
Очертава се, че ще се оправи този наш проблем, уж бързо. Но пък само дето ни взе 550 евро и то на ръка оня за да ни даде договора тогава за да се регистрираме. Ама пък мъжът ми сега друго място измисли да ме прати да свърша пак нещо неприятно. Тази сутрин пък на Мерт нещо му се прецака едната бота, та като го взема първо на док, че да видим дали ще се уредим с изследвания за ушите /някой ако е правел нещо такова на детето нека сподели моля, че нали ме знаете ква съм шаш и паника/. И тогава за зимни обувки пак без време.

# 174
  • La casa de Mickey Mouse
saldka hapka, като те чета си се представям и аз как ще мрънкам след няколко месеца, всеки ден мъжо ме успокоява споко всички говорят английски, ама аз защо ли съм тома неверни не знам... ей това с езика най ме мъчи... ами ако учителката на малкия ми каже нещо в училище и не я разбера, ами ако ми се наложи да го заведа на лекар и не разбера какво ми казват... ох ей такива ме тресат мене още преди да съм дошла...

# 175
Mini Mouse, те наистина всички говорят на английски, споко!
Аз и заради (това е една от причините) това се навих да пратя децата в холандско училище, защото очевидно английския ще го научат. Друга тема е как всички тук ми се чудят на куража, понеже експатската общност е недоверчива към всичко, що е различно от международни училища ... ама както и да е. Но въпросите ми на тема училища са много, сега засега чета самостоятелно. като се ориентирам, ще ви подхвана с въпросите и в тая област. Голяма питанка се оказах.

Как ви завиждам за турските магазини. Аз още търся удобен до нас, ама сега ще си донеса туй-онуй от България, та нямам спешни нужди.

Пак казвам, някой ако има нужда от нещо, обаждайте се. Тоя уикенд пътувам за съб-нед и мога спешно да донеса каквото трябва.

# 176
Хапка, да наистина непопулярно решение за училище си взела.
В тези среди за които говориш, повечето деца са в интернешънъл или бритиш.
Питай спокойно за холандските, ние сме с опит, хехе.

Мини, на английски наистина нявсякъде ще се оправиш,
затова не се тревожи.

# 177
Абе в Рим се прави като римляните, нъл тъй Simple Smile Остава да почна и да ям сандвичи с маргарин, и съм в играта.

(въпроси за училищата ще има, аз съм от любопитните. А и не само, повечето край мен наистина нямат опит с холандската образователна система)

# 178

Шанел, ти Rh- ли си? Аз също. Kaжи, че има температура и много го болят ушите.  Whistling
Звезди, и аз така. Ходих на ехо като се затъжех за бебето.  ooooh! Ходих пооделно с  баща ми, с майка ми, баба ми (бях дълго в бг) с мъжо. Такъв мерак имах да го гледам това бебе.  Laughing Снимки, клипчета.  ooooh! Изобщо не се замислях, че не е хубаво чак толкова много.
Днес Ноемката забърсала едно червило мостра от ДА ( Сигнално червено)Така хубаво се беше омацала.   ooooh!После ходих да го връщам и да се червя  Embarassedпред продавчаките. Пакост след пакост прави. Всички стени вкъщи са надраскани с флумастри.
Мила, съчувствам ти.  Hug Безсънието наистина  съсипва.
Мини, всички говорят английски. Лекарите пък задължително. Но ако ще живеете дълго, по-добре е да се научи езика.
Стягате ли се за празика,  1dating Wine Glass  mrstraetz

# 179
Ще имаш да вземаш, sladka hapka, че си в играта от единия маргарин. Чак когато почнеш да даваш по една сладка към кафето, чая те признавам за  усвоила холандската тактика. Mr. Green

Mopsi, мен се опитваха да вкарват във филми, а аз не им се давах. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт